Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Όχι κύριε Μαυρωτά! Δεν υπάρχουν «πατριώτες υπέρ» της Συμφωνίας.



Στο συνέδριο των γαλάζιων φιλελέδων, της ΝΔ ντε, ενεφανίσθησαν και φιλελέδες άλλων χρωμάτων (κομμάτων) για να απευθύνουν χαιρετισμό. Μεταξύ τοιούτων και ο Ποταμίσιος κύριος Μαυρωτάς (θιασώτης της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ) ως εκπρόσωπος των διαφανών φιλελέδων (ο διαφανής παίρνει το χρώμα αυτού που είναι πίσω του). 

 
 
Μεταξύ των άλλων τετριμμένων ανοησιών που ξεστόμισε, ήταν και τούτο: «Φτάσαμε στο σημείο όσοι συμφωνούν να είναι προδότες και όσοι διαφωνούν να είναι ακροδεξιοί. Εγώ βλέπω πατριώτες υπέρ και πατριώτες κατά.». Αυτή η ατάκα ήταν για τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ. 

Λοιπόν κύριε Μαυρωτά, αυτά τα σάπια όχι σ’ εμάς. Αυτά τα γλοιώδη περί ενότητας να τ’ αφήσετε, για να μην σας πω πού να τα βάλετε. Τις δημοσιοσχεσίτικες και προπαγανδιστικές φούσκες σας τις παίρνει ο αέρας (ο ίδιος που όπου φυσάει πάτε). Η ενότητα έχει προϋποθέσεις. Δεν μπορούν οι ελίτ να καλούν σε ενότητα τον λαό. Δεν μπορούν οι ληστές να καλούν σε ενότητα τους ληστευόμενους. Δεν μπορούν οι καταδότες να καλούν σε ενότητα τους αντιστασιακούς. 

Δεν είμαστε όλοι πατριώτες κύριε βουλευτά. Οι πατριώτες είναι κατά της Συμφωνίας. Το παιχνίδι με τις λέξεις που παίζετε εσείς και το σινάφι σας, μπορούμε να το παίξουμε κι εμείς. Από την ανάποδη. 

Εσείς βλέπετε «πατριώτες» υπέρ της Συμφωνίας. Εμείς όμως, υπέρ της Συμφωνίας δεν βλέπουμε προδότες. Για να προδώσεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις και να το αγαπάς. Εμείς, υπέρ της Συμφωνίας βλέπουμε αχυρανθρώπους, γελοίους, φλώρους, τεμπελχανάδες, κομπλεξικούς, ξευτίλες, σαλτιμπάγκους, αμοραλιστές, συμφεροντολόγους, ψεύτες, ανέντιμους και αδίστακτους. 

Είδατε τι πλούσια που είναι η ελληνική γλώσσα για το παιχνίδι των λέξεων κύριε βουλευτά; 

Χαιρετισμούς στον κύριο Παπαχριστόπουλο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίκαιε, μπορεις να μου εξηγησεις πως ειναι δυνατον η συμφωνια των Πρεσπων να ειναι προδοσια για την ελληνικη δεξια και ακροδεξια και να ειναι προδοσια και για τους ομογαλακτους των Σκοπιων ή το ένα ή το άλλο μπορεί να συμβαινει και τα δυο αποκλείεται, Δηλαδη αν συμβαινει για τους ελληνες αντιστοιχα θα ηταν νικη και οχι προδοσια για τους σκοιανους

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !
Οι καιροί είναι χαλεποί, περιμένουμε ένα δυναμικό σας άρθρο.

Αριστοφάνης είπε...

Σε ανακάλυψα μόλις τώρα με το έμπα του νέου χρόνου. Μου αρέσει η γραφή σου και σκοπεύω να σε τοποθετήσω στα αγαπημένα ιστολόγια.
Το δικό μου είναι aristofanhs.blogspot.com .Καλή χρονιά!