Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ρηματική διακοίνωση για το Σκοπιανό και την «συμφωνία» Τσίπρα - Ζάεφ.



«Η Συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων που υπεγράφη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών κ.κ Κοτζιά και Ντιμιτρόφ την 17η Ιουνίου 2018, καθίσταται από τούδε και στο εξής ανενεργή, επειδή κατά τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν δεν τηρήθηκαν βασικές αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και επειδή οι αντιδράσεις, μεμονωμένες και συλλογικές, της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, τόσο πριν όσο και μετά την συμφωνία, υπήρξαν προδήλως αρνητικές. Η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να παραπέμψει το ζήτημα στον απόλυτο κριτή της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Ελληνικό λαό, με τη βεβαιότητα ότι όλες οι δημοκρατικές κοινωνίες θα στηρίξουν την διαδικασία και θα σεβαστούν την απόφασή του.» 

Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια, υπό μορφή ρηματικής διακοίνωσης, στην οποία θα πρέπει να προβεί ο υπουργός Εξωτερικών της νέας Ελληνικής κυβέρνησης, όποτε αυτή προκύψει, αμέσως μετά την ορκωμοσία του (πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής διορισμού του). 

Καλό θα είναι μάλιστα, όποιος προαλείφεται για τη θέση αυτή να αρχίσει τις πρόβες (δηλώσεις στα ΜΜΕ, κατ’ ιδίαν συναντήσεις) το συντομότερο δυνατό. Οτιδήποτε άλλο συνιστά προδοσία των προσδοκιών του λαού και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. 

Καμία αντίρρηση από τη ΝΔ; 

Υ.Γ Διακρίνω μούδιασμα και κατήφεια. Αναμενόμενο. Μην πτοείστε όμως! Μόλις αρχίσαμε! 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι εσυ ειδες κιολας την νδ στην εξουσια? Για να καταλαβουμε και εμεις δλδ.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις διοριζουμε πλεον,εμεις θα μιλησουμε πλεον.
Αστα τωρα αυτα.Πως την "ειδες" και στην εξουσια? Αυτοι θα ηθελαν προφανως.Γιατι οταν "δινεις κατευθυνσεις" εμεις δεν μπορουμε να αντιληφθουμε εαν ειναι ολο "σαρκαστικο" το κειμενο σου.Καλα θα ειναι τετοιες ωρες να μην μιλαμε σαν την πυθεια.Δεν απευθυνεσαι σε σαινια..
Ξεκαθαρα λογια,για να αποφευγοντε "παρεξηγησεις "απο την μια πλευρα η για να μην γινοντε "τριπλες" απο την αλλη...