Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στις ΗΠΑ βασιλεύει ο ρατσισμός. Τα Όσκαρ είναι η απόδειξη.



Λυσσάξανε οι ζάμπλουτοι αστέρες των Ηνωμένων Πολιτειών. Μύδροι κατά της Ακαδημίας (γελάστε άφοβα) Κινηματογράφου. Γιατί; 

Διότι ... άκουσον! άκουσον! ... για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν υπάρχουν μαύροι ηθοποιοί στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ των «καλύτερων». 

Μείζον φυλετικό θέμα, βαριές αντιρατσιστικές κουβέντες, απειλές για προοδευτικό μποϊκοτάζ. Γνωστές περσόνες κραυγάζουν, επώνυμοι φελλοί ξιφουλκούν, διάσημοι λεφτάδες πυροβολούν. 

Αυτά τα προνομιούχα κτήνη, μαύρα και λευκά, για ακόμα μία φορά προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Αυτοί οι στυλοβάτες του καπιταλισμού, της ανισότητας και της βρωμιάς, αυτοί οι αλιτήριοι που ταΐζουν τον κοσμάκη βία, σεξ και θεάματα, όταν θίγεται η κάστα τους εκρήγνυνται. 

Προσέξτε τον ουσιαστικό λόγο διαμαρτυρίας τους: δεν αντιδρούν στον αποκλεισμό των ανέργων από την δουλειά και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, στον δικό τους επαγγελματικό χώρο έστω. Όχι. 

Καταδικάζουν την καθυστέρηση θεοποίησης μερικών ημιθέων μαύρων (και λοιπών «μειονοτικών») από την ελίτ!! 

Σκούζουν για ρατσισμό, όχι επειδή ορισμένοι συνάνθρωποί (στον περίγυρό τους έστω) στερούνται τα βασικά για επιβίωση και αξιοπρέπεια, αλλά επειδή μερικοί του σιναφιού τους, εκατομμυριούχοι (και ακόλαστοι κατά κανόνα), αποκλείονται από την αφρόκρεμα!! 

Γι αυτούς, μέτρο ισότητας των ανθρώπινων υπάρξεων είναι το χρυσό αγαλματίδιο του χλιδάτου κόσμου τους, είναι η απονομή αριστείου από γνωστά διαπλεκόμενα τομάρια (είναι γνωστό σε ποιους ανήκει το Χόλυγουντ και οι «Ακαδημίες» του) σε ήδη «καταξιωμένους» (πλήρως ενσωματωμένους στο σύστημα) μαύρους κροίσους!! 

Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι; 

Και φυσικά, όταν οι έγχρωμοι σχεδόν ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ άλλους αστερισμούς, καμία αντίδραση: 


Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε τους καλαθοσφαιριστές που επελέγησαν δια ψηφοφορίας για το «All Star Game», τους «καλύτερους» δέκα, τις δύο «ιδανικές» πεντάδες του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (NBA) κατά τους ψηφίσαντες. 

Εδώ ασφαλώς δεν υφίσταται ρατσισμός, όλα είναι Όου-Κέι. Τη δικαιολογία ότι στην πρώτη περίπτωση ψηφίζουν μέλη κλειστής Ακαδημίας, ενώ στη δεύτερη το κοινό, να την απορρίψετε. Τα μέλη της «Ακαδημίας», είναι βεβαίως προνομιούχοι συστημικοί παράγοντες, αλλά συγκεκριμένοι, με ονοματεπώνυμο και εντέλει τοποθετημένοι από την ίδια τη φαύλη βιομηχανία τού θεάματος. Το «κοινό» είναι ένα ετερόκλητο πλήθος από άγνωστης ποσότητας και ποιότητας Αμερικανάκια, που ψηφίζουν με άγνωστα κριτήρια και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αξιόπιστο αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αφήστε που αυτό καθόλου δεν αθωώνει τους αντιρατσιστές: θα έπρεπε να δημιουργήσουν ανάλογο ντόρο και να νουθετήσουν, αυτοί οι καλλιεργημένοι, το αδαές «κοινό», όπως επιχειρούν να επαναφέρουν στην τάξη τους δικούς τους «Ακαδημαϊκούς». Να ακούσουμε κορώνες του τύπου «δεν είναι δυνατόν να μην είναι οι λευκοί μπασκετμπολίστες άξιοι για το Top10» κατά το πρότυπο του «δεν είναι δυνατόν να μην είναι οι μαύροι ηθοποιοί άξιοι για Όσκαρ» που δεν σταματούν να διατυμπανίζουν. 

Αν ΚΑΙ αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι; 

Θα μου πείτε βέβαια «εντάξει, πλούσια και επαρμένα σαρκία, τι περίμενες ν’ ακούσεις;». 

Θα συμφωνήσω. Υπάρχουν μάλιστα και χειρότερα. Στα συγγράμματα των λεγομένων «κοινωνικών επιστημών» (να δαγκώνεστε όταν ακούτε για δαύτες έτσι όπως τις κατάντησαν), μερικοί διαπρεπείς καθηγητάδες (ο Θεός να μας φυλάει από δαύτους), με την ιδιότητα του «αλάθητου», βομβαρδίζουν μαθητές και φοιτητές με παρόμοιες παπάρες. 

Σε πρόσφατο βιβλίο του «πολύς», «βαρύς» και «πολλαβαρύς» καθηγητής κοινωνιολογίας των ΗΠΑ, διαπιστώνει «διακρίσεις» εις βάρος των εγχρώμων ... στον χώρο των σπορ! 

Ναι, καλά διαβάσατε. Στα σπορ! Στον αθλητισμό! 

Και ποιες είναι οι επιστημονικές αποδείξεις που παρέχει; 

Καμία! Μέσα στο παραλήρημα ορθού πολιτικού λόγου του πονήματός του, μέσα στο συνονθύλευμα ψευτοεπιστημονικών-ψευτοσυναισθηματικών ανοησιών, πετάει μια παράγραφο στην οποία αναφέρει ότι μπορεί βέβαια οι έγχρωμοι να υπερτερούν αριθμητικά σε αθλήματα όπως το μπάσκετ, το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο και 2-3 άλλα, ωστόσο στα περισσότερα αθλήματα υπερτερούν οι λευκοί, οπότε (συμπεραίνει) ότι γίνονται διακρίσεις! 

Δηλαδή, μπορεί οι μαύροι εκμεταλλευόμενοι τον σωματότυπό τους να στρέφονται μαζικά προς τα εκατομμύρια του επαγγελματικού αθλητισμού και να κατακλύζουν την ελίτ των αθλημάτων (στο μπάσκετ παίζουν σχεδόν μόνοι τους), αλλά επειδή στο πινγκ-πονγκ δεν συμμετέχουν, αυτό συνιστά διάκριση εις βάρος τους! Πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση! 

Είτε καλλιτεχνικός λοιπόν, είτε επιστημονικός ... ο ρατσισμός βασιλεύει στις ΗΠΑ. 


3 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Ακόμη καί ο όρος ρατσισμός είναι λανθασμένος. Ράτσες έχουν οί σκύλοι, οί γάτες κλπ. Οί άνθρωποι διακρίνονται σέ φυλές.

Ανώνυμος είπε...

το ζητουμενο δεν ειναι εαν ειναι ρατσιστες! αυτο ειναι γνωστο! ρατσιστες ειναι με ολους τους "θνητους"...ετσι και αλοιως...
αυτην την ωρα ομως,ολοι ειναι συστρατευμενοι στο "μαυροι -λευκοι"...
ειναι το μονο που μπορει να τους σωσει,νομιζουν! γιατι?? γιατι εαν δεν υπαρχει "εσωτερικο" προβλημα,θα αναζητησουν αυτους που τους δημιουργησαν προβλημα επιβιωσης! τοσο στους "μαυρους" οσο και στους "λευκους-μαυρους"...
ειδαμε λοιπον να "ερεθιζουν" και οι "σταρς"(χρωστουν εξ αλλου το σταριλικι τους,σε οσους "κατεχουν" το "εργαλειο προπαγανδας" που λεγεται "σταρς" "σινεμα","σελεμπριτυς"..)
τιποτα παραπανω! η αμερικα καιγεται,μεταξυ τους ,για να μην κυνηγησουν ολοι μαζι αυτους που τους εκαψαν...!
ποσο ακομα???
ο πλανητης εχει "αναψει"....

mnk είπε...

Σχετικά με το τι ακριβώς ψηφίζει το κοινό, μην είσαι και τόσο σίγουρος. Τρανό παράδειγμα ο Κοντσίτα. Τέσσερεις βαθμούς του έδωσε το κοινό στην Ελλάδα, δώδεκα αποφάσισε η "επιτροπή" πως έπρεπε να λάβει. Έβαλαν την ψηφοφορία του κοινού, εκεί ακριβώς που έβαλε κι ο Τσίπρας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Άσε που και η ηλεκτρονική καταμέτρηση, από μόνη της, έχει αξιοπιστία μαφιόζικου καζίνου.