Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Έχει η Βενεζουέλα Πρέσπες ; (Κατά το «έχει η Αγγλία Καλαμάτα;»).



Υπερβολή είναι, για να μην πω τίποτε χειρότερο. Μας πήραν τη Μακεδονία και κεντρικό πολιτικό θέμα στη χώρα, ισότιμο τουλάχιστον με τις Πρέσπες, είναι … η Βενεζουέλα! 

Ως ένα σημείο είναι κατανοητό. Απροκάλυπτη παρέμβαση των καουμπόυδων στα εσωτερικά άλλης χώρας, όπου κολυμπάνε στο πετρέλαιο και κυβερνά … λα ρεβολουσιόν! 
Μέχρις εδώ καλά (καλά;): ο διεθνής μπάτσος (ΗΠΑ) την πέφτει σε ξένο κράτος επειδή δεν γουστάρει τον Πρόεδρο. Προς χάριν τού Ντιμόκρασυ βεβαίως-βεβαίως. (Τι έχεις Γιάννη;) 
Φυσικά όταν σε άλλο κράτος με πετρέλαιο, στο οποίο οι εκλογές είναι άγνωστες, ο διάδοχος της Μοναρχίας κόβει κομματάκια τους αντιφρονούντες, το Ντιμόκρασυ κάνει εκπτώσεις: σηκώνει έκπληκτο τους ώμους και αναφωνεί «ανμπελίβαμπλ». (Τι είχα πάντα;) 

Στο Ελλάντα όμως το παραχέσαμε (τι είχα πάντα;). 

Ο καυγάς μεταφέρθηκε από τις Πρέσπες στο … Καράκας! Και πήξαμε σε ηλιθιότητα και υποκρισία! 

Και καλά όσοι είναι κατά των Πρεσπών και υπέρ του Μαδούρο: έχουν μια συνεπή αντιΑμερικανική-αντιΝατοϊκή στάση. 
Και καλά όσοι είναι υπέρ των Πρεσπών και κατά του Μαδούρο: έχουν μια συνεπή Αμερικανόδουλη-γλείφτικη στάση. 

Εδώ όμως έχουμε και αλλοπρόσαλλες στάσεις: κατά των Πρεσπών και κατά του Μαδούρο (υποκριτές δεξιοί), υπέρ των Πρεσπών και υπέρ του Μαδούρο (υποκριτές αριστεροί). Ετούτοι οι τελευταίοι συντάσσονται με τον Ερντογάν!!. 

Ρε καραγκιόζηδες, τι σημείο αναφοράς έχετε ρε; Τι κριτήρια χρησιμοποιείτε; Τι συλλογισμούς κάνετε; Τι περιέχει το κρανίο σας στο φινάλε; 

Δεν πάτε ρε να πνιγείτε στις Πρέσπες λέω εγώ; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δικαιε θα μου επιτρεψεις να σχολιασω τα περι ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑς,στα 20 χρονια διακυβερνησης του Τσαβες και στη συνεχεια του Μαδουρο,δεν τολμησαν κατι σαν το δικο μας που το μΟΧΙ το εκανε ΝΑΙ, να α΄λλαξουν το οικονομικο μοντελο και την εξαρτηση απο το πετρελαιο και τον βασικο της πελατη που ειναι οι ΗΠΑ.Δεν προχωρησε σε αναδιανομη του πλουτου, την διαφθορα και την εγκληματικοτητα.Αυτη ειναι η ριζα της λαικης δυσαρεσκειας ποου δινει πατημα στην δεξια στην βενεζουελα και στους ξενους πατρωνες ΗΠΑ και ναζιστικη ΕΕ.Μετα την αποφαση των ΗΠΑ για εξοντωτικες κυρωσεις ακομα και για ενδεχομενη στρατιωτικη επεμβαση σε κυριαρχο κρατος και την στηριξη στον θεσμικο πραξικοπηματια ΓΚΟΥΑΙΔΟ,δεν μπορει καποιος να μενει απαθης μπροστα στην υποκρισια ΗΠΑ και ΕΕ. που διατυμπανιζουν οτι ολα τα κανουν για τον λαο της βενεζουελας και οχι για τα αποθεματα πετρελαιου.Τοι γιατι δεν επεσε ακομα ο Μαδουρο οφειλεται στην στηριξη του στρατου και μερους του κρατικου μηχανισμου,Τ ο παιχμιδι ειναι 100 τοις 100 στημενο,α΄πο ΗΠΑ και την πετρελαικη βιομηχανια. Οταν τον ΓΚΟΥΑΙΔΟ τον στηριζει ο τραμπ, η ΕΕ , ακροδεξιος κολομβιανος Ντουκε, ο βραζιλιανος Μπολσοναρο και τα ακροδεξιασ φυντανια των μπανανιων της λατινικης αμερικης κατι δεν [παει καλα το μονο σιγουρο. Καπως ετσι δεν ειπαν τον Μιλοσεβιτρς δικτατορα και διεύσαν την Γιουγκοσλαβια , το ιρακ τ κλπ