Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η ερώτηση της εβδομάδας (2)



Ποιος και πότε έχει γράψει το κείμενο, αποσπάσματα του οποίου είναι τα παρακάτω:

«...Οι χασάπηδες λοιπόν της Άγκυρας ... μπορούν να εισβάλλουν, να καταστρέφουν, να καταλαμβάνουν ανενόχλητα το ένα τρίτο της Κύπρου. Μπορούν να διαιωνίζουν το έγκλημα, να δημιουργούν ντε φάκτο κρατίδιο, τη σημερινή ουσιαστική διχοτόμηση και αυριανή συνομοσπονδία με τις ευλογίες της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των Αγγλοαμερικανών...

...ποτέ δεν ζητήθηκε από την Δύση ... η αποχώρηση των τούρκικων στρατευμάτων από την Κύπρο. Ποτέ δεν αποφασίστηκε κάποιο οικονομικό εμπάργκο ενάντια στην Τουρκία. Ποτέ δεν επιχειρήθηκε καμία στρατιωτική επιδρομή εναντίον της για να εξαναγκαστεί σε αποχώρηση. Και σήμερα τέλος οι μυστικές διαπραγματεύσεις γίνονται χωρίς να μπαίνει απ' τους Αγγλοαμερικάνους ο sine qua non όρος για οποιαδήποτε συμφωνία, η αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Ο κάθε Έλληνας λοιπόν δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την "αφοσίωση" της Δύσης στο διεθνή νόμο και να θεωρήσει τους Αγγλοαμερικάνους και τον Τούρκικο φασιστικό επεκτατισμό υπεύθυνους γι' αυτή τη νέα συνωμοσία σε βάρος της χώρας, τη νέα συρρίκνωση του ελληνισμού.

Η πολιτική της Δύσης απέναντι στην Τουρκία υπήρξε, από την εποχή του Κεμάλ και από τη στιγμή που αυτός ανέτρεψε τα πρώτα σχέδια της, πραγματικό σκάνδαλο.
Σκάνδαλο που συνίσταται σε συνεχείς παραχωρήσεις λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής θέσης της Τουρκίας με σκοπό τον προσεταιρισμό της και τη μετατροπή της σε χωροφύλακα της Δύσης.

Σκάνδαλο που συνίσταται στην έμπρακτη και έμμεση αποδοχή από τη Δύση όλων των εγκλημάτων μιας απ' τις βασικές συνιστώσες του Κεμαλισμού, της φασιστικής πρακτικής και του επεκτατισμού. Έτσι ενώ η συνθήκη των Σεβρών, σε εφαρμογή της αρχής του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση, προέβλεπε τη δημιουργία Αρμενικού και Κουρδικού κράτους, η Δύση όχι μόνο συμφώνησε με την Κεμαλική Τουρκία, για τη μη δημιουργία τους μέχρι σήμερα, αλλά επί πλέον έκλεισε τα μάτια μπροστά στη γενοκτονία των Αρμενίων, των Κούρδων, των 350.000 Ποντίων, στις σφαγές των Ελλήνων. Συναίνεσε σιωπηλά στη φασιστικού τύπου επίλυση του ζητήματος των μειονοτήτων από τον Κεμαλισμό με τις σφαγές, τους άγριους διωγμούς και τις αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών.

...Όπως είναι φυσικό αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά της Δύσης προς την Τουρκία είχε τραγικές συνέπειες για τις γειτονικές της χώρες με πρώτη ανάμεσα της την Ελλάδα. Συνέπειά της υπήρξε η δυσμενής επίλυση του αλυτρωτικού ζητήματος και η συνεχής συρρίκνωση του ελληνισμού μέχρι σήμερα.

... Βάσει ποιας δικαιοσύνης, ποιου ηθικού κώδικα, ποιων δικαιωμάτων των εθνοτήτων, η διασκορπισμένη σ' όλο το νησί τούρκικη μειονότητα 18% θεμελιώνει το δικαίωμα στην απόσχιση και διχοτόμηση, ενώ η αμιγής κουρδική μειονότητα 25% των 12 εκατομμυρίων Κούρδων, εκ των οποίων 5 εκατομμύρια συμπαγής πληθυσμός στο Τούρκικο Κουρδιστάν, δεν θεμελιώνει δικαίωμα στην απόσχιση και τη δημιουργία αυτόνομου Κουρδικού κράτους, όπως άλλωστε πρόβλεπε η συνθήκη των Σεβρών.
Βάσει ποιας δικαιοσύνης, ποιου ηθικού κανόνα, ποιου δικαιώματος των εθνοτήτων, τα νησιά που βρίσκονται στον Ειρηνικό η στον Ατλαντικό, χιλιάδες μίλια μακριά από τις μητροπόλεις, με ελάχιστες μειονότητες λευκών αποίκων, όπως τα νησιά της Μικρονησίας ή η Χαβάη είναι αμερικάνικα; τα νησιά της Μελανησίας ή τα Φόκλαντ είναι αγγλικά; η Νέα Καληδονία ή τα νησιά της Πολυνησίας και η Ταϊτή γαλλικά; και δεν είναι δίκαιο η Κύπρος, με 82% ελληνικό πληθυσμό επί χιλιάδες χρόνια, να είναι ελληνική!!! ...»


