Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Προληπτικές οδηγίες για την περίπτωση πολέμου. 

Επειδή τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στα Βαλκάνια και μπορεί (χτύπα ξύλο) να εμπλακούμε σε πόλεμο (ο μη γένοιτο) ή οποιοδήποτε άλλο κακό (μακριά από μας), ακολουθούν χρήσιμες οδηγίες προληπτικής φύσεως. 

1) Όποιος διαθέτει ξένο διαβατήριο, να το θεωρήσει (αν δεν το έχει κάνει) και να το διατηρεί σε καλή κατάσταση και σε άμεσα προσβάσιμο σημείο. Οι έχοντες τις προϋποθέσεις να εκδώσουν ξένο διαβατήριο να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες. Η αναβλητικότητα που μας χαρακτηρίζει ως λαό, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Προσοχή να μην επικρατήσει πανικός και συνωστισμός στις αρμόδιες υπηρεσίες. Να βασιλεύει τάξη και ηρεμία, διότι αφενός μεν μπορεί να μας την πέσουν οι μη έχοντες ελπίδα διαφυγής, αφετέρου δε ίσως χρειαστεί να επιστρέψουμε κάποτε (όταν περάσει η μπόρα) και τότε μπορεί να μας την πέσουν οι ανόητοι που έμειναν και πολέμησαν ή οι επιζώντες συγγενείς τους. 

2) Όποιος σκοπεύει να λεηλατήσει κατάστημα (π.χ σούπερ μάρκετ) να το κάνει εγκαίρως και μεθοδικά. Τα ντου της τελευταίας στιγμής είναι επικίνδυνα (θα σκοτωθούμε μεταξύ μας) και πολλάκις αναποτελεσματικά (μένουν μόνο οι γατοτροφές και δεν τρώγονται οι ρημάδες). Οι διαθέτοντες κατοικίδια ζώα (κοινώς πετς) να λάβουν αυξημένα μέτρα προστασίας, γιατί αν οι γείτονες αμέλησαν να λεηλατήσουν κατάστημα τροφίμων, τα ζώντα ζώα είναι η μόνη εναλλακτική και τα αδέσποτα θα εξαφανισθούν εν ριπή αυτομάτου όπλου. 

3) Όποιος έμπορος (χονδρός ή λιανός αδιάφορον), παραγωγός, μεσάζων κτλ δεν διαθέτει απόθεμα (κοινώς στοκ) να δημιουργήσει πάραυτα. Οι διαθέτοντες στοκ να φροντίσουν για την απόκρυψη αυτού κατά τους κανόνες του εθιμικού δικαίου. Ειδικώς οι έμποροι καυσίμων και πυρομαχικών να μεριμνήσουν για την ασφάλεια του αποκρυφθέντος υλικού, ούτως ώστε να αποφευχθούν θλιβερά φαινόμενα τύπου Κουγκίου. 

4) Άπαντες οι πολίτες καθ’ άπασα την επικράτεια να προετοιμάσουν βαλιτσάκι με τα απαραίτητα προς επιβίωση είδη, ήτοι σμαρτφόουν (χαντσφρί προαιρετικόν) και τάμπλετ (τα οποία θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από τους οικείους φορτιστές), πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (κοινώς κρέντιντ και ντέμπιτ καρντς) κτλ. Καλόν είναι επίσης να αποθηκεύσουν σε ασφαλές σημείο έναν κατάλογο προσωπικών αριθμών ταυτοποιήσεως (κοινώς ΠΙΝς) και συνθηματικών (κοινώς πάσγουορντς) προκειμένου όλα τα παραπάνω να μην καταστούν άχρηστα. (Όσοι νομίζουν ότι τα θυμούνται εύκολα, πλανώνται. Ο καλύτερος φίλος τού πολέμου είναι η αμνησία). 

5) Επειδή σε περίπτωση εχθροπραξιών η πιθανότητα να μετατραπεί κανείς σε πρόσφυγα είναι μεγάλη, σκόπιμο είναι να γνωρίζουμε πώς θα κινηθούμε. Απαιτείται ενημέρωση για τις οδούς διαφυγής, τα μέσα προς τούτο, το κόστος κτλ. Επειδή, ως είθισται, το Ελληνικό Δημόσιο υστερεί σε τέτοια θέματα ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία θριαμβεύει, το κοινό συνιστάται να απευθύνεται σε πράκτορες εξειδικευμένους στην εμπορία ανθρώπων (κοινώς χιούμαν τράφικινγκ), πολλοί εκ των οποίων φέρουν υψηλού βαθμού πιστοποίηση και απολαμβάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης διεθνών Οργανώσεων και Θεσμών. 

Φυλάξτε τις οδηγίες αυτές για την κρίσιμη εκείνη ώρα (κούφια ετούτη που τ’ ακούει). 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εσυ το εγραψες Αριστειδη?
μηπως ειναι καποιο σχολιο,που θεωρησες πως πρεπει να το ανεβασεις?

Αριστείδης είπε...

Και βέβαια εγώ το έγραψα. Αφορμή δυο κυράτσες πρωϊ-πρωϊ στο σούπερ-μάρκετ: η μία "ας πάρουμε κάτι παραπάνω μη γίνει πόλεμος και τρέχουμε την τελευταία στιγμή" και η άλλη "ααα, εγώ χρυσή μου έχω ξένο διαβατήριο, σιγά μην μείνω εδώ να πεινάσω".

Αυτόλυκος είπε...

Ώστε έτσι οί κυράτσες! Αυτό μού θύμισε τό 1987 μέ τό Χόρα καί τήν επιδρομή στά σουπερμάρκετ.
Πήγα τότε μιά βόλτα σέ κάποια από αυτά, όχι γιά νά αγοράσω κάτι αλλά γιά νά δώ τί επίδραση έχει η προπαγάνδα στήν ψυχολογία τού όχλου.

Εκτός από τά γνωστά σπρωξίδια καί τά "άστο κάτω ρέ τό είδα πρώτος", τό πιό εντυπωσιακό ήταν ένα αντρόγυνο μέ δύο καρότσια γεμάτα μέχρι τά μπούνια. Τό ένα μέ μπουκάλια ουίσκι καί τό άλλο μέ κωλόχαρτο. Έ, είναι νά μήν κάνει κανείς τόν συνειρμό: Αυτοί σκοπεύουν νά χεστούν στό μεθύσι!

Ίσως όμως νά ήταν καί οί μόνοι πού δέν επιρεάστηκαν καί σκόπευαν νά τό γλεντήσουν! Ποιός ξέρει;

Αριστείδης είπε...

Αχαχαχαχα! Ουίσκια και κωλόχαρτα! Ρε να μην υπάρχουν κινητά τότε να τραβήξεις καμιά συλλεκτική φωτο!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!! τελειο!! "να χεστουν στο μεθυσι"!!!
Αριστειδη μολις το διαβασα "τρομαξα",ειπα παει και αυτος!!
Δεν το επιασα ,το κυνικο του θεματος!!
...χαχαχα!! "να χεστουν στο μεθυσι" ωραιος!!! πολυ ωραιος ο "αυτολυκος"!!

Αριστείδης είπε...

Μα στο αρχικό κείμενο είχα βάλει την συνομιλία τού σούπερ-μάρκετ! Μετά όμως αποφάσισα να την αφαιρέσω και για λόγους συντομίας και για λόγους χλευασμού! Λυπάμαι που φρικάρισες, έπρεπε να κοιτάξεις τις ετικέτες κάτω (tags), να δεις "αλληγορικά" και "χιούμορ" να πάει η καρδιά σου στη θέση της!