Γράφει ο Αυτόλυκος.
Τα τελευταία πενήντα χρόνια η ανάπτυξη της τεχνολογίας ήταν αλματώδης, κατακόρυφη, έως και … αδικαιολόγητη! Ξεκινά από την κατασκευή τού πρώτου τρανζίστορ και φθάνει στην νανοτεχνολογία. Βλέπουμε συνεχείς εφευρέσεις, οι οποίες όμως έχουν κάτι πολύ περίεργο.
Δεν έχουν εφευρέτες!
Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Και όμως είναι.
Π.χ. ποιός είναι ο εφευρέτης τού τρανζίστορ; Μην βιαστείτε να πείτε η Bell. Πράγματι, στα εργαστήρια της Bell κατασκευάστηκε το πρώτο τρανζίστορ. Άλλο όμως η κατασκευή, κι άλλο η εφεύρεση. Πουθενά δεν αναφέρεται εφευρέτης ή ερευνητική ομάδα με το όνομα τού επικεφαλής της ομάδας. Δεν υπάρχει κατοχύρωση δικαιωμάτων, δηλαδή πατέντα. Γι αυτό υπάρχουν πολλές κατασκευάστριες εταιρείες, χωρίς όμως να κατασκευάζουν κατόπιν αδείας ή να πληρώνουν δικαιώματα.
Το ίδιο συνέβη με τα τσιπ, τις ακτίνες Laser, τα ανθρακονήματα (Kevlar) και τις οπτικές ίνες. Η πιθανότητα ταυτόχρονης ανακάλυψης και παραγωγής από διαφορετικές εταιρείες, που εδρεύουν σε διαφορετικές χώρες, και μάλιστα την ίδια ημερομηνία, νομίζω ότι είναι μηδενική. Υπάρχει η άποψη ότι κάποιος «κύκλος» την διέθεσε ταυτόχρονα, ή κάποιοι «κύκλοι» αναλόγως των προτιμήσεών τους. Μία άλλη άποψη είναι αυτή της εφαρμογής αντίστροφης μηχανικής σε UFO πού συνετρίβησαν. Τόσα πολλά όμως συνετρίβησαν, και σε τόσες χώρες; Και την ίδια περίπου εποχή; Και η αντίστροφη μηχανική λειτούργησε με την ίδια ταχύτητα; Κάπως δύσκολο! Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνον η προέλευση και η ανάπτυξή της, αλλά κυρίως οί επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή. Σίγουρα έχουμε όφελος σε πολλές περιπτώσεις. Πολλά είναι αυτά πού γίνονται πιο εύκολα, και με μεγάλη οικονομία χρόνου. Το αν ο χρόνος αυτός χρησιμοποιείται εποικοδομητικά, είναι άλλο θέμα. Παράλληλα αυξήθηκαν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων λόγω μείωσης του κόστους. Αν πολλές από αυτές «ξέχασαν» να μειώσουν τις τιμές, γιατί επεδίωξαν το υπερκέρδος, τι να κάνουμε ... ανθρώπινα τα λάθη!
Άμεση ήταν η εφαρμογή της στην πολεμική βιομηχανία, αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες. Αυτές, δυστυχώς και πολύ κακώς, είχαν πάντα διπλό ρόλο. (Το «κακώς», ως προς την κατασκοπία πολιτών χωρίς καμία διάκριση). Με την τεχνολογική εξέλιξη το έργο τους γίνεται πολύ πιο εύκολο. Παλαιότερα μετέτρεπαν εξ αποστάσεως τα ηχεία συσκευών ήχου σε μικρόφωνα. Σήμερα αρκεί μία ακτίνα Laser να ακουμπήσει το τζάμι τού παραθύρου. Οι οθόνες LED είναι εν δυνάμει κάμερες. Οι Web κάμερες ενεργοποιούνται χωρίς καμία ένδειξη. Γι αυτό καλό είναι να αποσυνδέονται όταν δεν χρησιμοποιούνται. Οι εκτυπωτές, στο επάνω αριστερό μέρος τής σελίδας, εκτυπώνουν τον σειριακό αριθμό τους. Είναι ορατός μόνο με ειδική διάταξη δώδεκα λυχνιών υπερύθρων. Έχουν γίνει και επιθέσεις hacking μέσω εκτυπωτών.
Όλα αυτά, λίγο - πολύ, είναι γνωστά καί αντιμετωπίζονται. Ένα από τα χειρότερα, πού ήδη έχει αρχίσει η εφαρμογή του, αφορά στα τσιπ RFID. Δείτε πόσο εύκολο είναι να υποκλέψει κάποιος τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας, σε αυτό το video.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μετακινήσεις μας μπορούν πολύ εύκολα να καταγράφονται από ανάλογους ανιχνευτές, εάν έχουμε μαζί μας πιστωτική κάρτα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο ή (προσεχώς) νέου τύπου ταυτότητα.
Δείτε ένα εξαιρετικό video - καμπάνια κατά των RFID. (Προπαγάνδα πού «σκοτώνει» είναι, αλλά αφού είναι για καλό σκοπό, προσωπικά την αποδέχομαι).
Στις κάρτες που δίνουν στοιχεία για τον κάτοχό τους περιλαμβάνονται και οι κάρτες αγορών των supermarket. Οι διατροφικές συνήθειες αποτελούν (και αυτές) στοιχείο δημιουργίας ψυχολογικού προφίλ. Το ενδιαφέρον των υπηρεσιών δεν εστιάζεται στο παρελθόν τού καθενός (τους είναι γνωστό εξάλλου), αλλά στο τι είναι ικανός να κάνει κάποιος. Εφαρμόζουν δηλαδή το «προλαμβάνειν» αντί του «θεραπεύειν».
Σε αυτό τους βοηθά και ένα καινούργιο εργαλείο. Οι νέου τύπου μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι μπορούν και μεταδίδουν στοιχεία. Έτσι γίνεται γνωστό πόση ώρα είμαστε στον υπολογιστή ή βλέπουμε τηλεόραση κλπ. Δέχτηκα τηλεφώνημα από ιδιωτική εταιρεία, η οποία μου πρότεινε να αντικαταστήσει τον μετρητή τής ΔΕΗ, λέγοντας ότι ο νέου τύπου εξοικονομεί ρεύμα κλπ. Η απάντηση που τους έδωσα δεν γίνεται να γραφτεί εδώ.
Πριν από περίπου δύο χρόνια ανακοινώθηκε ότι σύντομα, (ακόμη να γίνει), το κόστος διοδίων των εθνικών οδών θα υπολογίζεται με βάση την απόσταση που έχει διανύσει το όχημα, από την είσοδό του στην εθνική οδό έως και την έξοδό του.
Αυτό, «για να είναι δικαιότερη η χρέωση» και ... λοιπές γνωστές αρλούμπες. Υποτίθεται ότι ανιχνευτές θα σκανάρουν την πινακίδα κατά την είσοδο, και η χρέωση θα γίνεται αυτομάτως με δεύτερο σκανάρισμα στον σταθμό διοδίων. Είδατε κάποιο τέτοιο μηχάνημα; Ούτε και θα δείτε. Κι όμως ήδη υπάρχει κάτι, μερικά χρόνια μετά την ανακοίνωση.
Κατά την είσοδο και έξοδο σε εθνικές οδούς, λεωφόρους, αλλά και πολλούς κεντρικούς δρόμους, παρατηρήστε κάποια τετράγωνα περιγράμματα στην επιφάνεια της ασφάλτου. Διακρίνονται από το πιο σκούρο χρώμα της ασφάλτου. Είναι μεγάλου μεγέθους και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την λωρίδα κυκλοφορίας. Σε κάθε λωρίδα υπάρχει κι από ένα. Υποχρεωτικά το αυτοκίνητο θα περάσει από πάνω τους.
Τα περιγράμματα αυτά περιέχουν ένα είδος πηνίου. Έτσι τουλάχιστον μοιάζει. Τοποθετήθηκαν με τον εξής τρόπο: Ειδικό μηχάνημα, με ατσάλινο τροχό, κόβει την άσφαλτο στο σχήμα τού περιγράμματος. Αφαιρείται το κομμένο τμήμα. Τοποθετείται το πηνίο. Προστίθεται άσφαλτος για να καλύψει το κενό. Επειδή η προστιθέμενη άσφαλτος είναι καινούργια και αυτή του δρόμου παλαιότερη, το περίγραμμα διακρίνεται.
Βασικά το πηνίο είναι ένα είδος δέκτη. Μένει λοιπόν να βρεθεί ο πομπός. Δεν είναι μακριά. Είναι κάτω από το καπό τού αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα στον εγκέφαλο (πλακέτα) της αντλίας καυσίμων (injection). Είναι ένα τσιπ, το οποίο αν αφαιρεθεί παύει και η λειτουργία της μηχανής. Το τσιπ αυτό εκπέμπει ένα σήμα, το οποίο δείχνει τον αριθμό πλαισίου. Άρα και την αντίστοιχη πινακίδα, επομένως και το δρομολόγιο του αυτοκινήτου.
Για να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζήτησαν και έλαβαν επιδότηση!
Μήπως τελικά αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δόθηκαν κίνητρα όπως αυτό της απόσυρσης και των μειωμένων τελών κυκλοφορίας;
Γειά σου Αυτόλυκε, καραμπουζουκλή. Μ' αρέσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτόλυκε, you've made my day. Tι day δλδ για μερικά 24ωρα ακόμα ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριστείδη καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια να διαφωνώ με σχολιαστές αλλά, για τον αυτοκαλούμενο “Αυτόλυκο” θα κάνω μιά εξαίρεση.
Παλικάρι μου έχεις ξεφύγει και παραληρείς. Καταβαραθρώνεις δε την αξιόλογη προσπάθεια το Αριστείδη μέσα από το ιστολογιό του με την προβολή ασύντακτων και επιστημονικά ατεκμηρίωτων ιδεασμών.
Ποτέ η εταιρία Bell δεν ισχυρίστηκε την πατρότητα της εφεύρεσης και κατασκευής Τρανσίστορ. Επιτεύχθηκε την 16η Δεκεμβρίου 1947 στην Μεγάλη Βρετανία.Την παρουσίαση έκαναν και πιστώθηκαν την ανακάλυψη οι κ.κ. William Shockley (1910-1989), John Bardeen (1908-1991) και Walter Brattain (1902-1987)
Το IC (integrated circuit), το τσιπ που λες κι εσύ κατασκευάστηκε πειραματικά το 1949 από τον Γερμανό Βερνερ Γιάκομπι της ΣΗΜΕΝΣ και πρακτικά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για εφαρμογή από την σχεδιαστή της Texas Instruments Τζακ Κιλμπυ το 1957.
Το Laser θεμελιώθηκε ως θεωρεία απόν Αϊνστάϊν το 1917 με το έργο του “Η Κβαντική θεωρεία την Ακτινοβολίας”. Το 1959 ο Γκόρντον Γκούλντ έφτιαξε το αρκτικόλεξο LASER, Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, και περιέγραψε εφαρμογές του στην Φασματογραφία, τα ραντάρ, την Πυρηνική Φυσική κ.α.
Παρουσίαση και πρακτική κατασκευή έγινε από τον Θεόδωρο Μάϊμαν των Χιου Ερευνητικών Εργαστηρίων το 1960.
Το kevlar ανακαλύφθηκε τυχαία σαν προϊόν απόρριψης των εργαστηρίων της DuPond και υπάρχει σε εμπορική παραγωγή από το 1971.
Όλες οι εφευρέσεις ως νεωτερισμοί απευθύνονται την Στρατιωτική Βιομηχανία ή οποία στην πορεία χρηματοδοτεί το κόστος για την περαιτέρω έρευνα και εξέλιξη.
Το ίντερνετ και το διαδίκτυο το οποίο σε φιλοξενεί, Στρατιωτική και Ψυχροπολεμική εφεύρεση είναι. Το περιβόητο DRAPA.
Η ακροστιχίδα LED light emitting diode σήμαίνει Δίοδος Εκπέμπουσα
Φως. Δεν είναι Οπτικός Αισθητήρας και η συσκευή τηλεόρασης δεν είναι πομπός αλλά δέκτης. Πίστεψέ μα αλλά εάν μία τηλεόραση προσπαθούσε να εκπέμψη, οι πρώτοι που θα το καταλάβαιναν ήταν οι γείτονες στην ίδια πολυκατοικία! Εκτός κι εξέπεμπε σε συχνότητες Ψιονίων!
Το RfiD έχει σοβαρά μειονεκτήματα καθημερινής ασφάλειας και δεν θα προχωρήσει. Πράγμα που συμβαίνει έως σήμαρα.
Τώρα για τον ισχυρισμό σου, περί κλοπής των προσωπικών δεδομένων, τα έχουν ήδη και δεν χρειάζονται αντίγραφο!
Όταν ο κάθε Έλληνας δελεαζόταν για ένα ***δάνειο από την Τράπεζα, ευχαρίστως κατέθετε το ΑΦΜ του, το ΑΜΚΑ του, το Ε9 και ήταν πρόθυμος ν' αποκαλύψει το Ιατρικό Ιστορικό του στην πάσα τυχαία Ασφαλιστική Εταιρία.
Άσε, τα έχουν!
Τα τετράγωνα κοψίματα δεν έχουν κάτι σαν πηνία παρά είναι πηνία. Επαγωγικές λούπες (inductive loops) τα λένε και κάθε φορά κατά την οποία περνά ένα μεγάλο “ μαγνητικό” αντικείμενο από επάνω τους διαταράσσεται το πεδίο τους και αυτό είναι ένας ηλεκτρικός παλμός. Το αλουμίνιο αντιθέτως δεν τις ενεργοποιεί!
Έχω τοποθετήσει πολλές από αυτές, με όλο το υπόλοιπο κύκλωμά τους φυσικά, εδώ στην Αγγλία. Δεν μπορεί να κλείσει, για παράδειγμα, η πόρτα του γκαράζ ή της αυλής όταν το αυτοκίνητο περνά από μέσα. Θα το “διαβάσει” να έρχεται και θα ανοίξει και μετά θα το “διαβάσει” να φεύγει για να κλείσει!
Στην Αγγλία με βλέπουν καθημερινά πάρω από 400 κάμερες για να ανησυχήσω για τις 10 που θα με δουν στα Διόδια των Εθνικών Οδών. Δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν και δεν φοβάμαι κανέναν. Όπως βλέπεις δε γράφω επώνυμα. Όταν θα έρθει η ώρα να “φοβηθούμε” όλες οι φαντασιακές φοβίες σου θα είναι απλές... οδοντόκρεμες!
Έγραφε ένας συνωμοσιολόγος του πρ@κτού ότι “κάποιοι” το τετραήμερο Μ.Παρασκευή-Δευτέρα του Πάσχα θα γονάτιζαν την Ελλάδα με στοχευμένες Χρηματιστηριακές επιθέσεις.
Τέλικα ο καπνός ο οποίος αναδύεται, δεν είναι από τα ερείπια αλλά από το αρνάκι στην σούβλα.
Γειά σου Τάκη και χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν βλέπω πεδίο αντιπαράθεσης.
Το άρθρο το ζήτησα εγώ, για να γίνει διάλογος. Να ενημερωθούμε για πράγματα για τα οποία είμαστε άσχετοι. Γράφει άποψη, καλά κάνει, καλά κάνεις και απαντάς κι εσύ.
Δεν μοιράζουμε τίποτα, να μάθουμε παλεύουμε. Η συνομωσιολογία κακή, αλλά να μην μάθουμε κιόλας;
Ευχάς και πάλι!
sv3auw
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψα γιά κεντρικούς δρόμους, λεωφόρους καί εθνικές οδούς, καί απαντάς γιά γκαραζόπορτες!
Δέν έγραψα ούτε μία λέξη περί χρηματιστηρίων, καί μού χρέωσες ένα υποτιθέμενο τετραήμερο κερδοσκοπικών επιθέσεων, πρωκτών, ερειπίων καί σουβλιστών αρνιών!
Χρειάζεται νά πώ περισσότερα?
Αγαπητέ Αριστείδη, είναι άλλο πράγμα η άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη επιστημονικά και είναι άλλο το παραλήρημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι ήταν '70-'71 που κοιτούσα εκστασιασμένος στις βιτρίνες των ηλεκτρολογικών καταστημάτων τον γνωστό θύσανο των οπτικών ινών ν' αλλάζει "μαγικά" χρώμα στις απολήξεις του. Όχι απλά εξωγήινη τεχνολογία αλλά πολύ ΟΥΦΟ βρε παιδί μου!
@ Αυτόλυκος
Είτε για εισόδους χώρων στάθμευσης πρόκειται, είτε για δρόμους, η αρχή της "επαγωγικής λούπας" είναι ίδια.
Ένας παλμός, μία πληροφορία!
Το δε chip του ECU είναι δύσκολο να έχει επικοινωνία με τον "έξω κόσμο" γιατί είναι επιρεπές στην καταστροφή του από στατικά φορτία!
Εκτός αυτού, την κατασκοπική δουλειά την κάνει καλύτερα το tracker το οποίο εμείς οι ίδιοι εγκαθιστούμε για να βρούμε το αυτοκίνητό μας εάν μας το κλέψουν.
Για να μην επεκταθώ και στα διάφορα ηλεκτρονικά gadgets του νεοέλληνα!
Δεν με διαβάζεις.
Έγραψα για έναν Συνωμοσιολόγο και για τις θεωρείες του. Απ' ότι παρακολουθώ εδώ εσύ δεν έχεις γράψει κάτι τέτοιο οπότε δεν αναφερόμουν σε σένα.
Να είστε όλοι καλά!
και μην ξεχνάτε ότι τα μυαλά και τ' αλεξίπτωτα, λειτουργούν όταν ανοίγουν!!!
Τό θέμα είναι σέ ποιούς πηγαίνει η πληροφορία, καί πώς χρησιμοποιείται. Τί σκοπό εξυπηρετεί?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω εντοπίσει ένα τέτοιο πηνίο, οί άκρες τού οποίου καταλήγουν στήν διαχωριστική νησίδα μέσα σέ κουτί σάν κι αυτά τής ΕΥΔΑΠ. Θά τό ανοίξω καί θά φωτογραφίσω τό εσωτερικό του. Εάν έχει κάτι περισσότερο από μία απλή σύνδεση, θά στείλω τήν εικόνα στό blog. Πάρτην, κοίταξέ την κι άν είναι αρκετή γιά νά βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, καλώς.
Σωστό είναι να τεκμηριώνονται τα πράγματα. Επιστημονικά, λογικά κτλ. Όταν είμαστε άσχετοι, είμαστε επιρρεπείς στην υπερβολή. Αξιόπιστη ενημέρωση δεν πωλείται όμως πουθενά, για να αγοράσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο δικό μου επιστημονικό πεδίο, το οποίο δεν αποκαλύπτω για λόγους που έχω εξηγήσει στο παρελθόν, ακούω και διαβάζω καθημερινά ΣΩΡΕΙΑ ανοησιών, ανακριβειών και ψεμάτων. Οι περισσότερες (ανα)δημοσιεύονται στα φιλικά μου blogs και σε σοβαρές (κυριολεκτώ) ιστοσελίδες. και δεν μπορώ να μιλήσω...
Με βάση τα παραπάνω, η δημοσίευση του άρθρου αυτού κρίνεται ως επιτυχία. Ακόμη και αν ο Αυτόλυκος υπερβάλλει, κι αν ο Τάκης μας προσγειώνει πολύ απότομα, εγώ πολλά αποκόμισα. Και οι κυρίες μας, φανατικές αναγνώστριες του εν λόγω ιστολογίου, ευχαριστήθηκαν!
Αν υπάρχουν άλλες γνώμες, απόψεις, τεκμήρια, παρακαλώ να γραφτούν στα σχόλια. Η τεχνολογία μας ξεπέρασε. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να την φτάσουμε, ας την παρακολουθούμε, έστω και εξ αποστάσεως!
Ευτυχώς που όσα ηλεκτρονικά και να φτιάξουν τον εγκέφαλο του ανθρώπου με τίποτα δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν και ως εκ τούτου έχουμε κάποια πιθανότητα με βάση τη στατιστική να ''γεννηθεί'' κάποιος που να νοιάζεται για τον Ελληνα και όχι για το χρήμα μόνο...Βέβαια χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές τύπου
ΑπάντησηΔιαγραφήπλύση εγκεφάλου,κύματα , επιβολές και άλλα όπλάκια αλλά οι Ελληνικοί ''μαγνήτες'' δεν καταστρέφονται όλοι ότι και αν κάνουν.
Εστω και ένας Ελληνας να παραμείνει θα ξαναγεννηθούμε.
Είτε τους αρέσει είτε όχι το DNA μας είναι πιο ισχυρό...
Αρκεί να μείνει ένας.. όχι βέβαια ο γνωστός ''ποδηλάτης'' .Αυτός αφενός δεν είναι Ελληνας αφετέρου είναι απο defective production
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/07/23.html
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/07/5_9319.html