Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ



Η Οικολογική και Οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ στον κλειστό κόλπο του Σαρωνικού, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της παροιμιώδους ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειριστεί στοιχειώδεις κρίσεις. Ενώ το μόνο που κάνει από την πρώτη στιγμή της βύθισης του Δ/Ξ είναι να επιδίδεται στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη μετάθεση των ευθυνών της: φταίει η «μαύρη» δημοσιογραφία, φταίει η αντιπολίτευση, φταίει ο καπιταλισμός…. ! 

 

Ενδεικτικές οι σκανδαλώδεις δηλώσεις του Κουρουμπλή, «περί δυνατότητας κολύμβησης στις επιβαρυμένες ακτές αφού σε διάστημα μόλις 20 ημερών το γεγονός θα έχει ξεχαστεί..», τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας απαγόρευε το κολύμπι στις ακτές του Σαρωνικού! Στο ίδιο μήκος κύματος ο ψευδο- «Οικολόγος» Τσιρώνης μίλαγε για την «…εξαρτημένη από το πετρέλαιο κοινωνία» ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο έτερος κος Δημαράς, –εκπρόσωποι των Οικολόγων στην Κυβέρνηση–, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν καν στην περιοχή. όπως άλλωστε και η καθ’ ύλιν αρμόδια περιφερειάρχης Δούρου, και ο διαρκώς ψευδόμενος και κρυπτόμενος υπάλληλος των Γερμανών Τσίπρας. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στις 13/9/2017 – 3 μέρες μετά το ναυάγιο– δηλώνοντας ότι «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης των ακτών της Σαλαμίνας». Την ίδια μέρα η πετρελαιοκηλίδα απλώθηκε σε όλη την ακτογραμμή του Σαρωνικού, από την Πειραιά μέχρι την Βούλα! Αντίστοιχη ολιγωρία και εγκληματική καθυστέρηση ήταν επίσης οι αιτίες για την αποτέφρωση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στην Αν. Αττική τον Αύγουστο. 

Αποτέλεσμα: 

1. Μια εκτεταμένη Οικολογική καταστροφή στην Σαλαμίνα, τον Πειραιά την Γλυφάδα, τη Βούλα, μέχρι τη Σαρωνίδα και συνέπειες μακράς διάρκειας για το Περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Α) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το 40% του πετρελαίου που επιπλέει εξατμίζεται επιβαρύνοντας της ατμόσφαιρα και εισπνέεται από τον πληθυσμό. 

Β) το μαζούτ που έχει διαρρεύσει λόγω του υψηλού ειδικού βάρους κατακάθεται στον πυθμένα της θάλασσας καθιστώντας μόνιμη την ρύπανση για χρόνια. 

Γ) τα διαλυτά μόρια του πετρελαίου διαταράσσουν τις βιο-κοινωνίες των έμβιων οργανισμών και των ψαριών. 

Δ) η διάχυση του πετρελαίου οδηγεί σε ασφυξία την πανίδα και σε μείωση της φωτοσυνθετικής ικανότητας της θαλάσσιας χλωρίδας. 

Ήδη εμφανίστηκαν δεκάδες νεκρά ψαρια στις εκβολές του ρέματος της Πικροδάφνης που κατέφυγαν εκεί λόγο έλλειψης οξυγόνου στη θάλασσα… 

2. Μια σημαντική Οικονομική καταστροφή 

Πάνω από 500 εκατ. € υπολογίζεται σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις η οικονομική ζημία με κύριους θιγόμενους: τους ψαράδες της ιχθυόσκαλας, τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της παραλιακής ζώνης. 

Καλούμε την Κυβέρνηση: 

1. Να προχωρήσει σε άμεση παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή και κάθε άλλου πολιτικού αρμόδιου. 

2. Να μην παρακωλύσει το έργο των δικαστών ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του ναυαγίου και να αποδοθούν οι όποιες διοικητικές και ποινικές ευθύνες. 

Ειδικότερα ζητάμε: 

• Την άμεση συμμόρφωση με τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την απόσυρση των παλιών μονοπύθμενων δεξαμενοπλοίων, 

• Την αυστηροποίηση του μηχανισμού ελέγχου για την έκδοση πιστοποιητικών αξιόπλοου, 

• Την απαίτηση ασφάλισης όλων των δεξαμενόπλοιων για ζητήματα περιβαλλοντικών καταστροφών, 

• Την άμεση εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών και GPS στη διακίνηση καυσίμων. 

3. Να προχωρήσει σε αποζημίωση των πληγέντων από την μόλυνση. 

4. Να ενεργοποιήσει άμεσα το προβλεπόμενο Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην μόνιμη κινητοποίηση και στον ρόλο των πολιτών. 

ΜΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΚΗΛΙΔΑ 

Η κηλίδα πράγματι κατέστρεψε το βυθό, τα νερά, τις ακτές, τη θαλάσσια ζωή. Δε γνωρίζομε πού θα φτάσει και πότε θα καθαρίσει, πότε θα ξανάρθει η ζωή στη θάλασσα και την ακτή. 

Τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα και μόνο του το καθένα θα μπορούσε να διαλύσει ισχυρότερες χώρες, όπως το οικονομικό, το δημογραφικό, η παραγωγικότητα, το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, η πνευματική παρακμή, έρχεται και η περιβαλλοντική καταστροφή, από τις φωτιές μέχρι τη μόλυνση της θάλασσας, να επηρεάσει άμεσα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. 

Στα βράχια της Πειραϊκής δε μπορεί να πάει πια ο «Στέλιος ο μπεκρής να θρηνήσει το χαμένο του έρωτα. Μόνο εργάτες απορρύπανσης με ειδικές φόρμες εργασίας θα δει κανείς εκεί. 

Στη Σαλαμίνα, στο Σαρωνικό, στην Ελλάδα, τη ζωή μας ελέγχουν υπάλληλοι και υπηρέτες των ξένων, εμείς είμαστε οι ιθαγενείς κι αυτοί οι αποικιοκράτες. Κι αν υπάρξει κάποια ελπίδα, αυτή θα είναι από μια συλλογική τεράστια προσπάθεια ανάτασης κάποιων που συνεχίζουν να αγαπούν την πατρίδα, και προσπαθούν να την απορρυπάνουν, σαν άλλη Σαλαμίνα, από ένα κράτος που τη δηλητηριάζει κάθε στιγμή και από μια κυβέρνηση που την ξεπουλάει μόνο και μόνο για να συνεχίσει να είναι κυβέρνηση. 

21 Σεπτεμβρίου 2017 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ 


2 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Πολύ καλό. Καλύπτει ολοκληρωμένα τό όλο περιστατικό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Αριστείδη. Μεστέ. Θα σου τα πω μεστά. Δίκαια. Σεβαστά. Και τελεσιγραφικά. Για να τελειώνουμε.


Παρ’ όλες τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί σου, βλέπω μηδενική ανταπόκριση. Συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια.

Το μόνο που μου έθεσες ως επιχείρημα για το γεγονός πως δεν ανταποκρίνεσαι, είναι προσωπικά προβλήματα υγείας, και γι αυτό δεν θες να πεις πολλά.

Παρ’ όλες τις εύλογες απορίες που σου κατέθεσα σε σχέση με την υποστήριξή σου στο κίνημα «Άρδην», βλέπω απόλυτη σύμπλευση με αυτό, κρίνοντας μάλιστα και από το τελευταίο σου άρθρο. Πράγμα που σημαίνει πως καλά κρατείς. Γερός να σαι. Αλλοίμονο.

Το μόνο που μου έθεσες ως επιχείρημα για το γεγονός πως συμμερίζεσαι το κίνημα «Άρδην», είναι πως μιλάνε «απλά ελληνικά».

Από πλευράς μου, δεν έχω κανέναν άλλο λόγο να επικοινωνήσω εκ νέου μαζί σου.

Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Με αφορμή όμως τη τελευταία σου ανάρτηση, θέλω απλά να σου υπενθυμίσω πως τα ράσα δε κάνουν τον παπά.

Θέλω να σου υπενθυμίσω πως η ιστορία μας δίδαξε, πως τις περισσότερες φορές, τα πράγματα δεν έχουν όπως δείχνουν, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Μιας που νιώθεις και μπούφος, θα έπρεπε να έχεις αποκομίσει τη σοφία που απορρέει από την εμπειρία ενός λαού, του οποίου δηλώνεις ενεργό μέλος.

Μία βασική μέθοδο για να διακρίνεις τους ανθρώπους και τις προθέσεις τους είναι ο Λόγος τους και οι Πράξεις τους.

Ο δημοσίως κατατεθειμένος λόγος τους και οι δημοσίως κατατεθειμένες πράξεις του.

Εξετάζουμε τον Λόγο και αν υπάρχουν πράξεις, εξετάζουμε και τις πράξεις.

Όταν λοιπόν από τον Λόγο τους, προκύπτουν τραγικά λάθη, δε μπορείς μετά να περιμένεις να δεις και τις πράξεις αυτών.

Όταν πας για παράδειγμα σε έναν γιατρό για να σε εξετάσει και σου λέει να πάρεις το τάδε φάρμακο, ή ότι πρέπει να κάνεις τη τάδε εγχείρηση, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ειδικά στην εποχή μας, που οι περισσότεροι γιατροί έχουν αποδειχθεί, χασάπηδες και φαρμακέμποροι, είναι καλό, ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα από ιατρική, να πάρεις και δεύτερη και τρίτη γνώμη και μάλιστα από γιατρούς διαφορετικών συμφερόντων.

Σε αυτό το παράδειγμα, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, διότι μιλάμε για μια υψηλού επιπέδου επιστήμη, για την οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πλήρη άγνοια και άρα αναγκαζόμαστε να εμπιστευτούμε ανθρώπους που δηλώνουν επιστήμονες, χωρίς να είμαστε σε θέση να τους κρίνουμε. Το μόνο απλά που σε εξασφαλίζει τους λόγους να τον εμπιστευτείς, είναι πως ο γιατρός, κρίνεται άμεσα από το αποτέλεσμά του και από αυτό το αποτέλεσμά του κρίνεται άμεσα και η υστεροφημία του που θα του εξασφαλίσει την απαραίτητη πελατεία για να βγάλει τα προς το ζειν. Οπότε αν όλοι μας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτού του είδους τις επιλογές, οι πιθανότητες απάτης, μειώνεται ικανοποιητικά.

Όσον αφορά όμως τη πολιτική σκηνή, τα πράγματα είναι πιο απλά στο τομέα της γνώσης, αλλά πολύ πιο περίπλοκα στο τομέα των συμφερόντων. Για το περίπλοκο της υπόθεσης, απαιτείται βαθιά γνώση της ιστορίας και να έχεις τη σοφία μέσα σου, έτσι ώστε να κρίνεις τη κατάσταση ως έχει.

Στη σήμερον, έχουμε τη μεγάλη τύχη να έρθουμε σε επαφή με τη γνώση και τη σοφία ενός εξαιρετικού Ανθρώπου, που επίσης μιλάει απλά ελληνικά, του οποίου μάλιστα, εδώ και μία δεκαετία παρουσιάζεσαι ως δεδηλωμένος Φίλος του. Όχι πως αυτό βέβαια σημαίνει και κάτι. Άλλο τί δηλώνουμε και άλλο τί είμαστε.

Μιλάμε για τον Παναγιώτη Τραϊανού και μπορώ να δηλώσω πως είμαι ένας αρκετά καλός αναγνώστης του. Δε διεκδικώ αλάθητα, αλλά νιώθω πως έχω κατανοήσει πολλά από αυτά που προσπαθεί να μας εξηγήσει.

...η συνέχεια εδώ: https://elasb-triaina-gm.blogspot.gr/2017/09/pard3.html