Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Του μικρού Πιτσιρίκου του φταίει το Άγιο Πνεύμα.



Ο γνωστός διαδικτυακός εξυπνάκιας Πιτσιρίκος, διάσημος πλέον για τα φούμαρα που σερβίρει υπό μανδύα αριστερό, για να μην πω επαναστατικό, ξαναχτύπησε. 

Το παλικάρι, μέρες που ‘ναι, αποφάσισε να ασχοληθεί με το αγαπημένο του θέμα: τα θρησκευτικά. Θύμα αυτή τη φορά το Άγιο Πνεύμα. Παλιότερα ήταν η Παναγιά. 

Ας ξεχάσουμε για λίγο ποιος είναι ο λεβέντης. Την ταυτότητά του ως φυσικό πρόσωπο η οποία έχει διαρρεύσει (κακώς), την ιστορία του στη δημοσιογραφία (κάτι μηνιαία πεντοχίλιαρα για συνεισφορά σκατών σε καθεστωτικούς βόθρους), τις μαλακίες που πρεσβεύει (π.χ «ας πρόσεχαν οι αστυνομικοί που πέσανε νεκροί από σφαίρες κακοποιών όταν διάλεγαν επάγγελμα, τους κινδύνους τους ήξεραν», συνεπώς «ας πρόσεχε κι αυτός στο χυτήριο που έπεσε στο καυτό μέταλλο»), τις επιστολές που δημοσιεύει από διάφορους που έχουν το ίδιο γραφικό στυλ με τον ίδιο (οπότε έχει κλωνοποιηθεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο). 

Ας μείνουμε στα θρησκευτικά. 

Ο τυπάκος, με διφορούμενο στυλάκι (ναι μεν προσβάλλω, αλλά δεν θέλω να προσβάλλω) επιχειρεί, αυτός ο ξερόλας, κάθε φορά να εξευτελίσει την πίστη μας. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δική του εμμονή. Πολλοί έχουν χτίσει καριέρες επί αυτού. Άλλοι κομπλεξικοί, άλλοι για διαφήμιση, άλλοι γιατί έτσι (αντί να ‘ναι κολλημένοι με το ποδόσφαιρο, είναι κολλημένοι κατά της Ορθοδοξίας). 

Αυτός όμως το κάνει με ιδιαίτερη μαεστρία: χιούμορ της πιάτσας. Και σε ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες: επ’ ευκαιρία μεγάλων γιορτών της Ορθοδοξίας. Γι αυτό πρέπει να ασχοληθούμε λίγο μαζί του. 

Ρε μαλάκα Πιτσιρίκο (το μαλάκα διφορούμενο, είτε βρισιά είτε έκφραση οικειότητας, για να δεις ότι μαλακίες μπορούμε να γράψουμε πολλοί), 

τι ζόρι τραβάς με την Ορθοδοξία ρε; (μην απαντήσεις ότι στρέφεσαι εναντίον όλων των θρησκειών γιατί δεν μας ενδιαφέρει, εμείς για ύβρεις κατά της Ορθοδοξίας σε εγκαλούμε). 

Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει Θεός; Δικαίωμά σου να το πιστεύεις. Αν το πιστεύεις όμως, αυτό είναι μια μορφή πίστης. Άρα σε κάτι πιστεύεις: στην αθεΐα. Ο καθένας με την πίστη του και τα σκυλιά δεμένα. Γιατί επιτίθεσαι; Γιατί τόση φασαρία; Για να σώσεις τους πλανημένους; Μα αυτό ακριβώς υποστήριζαν και υποστηρίζουν όλοι οι αυτόκλητοι ιεροκήρυκες: από τους μουρλούς με τα πλακάτ, μέχρι τους απατεώνες με τις τηλεοπτικές εκπομπές. Για να φωτίσουν τους πλανημένους από την αθεΐα γκαρίζουν εκείνοι, για να φωτίσεις τους πλανημένους από τη θρησκεία ουρλιάζεις εσύ. Μουρλοί και απατεώνες από τη μια και Πιτσιρίκοι από την άλλη. 

Και τέλος πάντων αν θες ντε και καλά να βοηθήσεις τους εθισμένους στο «όπιο» της θρησκείας γιατί δεν καταφεύγεις στον ακτιβισμό; Εδώ μας γάνωσες τα εντόσθια με την αντικαθεστωτική σου δράση, με το τι έκανες στους Αγανακτισμένους, σε τι διαμαρτυρίες συμμετείχες, τι δακρυγόνα έφαγες. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο και με το μεγάλο σου εχθρό την Ορθοδοξία; Σε 2 μήνες στην Τήνο θα έχουμε κοσμοσυρροή. Χιλιάδες πλανημένων θα πάνε για προσκύνημα. Ανάμεσά τους ανίατα άρρωστοι και ανάπηροι. Πήγαινε κι εσύ ρε Πιτσιρίκο! 

Πήγαινε και πες τους πως κατέχεις την αλήθεια. Πως δεν υπάρχει Θεός και όλα είναι μια συνωμοσία των παπάδων. Πήγαινε μπροστά τους και πες τους ότι οι ελπίδες που τρέφουνε είναι ψεύτικες. Πως δεν θα γίνουνε ποτέ καλά γιατί το λες εσύ, ο Μέγας Ξερόλας. Εμπρός λοιπόν, ψαγμένε και αμφισβητία, πήγαινε και στέρησέ τους την τελευταία τους ελπίδα. 

Και μη βιαστείς να θεωρήσεις ότι έρχομαι στα λόγια σου. Ότι αυτό ακριβώς το οποίο πασχίζεις να στιγματίσεις είναι η εκμετάλλευση του πόνου. Ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες από ψεύτικους θεούς είναι ο στόχος σου. Για να χτυπήσεις τις ψεύτικες ελπίδες μαλάκα (διφορούμενο) Πιτσιρίκο, πρέπει να προσφέρεις πραγματικές. Η ανθρώπινη ψυχή αποζητά την ελπίδα. Από πάντα και για πάντα. Αν δεν υπάρχει πραγματική κρεμιέται από την ψεύτικη. Και πραγματική ελπίδα είσαι ανίκανος να προσφέρεις. Επειδή είσαι άνθρωπος. Φθαρτός, με αδυναμίες και ατέλειες. Και ο πονεμένος συνάνθρωπός σου θα προτιμήσει τις πραγματικές ελπίδες που απορρέουν από την πίστη σε έναν τέλειο Θεό, έστω κι αν δεν Τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του, παρά τις εγγυημένα φθαρτές, ατελείς (για να μην πω προκατειλημμένες ή δόλιες) και ουσιαστικά ανύπαρκτες ελπίδες από έναν φθαρτό και ατελή άνθρωπο, του οποίου την ανεπάρκεια (αν όχι κακοήθεια) διαπιστώνει κάθε μέρα με τις αισθήσεις του. Είτε αυτός είναι ξερόλας Πιτσιρίκος, είτε πολιτικός, είτε τραπεζίτης. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα δεχθεί να υβρίζεται η πίστη του, οι βαθύτερες ανάγκες και αναζητήσεις της ψυχής του, η υπόστασή του εντέλει, από έναν μαλάκα (καθόλου διφορούμενο) που δηλώνει αριστερός και στην ιστοσελίδα του διαφημίζονται στοιχηματατζήδες, η Βόνταφον και η Νεστλέ. 




3 σχόλια:

Privo di Senso είπε...

Μη δίνεις σημασία σε παντογνώστες πιτσιρικους που δεν πιστεύουν σε τίποτα και δεν ελπίζουν σε τίποτα. Το ότι παίρνει διαφημίσεις απο Vodafone και εταιρίες στοιχημάτων δηλώνει τι ακριβώς πρεσβεύει. Όλα ισιωμα για να τα κονομισουμε!
Τσάμπα ασχολείστε.

Αυτόλυκος είπε...

Κάτι τέτοια τά πνίγεις μικρά στό νεροχύτη. Άμα προλάβουν καί μεγαλώσουν άστα νά πάνε.

Unknown είπε...

Μακακιες ενος μακακα που απευθυνονται σε μακακες του ειδους του. Κατι τετοια εμεις τα πνιγουμε στον νεροχυτη για να μην χαλασει η ρατσα. Αειμνηστε Χατζηχρηστο!. Γυαλι καρφι στα ματια τους.