Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ακριβώς έτσι είναι οι ύαινες.



Αγέλες ανθρωποειδών κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας. Μην σας ξεγελάει όμως το ότι στέκονται στα δύο πόδια. Πρόκειται για ύαινες. Κακοποιά βρωμόσκυλα που πεινάνε για σάρκα και διψάνε για αίμα. Μαζεύονται πολλά μαζί και επιτίθενται σε φιλήσυχους, αδυνάμους και ανυπεράσπιστους. Ικανά μόνο για το κακό, θρασύδειλα και ακαταλόγιστα, αιφνιδιάζουν τα θύματα και εξαφανίζονται αμέσως σε κρησφύγετα. 

Ύαινες. 

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τα καθάρματα που ξυλοφόρτωσαν Ευέλπιδες, φαντάρους και πολίτες στο Μοναστηράκι; Πώς αλλιώς να αποκαλέσει κανείς τα κτήνη που χτύπησαν το ΑμΕΑ (με αναπνευστική ανεπάρκεια!) στην ΑΣΟΕΕ; Πώς αλλιώς να ονομάσει κανείς τα ζώα που επικήρυξαν τον Συρίγο; 

Αντιεξουσιαστές; Ας γελάσω! Η βία προς τον αδύναμο είναι η χειρότερη μορφή εξουσίας. 
Αναρχικούς; Ας καγχάσω! Ο αναρχισμός είναι κοινωνική ιδεολογία. Δεν θεωρεί εχθρικό τον κοινωνικό ιστό. 
Αγανακτισμένους; Ας μειδιάσω! Από πότε η αγανάκτηση δικαιούται να υπονομεύει την κοινωνία; 

Ας τ’ αφήσουν αυτά οι αντικοινωνικοί με τις μάσκες. Είναι χειρότεροι από τους φασίστες που σακατέψανε τους ταλαίπωρους Ασιάτες στον Ασπρόπυργο. Πολύ χειρότεροι. Ο φασίστας επικαλείται παπαριές περί ανωτέρων φυλών. Αυτοί επικαλούνται ισότητες, ανθρώπινα δικαιώματα κτλ. Ωραία πράγματα δηλαδή. Και γι’ αυτά τα ωραία, ασκούν βία! Ανεξέλεγκτη, απάνθρωπη, αντικοινωνική. Η βία τού φασίστα με «αντιφασιστικές» δικαιολογίες! 

Ας τ’ αφήσουν αυτά οι μισάνθρωποι. Κανείς «καλός Σαμαρείτης» δεν κακοποιεί όσους έχουν ανάγκη. Κανείς εθελοντής δεν δυσφημεί τον σκοπό του εθελοντισμού του. Κανείς τιμωρός δεν αποτελειώνει τα θύματα αδιαφορώντας για τους εγκληματίες. 

Ας τ’ αφήσουν αυτά τα χουλιγκάνια και τα πρακτόρια. Κανείς αντισυστημικός δεν υπερασπίζεται τους δούρειους ίππους του καπιταλισμού, δηλαδή γκέι κουλτούρες, ταυτότητες φύλου, ανοιχτά σύνορα και λοιπά κουραφέξαλα. Κανείς αυτόνομος ή περιθωριακός δεν εκτελεί τις εντολές των ελίτ. Κανείς αγωνιστής δεν μάχεται για τις επιθυμίες των μπουρζουάδων αντί για τις ανάγκες των προλετάριων. 

Λαϊκοί αγωνιστές εναντίον της κοινωνίας! Καλό και τούτο. 
Αγέλες είναι. Ύαινες. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι από τους λίγους που αντέχω πια να διαβάζω.

Σε ευχαριστώ που γράφεις, εγώ δεν έχω το κουράγιο, μου λιγόστεψαν οι λέξεις.

Σου εύχομαι να μην χάσεις ποτέ το δικό σου.

Αριστείδης είπε...

Άγνωστο γιατί, το σχόλιό σου είχε πάει στα ανεπιθύμητα.
Σ' ευχαριστώ γι αυτά που γράφεις. Είναι τραγική η ζωή μου και το κουράγιο μου πάει κι έρχεται. Πάντως, αν αυτό σε ανακουφίζει, το ότι έχω απήχηση σε έναν, ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ, συν-άνθρωπο είναι λυτρωτικό. Αυτό μάλιστα. Αυτό δίνει κουράγιο...