Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σύντροφοι αν παίζετε στο γήπεδο των θεσμών, με τους κανόνες των θεσμών, θα υποστείτε συντριβή (από τη Ζωή και όχι μόνο).Θρασείς ή ηλίθιοι, αγαπητοί σύντροφοι, πάλι στραβά αρμενίζετε. 

Αρχικά παριστάνατε τους επαναστάτες/ριζοσπάστες. Όπου θεσμός και εχθρός. Εσχάτως το αντίθετο. Με τους θεσμούς κοιμάστε, με τους θεσμούς ξυπνάτε. Μέχρι και την τρόικα την ξαναβαφτίσατε. 

Λοιπόν στο γήπεδο των θεσμών, με τους κανόνες των θεσμών, σας περιμένει πανωλεθρία. 

Θα σας το κάνω λιανά γιατί τα ζαλισμένα από την εξουσία κεφάλια σας έχουν πιτσικάρει. 

Επιτεθήκατε στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τους λόγους τους ξέρετε. Κι εκείνη τους ξέρει. Δυστυχώς για σας τους ξέρουμε κι εμείς. Τα συντροφικά μαχαιρώματα μας αφήνουν αδιάφορους. 

Επί της ουσίας: 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η Πρόεδρος της Βουλής. Θεσμικώς είναι ισότιμη με τον Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Άρειου Πάγου. Αυτές είναι οι τρεις εξουσίες, νομοθετική (πρόεδρος η Ζωή), εκτελεστική (πρόεδρος ο Αλέξης) και δικαστική (πρόεδρος ο Α. Κουτρομάνος). Κατά το Σύνταγμα ισότιμες και ανεξάρτητες. 

Ο Αλέξης δεν τοποθέτησε τη Ζωή. Δεν διόρισε τη Ζωή. Δεν επέβαλε τη Ζωή. ΠΡΟΤΕΙΝΕ τη Ζωή. Και η Βουλή ΕΞΕΛΕΞΕ τη Ζωή. 

Γκέγκε; Καμία εξουσία δεν έχει ο Αλέξης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, οι γκουρού και οι εξωγήινοι επάνω στη Ζωή. 

Η Ζωή εκπροσωπεί θεσμό ΙΣΟΤΙΜΟ με του Τσίπρα και ΑΝΩΤΕΡΟ από τους δικούς σας. Πάνω από τη Ζωή μόνο το Σύνταγμα. Όσο κινείται εντός του Συντάγματος (μέχρι στιγμής το πράττει απολύτως) είναι απλώς ακαταμάχητη. Αν συνεχίσει έτσι, θα σας σβήσει από τον χάρτη. Θα σας εκμηδενίσει. Θα μείνουν μόνο οι υστερικές κραυγές σας να κάνουν παρέα σ’ εκείνες του Άδωνι και του Σταύρου του Ποταμίσιου. 

Με την κυρία Κωνσταντοπούλου έχω κι εγώ «προηγούμενα». Κάτι δικολαβίστικα κόλπα, κάτι αχρεωστήτως καταβληθέντα επιδόματα, κάτι τέτοια. 

Τώρα όμως εκπροσωπεί θεσμό. Όσο τον υπηρετεί πιστά, μόκο. Κι εσείς κι εγώ. Κι αν κάνει πράξη αυτά που λέει θα την χειροκροτήσω κιόλας.