Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απαξίωση δημόσιας Υγείας. Ποιος ωφελείται;Ας υποθέσουμε ότι σας έπιασε η καρδιά σας (χτυπάω ξύλο, μακριά από εμάς κτλ). Κάτι ξαφνικό βρε αδερφέ. Κάτι επείγον.

Αν είστε ασφαλισμένος του Δημοσίου, πάτε στον γείτονα καρδιολόγο, τον συμβεβλημένο με τον ΟΠΑΔ. Σας κοιτάει, ακούει την καρδιά σας, σας ζουλάει, σας βγάζει και καρδιογράφημα. Κάτι δεν του αρέσει, κάτι τον ανησυχεί, κάτι φοβάται και αποφαίνεται ότι πρέπει να πάτε σε νοσοκομείο. Μεγάλο. Με καρδιολόγους, στεφανιογράφους, μονάδες εντατικής και τέτοια (χτυπάω ξύλο, μακριά από εμάς κτλ).

Πόσο θα αμειφθεί ο καρδιολόγος για τις υπηρεσίες του;

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα.Μάλιστα.

Είκοσι (20) ολόκληρα ευρώ, καθαρά περίπου δεκατέσσερα (14) και πληρωτέα του Αγίου Ποτέ διότι ο ΟΠΑΔ έκοψε τις πληρωμές.

Αν είστε ασφαλισμένος ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ δηλαδή ταμείων που δεν αμείβουν τον συμβεβλημένο γιατρό «κατά πράξη» αλλά με πάγια μηνιαία αποζημίωση, ο γείτονάς σας ο καρδιολόγος, δεν θα πάρει τίποτε παραπάνω, από τα 500-600 ευρώ της αντιμισθίας. Όσους σαν κι εσάς κι αν εξετάσει, καμία η διαφορά στις αποδοχές του.

Ξεκινάτε λοιπόν πανικόβλητοι για το νοσοκομείο, βρίσκετε ποιο εφημερεύει και σπεύδετε στα «επείγοντα» καρδιολογικά ιατρεία.

Δεν θα περιγράψω ακριβώς τι θα αντιμετωπίσετε, διότι μπορεί να διαβάζουν και ανήλικοι. Ελάχιστα τρελαμένα γιατρουδάκια (ανειδίκευτα, καθόσον οι διευθυντάδες εφημερεύουν εξ αποστάσεως να ‘ούμ) και ισάριθμες, επίσης αλλόφρονες, νοσηλεύτριες θα διαπληκτίζονται με ορδές ιθαγενών και αλλοδαπών, οι οποίοι θα έχουν τα ίδια ή και χειρότερα μ’ εσάς και έχουν έρθει ΠΡΙΝ από εσάς. Εξεταστικά κρεβάτια ούτε για δείγμα, χάλασε ο καρδιογράφος, απεργούν οι τραυματιοφορείς, πλημμύρισε η εντατική κτλ κτλ. Βρωμιά και δυσωδία, αδιαχώρητο, σπασμένα νεύρα κτλ. Αν καταφέρετε να εξεταστείτε, αυτός που θα σας ζουλήξει και θα σας κάνει και καρδιογράφημα δεν θα πάρει ξεχωριστή αμοιβή. Παίρνει μισθό γι αυτό το πράγμα.

Αν λοιπόν, αηδιασμένοι, φύγετε και πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τότε … ετοιμαστείτε για εκπλήξεις που θα απειλήσουν την καρδιά σας, περισσότερο από την πάθησή σας (χτυπάω ξύλο κτλ). Θα βυθιστεί το πόδι σας σε παχιά μοκέτα, θα σπεύσουν να σας εξυπηρετήσουν χαμογελαστοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτές, θα σας ζουλήξουν, θα σας βγάλουν και καρδιογράφημα και … κλικ στην παρακάτω εικόνα.Μάλιστα. Για τις ίδιες υπηρεσίες η ιδιωτική επιχείρηση ζητά (και λαμβάνει) το δεκαπλάσιο!

Της το επιτρέπει ο νόμος. Η νομοθεσία, οι φίλτατοι νομοθέτες μας. Οι βουλευτές ντε!

Για τον καπιταλισμό αυτά είναι βασικά πράγματα. Οι υπάλληλοί του (όλο το πολιτικό σύστημα) εξαθλιώνουν σκόπιμα τον ασφαλισμένο-ασθενή και το συνοικιακό-ταμειακό γιατρουδάκι, απαξιώνουν σκόπιμα το δημόσιο νοσοκομείο, και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ τον κοσμάκη στην ιδιωτική υγεία. Δημόσιοι γιατροί και ασφαλισμένοι πρέπει να βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι, να μαλώνουν μεταξύ τους (όλοι με όλους), οι πρώτοι να γίνονται ζήτουλες και οι τελευταίοι αντικείμενα εκμετάλλευσης. Οι πρώτοι να καταλήξουν υπάλληλοι και οι δεύτεροι πελάτες του ιδιότυπου ολιγοπωλίου της ιδιωτικής υγείας της Ελλάδας.

Μην πιστεύετε λέξη από εξαγγελίες περί αναμόρφωσης του συστήματος υγείας κτλ.

Το παιχνίδι είναι στημένο. Στη λήξη του, οι πλούσιοι θα είναι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

5 σχόλια:

Skinious είπε...

Δίκιο έχεις...
Με την απεργία, το μόνο που πέρασαν τα ΜΜΕ στον κόσμο, ήταν η απαξίωση συλλήβδην του Ελληνα γιατρού. Κουβέντα για τόσα φάρμακα και εξετάσεις που ΠΡΟΣΦΑΤΑ τα έβγαλαν απο τη λίστα και ο κόσμος θα τα πληρώνει απο την τσέπη του, κουβέντα για το ότι ο ιδιώτης γιατρός αναγκάζεται να εξετάζει με αμοιβή 15 ευρώ και 8 ευρώ (τόσα είναι καθαρά). Όσο για τους επίορκους, ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΝ ΟΛΟΙ και τίποτα δεν τους κάνουν.. Είναι γνωστοί οι εκμεταλλευτές φακελλάκηδες και μιζαδόροι, είναι γνωστοί οι μεγαλοκαθηγητάδες, ειναι γνωστό επίσης ότι γιατροί συνελήφθησαν με εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους και όλοι αυτοί είναι ακόμα στη θέση τους!
Όταν δε, με το νέο νομοσχέδιο ο ιδιώτης καρδιολογος της γειτονιάς σου θα αμοίβεται με 600 ευρώ το μήνα, νομίζεις ότι ΕΣΥ θα απολαμβάνεις ιατρικές υπηρεσίες ποιότητας;

Αγαπητέ Αριστειδη, ο ελληνας γιατρός απαξιώνεται και ξεφτιλιζεται και ΟΛΟΙ μαζί θα γευθούμε το νεο δόγμα της Υγείας τους: έχεις λεφτά; ΖΕΙΣ. Δεν έχεις λεφτά; ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

kolotoubes είπε...

Γειά σου φίλε Αριστείδη
ό,τι περιέγραψες το έχω περάσει (ευτυχώς όχι με την καρδιά μου, χτυπάω ξύλο,μακριά από εμάς κτλ) αλλά με μια συνηθισμένη ίωση της μικρής κόρης.Η παιδίατρος μας στέλνει στο Παίδων για κάτι εξετάσεις.Έπρεπε να υποστούμε αναμονή 3-4 ωρών,το παιδί με πυρετό,η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από τον εκνευρισμό όλων.Τσιγγάνοι και αλλοδαποί(δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους και ιδίως με τα παιδιά τους,την κατάσταση περιγράφω)δεν πηγαίνουν πρώτα στον παιδίατρο της γειτονιάς, πάνε κατευθείαν στο Παίδων και γίνεται το αδιαχώρητο.
Σηκωθήκαμε και φύγαμε ,πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, κάναμε και επιπλέον αχρείαστες εξετάσεις ,ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ και ησυχάσαμε...

Αριστείδης είπε...

Προς Skinious:
Όλοι συμφωνούμε. Για το χρήμα γίνονται τα πάντα. Όλα τα αγαθά "πωλούνται". Και υγεία και παιδεία και ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Προς Kolotoubes:
Παθός κι εσύ. Όχι μόνο τα 'σκασες αλλά σου φορτώσανε και κερατιάτικα. Νόμιμη ληστεία! Τι να προσθέσει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία σου πιάνουν τον πισινό μόνο αν πας ανασφάλιστος. Αν έχεις ιδιωτική ασφάλεια πληρώνεις κάποιο προσιτό ετήσιο κόστος και τίποτα παραπάνω (τα κέρδη του νοσοκομείου συγκρατούνται σε λογικά επίπεδα γιατί πληρώνονται από την ασφαλιστική εταιρεία).

Με τα χρήματα που δίνουμε στο μπουρδελο-ικα θα είχαμε σουηδικού επιπέδου ασφάλιση ιδιωτική. Γι αυτό η ασφάλιση υγείας πρέπει να γίνει υποχρεωτικά ιδιωτική όπως είναι για τα αυτοκίνητα.

Μόνο η ασφάλιση συνταξιοδότησης πρέπει να είναι κρατική και να εισπράττονται υποχρεωτικά ένσημα μόνο για αυτό το σκοπό.

Αριστείδης είπε...

Ανώνυμε φίλε, η πτυχή του θέματος στην οποία αναφέρεσαι μου διαφεύγει. Δεν έχω σκεφτεί τέτοια πράγματα, ούτε έχω γνώσεις. Όπως κι αν έχει, αν δηλαδή αυτή είναι η λύση, θέλω να δω ποιος θα τη δώσει και ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.