Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μεσαίωνας. (Ίσως και κάτι παραπάνω).Μάγισσες! Μάγισσες! Μάγισσες παντού! (Κατά το «Κάγκελα! Κάγκελα!» του Τζιμάκου). 

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ορισμένοι δημότες της πόλης, από άγνοια ή φόβο (ή και τα δύο), αρνούνται την είσοδο παιδιών μεταναστών και προσφύγων στις αίθουσες των σχολείων τους (περί αυτού πρόκειται κατ’ ουσίαν), για λόγους δημόσιας υγείας (αν έχω αντιληφθεί καλώς). Μεσαίωνας. 

Αλλά όχι αυτός που νομίζετε. 

Η δυσφημίζουσα την Αριστερά, φασίζουσα και ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αντί να επιστρατεύσει την πειθώ και να χρησιμοποιήσει ισχυρά κοινωνικά επιχειρήματα με κατανόηση και πραότητα και προκειμένου να προωθήσει τον απώτερο σκοπό της (μονιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών), ενεργοποιεί το ακαταμάχητο όπλο του σκοταδισμού: την Ιερά Εξέταση. (Αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται). 

Αποπειράται να προσδώσει στους διαμαρτυρόμενους την ιδιότητα της μάγισσας, ώστε να τους κάψει στην πυρά: οπαδοί της αντιπολίτευσης, ξενόφοβοι, ρατσιστές. 

Ειρωνείες, αναθέματα και τραμπουκισμοί (τα παιδιά με τα μαύρα σπρέι). Και φυσικά (-ότατα) ολίγον από νόμο και τάξη: εισαγγελείς και αντιρατσιστικές νομοθεσίες (βλέπετε κι εσείς ταύτιση απόψεων «αντιεξουσιαστών» και κυβέρνησης-δικαστών ή είναι η ιδέα μου;). 

Έχει λοιπόν μια ασύλληπτη μανία με τη διύλιση του κώνωπος η σύγχρονη Ιερά Εξέταση. Πολλά τα παραδείγματα. Η Βούλα Παπαχρήστου σαχλαμαρίζει, μια ένωση εφέδρων υπερβάλλει, ο Τζήμερος φλυαρεί, ένας σύλλογος γονέων πλανάται και, ω του θαύματος, η Ιερά Εξέταση σπεύδει με αντανακλαστικά Μίκαελ Σουμάχερ στην ακμή του (εκκινούσε το θηριώδες μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 σε μισό δευτερόλεπτο μετά το σήμα). 

Και στην κατάποση της καμήλου όμως, η Ιερά Εξέταση είναι εξίσου ικανή (την καταπίνει αμάσητη). Έξαρση ηπατίτιδας Α στους καταυλισμούς (όπερ σημαίνει ότι εντός της ελληνικής επικράτειας άνθρωποι τρώνε κυριολεκτικά τα κόπρανά τους); Βιασμοί, εμπόριο σάρκας, μαύρη αγορά; Συμπλοκές, βιαιότητες, εξεγέρσεις; Στιλέτα, μαδέρια, σιδηροσωλήνες; Αμάσητα. 

Μεσαίωνας. Ίσως και κάτι παραπάνω, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τρέχον έτος είναι το 2016 μ.Χ


2 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Μεσαίωνας; Όχι. Κάτι πολύ παραπάνω. Ό αντιρατσιστικός νόμος είναι τό πρώτο βήμα γιά σύσταση Αστυνομίας Σκέψης.

Ανώνυμος είπε...

Θα έρθουν χειρότερα.