Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι ψοφώδεις, οι ψοφοδεείς και οι ψόφιοι. (Ο Ερντογάν στην Αθήνα. Βάλτε τον να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη αν σας βαστάει!)Έρχεται ο μεγάλος μας ο καϊμακάμης, πολλά τα έτη του.


«Το παρών στα εγκαίνια του Μουσείου Ακροπόλεως θα δώσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νότα με την οποία επιβεβαιώνεται η μετάβαση του κ. Ερντογάν στην τελετή, στην οποία έχουν προσκληθεί πολλοί γνωστοί ηγέτες αλλά προς το παρόν αποφεύγονται οι ανακοινώσεις για ευνόητους λόγους, έφθασε …» κτλ κτλ («Το Βήμα», Τρίτη 19 Μαΐου 2009).


Έρχεται να επιθεωρήσει την δυτικά του Αιγαίου πελάγους περιοχή της δικαιοδοσίας του. Ο μαύρος αυτοκράτορας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, του το ξεκαθάρισε: «Ταγίπ, είναι δική σου με τη βούλα και δεν πρέπει να την παραμελείς». Έρχεται λοιπόν και τίποτε δεν τον σταματά. Τι θα πει και τι θα πράξει άγνωστο, αλλά καθόλου απίθανο να τρίξει τα δόντια στους εδώ υπαλλήλους του και υπηκόους του. Να τους υπενθυμίσει ποιος κάνει κουμάντο. Να μας πει λ.χ να μην καταπιέζουμε τους «Τούρκους» της Θράκης. Να αναγνωρίσουμε αμέσως την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και τη «Μακεδονία» και να τις βάλλουμε στην Ε.Ε και στο Ν.Α.Τ.Ο. Δεν αποκλείεται να πάει και παραπέρα (σε μουσείο με αρχαία θα βρίσκεται): να μας πει ότι η αρχαία μας κληρονομιά ανήκει στην Τουρκία ως φυσικό συνεχιστή … και …μπλα, μπλα, μπλα.


Τι; Δεν θα τολμήσει;


Γιατί, φίλοι, ποιος θα τον σταματήσει; Ποιος από τους ταγούς μας έχει τα κότσια να του αντιμιλήσει; Ο βουτυρομπεμπές κουμπάρος του; Η κολλητή της Κοντολίζας και της Χίλαρυ; Ο κολλητός της Μαντλίν και γιος της Μάργκαρετ; Ποιος;


Εδώ κάνει εμπρηστικές δηλώσεις ευρισκόμενος στην Άγκυρα και αυτομάτως στην Αθήνα χέζονται όλοι επάνω τους. Δεν έχετε δει τις επίσημες «αντιδράσεις» της Ελλάδας όταν τα μεμέτια απειλούν; Οι κεφαλές τού κράτους μας παριστάνουν τους «ψύχραιμους» και «νηφάλιους» αλλά κατ’ ουσίαν κρύβονται! Κι αφού περάσουν αρκετές ημέρες (για να «παγώσει» το πράγμα), ο τρίτος εξάδελφος τού μπατζανάκη τής καθαρίστριας τού γραφείου τού κλητήρα του υπουργείου Εξωτερικών, βγάζει μια φλωρίστικη ανακοίνωση του τύπου «τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας κτλ» και τέλος! Γι αυτό σας λέω, μην περιμένετε αντίδραση σε ενδεχόμενη πρόκληση του Ερντογάν επί Ελληνικού εδάφους. Με τον Ταγίπ σε απόσταση λίγων μέτρων, οι «ηγέτες» μας θα κάνουν αυτό το οποίο έχουν διαταχθεί να κάνουν και για το οποίο έχουν εκπαιδευτεί. Θα καταπιούν τη γλώσσα τους και θα βάλουν την ουρά στα σκέλια!


Δείτε οποιαδήποτε φωτογραφία από Ελληνοτουρκικές συναντήσεις κορυφής π.χ του Γ. Παπανδρέου της Μαργαρίτας με τον Γκιούλ ή της Θεοδώρας Μητσοτάκη με τον Γκιούλ. Προσέξτε τα χαμόγελα. Του μωρού (ΓΑΠ) ή του δούλου (Dora) από τη μια και του λύκου (Γκιούλ) από την άλλη. Αυτή είναι η εξωτερική μας πολιτική έναντι των Τούρκων επί δεκαετίες. Μωρία έναντι πανουργίας. Δειλία έναντι επιθετικότητας. Δουλοπρέπεια έναντι αλαζονείας.


Έτσι είναι τα πράγματα σ’αυτή τη γωνιά της γης αδέλφια.


Ανατολικά του Αιγαίου οι ψοφώδεις. Επιθετικοί. Αναιδείς. Προκλητικοί. Ερειστικοί. Αχόρταγοι. Πασάδες, αγάδες, δερβισάδες. Ο κόσμος όλος τους ανήκει. Όλοι τούς χρωστάνε. Εθνικό τους προσόν ο τσαμπουκάς. Εθνικό τους προϊόν το θράσος. Εθνικό τους άθλημα οι γενοκτονίες. Εθνικός τους στόχος ο παντουρκισμός.


Δυτικά του Αιγαίου οι ψοφοδεείς και οι ψόφιοι. Οι πρώτοι ηγούνται. Λένε «θα» στα μπαλκόνια, βολεύουν τον εαυτούλη και την κλίκα τους. Αμερικανοτραφή και Αμερικανοσπουδαγμένα ανδρείκελα. Ανεπάγγελτα άνευρα ανθρωπάρια με μία εξειδίκευση: «σφουγγοκωλάριοι». Όταν συναχωθούν τα αφεντικά τους φτερνίζονται. Όταν ακούνε «Ουάσινγκτον» ή «Βρυξέλλες» αυτομάτως υποκλίνονται. Όταν ακούνε «Άγκυρα» κάνουν τεμενάδες. Οι δεύτεροι (εμείς, ο λαός) καθοδηγούνται. Άγονται και φέρονται. Τρώνε προπαγάνδα και αγγλοσαξονική ποπ κουλτούρα. Ρηχοί γιάπηδες, κυνηγοί χρήματος, παθητικοί καταναλωτές, αποχαυνωμένοι τηλεθεατές. Ανησυχούν μην «απομονωθούν» από τας Ευρώπας ή χάσουν την Κόκα-Κόλα. «Δεν πα΄ να βουλιάξει η Ελλάδα, δεν πα’ να κάνουν ντου οι Τούρκοι; Με τα μισθά τι θα γίνει;». Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα που θα ‘λεγε κι ο ποιητής.


Καλώς να ορίσει λοιπόν ο πολυχρονεμένος μας. Θα με διαψεύσει κανείς από τους ντόπιους; Ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης ας πούμε, που καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Κεμάλ όταν πάνε στην Τουρκία;


Πρόταση-απαίτηση υποβάλω (σε ώτα μη ακουόντων, είμαι βέβαιος):


Να καταθέσει στεφάνι όχι στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, αλλά του γνωστού στρατιώτη. Του στρατηλάτη. Βάλτε τον να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη αν σας βαστάει!


Γλωσσάριο:


1. Καϊμακάμης: τοποτηρητής μιας συγκεκριμένης περιοχής, στην Οθωμανική αυτοκρατορία

2. Ψοφώδης: θορυβώδης, ταραχοποιός

3. Ψοφοδεής: δειλός, φοβιτσιάρης

4. Ψόφιος: (μτφ) νωθρός, άψυχος


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απολύτως σωστό!

Θα παραπέμψω εκείνη τη μέρα εδώ

aris53m είπε...

Διάβασε το 2ο σχόλιο αυτού του άρθρου. Ομολογώ ότι ούτε εγώ τα ήξερα αυτά.

Αριστείδης είπε...

Προς Λαυρέντη:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την παραπομπή!


Προς Aris53m:

Ούτε εγώ φυσικά τα ήξερα! Ο "Πόντος και Αριστερά" ξέρει πολλά. Μένω πάντως στην επισήμανσή του ότι η καταγωγή των Τούρκων ηγετών δεν έχει σχέση με το θεσμικό τους ρόλο.
Φοβερά τα ποντιακά! Η μάνα μου έζησε με Ποντίους το '53 στη Θεσσαλονίκη και έχει τις καλύτερες αναμνήσεις!