Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πρόταση για Αναθεώρηση του Συντάγματος και της Νομοθεσίας για την Ίδρυση Πολιτικών Κομμάτων και Συνδυασμών.



Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος των Ελλήνων:
«Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.». 

Σύμφωνα με τον Νόμο 3023/2002: 
«Το πολιτικό κόμμα πριν αναλάβει δραστηριότητα καταθέτει ιδρυτική δήλωση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τη δήλωση καταθέτει ο Πρόεδρος ή η Διοικούσα Επιτροπή του και σε αυτή αναφέρεται ότι η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.». 

Επειδή η νομοθεσία οφείλει να διέπεται από ρεαλισμό και να διατυπώνεται με σαφήνεια, ώστε να μην αιωρούνται αμφιβολίες και καλλιεργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες, προτείνω οι παραπάνω διατάξεις να αναθεωρηθούν ως εξής: 

Άρθρο 29 του Συντάγματος: 
«Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα και συνδυασμούς που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζικής ελίτ και του περιούσιου λαού και να μην αντιβαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις επιταγές των πλανητικών κέντρων εξουσίας ή των τοπικών παραρτημάτων τους.». 

Νόμος 3023/2002: 
«Το πολιτικό κόμμα ή ο συνδυασμός πριν αναλάβει δραστηριότητα καταθέτει ιδρυτική δήλωση στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, στην ΑμερικανοΕβραϊκή Επιτροπή και στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Τη δήλωση καταθέτει ο Πρόεδρος, η Διοικούσα Επιτροπή ή ο Επικεφαλής του και σε αυτή καταδικάζονται απεριφράστως ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και η ομοφοβία και αναφέρεται ρητώς ότι η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζικής ελίτ και του περιούσιου λαού.». 


1 σχόλιο:

Αυτόλυκος είπε...

Μέ δύο άρθρα, κι ένα νόμο!!!!
Τούς δίνεις ιδέες Αριστείδη; Αυτοί δέν τόχουν σέ τίποτα!