Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ελλάς, το μεγαλείο σου!



Το πρωί σού διώχνουν τους πελάτες οι λάθρο που μαζεύονται έξω από το μαγαζί σου και το βράδυ εκείνοι που κάνουν πορεία συμπαράστασης προς όσους σου έδιωχναν τους πελάτες το πρωί. 

Στη βουλή πλειοψηφούν συντριπτικά οι καπιτάλες κι απέξω τους φυλάνε οι κομμουνιστές. 

Οι φασίστες ιδρύουν γραφεία ευρέσεως εργασίας και οι κομμουνιστές απολύουν εργαζόμενους. 

Οι τράπεζες ληστεύουν τον λαό και ο λαός προστατεύει τις τράπεζες από τους ληστές. 

Τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων γίνονται αστυνομικοί και τα λουκουμόπαιδα αντιεξουσιαστές. 

Οι λαϊκές συνοικίες ψηφίζουν ακροδεξιά και τα προάστια ακροαριστερά. 

Τις διαδηλώσεις του λαού τις διαλύουν και οι εξουσιαστές και οι αντιεξουσιαστές. 

Αν έχεις αυτοκίνητο την έβαψες. Αν δεν στο πάρουν οι εξουσιαστές (τράπεζες, εφορία), θα στο κάψουν οι αντιεξουσιαστές. 

Η δωρεά οργάνων, η Τουρκική γλώσσα και η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτικές. Αυτό για τους ιθύνοντες είναι απαράδεκτο, οπότε σκέπτονται να καταργήσουν την τελευταία. 

Εκεί που έπεφταν κορμιά χορεύουν ξέκωλα αλλά κι εκεί που χορεύουν ξέκωλα πέφτουν κορμιά. 

Αν οποιαδήποτε μέρα του χρόνου σηκώσεις σημαία με αγκυλωτό σταυρό καίγεσαι στην πυρά ως νεοναζί. Αν σηκώσεις σημαία κράτους συνεργάτη των ναζί, ανήμερα της επετείου του πόλεμου κατά των ναζί, παίρνεις εύσημα επειδή προάγεις την φιλία των λαών. 

Οι μειώσεις αποδοχών είναι νόμιμες, με δικαστική απόφαση. Εξαιρούνται τα κέρδη των κερδοσκόπων, τα κλεμμένα από τα λαμόγια, τα bonus των golden boys, τα εισοδήματα των τοκογλύφων και οι μισθοί των δικαστών. 

Τα λαμόγια κρύβονται πίσω από τους νόμους και πίσω από τα λαμόγια κρύβονται οι νομοθέτες. 

Οι πινακίδες της τροχαίας που προστατεύουν τη ζωή σου και καθυστερούν την συνάντησή σου με το Θεό, έχουν καλυφθεί από συνθήματα όπως «Ο Θρύλος είναι η Ζωή μας» και «ΠΑΟ Θρησκεία». 

Όλοι πετάνε ό,τι σκουπίδια και απόβλητα θέλουν, όπου θέλουν και όποτε θέλουν, αλλά όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τίθεται θέμα κινδύνου της υγείας των πολιτών. 

Από τις τρύπιες εξατμίσεις, τα κλαπατσίμπανα και τις γαϊδουροφωνάρες δεν κοιμάται κανείς, πλην των υπευθύνων για την εφαρμογή των νόμων περί «ηχορύπανσης» και «κοινής ησυχίας». 

Τηλεόραση, σόου-μπιζ και διαφήμιση πουλάνε σεξ και βία ανεξέλεγκτα, αλλά η κοινωνία κινδυνεύει από κάτι δυστυχισμένες ιερόδουλες με AIDS. 

Όλοι περνάνε με κόκκινο και κανείς δεν ανάβει φλας, αλλά αν γίνει σεισμός και πέσει κανένα κτίριο ο υπεύθυνος μηχανικός βγαίνει στη σέντρα για «ενδεχόμενο δόλο». 

Οι φοιτητές μάχονται για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να διακινούνται προϊόντα λαθρεμπορίου, ναρκωτικά και μολότοφ. 

Η ληστεία μετά φόνου είναι ρουτίνα. Η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως καθ’ υπέρβασιν των ορίων της νομίμου άμυνας είναι κάτι ανήκουστο που συγκλονίζει τους νομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. 

Να πω κι άλλα; 

7 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

(Να πω κι άλλα;)
Όχι, γιατί θά πέσω εγώ σέ κατάθλιψη!
Δυστυχώς, πλήν ολίγων, δέν είναι λαός αυτός. Ένα φοβισμένο, απαίδευτο, εγωιστικό καί άθλιο μπουλούκι είναι. Όχι από συνειδητή επιλογή, αλλά γιατί επέτρεψε νά τόν καταντίσουν έτσι.
Μάζα, όχι λαός. Υπήκοοι, όχι πολίτες. Υπάκουοι, όχι αγωνιστές. Μουδιασμένη συνείδηση, σέ συνδυασμό μέ σύνδρομο τής Στοκχόλμης. Παρακμιακές καταστάσεις. Μηδενικές αντιστάσεις. Αστείες αντιδράσεις, μόνο καί μόνο γιά νά ταίσουν μέ ψευδαισθήσεις τόν δειλό Εαυτούλη.
Άν όμως τούς ρωτήσεις τί χρώμα βρακί φοράει η Μeνegάκη οί περισσότεροι θά ξέρουν, λές κι αυτό θά τούς δώσει ψωμί νά φάνε. Αφού λοιπόν έκαναν σημαία τής εποχής ένα βρακί, άς κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή ώσπου νά φτάσει τό στομάχι τους στήν πλάτη. Όχι πως ξαφνικά θά σκεφθούν επαναστατικά καί συλλογικά. Αντιδραστική θά είναι η συμπεριφορά, αλλά απ' τό τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, να πεις κι άλλα.
Αφού τα λες τόσο ωραία.

Αριστείδης είπε...

Αχά! Οι γνώμες διίστανται.
Να πω ή να μην πω; Ιδού η απορία.

Αυτόλυκος είπε...

Πές τα δίκαιε!
(Σιγά μήν τούς κάνω τήν χάρη. Αστεία τό είπα στό προηγούμενο σχόλιο).

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα γράψω ένα ακόμη. Νομίζω σου ξέφυγε

Τα τσιγάρα ακριβαίνουν (€ 3.20 το φθηνότερο) και οι λάθρο στη Στουρνάρη, ένθα το ιερόν του Πολυτεχνείου, πουλάνε το πακέτο με ένα ευρώ (€ 1). Η κούτα με € 8-9.

Είπε κανείς τίποτα; Ο Δένδιας μήπως;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν δεν το καταλάβατε, τα τσιγάρα θα γίνουν όπως τα ... γενόσημα. Τσιγάρα made in Κίνα, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές. Με λίγο ραδιενεργό καπνό μέσα (έχουμε και τα μεταλλαγμένα) η μείωση του πληθυσμού - υποφέρει η Κίνα - είναι ό,τι πρέπει.

Αριστείδης είπε...

Θα το συμπεριλάβω στα επόμενα γιατρέ μου. Ευχαριστίες...