Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Α! Ώστε το προσωρινό κράτος θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες. «Προσωρινά»!



Α! Ώστε το κράτος που εγκαταλείπει τους σεισμοπαθείς πολίτες του στα κοντέινερ επί δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου στις αναδασωτέες μετά από εμπρησμούς δασικές εκτάσεις φυτεύεται τσιμέντο επί δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου τα αυθαίρετα κτίσματα και η καταπατημένη δασική γη εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου η δημόσια διοίκηση αποπέμπει επίορκους (αν ποτέ) μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου οι επιτυχόντες στις εξετάσεις Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού προσλαμβάνονται (αν ποτέ) μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου η γραφειοκρατία πατάσσεται επί δεκαετίες και πάταξη δεν έχει, η διαφθορά στο δημόσιο καταπολεμάται επί δεκαετίες και καταπολέμηση δεν έχει, η βία στα γήπεδα εξαλείφεται επί δεκαετίες και εξάλειψη δεν έχει και τα τροχαία μειώνονται επί δεκαετίες και μείωση δεν έχουν, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου οι εκλογικοί κατάλογοι και τα μητρώα συνταξιούχων ανανεώνονται μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου υπάρχουν τεράστια κενά στα σχολεία και στα νοσοκομεία επί δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος που για να επιδώσει κλήσεις πολιτικής επιστράτευσης χρειάζεται ... δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου τα έργα υποδομής στοιχειώνουν επί δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων παίρνουν δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος που δεν απελαύνει φονταμενταλιστές που εισήλθαν απρόσκλητοι αλλά τους νομιμοποιεί μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος που ζητάει δανεικά για να τα ξεχρεώσει (αν ποτέ) μετά από δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος που κουκουλώνει όλα του τα προβλήματα (οικονομικό, δημογραφικό, Κυπριακό, Μακεδονικό και ποιος ξέρει πόσα ακόμα) για δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Α! Ώστε το κράτος όπου οι τάφοι των ηρώων αναμένουν τα οστά τους επί δεκαετίες, θα φιλοξενήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μάλιστα «προσωρινά»! 

Με το συμπάθιο, αλλά τέτοιο κράτος δεν μπορεί παρά να είναι ... προσωρινό. Τα σύνορά του προσωρινά, η ελευθερία του λαού του προσωρινή, η υπόστασή του προσωρινή.

2 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Δυστυχώς φίλε μου στήν Ελλάδα ισχύει τό: «Ουδέν μονιμότερο τού προσωρινού».

Μόνιμο σύστημα διακυβέρνησης, μόνιμο (παρα)κράτος, μόνιμα προβλέπεται νά μάς κατσικωθούν μερικά επί πλέον εκατομμύρια αλλοδαπών. Αποκλειστικά μουσουλμάνων. Μέ ένα ποσοστό, πόσο άραγε, σουνιτών, ουαχαμπιτών, σαλαφιστών, τακφιριστών καί ό,πως άλλως αποκαλούνται.

Δύο περίεργες "συμπτώσεις" όμως. Οί τοποθεσίες τών hot spots καί η αύξηση τού αριθμού τών αλλοδαπών από τή στιγμή πού η έκβαση τού πολέμου στή Συρία έχει πλέον κριθεί. Έχουμε λοιπόν νά κάνουμε καί μέ λιποτάκτες μισθοφόρους, πού τοποθετούνται δίπλα σέ στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τί προσπαθεί νά κάνει αυτή η κυβέρνηση; Νά γίνουμε Συρία; Εάν ναί, ε, τότε άς γίνουμε. Καί άς ετοιμαστούμε γιά τό μεγάλο ξεκαθάρισμα. Καί είναι πολύ μακρύς ό κατάλογος. Γιά όλες τίς κυβερνήσεις καί γιά όλες τίς αντιπολιτεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

αλλα στις "προσωρινες" καταστασεις ,ποτε δεν εξεταζεται το "κινητρο".
ειμαστε αναμεσα στις συμπληγαδες φιλε μας..απο την μια μερια ειναι ανθρωπινες ψυχες,και απο την αλλη τα σκυλια...και στο "κεντρο" αυτο το "ζωο",που περπαταει στα δυο ποδια..σκεφτεται με τα ενστικτα,και στο τελος μας παιρνει ολους ο διαολος..
για να μην παρεξηγηθω,δεν ειμαι υπερ κανενος! ανθρωπινα απονηρευτα,και με την ψυχη σκεφτομαι..
οι "προσφυγες" θα γινουν το εργαλειο,που θα τους τελειωσει η που θα τελειωσουμε ολοι μαζι???
τα οσα "ζουμε" το τελευταιο μεγαλο διαστημα(εξη χρονια ειναι αυτα! )..μας εχουν γκρεμισει τον ψευτικο κοσμο που ζουσαμε! αυτο ειναι το καλο της υποθεσης..το κακο ειναι οτι ειμαστε στους "δρομους"..ολοι οι ανθρωποι ειναι στους δρομους..περιφεροντε αλλοι σαν σκυλοι,και οι υπολοιποι παλι σαν σκυλοι..
μεγαλη αλλαγη φερνει ολη αυτη η θλιψη...
ποσοι θα μεινουν για να την ζησουν???
μια ολοκληρη γη,δεν χωραει τους ανθρωπους?? τι σκατα εκαναν καποιοι και ειναι κυνηγημενοι? εαν θελουν τοσο πολυ τον "χωρο" πως μπορουμε να τους τον αφησουμε?? ουτως η αλλως,δεν μας εκφραζει ο κοσμος τους...
παντως με τους προσφυγες και την ενασχοληση μας με αυτους,εκεινοι συνεχιζουν τις "μεταρυθμισεις¨"...
στις χωρες που ειναι για "θανατο" βαζουν και ολους τους κυνηγημενους και απελπησμενους της γης..
καπου θα υπαρχει ο "παραδεισος",και καπου η "κολαση"! μπραβο στους "θεους"! οτι δεν "μπορεσε" ο θεος να "ζωγραφισει" το ζωγραφισαν τα σκοταδια των διποδων..
τι μπορεις πλεον να πεις??