Απάντηση 25/02/2010

Το φυσικό πρόσωπο που συνέταξε το παραπάνω κείμενο είναι και θα παραμείνει άγνωστο.
Το κείμενο εμφανίζεται στην προκήρυξη της Επαναστατικής (κατά την ίδια) και Τρομοκρατικής (κατά το καθεστώς) Οργάνωσης «17 Νοέμβρη» με ημερομηνία 16/07/1991, όπου εξηγείται η επίθεσή της σε Τούρκους διπλωμάτες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η χρήση από την οργάνωση, σαφών πατριωτικών ελληνικών επιχειρημάτων. Θυμίζω ότι εκείνη την εποχή σύσσωμος η «Δύση» είχε επιτεθεί στο Ιράκ, διότι «την έπιασε ο πόνος» για τη διεθνή νομιμότητα, που παραβιάστηκε όταν ο Σαντάμ εισέβαλε στο Κουβέιτ.

Άσχετα πάντως με τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για τη «17Ν», είτε δηλαδή τη θεωρεί αγνή επαναστατική (έστω και ακραία) Οργάνωση, είτε συνονθύλευμα πρακτόρων και προβοκατόρων, η χρησιμοποίηση από αυτήν τόσο πατριωτικών επιχειρημάτων δικαιώνει τα επιχειρήματα!

Γιατί; Διαβάστε την «Ερώτηση της εβδομάδας (3)» προσεχώς.

Υ.Γ «Maximos» (πάντα διαβασμένος) και «Ερμής» (γκούγκλ-ξεγκούγκλ καμιά σημασία δεν έχει) το βρήκαν!





5 σχόλια:

  1. Εντάξει με γκουγκλάρισμα το βρήκα. Η 17 Νοέμβρη, σωστά;
    Ας προσθέσω και τα λόγια του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ επι του θέματος:

    (αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ που κυκλοφόρησε σήμερα, 29 Μαρτίου 2008)

    «Η Κύπρος ήταν πάντοτε Ελληνική. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την Ελληνικότητα της νήσου. Η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Έλληνες και δίκαια αγωνίζονται για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η τουρκική μειονότητα πρέπει να συνεργαστεί με τους Έλληνες Κύπριους για την απαλλαγή από τον αγγλικό ιμπεριαλισμό. Μόνο όταν η νήσος απαλλαγεί από τους Άγγλους ιμπεριαλιστές, οι Τούρκοι κάτοικοί του θα μπορέσουν να ζήσουν πραγματικά ελεύθεροι, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με την ενότητα του κυπριακού λαού, με την συνεργασία από Τούρκους και Έλληνες Κύπριους στην πάλη εναντίον του ξένου δυνάστου. Εκείνοι που προσπαθούν να στρέψουν τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων, μόνο τα συμφέροντα του ξένου κατακτητή εξυπηρετούν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστοί και οι δύο!

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

    "Maximos" πάντα διαβασμένος.

    "Ερμή" αυτές οι προσθήκες σου μας κάνουν σοφότερους. Παρακαλώ συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια άρχισαν να λένε και τους "ακούμπησαν" για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς mnk:

    Δεν αποκλείω τίποτε, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια είναι ανοικτά και πάλι. Παρακαλώ θερμά να μην κάνετε κατάχρηση. Μην μεταφέρετε εδώ συζητήσεις/διαφωνίες από άλλους ιστότοπους. Περιοριστείτε στο θέμα κάθε ανάρτησης, με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες. Αν η άποψή μου σάς φαίνεται απαράδεκτη, θυμηθείτε ότι είναι αδύνατον να συμφωνούμε όλοι με όλους και πάντοτε. Ευχαριστώ, για ακόμη μία φορά, που με διαβάζετε. Είναι παρήγορο.