Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αντιμετώπιση πανδημίας αλά ελληνικά: ο Θεός να βάλει το χέρι του!Νέο άρθρο του γιατρού Θανάση Παπαγεωργίου. 
Το συμπέρασμα είναι ότι μας φυλάει ο Θεός, διότι οι θεσμοί μας είναι ανίκανοι.

Δεν έχουν τέλος τα λάθη και οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ, υπό την Προεδρία του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην πιο κρίσιμη επιδημιολογική συγκυρία για τη χώρα μας, αφότου ηγείται του αρμόδιου Φορέα - μηχανισμού του κράτους για τη διαχείριση της πανδημίας του κoρονοιού. 

Σήμερα αποκαλύπτεται μέσω του tvxs.gr, αναφορά μιας υπαλλήλου του ΕΟΔΥ, που προσλήφθηκε μόλις πρόσφατα με τρίμηνη σύμβαση στην Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, η οποία στις 17 Ιουλίου 2020 εκτελούσε βάρδια στον Προμαχώνα για έλεγχο, προκειμένου να επιτραπεί ή μη, η είσοδος των ταξιδιωτών στη χώρα μας. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα από την αναφορά της υπαλλήλου αποκαλύπτεται όλη η γύμνια και ο ανύπαρκτος σχεδιασμός του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο κρουσμάτων στις πύλες εισόδου, αφού μεταξύ άλλων η υπάλληλος: 

Αρχικώς διαπιστώνει πως πραγματοποιείται η είσοδος στη χώρα μας ταξιδιωτών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή χωρίς βεβαίωση αρνητικού test προ 72 ωρών από την χώρα τους ή χωρίς εγγραφή των ταξιδιωτών στο gov.gr, με συνέπεια να μην διαθέτουν το «απαραίτητο» Quick Response (QR) code που καθορίζει τη διενέργεια ή μη test πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα, ή ακόμη χωρίς και αυτά τα δύο). 
Επιπλέον η υπάλληλος ζητά, έχοντας η ίδια εικόνα στο πεδίο, να δοθούν από τον ΕΟΔΥ οδηγίες που κανείς δεν θα πίστευε ότι δεν έχουν ήδη δοθεί και ότι όλα είναι στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένα από τον ΕΟΔΥ στην τύχη τους… 

Συγκεκριμένα: 

1) Η υπάλληλος αναφέρει ότι ΔΕΝ έχει καθοριστεί ποιοι πραγματοποιούν τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων για την είσοδο στη χώρα (στη δε αναφορά της περιγράφει τη χαοτική διελκυστίνδα μεταξύ τελωνειακών και συνεργείων ΕΟΔΥ)! 
2) Επιπλέον αναφέρει το απίστευτο: ότι ΔΕΝ τους έχει δοθεί κανένας κατάλογος με πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα των βαλκανικών χωρών, οπότε και δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο βεβαιώσεων χωρίς να μπορούν να αποφύγουν τυχόν λάθη! 
3) Ζητά να καθοριστεί αν οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έχουν δικαίωμα να ελέγχουν αν κάποιος έχει κάνει εγγραφή στο gov.gr, ή έχει κάνει εξέταση πριν από 72 ώρες ή αν αυτό το κάνουν οι τελωνειακοί, ζητά να μάθει αν έχουν δικαίωμα να απαγορεύσουν είσοδο στη χώρα, ζητά να μάθει που θα πρέπει να γίνεται ο έλεγχος (πριν μπουν ή αφού μπουν στην χώρα μας οι ταξιδιώτες)! 
4) Τέλος αναρωτιέται αν θα υπάρξουν οδηγίες για τους Έλληνες που περνούν τα σύνορα για αγορές είτε για να επισκεφτούν το καζίνο διαπιστώνοντας ότι κάποιοι περνούν τα σύνορα αρκετές φορές την ημέρα… 

Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Η πλήρης αρθρογραφία ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: