Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι εχθροί της Εκκλησίας.



Δέκα και πλέον χρόνια πριν. Απογευματάκι Κυριακής. Πλάκα. Ουζερί «Τάδε» με εξαιρετικά εδέσματα. Η παρέα (μου) αποτελείται από αρκετούς φίλους και φίλες, διαφόρων ηλικιών, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ανώτατη Εκπαίδευση. 

Ο πλέον ηλικιωμένος εξ αυτών, κοντά στα εξήντα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Όχι άδικα. Θέτει ζητήματα, φιλοσοφεί, διδάσκει. Με ωραία γλώσσα, επιχειρήματα αλλά και χιούμορ. 

Πρόκειται για Καθηγητή του Πανεπιστημίου και μάλιστα πρώτης βαθμίδας, με τρομερές γνώσεις, ηθική και εντιμότητα. 

Ακούω ενθουσιασμένος και … σωπαίνω. Ναι, ο πολυλογάς κάτοχος του παρόντος ιστολογίου σιωπά (πώς το ‘παθε;). 

Κάποια στιγμή ο κύριος καθηγητής θίγει το θέμα της υπερπληθώρας συλλόγων, ενώσεων, σωματείων κτλ. Αρχίζει να απαριθμεί άπειρα τρελά ονόματα, αντικείμενα, σκοπούς και άλλα ξεκαρδιστικά που έχει συλλέξει και το γέλιο πάει σύννεφο (του ούζου συνεπικουρούντος). 

Μέσα στη γενική ευθυμία, τολμά και «ριζοσπαστική» πρόταση: σε αντιδιαστολή με τον κάθε πικραμένο, γελοίο ή αργόσχολο, να πρωτοτυπήσουμε, εμείς οι παρευρισκόμενοι, ιδρύοντας έναν Σύλλογο Καλών Ανθρώπων! 

Μετά την πρώτη έκπληξη, παίρνω αμπάριζα και βγαίνω: ερωτώ τον σεβαστό καθηγητή αν είναι θρήσκος και ειδικότερα αν είναι Χριστιανός. 

Απαντά θετικά και τότε τον πληροφορώ ότι, προκειμένου για Χριστιανούς, ο προτεινόμενος σύλλογος θα ήταν άνευ αντικειμένου: οι Χριστιανοί διαθέτουμε την Εκκλησία. Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας. 

Ο Καθηγητής συμφωνεί και η συζήτηση εκτρέπεται προς άλλα θέματα. 

Ανακάλεσα στην μνήμη μου το περιστατικό, λόγω της ωμής, χυδαίας και απροκάλυπτης επίθεσης που δέχεται η θρησκεία μας και ιδιαίτερα το πρόσωπο του Ιησού Χριστού από συμπλεγματικά και κακοήθη δίποδα ανθρωποειδή και της ανύπαρκτης έως υποτονικής (γραφειοκρατικής) αντίδρασης της Εκκλησίας της Ελλάδας. 

Ερωτώ λοιπόν: 

Η μόνη λύση είναι ο ακτιβισμός μερικών Χριστιανικών οργανώσεων και μεμονωμένων Χριστιανών; 

Ιερά Σύνοδο και συγκεκριμένα Αρχιεπίσκοπο διαθέτουμε; Κεφαλή της Ορθοδοξίας δηλαδή Πατριάρχης υφίσταται; 

Αυτοί που αναλώνονται σε ανούσιες νουθεσίες, άσκοπες εγκλίσεις και γλυκανάλατες αναλύσεις είναι πνευματικοί Πατέρες; 

Αυτοί που ξιφουλκούν σπανίως και εκ του ασφαλούς, γενικώς και αορίστως είναι πνευματικοί ταγοί; 

Αυτοί που συμμαχούν με πολιτικούς με πρόσχημα την φιλανθρωπία, τις διακρατικές φιλίες και την ανεκτικότητα ενώ εμφανίζονται σε συνέδρια της Κόκα-Κόλα και σε υπουργικά συμβούλια για «ευλογημένη συνεργασία» (κατά Ψυχάρη) με τους αντίχριστους της πολυπολιτισμικής Κόλασης είναι Ορθόδοξοι Ιεράρχες; 

Έθεσε κανείς από δαύτους βέτο στα πολιτικά αποβράσματα που όχι μόνο καλύπτουν αλλά και επιδοτούν τους αντίχριστους «καλλιτέχνες» και «δημοσιογράφους»; 

Σήκωσε κανείς τον τόνο της φωνής στους αλιτήριους που υπερασπίζονται τις πορδές συστημικών φασιστών εις το όνομα της «ελευθερίας της έκφρασης;». 

Κατέβασε κανείς τους πιστούς σε διαμαρτυρία (ειρηνική και κόσμια όπως αρμόζει σε χριστιανούς;) για τις βεβηλώσεις εκκλησιών, τα ξεβρακώματα μπροστά στη Μητρόπολη και τα σεξοπορνοδιαστροφικά σενάρια που εμπλέκουν τον Ιησού; 

Υπέβαλε κανείς αίτημα στον Εισαγγελέα να προστατευθεί η θρησκεία μας και να παταχθεί η βλασφημία της όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι; 

Και μην ακούσω τον σαθρό αντίλογο περί γυρίσματος του άλλου μάγουλου κτλ κτλ διότι θα απαντήσω με τα περί φραγγελίου. 

Λυπάμαι που σας το λέω Χριστιανοί μου, αλλά οι εχθροί είναι εντός των τοιχών. 

Δυστυχώς ΚΑΙ της Εκκλησίας. 

Υ.Γ. 1 Η ιδέα για την ανάρτηση προέκυψε από την ανάγνωση πρόσφατου άρθρου του ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ιστολογίου Κόκκινος Ουρανός

Υ.Γ.  2  Καταλαβαίνετε γιατί έπρεπε να βγει από τη μέση ο Χριστιανός Σωκράτης Γκιόλιας;

20 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
άν καί ουδέποτε υπήρξα οπαδός οποιασδήποτε θρησκείας, θεωρώ ότι κανείς δέν δικαιούται νά προσβάλει τό θρησκευτικό συναίσθημα οποιουδήποτε, καί μάλιστα αποσκοπώντας σέ οποιοδήποτε κέρδος.
Τό συγκεκριμένο περιστατικό δέν είναι τό πρώτο, ούτε καί τό τελευταίο. Ούτε είναι άσχετο μέ πολλά άλλα πού συμβαίνουν. Είναι μέρος γενικότερου σχεδίου Πολιτικού Πολέμου, (εκεί εντάσσεται καί η προπαγάνδα), πού δέχεται η χώρα μας.
Μιά πληροφορία: Τά τελευταία χρόνια στόν χώρο τής Βαλκανικής, τήν χρηματοδότηση τών Μ.Κ.Ο. αλλά καί τών θρησκευτικών οργανώσεων (σέχτες), έχει αναλάβει ο περιβόητος Σόρος. Υπάρχει λοιπόν άφθονο χρήμα γιά τούς επικεφαλείς, αλλά καί κατάλληλη παραμύθα γιά τούς χρήσιμους ηλίθιους τής ρεφορμιστικής αριστεράς τού "καλλιτεχνικού" συριζέικου χώρου. Έτσι κατορθώνουν νά περνούν ιδέες, ή νά αποσταθεροποιούν.
Νά απαντήσω στά ερωτήματά σου βάσει γεγονότων, διότι τό θέμα από καθαρά θρησκευτικής απόψεως καί μόνον, δέν μέ αφορά. Μέ αφορούν όμως, καί πολύ μάλιστα, οί προεκτάσεις καί οί επιπτώσεις τέτοιων προβοκατόρικων ενεργειών, διότι έχουν σάν τελικό στόχο τά εθνικά θέματα.
1). Ακτιβισμός: Όχι. Προηγούνται καί η προβολή από τά ΜΜΕ είναι μονόπλευρη.
2). Αρχιεπίσκοπος: Θυμήσου πού καί γιατί έκανε τό πρώτο του επίσημο ταξίδι.
3). Πατριάρχης: Μέ σπόνσορα τήν Coca-Cola καί τίς δηλώσεις ανήμερα τής 25ης Μαρτίου? Δέν τό βλέπω.
4). Πνευματικοί Πατέρες: Άς απομακρύνουν πρώτα τίς αρσενικές καλόγριες. Έτσι θά κερδίσουν τόν σεβασμό. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα.
5). Ορθόδοξοι Ιεράρχες: Όχι, δέν είναι. Μπίζνες καί πολιτική κάνουν.
6). Διαμαρτυρία: Καλή, καί επιβάλλεται, αλλά δέν αρκεί από μόνη της. Καλό είναι επείσης νά αποφεύγονται εικόνες σεληνιασμένων πού κραδαίνουν τεράστιους σταυρούς στό Σύνταγμα ουρλιάζοντας, μέ επί κεφαλής τήν κάθε Λουκά.
7). Εισαγγελείς: Αυτές τίς μέρες αποφυλακίζεται η Μπουρμπούλια. Ποιός τούς έκανε εισαγγελείς καί δικαστές? Αυτοί πού νομοθετούν. Ποιός τούς έβαλε νά νομοθετούν? Ο λαός μέ τήν ψήφο του. (Εδώ μπαίνει καί τό θέμα τής νοθείας, αλλά δέν αρκεί από μόνο του).
'Αν θέλεις τήν γνώμη μου, σάν θέμα εργασίας καί υπό τήν έννοια τής αντι-Άγκιτ-Πρόπ καί μόνον, η λύση είναι μία. Η ίδια πού χρησιμοποιεί η εξτρεμιστική τους πτέρυγα. Απρόσωπη καί ωμή βία. Μέ μέτρο όμως καί χωρίς υπερβολές. Έξ άλλου, τό ξύλο βγήκε απ΄τόν παράδεισο!

Αυτόλυκος είπε...

Πληροφορία τελευταίας στιγμής:

"In 1998, the Catholic League for Religious and Civil Rights protested the play "Corpus Christi" by homosexual Jewish playwrite Terrence McNally"

Η εικόνα τoύ περιούσιου εδώ: http://2.bp.blogspot.com/-cebvmvEBn_M/UHebB3oPGMI/AAAAAAABDmY/e9Ha3p54h8w/s1600/%CE%95%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%94%CE%9F%CE%A3+%CE%9F+TERRENCE+MCNALLY,+%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3+%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%A7%CE%A5%CE%94%CE%91%CE%99%CE%91%CE%A3+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%92%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A3+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3+%C2%ABCORPUS+CHRISTI%C2%BB!.jpg

Αριστείδης είπε...

Και πάλι σχόλια πληρέστερα από την ανάλυση.
Νομίζω ότι η γνώμη σου αδικείται στα σχόλια.
Γράψε ό,τι θες και στείλτο να το δημοσιεύσω.

Αυτόλυκος είπε...

Ευχαριστώ γιά τά καλά σου λόγια.
Θά τό προσπαθήσω. Είναι άλλο πράγμα τό γράψιμο ενός άρθρου, κι άλλο η ανάλυσή του. Άν κάνω κάποια γκάφα, επιβάλλεται αυστηρός σχολιασμός!

Ανώνυμος είπε...

κ.Αριστειδη μην ξεχνατε οτι εκτος απο την κοκα κολα... εχουμε και βραβειο... μακκαβαιων(!!!) απο την μεγαλυτερη συναγωγη των ΗΠΑ (και του κοσμου;) .....

