Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Πέτα το πιάτο αμέσως!». Ρε μαλάκα μπάτσε ποιον ορκίστηκες να προστατεύεις και να υπηρετείς;



Όπως διαβάζουμε σε ανταποκρίσεις εγκύρων πρακτόρων από το Αμέρικα (aka Γη της Επαγγελίας), ένας ΣούπερΜπάτσος της Φλόριντα, ενεργώντας «συμφώνως τω νόμω», πέταξε τη θανατηφόρα (κυριολεκτικά· επί ανυπακοής μπορεί να φας καυτό μολύβι) ατάκα-διαταγή «Πέτα το πιάτο αμέσως» («Drop the plate right now!») σε παραβάτη που συνέλαβε επ’ αυτοφώρω. 

Ποια ήταν η παράβαση και ποιος ο παραβάτης; 

Ένας ενενηντάχρονος παππούς (ναι αριθμητικώς 90, ολογράφως ενενήντα) που μοίραζε τροφή σε άστεγους! 

«Drop the plate right now!» όπως λέμε «Drop the gun right now!». Plate και gun, πιάτο και όπλο, το ίδιο πράγμα. 

Είναι πολλοί οι καθυστερημένοι που δεν καταλάβανε ότι ορκίστηκαν να προστατεύουν και να υπηρετούν (to protect and to serve) το λαό και όχι τα αφεντικά. Ο ξεφτίλας, αντί να τα βάλει με την κόκα και τις πλούσιες πουτάνες που τη ρουφάνε (αναρίθμητες στη Φλόριντα) βρήκε τον ακτιβιστή παππού να ασκήσει εξουσία. 

Θα τον έλουζα με κοσμητικά, αλλά είναι μακριά. Γι αυτό θα κάνω κάτι καλύτερο.

Θα υπενθυμίσω στους εγχώριους εγγυητές της ασφάλειας παλαιότερη προειδοποίησή μου: 

Όταν ο λαός αναλάβει δράση δεν πρέπει να σας βρει απέναντί του. 

Σας προειδοποίησα (χρόνος αόριστος· η πράξη έγινε μια φορά στο παρελθόν και τελείωσε). 

Σας έχω προειδοποιήσει (χρόνος παρακείμενος· η πράξη έγινε στο παρελθόν, αλλά ισχύει ακόμη). 

Αν αναγκαστώ να γράψω «σας είχα προειδοποιήσει» (χρόνος υπερσυντέλικος· η πράξη έγινε στο παρελθόν ΠΡΙΝ γίνει κάτι ΑΛΛΟ) θα είναι αργά. Για όλους μας.

Σας έχω προειδοποιήσει λοιπόν. 

Και για να το καταλάβουν και όσοι σκέπτονται και ενεργούν Αμερικάνικα ... 

... You have been warned! 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι ετσι! οπως τα γραφεις!!!
δυστηχως!!! εχουν αρχισει !! οι ηγεσιες ναι δεν ειναι απο ελληνες! ειναι απο ανθελληνες! ειναι απο αδιστακτους,που δινουν τις "διαταγες" στους "κατωτερους",οπως τους τις δινουν σε σκονακι τα αφεντικα σε αυτους!! ειναι αδιστακτοι ναι!!! δουλευουν πανω στο να κανουν τους υπαλληλους "ρομποτ" χωρις ιχνος ανθρωπιας!! αλοιως υπαρχει η αναλογη τιμωρια,για οποιον δεν πειθαρχησει!! και ελεγχεται καθημερινα απο "συναδελφους",που οπως λενε "ακολουθω το γραμμα του "νομου" "!
εκει που στο σπιτι σου επρεπε να βγαλει ενταλμα ο εισαγγελεας,τωρα μπορουν οι παντες!!! εχουν κανει τις "δοκιμαστικες" πτησεις τους!! εστειλαν τον πυροσβεστη να σου κτυπησει γιατι καις,και ειναι ακομα "αντιπυρικη"!μεσα στο σπιτι σου! μεσα στην αυλη σου,μπαινει!!! και σου κτυπαει την πορτα και σε ενοχλει!!! γιατι δεν εισαι "νομιμος"! δοκιμες ειναι στην αρχη,για να δουν πως λειτουργει,και εαν θα πιασει!!το ιδιο στην αστυνομια..το ιδιο στο στρατο..παντου φιλε ετσι ειναι οπως τα γραφεις!!τωρα στους "ανωτερους" δινουν και αυξησεις!! και αναδρομικα οτι τους ειχαν κοψει!!..
παμε ντουγρου,για αυτο!! οι "ελληνες" θα αστυνομευουν τους ελληνες,και υστερα οι "ελληνες" να βαρανε τους ελληνες..ακολουθοντας τον "νομο"...

Αυτόλυκος είπε...

Φτάσαμε στό σημείο νά τιμωρείται ο φτωχός, νά τιμωρείται κι αυτός πού τόν βοηθάει, αλλά όχι αυτός πού έκανε φτωχό τόν πρώτο κι ακτιβιστή τόν δεύτερο.

Ψήφισαν καί νόμο σέ μερικές πολιτείες νά επιτρέπονται τά συσσίτια, αρκεί νά γίνονται σέ απόσταση 152 μέτρων από κατοικημένη περιοχή. Αυτό λέγεται εκτόπιση.

Απορία: Άν ο γεροντάκος δέν ήταν λευκός, η αντίδραση τού ταγαρόμπατσου θά ήταν η ίδια;

Ανώνυμος είπε...

Απο το βιντεο του συμβαντος βλεπω καποιους αστυνομικους να απομακρυνουν τον παππουλη (και τους υπολοιπους ενοριτες της εκκλησιας του που σιτιζουν αστεγους) συνοδευοντας τον τρυφερα διοτι προσπαθουν -απροθυμα- να εφαρμοσουν τον νομο που απαγορευει την κατασκηνωση σε δημοσιους χωρους - δεν ταιριαζει η περιγραφη σου (και του παππουλη) με οτι βλεπω: https://www.youtube.com/watch?v=BMvBySSj00c
Πραγματι ο -εκει στην Αμερικα- ψηφισμενος νομος περι σιτισης αστεγων σε δημοσιους χωρους μακρια απο κατοικημενες περιοχες μπορει ισως να χαρακτηριστει "εκτοπισμος" (οπως γραφει και ο "Αυτολυκος"), ομως ειναι ψηφισμενος απο τον λαο νομος (η Αμερικη ειναι δημοκρατια).
"Καθυστερημενοι" ειναι (η "το παιζουν") οσοι δεν καταλαβανουν πως οι αστυνομικοι υποχρεουνται να εφαρμοζουν τους νομους - επισης οσοι δεν καταλαβανουν οτι οι αστυνομικοι που -απροθυμα- εφαρμοζουν νομους που απαγορευουν την κατασκηνωση σε δημοσιους χωρους ειναι οι ιδιοι που -με μεγαλυτερη προθυμια- θα ενεργησουν και σε σοβαροτερα εγκληματα.