Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η ερώτηση της εβδομάδας (8)



Προ ολίγων ετών, δυό φιλαράκια, από κείνα που κάθονται σε «ψηλές» καρέκλες και ελέγχουν τις τύχες μας (εκτελώντας εντολές αθέατων αρχόντων), πιάσανε ψιλοκουβέντα. Υποτίθεται ότι πίστευαν πως τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και αρχίσανε το «θάψιμο». Λέω «υποτίθεται», διότι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις προς τα έξω (ανεπισήμως) κάποιο μήνυμα, είναι να κάνεις τους άλλους να πιστεύουν ότι «σου ξέφυγε». Έτσι, και ξεστομίζεις τα δύσκολα και τις αντιδράσεις μετράς και μπορείς να τα «γυρίσεις» υποστηρίζοντας ότι μιλούσες εκτός πρωτοκόλλου. 

Τέλος πάντων, στο συγκεκριμένο «θάψιμο», είτε τυχαίο ήτανε είτε σκηνοθετημένο, ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Βαρείς χαρακτηρισμοί. 

Ο κοντός με την γραβάτα μίλησε για δυό άλλους σε ψηλές καρέκλες, με καθόλου κολακευτικά λόγια. Απεκάλεσε, απεριφράστως, τον έναν «μουρλό» και τον άλλον «ψεύτη». Ο ψηλός ο μελαχρινός ενέκρινε (αφού δεν έφερε αντίρρηση) και για τον δεύτερο επαύξησε! 

Βρείτε τον κοντό, τον μελαχρινό, τον μουρλό και τον ψεύτη. 

Απάντηση 12-04-2013:




2 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αριστείδη γιατί να το κάνουμε αυτό όταν και οι τέσσερις υπάρχουν επειδή οι μακάκες Έλληνες ακόμα τους σκέφτονται, ακολουθούν , υποστηρίζουν …Αν εξαλείψουμε την κολλημένη με στόκο άποψη πως οι 300 θα μας σώσουν τότε και οι συν αυτώ αμέσως θα κατακρημνιστούν.
Άλλως τε το ένα δεν αναιρεί το άλλο δλδ ότι ο κοντός, ο μελαχρινός, ο μουρλός και ο ψεύτης μπορεί να είναι ένα σε όλα αφού όλοι κάνουν το ίδιο…
Λογοπαίγνιο μεν αυτό που κάνω αλλά και η Ελλάδα ένα μεγάλο παίγνιο έχει καταντήσει …
Αν λοιπόν αποφασίσουμε πως αντί του πόνου η σύνεση είναι καλύτερος τρόπος εκμάθησης τότε θα έχουμε ωριμάσει…
Έχει νόημα να βρούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί ;;;; Όταν κάποιος σε ''κλέβει'', δουλεύει , περιπαίζει και δεν ''μπορεί'' να στο πει κατάμουτρα και προσπαθεί με δόλιο τρόπο να σε κάνει να το μάθεις ώστε να αποφύγει τις συνέπειες τότε όλοι όσοι συμμετέχουν είναι ένοχοι και μόνο η Σολομώντεια δικαιοσύνη μπορεί να επαναφέρει τη τάξη .

Αυτόλυκος είπε...

Καί οί τέσσερεις μού φαίνονται "κοντοί", ψεύτες, καί μέ κάποια "δόση".
Ώς πρός τό χρώμα, αυτό ρυθμίζεται μέ ένα καλό μασάζ μέ φτυάρι!