υπαρχουν και σχετικα βιντεο στο youtube

Αριστείδης είπε...

Βεβαίως! Και πολύ καλά κάνετε και μας το υπενθυμίζετε!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η εστία της μόλυνσης

Για το κατάντημα, σοφά λένε πως το ψάρι βρομά απ΄ το κεφάλι. Και οι εδώ, αλλά και στο Φανάρι, ψαροκεφαλές όχι μόνο σάπιες είναι - τουλάχιστον η σαπίλα κάνει για λίπασμα - αλλά είναι κάτι πολύ χειρότερο του μεθανίου, του θείου, και του υδροθείου. Σε ναρκώνουν όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και μετά ποτέ δεν ξυπνάς. Από το 1924 και αργότερα, τότε που ο Αθηναγόρας έγινε Τούρκος υπήκοος εναερίως και οικουμενικός (1948), τα σηπτικά αέρια μας έχουν κατακαλύψει. Μετράμε νεκρούς οι ζωντανοί και απορούμε : Αλήθεια, γιατί τόσο πολλοί θάνατοι;

Το μυαλό μας δεν πάει καθόλου στις ψαροκεφαλές.

Όσοι δείχνουν την εστία της μόλυνσης κατηγορούνται σαν μουχλιασμένοι, αγκυλωμένοι, αραχνιασμένοι, σκουριασμένοι, αλλά και μουτζαχεντίν ή ταλιμπάν. Εντάξει, αλλά συνεχίστε (γενικό αυτό) οι άλλοι να μετράτε τα πτώματα που σε λίγο έρχονται και φυλάχτε (κι αυτό γενικό) τον ανύπαρκτο σεβασμό σας μόνο για τις υπογραφές που βάλατε στα Μνημόνια.
Α, ναι, είναι και η ελευθερία της έκφρασης, ξέχασα.

Αριστείδης είπε...

Σωστός ο γιατρός. Για μια ακόμη φορά.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τον σχολιασμό κύριε Χριστοδουλίδη.

Ανώνυμος είπε...

χριστιανισμος= η λεπρα που μολυνε τον Ελληνισμο

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

χριστιανισμος= η λεπρα που μολυνε τον Ελληνισμο

ΚΧ
Η Χριστιανοσύνη αποκλήθηκε χριστιανισμός από τη λεπρή Δύση. Ομοίως και το ελληνικό πνεύμα των αρχαίων, αφού το επεξεργάστηκαν οι λεπροί, το ονόμασαν ελληνισμός.

Όποιος συνεπώς νομίζει ότι ο χριστιανοσύνη είναι ένα και το αυτό με τον χριστιανισμό, ήδη είναι λεπρός. Γι΄ αυτό και ονομάζει το αρχαίο πνεύμα των προγόνων του ελληνισμό.

mnk είπε...

Αφού οι μισοί μητροπολίτες είναι μασώνοι. Για τον δε τουρκόφρονα μονσινιόρ Μπαρτόλομιου τι να πούμε; Βοούν τα έργα του.
Όπως έγινε προδοσία στο κράτος, έγινε και στην διοικούσα εκκλησία. Όμως, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Αριστείδης είπε...

Τέκτονες οι μισοί; Και οι άλλοι μισοί;
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το γουρούνι τ' αχαμνά! (συγγνώμη,αλλά έτσι το λένε στο χωριό μου. Ολόκληρο.)

Αυτόλυκος είπε...

Οί μισοί, δηλ. από τή μέση καί κάτω.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Οί μισοί, δηλ. από τή μέση καί κάτω."

