Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Κίνητρα στη ΝΔ για να αποσύρει τον ΠάκηΛοιπόν δεξιούληδες, αν θέλετε να προβείτε σε μία πραγματικά έξυπνη κίνηση, τολμήστε: αποσύρετε τον Πάκη! 

Με το καλό ή με το στανιό. Με πειθώ ή αγριάδα. Πιέστε το άθυρμα αυτό να παραιτηθεί. Τώρα. Ή, το αργότερο, όταν φέρει ο Τσίπρας στη βουλή τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς απατεώνες (μετά θα είναι πολύ αργά). 

Αν ο Πάκης παραιτηθεί, η νυν βουλή θα αποτύχει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας (υποθέτουμε ότι οι προδότες άλλων κομμάτων που θα προστρέξουν στον Τσίπρα για να σώσουν την έδρα τους, δεν θα είναι και τόσοι πολλοί), θα γίνουν εκλογές και θα κερδίσετε την εξουσία. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να «σώσετε την Ελλάδα» όπως διατείνεστε. 

Μην αρχίσετε τα σάπια «εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς» κτλ. Γνωρίζουμε τι παιχνίδια παίζετε και ασφαλώς δεν περιμένουμε να διακινδυνεύσετε το «κύρος» των «θεσμών». Οι «θεσμοί» σας, φαύλοι και αναξιόπιστοι, είναι τα εργαλεία με τα οποία νοθεύετε τη λαϊκή βούληση, καταπνίγετε οποιαδήποτε λαϊκή αντίδραση και κατσικώνεστε στην εξουσία προς όφελος των αφεντικών σας και των κολλητών σας. 

Δεν ζητάμε να σκοτώσετε τις χήνες με τα χρυσά αυγά, μία εξαίρεση ζητάμε μόνο, με το αζημίωτο. Μία. Μία έμμεσα πατριωτική κίνηση, την πρώτη και ίσως τελευταία στην πολύχρονη δωσιλογική σας ιστορία: απόσυρση του Πάκη. 


Δεν θέλουμε δικαιολογίες και πολύ περισσότερο φθηνές. Ο Τσίπρας έπαιξε με τους «θεσμούς» και κέρδισε. Πήγε τη χώρα σε εκλογές εκμεταλλευόμενος την (μη) εκλογή Προέδρου και άρπαξε την εξουσία. Μας φόρτωσε 100 δις επιπλέον χρέος και τον Καρανίκα στην πλάτη. Έπαιξε βρώμικα, όσο βρώμικα του επέτρεψαν οι «θεσμοί» σας και τώρα δεν φεύγει με τίποτα. 

Κάντε το ίδιο. Οι «θεσμοί» σας το επιτρέπουν. Εσείς θα έχετε την πολυπόθητη εξουσία κι εμείς θα σώσουμε, έστω και προσωρινά, τη Μακεδονία. Όπως βλέπετε είμαστε ρεαλιστές (έτσι δεν μας προτρέπει η πολιτική ορθότης την οποία προσκυνάτε;). 

Ας μιλήσουμε λοιπόν «ρεαλιστικά»: Η κυβέρνηση (αισχρής) μειοψηφίας Τσίπρα-Κοτζιά, χαρίζει την ιστορία μας στους Σκοπιανούς, θαλάσσια οικόπεδα στους Αλβανούς και εδάφη στους Τούρκους. Μετά την οικονομική συνθηκολόγηση, παραχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό λέγεται προδοσία της χώρας. 

Εσείς, γνωστοί γιέσμεν του παρελθόντος (και νυν και αεί), διαμαρτύρεστε για τα οικονομικά και εθνικά θέματα, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα κάνατε τα ίδια και χειρότερα αν βρισκόσασταν στην εξουσία. Φωνασκείτε όχι επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας: «γιατί να πουλάει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμείς;». Αυτό λέγεται προδοσία συν υποκρισία. 

Εμείς, ο λαός, ευνουχισμένος και αποχαυνωμένος, καμία δυνατότητα να σας σταματήσουμε δεν έχουμε, εκτός από το να παίζουμε καθυστέρηση. Να περιορίζουμε προσωρινά τις απώλειες, ελπίζοντας σε κάποιον απομηχανής θεό. Σε κάποιο θαύμα. Για το λόγο αυτό, μερικοί χειροκροτήσαμε τη μισότρελη Πρόεδρο Ζωή («θεσμική» κι αυτή φούσκα), που το καλοκαίρι του 2015, όταν εσείς γίνατε δεκανίκι του Τσίπρα για να «σωθεί η πατρίδα» (οι τραπεζίτες και οι ελίτ), προσπαθούσε με «θεσμικά» τερτίπια να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, να κωλυσιεργήσει, να αναβάλει το μοιραίο. 

Σας δίνουμε λοιπόν το απόλυτο κίνητρο. Την εξουσία. Τη δυνατότητα να είστε εσείς οι εκλεκτοί των ισχυρών, εσείς οι συνομιλητές των φονιάδων. Αν δεν σας φθάνει, σας έχουμε κι άλλα. Το μοντέλο Πάκης είναι παλαιό και ξεπερασμένο. Δεν τραβάει. Αντιπροσωπεύει το απόλυτο τίποτα (πώς το λένε οι πιτσιρικάδες; «Πιο τίποτα πεθαίνεις!»). Αλλάζοντάς το, αιφνίδια και «αντισυμβατικά», αντικαθιστώντας το με κάτι εντελώς «νέο», αναζωογονείτε αυτή την ίδια την ουσία των «θεσμών». Ακονίζετε τα εργαλεία σας (υπερπολύτιμα μα την αλήθεια) για ακόμα καλύτερες ημέρες (του καπιταλισμού). Βάζετε «σκληρό» και «αντισυστημικό» προσωπείο, φρεσκάρετε το (σκουριασμένο) προφίλ της δουλικής δεξιάς και μοστράρετε νέα «ηθική» του συντηρητικού χώρου, αποθαρρύνοντας όποιον λαϊκιστή τσόγλανο επιχειρήσει στο μέλλον να το παίξει Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα. 

Εμπρός λοιπόν, ιδού η Ρόδος. Κρατήστε, αν θέλετε, τις εθνικοπατριωτικές κορώνες (χλιαρές είναι έτσι κι αλλιώς, δεν πείθουν κανέναν) αλλά ρίξτε τον Τσίπρα, μέσω Πάκη. Επιστρατεύστε, εν ανάγκη, τον Βούδα. Εκείνον τον σύζυγο της χειρουργού, δεν θυμάμαι πώς τον λεν. Εκείνον που πάντα ήλεγχε τον Πάκη, που πάντα σιγοντάριζε τον Τσίπρα. Αν πράγματι πιστεύει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος, ας βοηθήσει στην απόσυρση. Κι όταν πάρετε την εξουσία, τα βρίσκετε στη μοιρασιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: