Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πώς η Δέσποινα Βανδή τιμά τους γονείς της και τους μετανάστες και ...



«Και κάτι τελευταίο. Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες. Αυτό.»
Δέσποινα Βανδή, απαντώντας στον Χρυσαυγίτη Σφακιανάκη.

Ας δούμε λοιπόν πώς τιμά η κυρία Βανδή τους γονείς της και τους μετανάστες.



Ας δούμε πώς τιμά το φύλο της, την αξιοπρέπειά της και τη νεολαία που την «αποθεώνει».



Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω δόκιμους χαρακτηρισμούς για την κυρία Βανδή.

Μπορώ μόνο να θυμίσω τι απάντησε ο Γιάννης Πουλόπουλος όταν κάποτε ρωτήθηκε γιατί δεν τραγουδάει πια: «Γιατί τώρα λένε πάμε να δούμε τον/την τάδε τραγουδιστή/τρια και όχι πάμε ν' ακούσουμε όπως παλιά».

Να σας πληροφορήσω μάλιστα ότι το κέντρο που «ερμήνευε» πέρυσι η κυρία Βανδή, με την ετέρα καλλιτέχνιδα κυρία Κοκκίνου, ήταν ασφυκτικά γεμάτο (αν και τεράστιο) από σχολεία.

Διαβάσατε καλά. Από σχολεία.

Το τι ακριβώς «έβλεπαν» οι μαθητές που πήγαιναν το βλέπετε κι εσείς στις φωτογραφίες.

Αυτό.

10 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Καί τί σχέση έχουν οί μετανάστες μέ τούς λαθραίους εισβολείς;
Η δεύτερη εικόνα πού διάλεξες είναι συμβολική; Λίγο ακόμη νά σκύψει, καί θά πιάσει τό απόλυτο τού Σαμαρούλικου ρητού: "Στά τέσσερα".

Αριστείδης είπε...

Η ταύτιση μεταναστών και λαθραίων εποίκων είναι της μόδας και η Δέσποινα ακολουθεί κατά γράμμα τη μόδα.
Η εικόνα είναι ασφαλώς συμβολική, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω μία συγκεκριμένη ... συμβολικότερη! Ήταν μία από βίντεο, όπου η Δέσποινα άφηνε τα όργανα να παίζουν, πήγαινε στο βάθος της σκηνής και κατά τη διάρκεια του ορχηστρικού έσκυβε περισσότερο και κούναγε τον απαυτό της ρυθμικά! Εκτός ουσιαστικά τραγουδιού, εκτός χορογραφίας! Αλλά δεν την βρήκα. Κρίμα.

Αυτόλυκος είπε...

Δέν πειράζει, έχουμε δεί καί καλύτερους! Τήν ξεπέρασαν ακόμη καί τά ψηφιακά άβαταρ: http://www.youtube.com/watch?v=kosPrraOC2M

Ανώνυμος είπε...

Ετσι... ετσι και χειροτερα...
Μιας και τυγχανει να ειμαι πατριωτακι* της κυρα Δεσποινας -και ακομη περισσοτερο του συζυγου της-, και επειδη ειμαι και εγω "παιδι μεταναστων" -οπως οι περισσοτεροι απο εκεινα τα μερη, ειδικα περα του Νεστου-, θυμιζω πως οι μαναδες μας μπορει να πηγαν στα ξενα ξεβρακωτες αλλα δεν καβαλησαν φραχτες -ουτε και παλουκια, ουτε καν καλαμια-, και στο τελος φυγανε με το κεφαλι ψηλα -και με μερικα βρακια αγορασμενα με σκληρα δουλεμενα μαρκα... σαν κυριες που ηταν- χωρις να δωσουνε δικαιωματα για να τις κακολογουνε οσοι τις προσκαλεσαν για να δουλεψουν τιμια επ'ωφελεια ολων - αν εβλεπε η μανα μου -θεος σ'χωρεστην- το Δεσποινιω (*που θα το αναγνωριζε απο τις μερες τις στο Tübingen - δυο φορες πατριωτακια λοιπον!) σιγουρα θα του ελεγε πως με αυτα που φορα φαινετε το βρακι του και μπορει να ξεχαστει καμια μερα να το φορεσει και αυτο οποτε στο τελος θα φανει και το μ0^ν! του... τοσος ιδρωτας εσταξε για να μην φαινονται οι τρυπες στα ρουχα -και στα κορμια- των μαναδων μας, κριμα να πηγαινει χαμενος...
Μερικες φορες καποιοι τυποι -ολιγον καμενοι απο τα χασισια, και οχι τοσο μορφωμενοι για να ειναι κατι παραπανω απο απλοι διασκεδαστες- καταφερνουν να μετατρεπονται σε πραγματικους ψυχαγωγους και να αποδεικνυουν ποσο χρησιμο ειναι να υπαρχουν @ρχ!δ!@
Ναι, "Η ταύτιση μεταναστών και λαθραίων εποίκων είναι της μόδας" δυστυχως, και ολοι οι χορτασμενοι καθεστωτικοι -και πολλοι καμενοι απο το "αντιφα" λαιφ σταιλ- την ακολουθουν κατα γραμμα, αλλα ευτυχως υπαρχουν ακομη δικαιοι ανθρωποι που -ακομη και αν λουζονται με "ρατσιστικη" λασπη- αντιστεκονται στον βιασμο των εννοιων.
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Χριστίνα είπε...

Για την μόνη μετανάστευση που θα μπορούσε να μιλήσει η εν λόγω είναι αυτής των ηθικών της αξιών που μετανάστευσαν ...και αυτές εκτός των ρούχων ..
Βέβαια θα με πουν προκατειλημμένη ...

Αριστείδης είπε...

Μπα; Μετανάστευσαν και τα ρούχα της; Νόμιζα ότι είχε σκίσει τα προικιά της (κάποτε)!

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ.

Οι γονείς τηε μετανάστες αλλά το όνομά τους (Μαλέα) δεν το τίμησε !!! Το άλλαξε για να κάνει καριέρα !

Αυτόλυκος είπε...

Εδώ η Τσαρλαμπά τό έκανε Στάη, η Βανδή θά έμενε πίσω;

Αριστείδης είπε...

Καλλιτεχνικά ψευδώνυμα. Είχανε παλιά οι λογοτέχνες, τώρα έχουν οι ...

Αυτόλυκος είπε...

....λογοχτένες;