Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Για όσους «σοκάρονται» από τον καρκίνο...



Όπως πληροφορήθηκα από έγκυρες ιστοσελίδες, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, προσεβλήθη από καρκίνο τού εγκεφάλου και μεγάλο σοκ ακολούθησε το άκουσμα της είδησης. Τα ελληνικά «μέσα» μού μαστίγωσαν τα νεύρα με την Αμερικανιά «διαγνώσθηκε με καρκίνο τού εγκεφάλου» (δεν υπάρχει τέτοια ελληνική έκφραση, το είπα, το ξαναλέω). 
 
 

Η θανατηφόρα Αμερικανιά όμως είναι αλλού. 

Την άνοιξη τού 2010, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε γραπτώς την αναφορά τής Επιτροπής Καρκίνου του Προέδρου (President’s Cancer Panel, θεσμικού οργάνου τού Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ και κλάδου τού πανίσχυρου Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου), για το χρονικό διάστημα 2008-2009. 


Στην αναφορά αυτή αναφέρονται σαφώς τα εξής (η μετάφραση δική μου από το πρωτότυπο): 

«Κανονισμός περί Περιβαλλοντικών Ρύπων. 
Στις ΗΠΑ ο τρόπος που προσεγγίζεται το θέμα περιλαμβάνει κυρίως μέτρα αντίδρασης και όχι προφύλαξης. 
Όταν δηλαδή υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις βλάβες που μια χημική ουσία ή άλλος περιβαλλοντικός ρύπος μπορεί να προκαλέσει, κανένα προληπτικό μέτρο δεν λαμβάνεται. Ο κίνδυνος για την υγεία πρέπει να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, πριν την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης. 
Αντί δηλαδή να απαιτείται από την βιομηχανία ή άλλους υπέρμαχους συγκεκριμένων χημικών, συσκευών ή δραστηριοτήτων να αποδείξουν την ασφάλειά τους, το βάρος τής απόδειξης ότι η έκθεση σε κάποιον τέτοιον περιβαλλοντικό παράγοντα είναι επιβλαβής, βαραίνει το κοινό! 
Μόνο μερικές εκατοντάδες από τις 80 και πλέον χιλιάδες χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ έχουν υποβληθεί σε δοκιμασίες ασφαλείας.» 

Αυτά για τα Αμερικανάκια και «Αμερικανάκια» που «σοκάρονται» από την επίπτωση του καρκίνου στον βιομηχανοποιημένο κόσμο… 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αριστείδη... τί μου θύμισες...

...το διαχρονικό Κομματόσκυλο ...το Ελληνικό!

http://kommatoskylo.blogspot.com/2014/02/stauridis-taiped-to-xoma-gelaei-panta-teleutaio.html

23-2-2014

"Έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Όλα τα sites δημοσίευσαν την είδηση του θανάτου του και έκαναν μία σύντομη αναφορά στο επιχειρηματικό έργο του.
Επειδή όμως είναι άφθαστο το ελληνικό κουσούρι της λήθης και της κοντής μνήμης, κανείς δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Σταυρίδη τον Αύγουστο του 2013, όπου ευθέως έστειλε τους Έλληνες να πάνε να γαμηθούνε, τους αποκάλεσε ηλίθιους, υποστήριξε ότι αν οι Έλληνες είχαν – έστω – μέτρια νοημοσύνη, τότε το λιμάνι του Πειραιά θα ήταν μεγαλύτερο και από αυτό του Αμβούργου, τόνισε δε, ότι μακάρι να ζούσε στην Νορβηγία, ή – ακόμα καλύτερα – μακάρι να ζούσε στην Ελλάδα αλλά να είχε γύρω του Νορβηγούς. [...]"

Τώρα, ποιός ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ;

τα σέβη μου...

...και περιμένω ...ξέρεις...

ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ,
φιλικά,
Γιώργος Μεσούντας

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν τον αφησαμε να οργανωσει τον ελληνικο παραδεισο ,μας τσαντιστηκε και μας αφησε για να οργανωσει χωρις τις συνηθεις ελληνικες γκρινιες ΚΑΙ τον αυθεντικο αλλο κοσμο.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟς ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ.