Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ιστολόγε. Σκέψου πριν καταγγείλεις (και πριν υβρίσεις).



Το κακό παίρνει διαστάσεις και όπου να ‘ναι θα παραγίνει. 

(Θερμο)παρακαλώ τα φιλικά (ανεξάρτητα, πατριωτικά, ενημερωτικά) ιστολόγια να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι καταγγελίες πρέπει να διασταυρώνονται. Πρέπει να έχουμε ιδίαν αντίληψιν, καλή γνώση, αξιόπιστες πηγές. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κατανοήσαμε. Δεν πρέπει να μας παρασύρουν τα ευγενή αντανακλαστικά μας, ούτε να γινόμαστε έρμαια του κάθε θερμοκέφαλου, ανοήτου, κακόπιστου ή προβοκάτορα. 

Τι εννοώ; 

Μα φυσικά τις άδικες επιθέσεις εναντίον συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως του ποιοι είναι αυτοί. 

Greek Freak (το ελληνικό φρικιό, ο Έλληνας μυστήριος) λένε τον Γιάννη Αντετοκούμπο στην Αμέρικα. Greek Freak Nation (οι πιστοί του Έλληνα μυστήριου) αποκαλούνται οι θαυμαστές του. Πού το είδανε το ατόπημα του Γιάννη και τονε βγάλανε ανθέλληνα μερικοί δεν καταλαβαίνω. 

Να μην διασωληνώνονται οι ετοιμοθάνατοι τους οποίους ο Θεός έχει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ καλέσει κοντά του (εκατοχρονίτες, καρκινοπαθείς γεμάτοι μεταστάσεις) λέει η διευθύντρια στο «Αττικόν». Αυτό και τίποτε άλλο. Πού την είδανε την ευθανασία με οικονομικά κριτήρια μερικοί δεν κατανοώ. 

Οικόπεδα ΑΟΖ από τη μέση γραμμή και κάτω (προς τη μεριά της) προσπαθεί να ερευνήσει η Αίγυπτος (επί του παρόντος). Πού την είδανε την επιθετική ενέργεια μερικοί δεν ξέρω. 

Από πότε γίναμε ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ παιδιά; Γιατί δεν περιμένουμε να ακούσουμε εξηγήσεις; Γιατί σπεύδουμε να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε; Σε τι διαφέρουμε από τους προοδευτικούς λασπολόγους; 

Έχω, προσωπικά, πολλά ράμματα για τις γούνες ορισμένων. Και των επαγγελματιών αθλητών και των διοικητών νοσοκομείων και των γειτόνων μας ... κι άλλων πολλών. 

ΩΣΤΟΣΟ: οι άδικες ή, έστω, επιπόλαιες επιθέσεις μάς γυρίζουν πίσω, μας στερούν αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και μας στρέφουν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. 

Και κάτι ακόμη: Έβγαλε ο Μπογιόπουλος ένα βιβλίο με τίτλο «Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε!». Στο πολύτιμο αυτό βιβλίο η ύβρις στον τίτλο είναι σχηματική. Δεν είχε καμία διάθεση ο άνθρωπος να υβρίσει τους αναγνώστες, ούτε καν τους καπιταλιστές. Να αφυπνίσει προσπαθεί. Όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες. 

Γέμισε όμως το διαδίκτυο με άρθρα όπου ουσιαστικά (αυτο)αποκαλούμαστε ηλίθιοι. ΟΛΟΙ. Καθυβρίζουμε τους αναγνώστες μας, τους επισκέπτες μας, ο ένας τον άλλον, ή απευθύνουμε μειωτικούς-απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (περί προβάτων, καναπέδων, ωχαδερφισμού κτλ) ενώ αυτοί στους οποίους θεωρητικά απευθυνόμαστε ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ! 

Σκεφτείτε, παρακαλώ, κάποιον ο οποίος προσφάτως ανεκάλυψε το διαδίκτυο και μέσα απ’ αυτό προσπαθεί να ανακαλύψει αλήθειες. Επισκέπτεται εμάς και τι εισπράττει; Ύβρεις και απαξίωση! Σαν να του μιλάνε κάποιοι «μυημένοι» αφ υψηλού. Κάποιοι «υποψιασμένοι» με υφάκι ξερόλα. Τι θα κάνει; Θα φύγει! Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. 

Σας παρακαλώ. Θερμά. Σκεφτείτε πριν καταγγείλετε και πριν υβρίσετε. 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι.
Εγω γραφω μονο σχολια (σε ελαχιστους διαδικτυακους ιστοτοπους -κυριως του εξωτερικου- που εχουν... σοβαροτητα!) - εσεις που γραφετε αρθρα ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ το κοινο σας.
Κυριε Αριστειδη υποστηριζω και εγω τις ευγενεις παιδαγωγικες προτροπες (προσευχες,,,) σου ομως σιγουρα κατανοεις πως δεν αγωνιουν ολοι αν χαρακτηριζονται "δικαιοι"...
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

Ευτυχώς πού υπάρχουν ψύχραιμες καί λογικές φωνές.
Πολύ καλό φίλε, εύγε. Μ' έκανε νά σκεφτώ τίς, έστω καί λίγες φορές, πού έχω ξεφύγει.
Εξ άλλου αυτό επιδιώκει τό σύστημα. Μάς ταϊζει υστερία, γιά νά προσπαθούμε νά τήν αποβάλλουμε μεταξύ μας.

Kommatoskylo είπε...

Αιστείδη Χαίρε!

Εν πρώτοις δεν διαφωνώ με την παραίνεση - προτροπή σου, που μας καλείς να το σκεφτούμε καλά πριν υβρίσουμε.

Διάβασα όμως λίγο παρακάτω, εκεί όπου ρωτάς τα σώματα ασφαλείας αν έχουν αρχίδια....

Και το απόλαυσα είναι η αλήθεια...

Και μάλλον θα συνεχίσω να βρίζω...

Έρρωσθε φίλτατε

Αριστείδης είπε...

Τεχνικά θέματα επιλύθηκαν. Επιστρέφω δριμύτερος.

Προς Αυτόλυκο και Ημιπαράφρωνα:
Όπως διαπιστώνετε (και συμφωνείτε) το άρθρο είναι γραμμένο στο ΠΡΩΤΟ πληθυντικό πρόσωπο. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω.
Όποτε "ξεφεύγω" ακυρώνω ουσιαστικά την αντικειμενική κριτική μου ικανότητα.

Προς Κομματόσκυλο:
Δεν απορρίπτω τις ύβρεις, αλλά τις ύβρεις από "ξερολισμό", από στενομυαλιά και από νοοτροπία όχλου.
Όσο για τους ένστολους, θα επανέλθω. Έχω αφήσει εκκρεμότητες.
Σέβας...