Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Όχι άλλους συστημικούς επαναστάτες please. Αρκετά!



Το κακό με τα «επώνυμα»-διάσημα-αναγνωρίσιμα τυπάκια που τα «χώνουν» στο σύστημα που τα γέννησε και τα τρέφει (από το υστέρημα του λαού), έχει παραγίνει.

Ηθοποιάκια της συμφοράς, χαβαλετζήδες επιπέδου γυμνασιακού χιούμορ, βρωμόστομοι διασκεδαστές, τηλεπερσόνες της … βούρτσας, σκυλοπόπ αοιδοί, κίτρινοι εκδότες, δημοσιοκαφράκια της κακιάς ώρας αλλά και παλιοκαραβάνες της τέταρτης εξουσίας που δεν περνάει πια η μπογιά τους, πουροφρικιά, ενσωματωμένοι ιστολόγοι, καθηγητάδες με διατριβές στο νεποτισμό αλλά και «έγκριτοι» αναλυτές, «ριζοσπαστικοί» ρεπόρτερς, και «σοβαροί» αρθρογράφοι, έχουν ξεσκιστεί στο «χώσιμο».

Αθυρόστομοι τάχα (εκ του ασφαλούς βεβαίως-βεβαίως), «αγανακτισμένοι» (σιγά τα αίματα ρε), «μαχητικοί» (με τα καλσόν ακέραια και τις τσέπες γεμάτες), τα «χώνουν» ολημερίς κι ολονυχτίς στο σύστημα, στο καθεστώς, στον καπιταλισμό, στα λαμόγια κτλ. Στην οικογένειά τους δηλαδή. Στους πατεράδες, στις μανάδες και στ’ αδέλφια τους. Γιατί αυτό είναι: σπλάχνα από τα σπλάχνα του συστήματος.

Το μόνο «χώσιμο» που βλέπω εγώ είναι το χώσιμό τους από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα σκατά του συστήματος. Άλλοι βουτηγμένοι στη διαπλοκή, άλλοι με τρελές κονόμες και οι περισσότεροι και τα δύο. Και μερικοί απλώς … μαλακοί.

Απ’ όλα έχει το πανέρι: Λαζόπουλους, Αναστασιάδηδες, Κανάκηδες, Ελληνοφρενείς (Καλαμούκηδες, Μπαρμπαγιάννηδες), Αρναουτόγλουδες, Σφακιανάκηδες, ΓιωργοΚουρήδες, Χίους, Χαρδαβέλλες, ΤζιμοΠανούσηδες, Πιτσιρίκους, Πιπερόπουλους, αλλά και ΚατερινοΑκριβοπουλάδες, Κουλογλάδες, Φυντανίδηδες και πάει λέγοντας.

Από πού εκπέμπουν όλοι αυτοί τις «αντισυστημικές» κορώνες τους; Πού δημοσιεύουν τα «επαναστατικά» μανιφέστα τους; Πού «πυροβολούν» την κακιά εξουσία, την κακούργα κοινωνία και το σάπιο καθεστώς; Μα φυσικά στα media του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη και των λοιπών φιλανθρώπων, πονόψυχων, αλτρουιστών, υγιών επιχειρηματιών!

Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω: Το σύστημα διαθέτει βαλβίδες ασφαλείας. Θυρίδες εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Θερμοστάτες που εμποδίζουν την υπερθέρμανση και την έκρηξη (του κοσμάκη). Ο φουκαράς ο νεοέλληνας (και ο Τούρκος και ο Αμερικανός και… και…), πρέπει να βρίσκει στην οθόνη της τουβούλας, στις αράδες της φυλλάδας, στον «αέρα» του ραδιοφώνου, τον «άνθρωπό του».

Τον «δικό του» άνθρωπο. Αυτόν που θα λέει ό,τι δεν μπορεί να πει ο ίδιος. Που θα καταγγέλλει, θα φωνάζει, θα στιγματίζει, θα βρίζει. Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο, τους ανθρώπους γενικότερα, τους «δικούς μας ανθρώπους», τους παρέχει, με χαρακτηριστική άνεση και αφθονία, σαν να μην τρέχει τίποτα, το … ίδιο το σύστημα! «Τσιμπάει» ο φουκαράς, εκτονώνεται μέσω αυτών (των μπράβων του συστήματος), δεν σκέπτεται καν το προφανές, πώς είναι δηλαδή δυνατόν το σύστημα να επιτρέπει να του τα «χώνουν» από τα μέσα, πώς είναι δυνατόν το καθεστώς να αφήνει τα δάχτυλά του να απειλούν τα μάτια του, δεν απορεί που παρά τα τόσα «χωσίματα» το σύστημα παραμένει ακλόνητο και πάει να κάνει νάνι ανακουφισμένος. Η οργή του εξατμίστηκε. Τα «έχωσε» μέσω αντιπροσώπου. Με πληρεξούσιο που ούτε καν υπέγραψε…

Δεν υποστηρίζω ότι όλοι οι «χωσιματίες» (όπως «κινηματίες») είναι συνειδητά όργανα της εξουσίας. Αρκετοί είναι απλώς … μαλακοί. Την κοσμοθεωρία τους, την τρέλα τους, τις μηδενιστικές τους τάσεις, απλώς τις εκμεταλλεύεται το σύστημα. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Κρατάνε τα μπόσικα. Υπό αυτή την έννοια αποκτά τεράστια σημασία η κυνική δήλωση του κυρίου «Αποστόλη» του Σκάαααϊ τις προάλλες: «αν νομίζετε, ότι εμείς (εννοεί την αφεντιά του, τον Καλαμούκη κτλ) νομίζουμε ότι κάτι μπορούμε να αλλάξουμε στον κόσμο μ’ αυτήν εδώ την εκπομπή, είστε γελασμένοι».

Γι αυτό σας παρακαλώ συν-πατριώτες, συν-ιστολόγοι. Μην πέφτετε κι εσείς στην παγίδα τού «ωραία τους τα ‘χωσε ο τάδε διάσημος». Μην τους αναπαράγετε. Κι αν το κάνετε, μην τους ηρωοποιείτε. Κρατείστε επιφυλάξεις. Η επίθεση που δέχονται η πατρίδα μας, τα όσια και τα ιερά μας, δεν δικαιολογούν να αποζητούμε στηρίγματα σε τσιράκια του καθεστώτος. Είναι ξεφτίλα να γυρεύουμε να πιαστούμε από κάπου, από μια σωστή δήλωση, μια λογική κουβέντα, μια πατριωτική αποστροφή κάποιου συστημικού μαλακίου. Και μην μου πείτε «να μην τα ισοπεδώνουμε όλα». Μη με ρωτήσετε «εσύ δεν είσαι που έγραφες ότι οι σωστές κουβέντες απ’ όπου κι αν προέρχονται παραμένουν σωστές;». Εγώ και επιμένω. Όταν όμως αυτή την αρχή το σύστημα επιχειρεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον μας, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Από πού κι ως πού λοιπόν «σωστή» η μανδάμ που πιπίλιζε συνέχεια περί ανάγκης αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ως σύγχρονης πραγματικότητας, και το επαναλάμβανε ακόμα και χωρίς αφορμή όπως ο Βουτσάς το «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;». Από πού κι ως πού «πατριώτης» ο αβανταδόρος του «λυγίζω κουτάλια με τη σκέψη»; Από πού κι ως πού «ελληνόψυχος» ο διασκεδαστής των χαρτογιακάδων του Δ.Ν.Τ; Από πού κι ως πού «καρντάσια» οι γλείφτες της Πασοκόσκυλας με τα ωραία μάτια; Από πού κι ως πού «σοφός» ο «παίρνω σβάρνα τα blogs, εγώ κι η κόρη μου κι ο γιός μου-ωχ! ξέχασα να κάνω λέκτορα τη γάτα μου»;

Το ερώτημα «αν μπορεί να κάνει κανείς να γκρεμίσει το σύστημα από τα μέσα με φανφάρες, αστειάκια, ατάκες κτλ» το απαντώ σήμερα: Ο-Χ-Ι. Όσοι τα επιχειρούν αυτά είναι πιόνια του συστήματος εκόντες ή άκοντες.

Όσοι κηρύττουν αληθινό πόλεμο στο σύστημα, επωνύμως, επισήμως και δημοσίως, πληρώνουν ακριβά. Το τίμημα είναι περιθωριοποίηση ή θάνατος.

Οι υπόλοιποι είναι επαναστάτες της πορδής.

11 σχόλια:

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...

"Όσοι κηρύττουν αληθινό πόλεμο στο σύστημα, επωνύμως, επισήμως και δημοσίως, πληρώνουν ακριβά. Το τίμημα είναι περιθωριοποίηση ή θάνατος."

...το σύστημα δεν σε συνθλίβει, ξέρεις... αίματα.θρύψαλλα, σάρκες. Σε "εξαερώνει", για να μην υπάρχουν ίχνη.

Π. Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΑΝ. Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Αριστείδης είπε...

Προς Οδυσσέα:
Εξαίρετο σχόλιο. Αρκετοί που αναδημοσίευσαν την ανάρτηση, το ενσωμάτωσαν σ' αυτήν!

Προς Κο Π. Ιωαννίδη:
Εγώ σας ευχαριστώ διπλά. Και για τις επισκέψεις σας εδώ και για τις ευχές σας. Μην διστάζετε να αφήνετε σχόλια, έστω και αν δεν αφορούν άμεσα την ουσία κάποιας ανάρτησης. Όποιος μιλά ανθρώπινα είναι αδελφός μου.

Ανώνυμος είπε...

http://syrizaeydap.wordpress.com/2010/12/15/

Διαβαστε το παραπάνω ποστ και δειτε που οφείλονται τα επεισόδια

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο - μα απόλυτο - δίκιο.

Το καλό (και ταυτόχρονα το κακό γιατί θα μας στοιχίσει απώλειες σαν χώρα) είναι ότι όλοι αυτοί οι "συστημικοί" θα αντιληφθούν ότι τους πήραμε σιγά - σιγά χαμπάρι όταν θα είναι πολύ αργά γι' αυτούς και για μας...

Συνέχισε!

Αριστείδης είπε...

Προς Λαυρέντη:
Ναι. Πάντως, όσο αργά και να ' ναι, μπορούμε να τους πάρουμε μαζί μας.

Και βέβαια θα συνεχίσω. Και συ να συνεχίσεις. Και σε μελλοντική ανάρτηση θα σας γνωρίσω κι άλλους φίλους, με τους οποίους θα συνεχίσουμε μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Αριστείδη!Οι επαναστάτες-υπηρέτες των ευηπόληπτων λαμπρακο-ψυχαρο-μπομπολα-αλαφουζο-ρεστη-αναστασιαδη(κομιστη)-τριανταφυλλόπουλων είναι επαναστάτες της παπ...άς με το συμπαθειο.Θα εξαιρέσω τον Τζιμάκο.(του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια!).Τι επαναστάτης μπορεί να είναι ο Λαζόπουλος(ήμουν και γω στο κότερο)?Αλλά αυτοί δεν φταίνε ,τη δουλειά τους κάνουν:πολλά τα λεφτά Αριστείδη!Βάλε και την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας και του υπερμεγέθους ναρκισισισμού τους και θα καταλάβεις τη συνεχή υπερπροβολή τους!(Με βλέπουν στην τηλεόραση άρα υπάρχω!)Εμείς φταίμε Αριστείδη ,το πόπολο ,τα πρόβατα που τρώμε, χωνεύουμε και αφομοιώνουμε το κουτόχορτο που καθημερινά μας σερβίρουν.Αλήθεια θεωρούμε τα θέσφατα του Χατζηπαπα..,του μάγκα-Τράγκα του Ντερμπεντέρη και των λοιπών υπαλληλίσκων του συστήματος που καταγγέλεις.Βάλε και τα σκουπίδια που τρώμε για επιδόρπιο:Πετρούλα-Λαμπίρη-Σκορδαδο-Μενεγακο -Καραμεροχαριτάτοι και έδεσε το σορόπι Αριστείδη.Γιατί όπως λέει και ο αγαπημένος μου ελληνόψυχος:Λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα!Προς το παρών έχουμε το κεφάλι σκυμμένο έτοιμο για σφαγή!Και να λέμε και ευχαριστώ στον αρχιτσοπάνη και την παρεούλα του που μας κάνουν τη χάρη και αναπνέουμε ακόμα!Γιατί πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο για τα πρόβατα.Καλή σου μέρα παλιέ και καλέ μου φίλε,συμφοιτητή,συνάδερφε και συντοπίτη Αριστείδη.

Αριστείδης είπε...

Καλημέρα ανώνυμε σχολιαστή, αλλά επώνυμε και αγαπητέ φίλε (και πατριώτη και συμφοιτητή κτλ).
Και λίγα λες. Μας πνίξαν τα σκατά.
Το ερώτημα παραμένει: Πώς θα χτυπήσουμε τους φαύλους; Καμιά πρόταση;
Μήπως ο κοινός μας φίλος, ως πιο ψαγμένος, κατέβασε καμιά ιδέα;

Ανώνυμος είπε...

Πώς θα χτυπήσουμε τους φαύλους; Καμιά πρόταση;

1.διασπορά ψευδων ειδησεων
2.απειλές στα πιόνια μαιλ τηλ κτλ
3.ανάληψη όλων των χρημάτων απο τράπεζες,και προπαγανδα παντου για να το κανουν οσό γινεται περισσοτεροι με την απειλη ότι θα τα χάσουν.
4.hacking
συμπληρώστε ελευθέρα

Αριστείδης είπε...

Ανώνυμε φίλε
αυτό δεν είναι λύση είναι ... κατάλυση!

Ανώνυμος είπε...

φίλε Αριστείδη,
αυτά που προτίνω εχουν σαν σκοπό να βοηθήσουμε να οδηγηθεί η χώρα σε στάση πληρωμών ωστε να μην προλάβουν να μετατρέψουν τα παλιόχαρτα σε ενυπόθηκα δάνεια.ΕΧΩ και μια ακόμη ιδέα και θέλω τη γνώμη σου.να μυνησουμε εμείς τον ΤΡΑΙΑΝΟΥ αφου δεν το κανουν αυτοί που θηγόνται για να μην αποκτήσει δημοσιότητα.Τί λες?