Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Βαριά τα κρίματα. Μόνο με αίμα.



Πολλά χρόνια γράφω, πέντε και κάτι δημοσιεύω σ’ αυτό εδώ το ιστολόγιο. Δεν ξέρω αν βοήθησα κανέναν. Νομίζω ελάχιστους. Όσοι είχαν συγκροτημένη σκέψη, ίσως βρήκαν συγκροτημένα κάποια θέματα, που δεν είχαν προλάβει ή μπορέσει να βάλουν σε τάξη στη σκέψη τους. Άλλοι μπορεί να γελάσανε, άλλοι να κλάψανε, άλλοι να θυμώσανε. Τώρα πάει. Τέλος. Ό,τι έγραψα έγραψα, όποιος κατάλαβε (κι ας μη συμφώνησε) κατάλαβε. Δεν μετανιώνω για κάτι, παρά μόνο για το ότι ίσως δεν έγραψα αρκετά και γιατί δεν πρόλαβα να αναρτήσω θέματα που υποσχέθηκα. 

Περιττό να σας πω ότι δεν είμαι τέλειος, αντιθέτως πολλά από τα θεωρητικά που ανέλυσα δεν μπόρεσα να τα τηρήσω ούτε εγώ. Πολλές οι αδυναμίες μου, πολλά τα σφάλματά μου. Μεγάλη απογοήτευση έχω, ένα βήμα από την πλήρη αποτυχία έφτασα. Καμία σχέση με την «τελειότητα» που ενδεχομένως αναδύεται από τα γραπτά μου. Δεν υπάρχει πρόβλημα, τηρήστε τα αν μπορείτε εσείς. Χρησιμοποιήστε αυτές τις αναρτήσεις σαν μαγιά για το μέλλον. Οι αρχές δεν ξεθωριάζουν, δεν πρέπει να ξεθωριάζουν, ακόμη κι αν δεν μπορούν να τις τηρήσουν όσοι τις πιστεύουν. 

Θέτω το ιστολόγιο σε αργία. Θα παραμείνει ενεργό, ώστε να ανατρέχετε όσοι θέλετε, με καμιά δοκιμαστική ανάρτηση κατά καιρούς. Μπορεί και να επανέλθω, αν η διανοητική μου υγεία το επιτρέψει. 

Σαν επίλογο σας επισημαίνω τούτο: αυτοί που επιχειρούν να μας συνθλίψουν δεν αντιμετωπίζονται με πύρινους λόγους, θεσμικές λύσεις και δικαστικές οδούς. Τα κρίματά τους είναι βαριά και τα ξεπλένει μόνο το αίμα. Ασφαλώς δεν προτρέπω κανέναν να ασκήσει βία. Άλλωστε οι αναγνώστες μου είναι κατά βάση άνθρωποι με μυαλό και τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με βία, δεν ασκούν βία, δεν ανέχονται τη βία, σιχαίνονται τη βία, όπως κι εγώ. Για να μην ματαιοπονεί όμως κανείς με εκλογές, πολιτικές λύσεις, νέα κόμματα, προσφυγές στη Δικαιοσύνη και θεωρίες σαν τις δικές μου, είμαι υποχρεωμένος να το καταστήσω σαφές. Είμαι υποχρεωμένος για την ακρίβεια των λόγων μου, προς χάριν της Λογικής και της Αλήθειας να το δηλώσω: 

Βαριά τα κρίματα, μόνο με αίμα. 

Υ.Γ Θα αφήσω τα σχόλια ανοιχτά αλλά, συγχωρέστε με, δεν θα απαντήσω. 

12 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Σημεία τών καιρών.
Οί άριστοι αποσύρονται, (ή ανασυντάσσονται), η καθεστωτική σαβούρα παραμένει καί επιμένει.

Ανώνυμος είπε...

οχι αριστειδη,να μην αποσυρθεις!ο καθενας θα βοηθησει με οποιο μεσο μπορει και εχει...
δν εχεις αυτο το δικαιωμα να φυγεις τωρα..
εχουμε αναγκη απο υγιη μυαλα! εχουμε αναγκη οι ελληνες ο ενας τον αλλον..
δεν θα τους αφησουμε να νικησουν

Ανώνυμος είπε...

Ως ενας "θαμωνας" του ιστοχωρου σου (ενα απο τα ελαχιστα, 2-3, Ελληνικα ιστολογια που διαβαζω συστηματικα, και το μονο στο οποιο σχολιαζω) ελπιζω να σου περασει συντομα η -κατανοητη απο εμενα- μινι διανοητικη/ψυχικη "κριση" και να επανελθεις, ειτε στο παρον ιστολογιο, ειτε ακομη και κανοντας μια νεα αρχη στον ιστοχωρο - εξαιρωντας καποιες ατυχεις εκρηξεις σαχλης συναισθηματικης φλυαριας (και ευχαριστω που μου επιτρεπεις την κριτικη!), ακομη και αν διαφωνω συχνα με καποια απο τα συμπερασματα σου (... και ευχαριστω που σεβεσε την αντιθετη γνωμη και την αφηνεις να εκφραστει ανευ παραμικρης λογοκρισιας στην φιλοξενη συχνοτητα σου), βρισκω την αρθογραφια σου συγκροτημενη (ειδικα οταν ειναι ψυχραιμα συγκρΑτημενη!) βοηθωντας στην εμβαθυνση ωστε να εντοπιστει και να αναδειχθει η βαθυτερη λογικη των εκαστοτε θεματων.
Βεβαια μακραν απο το να σε θεωρησω "αριστο", αναγκαζομαι να συμφωνησω με τον σχολιαστη Αυτολυκο (μααακραααν απο το να τον θεωρησω "αριστο"...): "[...] η καθεστωτική σαβούρα παραμένει καί επιμένει" και καποιες φωνες (εστω βοωντος εν την ερημω) σιωπουν... τι κριμα! Οπως συμφωνω και με την επικληση στο καθηκον που κανει ο αλλος Ανωνυμος σχολιαστης (ασχετος αν συχνα διαφωνω μαζι σου σε θεωρω "δικο μου" - πραγματι "εχουμε αναγκη απο υγιη μυαλα"...)
Σε στιγμες προσωπικης απογοητευσης και καταθλιψεως -οπως διαγνωσκω πως βρισκεσε τωρα... εχω και ιδιαν πειρα...- συμβουλευω να αποφυγεις την παγιδα που στηνει επιδεξια ο Σατανας με το να μας κανει να πιστευουμε πως ειμαστε ακαθαρτοι οποτε δεν πρεπει να εισελθουμε εντος του Ναου.

Με ιδιαιτερη εκτιμηση:
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

@ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Δέν σέβεσαι τίποτα ρέ κάθαρμα.

Ανώνυμος είπε...

"σε στιγμες προσωπικης απογοητευσης
και καταθλιψεως"...
γιατρε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σαλτα και γαμησου βλακα!
ο ελληνας ,πεφτει κατω και κλαιει...
πεφτει τοσο πολυ...και κλαιει με λυγμους...
οταν σηκωνεται ομως,ουαι και αλοιμονο σε αυτους που τον πονεσαν!!!
ουαι και αλοιμονο τους..
οσο για τις συναισθηματικες φλυαριες και εκρηξεις σαχλας,με τι κρητιριο "συμπερανεις" γιατρε???
με την δικη σου "αισιοδοξια",που ο θεος θα στειλει το μανα εξ ουρανου???
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑς ΚΛΑΙΕΙ,ΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑς ΓΕΛΑΕΙ,ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟς Ο ΚΟΣΜΟΣ..
ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΖΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ...
ελληνιδα

Ανώνυμος είπε...

αριστειδη,εριξαν την σελιδα του παναγιωτη

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να μπω στον υδροχοο

Αυτόλυκος είπε...

@ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ "Κατα καποιον τροπο αισθανομαι συν-υπευθυνος..."

Μεγάλη ιδέα γιά τά μούτρα σου έχεις βλαμμένε.

Ανώνυμος είπε...

εχεις ξεφυγει "αγορακι"..
δεν μου φαινεται παραλογο! ειναι ο καιρος που οι εβραιοι τρελενοντε,,,
ξερεις ειναι λιγο πριν το τελος τους..
και ασε τις μουνιες του τυπου "αγαπη' μου εκτος και αν εισαι καμμια αδερφαρα! μαλλον αυτο πρεπει να ειναι!
ωραιο το τραγουδακι σοΥ!!!κουνας και το κεφαλι ,σαν τα αυτιστικα ,τραγουδωντας το??? ειστε για πολλα γελια κακομοιρηδες εβραιοταλιμπαν!
και εισαι και βλακας ! καθε στιγμη το αποδεικνυεις!!ουτε να διαβαζεις δεν ξερεις ζωντοβολο!( δεν μου κανει εντυπωση,οταν την ελληνικη την εχεις μαθει απο την παλαια διαθηκη )δεν γνωριζω οτι εισαι ελλην! ειπα οτι δεν εισαι!! χριστιανος ισον βαρβαρος..
καθε μη ελλην ειναι βαρβαρος ηληθια μαιμου!και σιγα μην ο αριστειδης "μασησε' απο εσενα! εμεις με τετοιους "σηκωνομαστε" ακομα πιο ψηλα! σαν εσενα βαρβαροι,μας κανουν να γινομαστε πιο δυνατοι! ειστε βουτυρο στο ψωμι μας χαιβανια..
αντε στον πατερα σου τωρα ,μας ζαλισες τα παπαρακια..
ελληνιδα

Ανώνυμος είπε...

και εμεις
αυτολυκε',ας μην πεφτουμε στην παγιδα του εβραιου...
σε τετοια ειναι μανουλες..να σε παρασερνουν σε "κουβεντες" ..
η σιωπη μας τωρα θα του απαντησει...ας τον αφησουμε να πιστευει οτι μας "ταπωσε" και εχει κερδισει..

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ είπε...

Να επανέλθεις σύντομα.

Αυτόλυκος είπε...

Καλό μήνα φίλε μου. Αισθητή η απουσία σου, αλλά σεβαστή.