Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Να χαρώ εγώ «εθνικιστές»!



Στη Βρετανία αποφασίζουν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με δημοψήφισμα. Σκωτσέζοι και Ιρλανδοί ζητάνε απόσχιση και παραμονή στην Ε.Ε οι πρώτοι, επανένωση Ιρλανδίας και παραμονή στην Ε.Ε οι δεύτεροι. Λογικότατο ε; Σε μια έκρηξη εθνικισμού, συναντώνται σε κοινό τόπο: την Ε.Ε των τραπεζιτών! Οι εθνικιστές γουστάρουν Ε.Ε και δανεικά. Γιούρογκρουπ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σόιμπλε και Ντράγκι! 

Να χαρώ εγώ εθνικιστές! 

Οι Ουκρανοί ναζί, εξορισμού εθνικιστές, σφάζουν κοσμάκη με Αμερικανική και ΕΟΚική κάλυψη. Ορφανά του Αδόλφου στην υπηρεσία Σιωνισμού και ΝΑΤΟ. 

Να χαρώ εγώ εθνικιστές! 

Ο Σουλτάνος Ταγίπ ο Α’ ο Μεγαλοπρεπής, εθνικισταράς του κερατά και Ισλαμιστής τρανός, τα ξαναβρήκε με τους Σιωνιστές (εθνικιστές!) υπό την αιγίδα των Η.Π.Α και θα (ξανα)συνεργαστούν λέει στενά. Διότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα και τα γεωπολιτικά συμφέροντα μεγαλύτερα. Και μερικές εκπτώσεις στον εθνικισμό δικαιολογούνται. 

Να χαρώ εγώ εθνικιστές! 

Και ο Βλαδίμηρος, λέει, έριξε νερό στο κρασί του. Επαναπροσέγγιση, λέει, με τον Ταγίπ και θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Τουρκία. Ε, δεν μένει παρά να (ξανα)δω μερικά μιλιούνια Ρώσων τουριστών στα παράλια της Μικράς Ασίας για να αναφωνήσω: 

Να χαρώ εγώ εθνικιστές! 


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Να αξιολογούμε τη στάση όσων γνωρίζουν και προνοούν. Κανενός άλλου.



Χρησταὶ αἱ τῶν φρονίμων δόξαι, πονηραὶ δὲ αἱ τῶν ἀφρόνων. 
Σωκράτης. 

Υπάρχει μια Ευρωπαϊκή χώρα, πολύ «ουδέτερη». Τουλάχιστον έτσι θέλουν να νομίζουμε. 

Ο Αδόλφος την «σεβάστηκε». Δεν την κατέλαβε, παρότι ήταν πλούσια και στρατιωτικά αδύναμη (ενώ είχε ισοπεδώσει φτωχούς και στρατιωτικά δυνατούς). Προτίμησε να στείλει τα στρατά του στη Ρωσία, παρά να αποκτήσει σύνορα με τον Ντούτσε. Μάλιστα. Καταλάβατε τώρα εσείς… 

Η χώρα αυτή είναι διάσημη για τις σοκολάτες της, τα ρολόγια της και τα χειμερινά σπορ, αλλά κυρίως για τις τράπεζές της. Όλο το χρήμα από λαμογιές εκεί μαζεύεται. Ξανακαταλάβατε τώρα εσείς. 

Οι θεσμικοί της παράγοντες παίρνουν κάτι «τρελές» εκ πρώτης όψεως αποφάσεις. Διοργανώνουν π.χ δημοψηφίσματα για το αν ο κατώτατος μισθός θα είναι μερικά χιλιάρικα (σε ευρώ), την ώρα που σε άλλες χώρες οι εργαζόμενοι λιμονοκτονούν. Ξέρετε τώρα εσείς. 

Στη χώρα αυτή της ευμάρειας όμως, οι θεσμοί αποτελούνται από επαΐοντες. Γνώστες. Μυημένους. Η οικονομική ελίτ που εδρεύει εκεί προβλέπει το μέλλον, για να μην σας πω ότι το διαμορφώνει. 

Όταν λοιπόν θέλουμε να πάρουμε μια (προ)γεύση του τι θα ακολουθήσει, καλό είναι να κοιτάζουμε τι κάνει … η Ελβετία. 

Μέσα στον διεθνή χαμό δηλώσεων, προβλέψεων, αναλύσεων κτλ θα πρέπει να προσπαθούμε να αλιεύσουμε (όσο και όποτε είναι δυνατόν) ειδήσεις που αφορούν στη στάση της Ελβετίας. 

Γιατί; 

Διότι η πολιτική ορθότης έχει πολύ μεγάλη πλάκα. Απαιτεί «ρεαλισμό», αλλά ταυτόχρονα μας σερβίρει παραμυθάκια με μάγους και δράκους. Κι όταν προκύπτει ενδεχόμενο Brexit λ.χ, απειλεί κυνικά με οικονομικό Αρμαγεδδώνα και επιστρατεύει την κυρία Τζόαν Ρόουλινγκ. Τη μαμά τού Χάρι Πότερ. Την κυριούλα που έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας παραμυθάκια μαγείας τα οποία η ίδια η πολιτικώς ορθή παιδοψυχολογία είχε υποτίθεται αποκηρύξει ως αποβλακωτικά για τα παιδιά (η μαντάμ ανακήρυξε ρατσιστές και φανατικούς τους ηγέτες του κινήματος εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε και οι δηλώσεις της έκαναν μεγάλο ντόρο παραμονές του δημοψηφίσματος). 

Κι ενώ η κυρία Ρόουλινγκ κυνηγούσε μάγισσες, η Ελβετική κυβέρνηση απέσυρε την υποψηφιότητα για είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. Λίγες μέρες πριν το καθοριστικό Βρετανικό δημοψήφισμα. Και λίγο παλαιότερα, παραμονές των ελληνικών εκλογών του Γενάρη του 2015, ενώ ο Τσίπρας υποσχόταν σκίσιμο μνημονίων και άλλα διάσημα πολιτικώς ορθά ζωντόβολα τον προμοτάρανε αγρίως με συνεντεύξεις και χαριτωμενιές, ο Ελβετός κεντρικός τραπεζίτης αποδέσμευσε το νόμισμα της χώρας του από την κλειδωμένη ισοτιμία με το ευρώ (ο ίδιος την είχε κλειδώσει παρόλο που έχανε λεφτά). 

Ηθικό δίδαγμα: για σοβαρά ζητήματα ακολουθούμε τη συμβουλή του Σωκράτη. Λαμβάνουμε υπόψιν τη στάση όσων γνωρίζουν και προνοούν (έστω κι αν πρόκειται για οικονομικούς δυνάστες) και όχι του κάθε παρλαπίπα. 


Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Του μικρού Πιτσιρίκου του φταίει το Άγιο Πνεύμα.



Ο γνωστός διαδικτυακός εξυπνάκιας Πιτσιρίκος, διάσημος πλέον για τα φούμαρα που σερβίρει υπό μανδύα αριστερό, για να μην πω επαναστατικό, ξαναχτύπησε. 

Το παλικάρι, μέρες που ‘ναι, αποφάσισε να ασχοληθεί με το αγαπημένο του θέμα: τα θρησκευτικά. Θύμα αυτή τη φορά το Άγιο Πνεύμα. Παλιότερα ήταν η Παναγιά. 

Ας ξεχάσουμε για λίγο ποιος είναι ο λεβέντης. Την ταυτότητά του ως φυσικό πρόσωπο η οποία έχει διαρρεύσει (κακώς), την ιστορία του στη δημοσιογραφία (κάτι μηνιαία πεντοχίλιαρα για συνεισφορά σκατών σε καθεστωτικούς βόθρους), τις μαλακίες που πρεσβεύει (π.χ «ας πρόσεχαν οι αστυνομικοί που πέσανε νεκροί από σφαίρες κακοποιών όταν διάλεγαν επάγγελμα, τους κινδύνους τους ήξεραν», συνεπώς «ας πρόσεχε κι αυτός στο χυτήριο που έπεσε στο καυτό μέταλλο»), τις επιστολές που δημοσιεύει από διάφορους που έχουν το ίδιο γραφικό στυλ με τον ίδιο (οπότε έχει κλωνοποιηθεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο). 

Ας μείνουμε στα θρησκευτικά. 

Ο τυπάκος, με διφορούμενο στυλάκι (ναι μεν προσβάλλω, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω) επιχειρεί, αυτός ο ξερόλας, κάθε φορά να εξευτελίσει την πίστη μας. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δική του εμμονή. Πολλοί έχουν χτίσει καριέρες επί αυτού. Άλλοι κομπλεξικοί, άλλοι για διαφήμιση, άλλοι γιατί έτσι (αντί να ‘ναι κολλημένοι με το ποδόσφαιρο, είναι κολλημένοι κατά της Ορθοδοξίας). 

Αυτός όμως το κάνει με ιδιαίτερη μαεστρία: χιούμορ της πιάτσας. Και σε ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες: επ’ ευκαιρία μεγάλων γιορτών της Ορθοδοξίας. Γι αυτό πρέπει να ασχοληθούμε λίγο μαζί του. 

Ρε μαλάκα Πιτσιρίκο (το μαλάκα διφορούμενο, είτε βρισιά είτε έκφραση οικειότητας, για να δεις ότι μαλακίες μπορούμε να γράψουμε πολλοί), 

τι ζόρι τραβάς με την Ορθοδοξία ρε; (μην απαντήσεις ότι στρέφεσαι εναντίον όλων των θρησκειών γιατί δεν μας ενδιαφέρει, εμείς για ύβρεις κατά της Ορθοδοξίας σε εγκαλούμε). 

Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει Θεός; Δικαίωμά σου να το πιστεύεις. Αν το πιστεύεις όμως, αυτό είναι μια μορφή πίστης. Άρα σε κάτι πιστεύεις: στην αθεΐα. Ο καθένας με την πίστη του και τα σκυλιά δεμένα. Γιατί επιτίθεσαι; Γιατί τόση φασαρία; Για να σώσεις τους πλανημένους; Μα αυτό ακριβώς υποστήριζαν και υποστηρίζουν όλοι οι αυτόκλητοι ιεροκήρυκες: από τους μουρλούς με τα πλακάτ, μέχρι τους απατεώνες με τις τηλεοπτικές εκπομπές. Για να φωτίσουν τους πλανημένους από την αθεΐα γκαρίζουν εκείνοι, για να φωτίσεις τους πλανημένους από τη θρησκεία ουρλιάζεις εσύ. Μουρλοί και απατεώνες από τη μια και Πιτσιρίκοι από την άλλη. 

Και τέλος πάντων αν θες ντε και καλά να βοηθήσεις τους εθισμένους στο «όπιο» της θρησκείας γιατί δεν καταφεύγεις στον ακτιβισμό; Εδώ μας γάνωσες τα εντόσθια με την αντικαθεστωτική σου δράση, με το τι έκανες στους Αγανακτισμένους, σε τι διαμαρτυρίες συμμετείχες, τι δακρυγόνα έφαγες. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο και με το μεγάλο σου εχθρό την Ορθοδοξία; Σε 2 μήνες στην Τήνο θα έχουμε κοσμοσυρροή. Χιλιάδες πλανημένων θα πάνε για προσκύνημα. Ανάμεσά τους ανίατα άρρωστοι και ανάπηροι. Πήγαινε κι εσύ ρε Πιτσιρίκο! 

Πήγαινε και πες τους πως κατέχεις την αλήθεια. Πως δεν υπάρχει Θεός και όλα είναι μια συνωμοσία των παπάδων. Πήγαινε μπροστά τους και πες τους ότι οι ελπίδες που τρέφουνε είναι ψεύτικες. Πως δεν θα γίνουνε ποτέ καλά γιατί το λες εσύ, ο Μέγας Ξερόλας. Εμπρός λοιπόν, ψαγμένε και αμφισβητία, πήγαινε και στέρησέ τους την τελευταία τους ελπίδα. 

Και μη βιαστείς να θεωρήσεις ότι έρχομαι στα λόγια σου. Ότι αυτό ακριβώς το οποίο πασχίζεις να στιγματίσεις είναι η εκμετάλλευση του πόνου. Ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες από ψεύτικους θεούς είναι ο στόχος σου. Για να χτυπήσεις τις ψεύτικες ελπίδες μαλάκα (διφορούμενο) Πιτσιρίκο, πρέπει να προσφέρεις πραγματικές. Η ανθρώπινη ψυχή αποζητά την ελπίδα. Από πάντα και για πάντα. Αν δεν υπάρχει πραγματική κρεμιέται από την ψεύτικη. Και πραγματική ελπίδα είσαι ανίκανος να προσφέρεις. Επειδή είσαι άνθρωπος. Φθαρτός, με αδυναμίες και ατέλειες. Και ο πονεμένος συνάνθρωπός σου θα προτιμήσει τις πραγματικές ελπίδες που απορρέουν από την πίστη σε έναν τέλειο Θεό, έστω κι αν δεν Τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του, παρά τις εγγυημένα φθαρτές, ατελείς (για να μην πω προκατειλημμένες ή δόλιες) και ουσιαστικά ανύπαρκτες ελπίδες από έναν φθαρτό και ατελή άνθρωπο, του οποίου την ανεπάρκεια (αν όχι κακοήθεια) διαπιστώνει κάθε μέρα με τις αισθήσεις του. Είτε αυτός είναι ξερόλας Πιτσιρίκος, είτε πολιτικός, είτε τραπεζίτης. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα δεχθεί να υβρίζεται η πίστη του, οι βαθύτερες ανάγκες και αναζητήσεις της ψυχής του, η υπόστασή του εντέλει, από έναν μαλάκα (καθόλου διφορούμενο) που δηλώνει αριστερός και στην ιστοσελίδα του διαφημίζονται στοιχηματατζήδες, η Βόνταφον και η Νεστλέ. 




Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Θύματα τα θύματα, θύματα κι οι θύτες.





Ο μουσουλμάνος Ομάρ. Θύμα. Του «ριζοσπαστικού» Ισλάμ. Ξεκινά τη μάχη της προπαγάνδας. 

Οι γκέι. Θύματα. Της «ομοφοβίας». Κερδίζουν τη μάχη της προπαγάνδας. 

Το «μετριοπαθές» Ισλάμ. Θύμα κι αυτό. Της «Ισλαμοφοβίας». Νικητής κι αυτό στη μάχη της προπαγάνδας. 

Η «διαφορετικότητα». Η μαμά των γκέι, των μουσουλμάνων, των μεταναστών, των έγχρωμων κτλ. Θύματα τα παιδιά της, θύμα κι αυτή. Θριαμβεύτρια στη μάχη της προπαγάνδας. 

Μόνα θύματα εμείς. Στη μάχη της προπαγάνδας.