Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ώστε, τελικά, οι «αντιρατσιστές» μάχονται για ισότητα στην εξαχρείωση;



Η κυρία Όπρα Γουίνφρι, εκατομμυριούχος έγχρωμη τηλεπερσόνα της Αμέρικας, κατήγγειλε, λέει, ότι έπεσε θύμα ρατσισμού στην Ελβετία. 

Τι ακριβώς συνέβη; Της απαγόρευσαν την είσοδο σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς λόγω του χρώματός της; Δεν της επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει κάποια κοινόχρηστη τουαλέτα για τον ίδιο λόγο; Μήπως δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ξυρισμένα κεφάλια, που απείλησαν τη σωματική της ακεραιότητα, μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρη; 

Όχι. Τίποτε από τα παραπάνω. Απλώς, σε κυριλέ κατάστημα της αριστοκρατίας όπου μετέβη για τα ψώνια της, η πωλήτρια άφησε να εννοηθεί ότι μια τσάντα που κόστιζε μερικές χιλιάδες φράγκα (!), θα ήταν ενδεχομένως πολύ ακριβή γι αυτήν! 

Προσέξτε λοιπόν γιατί διαμαρτύρεται η κυρία Γουίνφρι καταγγέλλοντας το περιστατικό. Γιατί διαρρηγνύει τα ιμάτιά της: 

«Με είπε φτωχή επειδή είμαι μαύρη!»!! 

Καταλαβαίνετε το άτοπο του πράγματος; Συλλαμβάνετε το μέγεθος της βλακείας; Συνειδητοποιείτε την έκταση της υποκρισίας; 

Η κυρία Γουίνφρι θεωρεί τη φτώχεια ντροπή! Και προχωρεί κι ακόμα παραπέρα: Δηλώνει σαφώς ότι το να σε αποκαλέσουν «όχι και τόσο πλούσιο» είναι προσβολή! 

Κατά την κυρία Γουίνφρι και τους ομοϊδεάτες της, η μαύρη φυλή, αρχικά φτωχή και περιθωριοποιημένη, δεν έχει πια τίποτε να ζηλέψει από τη λευκή φυλή. Ο μαύρος πλέον μπορεί να είναι πλούσιος, αφεντικό, κεφαλαιοκράτης, καπιταλιστής, ιμπεριαλιστής … χωρίς πρόβλημα. 

Φαίνεται ότι τα κλασσικά στερεότυπα που καθιέρωσε η άρχουσα τάξη, της οποίας επίλεκτο μέλος είναι ασφαλώς η κυρία Γουίνφρι, δεν συμφέρουν πια και αναθεωρούνται. 

Στα πλαίσια της «ισότητας», ο κατατρεγμένος μπορεί να γίνει δυνάστης και κάθε αντίρρηση επί αυτού συνιστά ρατσισμό! 

Επεκτείνετε τώρα τον συλλογισμό. 

Οι κάθε λογής αποκλεισμένοι, μειονοτικοί και μη προνομιούχοι, υπαρκτοί και φανταστικοί, και οι πολύχρωμοι αλληλέγγυοι αυτών, δεν διεκδικούν απλώς θεμελιώδη δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν αξιώνουν απλώς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Απαιτούν ισότιμη συμμετοχή στη διαφθορά, ισότητα στην εξαχρείωση. 

Ο μαυρούλης του Χάρλεμ που ζει παρέα με τις κατσαρίδες διεκδικεί το δικαίωμα να γίνει ράπερ, να έχει μάνι, λίμος, κοκέιν και τσικς. Το χαμίνι στην παραγκούπολη του Ρίο ντε Τζανέιρο διεκδικεί το δικαίωμα να γίνει σταρ της στρογγυλής θεάς, να βγάλει χρήμα, να κυκλοφορεί με Φεράρι και να πηδάει σούπερ-μόντελς. Το πιππίνι που ψαρεύει ημίγυμνο πελάτες για το κωλόμπαρο της Αθήνας διεκδικεί το δικαίωμα να γίνει ποπ-σταρ, να πηδιέται κάθε βδομάδα με διαφορετικό ζιγκολό και να χτίσει βίλα στη Μύκονο. 

Ο δούλος λοιπόν θέλει να γίνει αφέντης, ο κολλίγος κοτζαμπάσης, το θύμα θύτης και η υπεράσπιση των «δικαιωμάτων» αυτών αποτελεί, κατά τα φαινόμενα, ύψιστη προτεραιότητα της «αντιρατσιστικής» ιδεολογίας και μείζον καθήκον των «αντιρατσιστών». 

Όπως αντιλαμβάνεστε πάντως, και οι αφέντες, και οι σκλάβοι που έγιναν αφέντες, και οι σκλάβοι που θέλουν να γίνουν αφέντες, και οι «αντιρατσιστές» που σιγοντάρουν όλους τους παραπάνω, έχουν μια κοινή ιδιότητα, δια της οποίας ήδη κάνουν πράξη την έννοια της «ισότητας»: 

Την κακοήθεια. 


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να αναφέρω εδώ στους ειδικούς για μια περίπτωση ρατσισμού που μου έτυχε πρόσφατα.

Ήμουν στην παραλία και είδα μια κοπέλα που μου άρεσε πάρα πολύ και τότε την πλησίασα και της είπα ότι μου αρέσει πάρα πολύ και θέλω να κάνουμε έρωτα. Γέλασε και με απέρριψε!!!

Θεωρώ πολύ ρατσιστικό να σε απορρίπτει ο άλλος επειδή είσαι πιο άσχημος ή λόγο ηλικίας διότι αυτή μου είπε ότι είναι 19 και εγώ 50.
Την πείραξε λέει η κοιλιά μου και η καράφλα μου.
Μου είπε ότι δεν θα πήγαινε μαζί μου ούτε αν ήμουν ο τελευταίος άντρας στην γη.

Δηλαδή ο όμορφος είναι ανώτερος από τον άσχημο;

Είμαι μαραγκός και δεν έχω ψάξει αν με απορρίπτουν λόγο ''ασχήμιας'' και στην εύρεση εργασίας. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα!

Τέλος σκέφτομαι να γραφτώ σε καμία οργάνωση κατά του ρατσισμού εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να με απορρίψει καμιά γιατί είναι ανθρωπιστές και δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους.

Αριστείδης είπε...

Αχαχαχαχα! Σωστός! Χυλόπιτα = Ρατσισμός!
Ακαταμάχητο επιχείρημα!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Αριστειδη η συγκεκριμενη εγχρωμη αμερικανιδα τηλεπερσονα δεν ειναι εκατομμυριουχος αλλα... δισεκατομμυριουχος!

Ελπιζω να μην το διαβασει η κ. Γουινφρι αυτο και το καταγγειλει σε καμια... αμερικανιδα Στεφανιδου...." με ειπε εκατομμυριουχο επειδη ειμαι μαυρη!"....

;-)

Αριστείδης είπε...

Ωχ! Αυτό δεν το σκέφτηκα! Το να αποκαλέσεις τον δισεκατομμυριούχο "εκατομμυριούχο" πρέπει να είναι τρομερό παράπτωμα στον χώρο των "αντιρατσιστών".
Η Παναγιά μαζί μας.

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
απών, δικαιολογημένος! Κάηκε τό τροφοδοτικό καί ποιός ξέρει τί άλλο. θά φανεί στήν νεκροψία, στό τέλος τού μηνός. Πρός τό παρόν μέ λάπτοπ, καί τό ρημάδι έχει μόνον λατινικούς χαρακτήρες. Άλλο βάσανο!

Πάντως οί «αντιρατσιστές» πρέπει νά είναι αγράμματοι. Όχι όμως κι αυτοί πού κρύβονται πίσω τους. Ράτσες έχουν οί γάτες. Οί άνθρωποι έχουν φυλές. Ο σωστός όρος είναι φυλετισμός, καί όχι ρατσισμός. (Στά ελληνικά τουλάχιστον).
Επομένως κάποιοι, (πάντα οί ίδιοι), ή δέν μάς θεωρούν ανθρώπους, ή τούς εξυπηρετεί ηχητικά η λέξη.

Καί λίγο λογοπαίγνιο μέ τό όνομα τής κομπλεξικής τηλεπερσόνας, γιά νά επαληθευτούν γιά μιά ακόμη φορά οί αρχαίοι, γιά τήν "ονομάτων επίσκεψιν".
Διαβάζοντας τό περίεργο μικρό της όνομα από τό τέλος πρός τήν αρχή, έχουμε: ΑΡΠΟ. Ένα "Α" τού λείπει κι έχουμε ΑΡΑΠΟ. Αυτοί δέν έχουν "Ω" στήν διάλεκτό τους. Γουίνφρι=Win-Free(?) Επομένως: Η αράπω πού κερδίζει ελεύθερα-άνετα!

Άν ζούσαμε σέ μιά πραγματικά αξιοκρατική κοινωνία, τί δουλειά θά έκανε ο θηλυκός ντελάλης τής Ν.Τ.Π.? Μάλλον ούτε καροτσάκι στό δρόμο δέν θά έσπρωχνε.

Αριστείδης είπε...

Ασφαλώς δικαιολογημένος! Ποιος θα τολμούσε έστω και να υπαινιχθεί κάτι διαφορετικό;
Λάπτοπ λοιπόν. Είναι τουλάχιστον αξιόπιστο;
Το λογοπαίγνιο πρώτο! Πού πας και τα βρίσκεις;
Και ο επίλογος όλα τα λεφτά: θεμελιώδες ερώτημα. Όλοι αυτοί οι υπερτιμημένοι φελλοί πού θα βρίσκονταν σε υγιή κοινωνία;
Θα το χρησιμοποιήσω σε κάποια ανάρτηση...

Αυτόλυκος είπε...

Καλό φαίνεται. Ακόμη δέν έχει περάσει από σκληρή δοκιμασία μέ 3D προγράμματα, αλλά έχει τίς απαιτούμενες δυνατότητες. Είναι ACER, μέ Intel i5, 8GB DDR3 μνήμη, 750 GB δίσκο, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 750 καί 17" HD οθόνη. Κατά πολύ φθηνότερο από όλες τίς άλλες μάρκες. Κουτσάθηκα λίγο στήν τσέπη, αλλά θά τό ξεπεράσω!

Σέ μιά υγιή κοινωνία δέν υπάρχουν περιθώρια γιά τέτοιους φελλούς. Δέν πλέουν. Βυθίζονται!

Χριστίνα είπε...

Όλοι αυτοί οι υπερτιμημένοι φελλοί πού θα βρίσκονταν σε υγιή κοινωνία;

Απάντηση :
Σε μπουκάλια Famous Grouse ή του Γιάννη του Περιπατητή βέβαια εγώ θα τα έβαζα στη φλογέρα της Αννούλας κατά το ανέκδοτο του τοτού

Χριστίνα είπε...

Αυτόλυκε πως βυθίζεις έναν φελλό ξές ξες;;;; εεεε ξέρεις ;;;
Αν το βρεις έχει δωράκι

Αυτόλυκος είπε...

Τόν δένω σέ άγκυρα.

Χριστίνα είπε...

Οχι αυτό ειναι το εύκολο έλα έχεις φαντασία μεγάλη σκέψου λίγο έλα θέλω να πάρεις δώρο και μάλιστα θα χαρείς αν το πάρεις στο στείλω γω :)

Αυτόλυκος είπε...

Γι αυτούς πού έχω υπ' όψιν...

Χριστίνα είπε...

Ναι ναι ναι ναι με έπιασες