ΚΧ
Ας κάνουμε και λίγο χιούμορ με αυτό που μόλις έγραψε ο Αυτόλυκος. Μπορεί να δυσαρεστήσω τους αρχαιολάτρες, αλλά τι να κάνω.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Μυθολογία μας, την οποία σημειωτέον κάποιοι δεν τη θεωρούν καθόλου Μυθολογία, οι, των αρχαίων, αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν οι σοφώτατοι Κένταυροι. Οι οποίοι ήταν, φευ, μισοί, όπως ακριβώς γράφει και ο Αυτόλυκος. Από τον "αφαλό" και κάτω ήταν τετράποδα με ουρά, και από τον "αφαλό" και πάνω ήταν άνθρωποι. Είχαμε δηλαδή τη σοφία των κτηνανθρώπων! Ήμαρτον Κύριε.

Οπωσδήποτε, παρόμοιες δοξασίες θα είχε στο μυαλό του ο Δαρβίνος, όταν μας έβγαλε απογόνους των πιθήκων. Οι δικοί μας τουλάχιστον προσπάθησαν να ισορροπήσουν την παλάντζα και μας έστησαν "στα τέσσερα" αλλά και με δυο χέρια, με "φάτσα" ανθρώπινη και ... με σοφία. Εδώ μας τα χάλασαν.

Συγκαταβατικά αφήνουμε ένα μικρό χαμόγελο τύπου "σοκολατάκια Τζοκόντα", άλλοι όμως ακονίζουν μαχαίρια για να μας σφάξουν, επειδή δείχνουμε ασέβεια προς τη σοφία των κτηνανθρώπων.

Ελπίζω να σας έκανα να γελάσετε λίγο.

Αυτόλυκος είπε...

Προσωπικά, δέν γέλασα καθόλου.
Εξ άλλου δέν ήταν τέτοια η πρόθεση τού σχολίου, τό οποίο έχοντας λανθασμένη αφετηρία καταλήγει σέ λάθος συμπεράσματα.
Μού είναι πολύ εύκολο νά ανατρέψω τό όλο κείμενο, αλλά ο χώρος τών σχολίων δέν επαρκεί. Απαιτείται άρθρο, εάν συμφωνεί καί ο διαχειριστής τού ιστολογίου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Μού είναι πολύ εύκολο νά ανατρέψω τό όλο κείμενο, αλλά ο χώρος τών σχολίων δέν επαρκεί"

KX
Σωστά, τα σχόλια δεν είναι για να γράφουμε κατεβατά ολόκληρα, αλλά να πιάνουμε "το ζουμί" της υπόθεσης. Και το ζουμί της υπόθεσης είναι για μένα οι ψαροκεφαλές.

Αν η εποχή μας χαρακτηρίζεται ασεβής και άθεσμη, με αποτέλεσμα να λέμε ότι τα θρησκευτικά δεν μας ενδιαφέουν παρά μόνο τα πολιτικά, είναι διότι λησμονούμε ότι το Σύνταγμα προτάσσει "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος". Γιατί; Διότι προκειμένου να σεβαστείς τον πολιτικό θεσμό, πρέπει να υπάρχει ο Θεσμός που υπερέχει από το ανθρώπινο κατασκεύασμα, το Σύνταγμα, το οποίο καλούμαστε να σεβόμαστε.

Ο φόβος των προοδευτικών είναι μπας και γίνουμε καθεστώς θεοκρατίας. Όπως ήταν, λένε, το Βυζάντιο. Αλλά δεν ήταν, έγινε κομμάτια. Η σιωνιστική δημοκρατία κυριαρχεί και περιμένει τον Ηγέτη, για να ενώσει τώρα τα κομμάτια.

Οι ασεβείς και άθεσμες ημέρες όπου βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, είναι διότι η πολιτική εκτόπισε τη θρησκεία. Κυρίαρχος είναι ο θεσμός της πολιτικής ο οποίος (θεσμός) είναι το απαύγασμα ενός θεσμού, που κυριολεκτικά αναιρεί αυτή τη λέξη και το εννόημ της λέξης : Δηλαδή τον σεβασμό. Άλλωστε, τόσο ο θεσμός όσο και ο σεβασμός, είναι προϊόντα μιας αιρετικής θρησκείας που απορρίπτεται εύλογα. Είναι, θεσμός και σεβασμός, κάτι σαν το ακορντεόν, που άλλοτε φουσκώνει και άλλοτε ξεφουσκώνει. Τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών άλλοτε το τεντώνουν, πιέζουν τα πλήκτρα και ακούμε μουσικούς ήχους, και άλλοτε όχι.

Οι ψαροκεφαλές πήραν την εντολή να μην απελευθερώνουν την ασφάλεια, που ξεκλειδώνει τη φυσούνα του ακορντεόν ή, ακόμη, να μην πατάνε καθόλου τα πλήκτρα. Αυτό με το οποίο αρχίζει το Σύνταγμα έχει προ πολλού διαγραφεί. Παίζουν θέατρο όταν ορκίζουν Βουλευτές, Προέδρους κλπ. Τι δουλειά έχουν να πηγαίνουν στη Βουλή ή στο Προεδρικό Μέγαρο; Σε ναό πρέπει να δίδεται (όστις θέλει) ο συγκεκριμένος όρκος και πουθενά αλλού. Σημειώσατε, δεν αναφέρομαι σε Ναό.

Έγραψα πολλά, εντάξει. Αλλά η κεφαλή του ψαριού που μας έδωσε ο (δίκαιος;) Αριστείδης, δεν ήταν για να βγάλει μόνο ένα-δυο πιάτα σούπα. Μάλιστα, ήταν φρεσκότατη.

Αυτόλυκος είπε...

Πολύ καλά λοιπόν, άκυρο τό άρθρο, καί πάρε τίς απαντήσεις πού ζητάς μέ τόν τρόπο πού σού αξίζει, δηλαδή μέ τόν ίδιο πού χρησιμοποιείς.
1). Μάς λές πώς υπάρχουν κάποιοι πού ισχυρίζονται πώς οί "αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν οι σοφώτατοι Κένταυροι". Ποιοί είναι αυτοί οί κάποιοι? Κατονόμασέ τους. Δέν μπορείς ε? Προφανώς είσαι εσύ, αοριστολογώντας, καί προσπαθώντας νά φτιάξεις αφετηρία ανάπτυξης επιχειρημάτων. Ώστε πρώτα υπήρξε μισός άνθρωπος, καί μετά ολόκληρος! Επομένως, κατ'εσέ, πρώτα υπήρξε τό μισό άλογο καί αργότερα τό ολόκληρο!
2). Δέν υπάρχει έκφραση "κτηνάνθρωποι". Υπάρχουν, (μεταφορικά), άνθρωποι-κτήνη, αποκτηνωμένοι άνθρωποι, αλλά όχι κτηνάνθρωποι.
3). Περί τού σιωνιστή ψευδοεπιστήμονα Δαρβίνου, δέν χρειάζομαι φροντιστήριο. Γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα τί ρόλο έπαιξε αυτός καί κάποιοι άλλοι τού είδους του. Μέ τήν ευκαιρία πάρε καί ένα δωράκι, νά τό χρησιμοποιείς κατά τών Δαρβινιστών: Γιατί υπάρχουν ακόμη καί σήμερα πίθηκοι καί δέν έγιναν όλοι τους άνθρωποι? Έχασαν τό τρένο τής εξέλιξης?
4). Τά συγκαταβατικά χαμόγελα αυτού τού είδους, υποκρύπτουν ειρωνεία. Τά σοκολατάκια, γενικώς, νά τά αποφεύγεις. Περιέχουν τήν γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, η οποία προξενεί όγκους στόν εγκέφαλο. Κυκλοφορεί πλέον μέ τό εμπορικό όνομα Nutra Sweet.
5). Ώστε κάποιοι "ακονίζουν μαχαίρια για να σας σφάξουν". (!!!). Προφανώς εννοείς αυτούς πού ονομάζεις αρχαιολάτρες. Έχεις κάποια πληροφόρηση γιά ένοπλες ομάδες, συμμορίες ή κάποιες οργανώσεις? Κατονόμασέ τις. Δέν μπορείς ε? Νά αερολογείς όμως μπορείς. Είναι πιό εύκολο. Τόν πραγματικό καί υπαρκτό κίνδυνο τών τζιχαντιστών καί σαλαφιστών πού μάς κουβάλησαν κατά εκατομμύρια, δέν τόν βλέπεις. Θά τόν δείς όμως καί μάλιστα πολύ σύντομα.
6). Η μασωνία απευθύνεται στά πάθη, δηλ. κάτω από τή μέση, καί όχι στή λογική, δηλ. πάνω από τή μέση. Δέν είχα τήν απαίτηση νά "πιάσεις" τέτοια νοήματα, γιατί δέν απευθυνόμουν σέ εσένα.
7). Εάν σού αρέσει νά ζείς σέ θεοκρατικό καθεστώς, μπορείς νά δοκιμάσεις αυτά τού Ιράν, τού Αφγανιστάν καί τής Σαουδικής Αραβίας. Δέν κάνεις μιά βόλτα από εκεί, νά μάς πείς καί τίς εντυπώσεις σου? Ή μήπως προτιμάς τόν Μεσαίωνα τής Ιερής Εξέτασης, όπου η ιατρική καταδικαζόταν σάν μαγεία καί τά μαθηματικά σάν τέχνη τού Διαβόλου?
8). Ο σεβασμός κερδίζεται, δέν επιβάλλεται. Η κάθε είδους επιβολή είναι φασισμός, απ όπου κι άν προέρχεται.
9). Καλό θά ήταν όταν επιχειρηματολογείς, ή αερολογείς, νά μήν ελπίζεις στή βοήθεια τού κοινού, ούτε νά ποντάρεις στό άν αυτό θά γελάσει ή όχι. Υπάρχει η πιθανότητα νά γελάσει μαζί σου.
10). Τελικά, άν καί μέ περιορισμό χώρου, είδες πόσο εύκολο ήταν νά ανατρέψω τό κείμενό σου? Καθώς επίσης καί νά σού επιστρέψω τήν ειρωνεία?

Αριστείδης είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση, έστω κι αν βγήκαν μαχαίρια.
Δεν παρενέβην για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι ... δεν γνωρίζω τόσο πολλά όσα οι σχολιαστές! Και δεν έχω κανένα, μα κανένα, πρόβλημα να το παραδεχθώ.
Πάντως:
1) χαίρομαι που διαβάζομαι και δίνω και αφορμή για συζήτηση, έστω έντονη, έστω και άγρια. Άπαντες ευπρόσδεκτοι πλην υβριστών.
2) έχω ξαναπαρακαλέσει να μην αναζωπυρώνουμε την κόντρα αρχαιοπρεπών (αδόκιμο;) και χριστιανών. ΟΧΙ ΤΩΡΑ! Αργότερα ευχαρίστως. Κρατήστε τα μαχαίρια ακονισμένα.
3) ο Αυτόλυκος έχει ανοικτή πρόσκληση να μου στείλει ο,τιδήποτε θέλει προς δημοσίευση. Θα δημοσιευτεί αυτούσιο και αλογόκριτο (θα μου δώσει και την χαρά να είμαι εγώ ο σχολιαστής!).
Καλή σας εβδομάδα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καλή εβδομάδα και σε σένα Αριστείδη, όπως και στο Αυτόλυκο, τον οποίο ευχαριστώ για την απάντηση. Ευχαριστώ επίσης και για τη φιλοξενία.

Εις το επανιδείν.

Αυτόλυκος είπε...

Επείσης, σέ όλους.
Συγγνώμη άν άναψα φωτιές, αλλά κάνω προπόνηση γιά Νέρωνας. Λέω νά αρχίσω από τό Σύνταγμα!