Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Θράσος που το 'χουν μερικοί!




Αδικήθηκαν τα παλικάρια. Κακούργα κοινωνία!


Γνωστό σάς είναι ασφαλώς το ότι «οι βαρώνοι των media» (κατά Πασσαλάρη) εσχάτως επενδύουν μανιωδώς χρήμα και χρόνο σε «νέες πολιτικές δυνάμεις» και η προπαγάνδα τους έχει γίνει πλέον ανυπόφορη.


Από τη σημερινή «Καθημερινή» (πρωτοσέλιδο παρακαλώ):


“Μία προβληματική ρύθμιση για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων από τα MME, που έφερε το 2002 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται και εφέτος, φαίνεται ότι οδηγεί στην ακύρωση της «αναλογικής ισότητας» που επικαλείται. Ο νόμος, 3023 του 2002, προβλέπει την αναλογική διανομή δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα που διαθέτουν κοινοβουλευτική παρουσία, καταδικάζοντας τους υπόλοιπους σχηματισμούς σε αφωνία καθώς δεν επιτρέπεται ούτε καν να «αγοράσουν» χρόνο στα ΜΜΕ για την προβολή τους. Ηδη, η «Δράση» του κ. Στεφ. Μάνου και οι Οικολόγοι - Πράσινοι καταγγέλλουν ραδιοφωνική και τηλεοπτική φίμωση ενόψει και της σημερινής έκδοσης της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για τη διανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου….”

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.


Και στο κύριο άρθρο (επίσης πρωτοσέλιδο) διαβάζουμε:


«Είναι παράλογο να μην επιτρέπεται σε νέα κόμματα να διαφημίζονται τηλεοπτικώς κατά την προεκλογική περίοδο. Από τη στιγμή που οι πόροι τους είναι διαφανείς, οιοδήποτε νέο κόμμα πρέπει να έχει το δικαίωμα της τηλεοπτικής προβολής, ασχέτως αν είναι πολιτικά βιώσιμο ή όχι. Η σχετική απαγόρευση δείχνει πως ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος επιθυμεί να το κρατήσει κλειστό εμποδίζοντας την είσοδο νέων σχηματισμών. Δεν έχει σημασία αν τα ποσοστά τους είναι ελάχιστα. Σημασία έχει ότι η δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίζει με ίσο τρόπο όποιους θέλουν να διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο, όσο «μικροί» και αν είναι.»


Τι τους λες τώρα;


Ο αποτυχημένος γυρολόγος-νεοφιλελεύθερος πρώην βιομήχανος (μίστερ «Αλλατίνη») και ο ανθέλληνας τουρκολάγνος «πράσινος», οι εκλεκτοί δηλαδή των μαγειρείων της τετάρτης εξουσίας, οι κατά κόρον προβαλλόμενοι από τα εκδοτικά συμφέροντα (Αγγελοπούλου-Αλαφούζος), οι όζοντες νεοταξίλα θλιβεροί υπάλληλοι ντόπιων και ξένων αφεντικών, καταγγέλλουν φίμωση και ζητούν ισονομία! Ζητούν και τα ρέστα!


Θράσος! Αίσχος! Μαύρο!




3 σχόλια:

ange-ta είπε...

για τους λεγάμενους συμφωνω σε όσα λες, αλλά για σκέψου, θα μπορούσε και κάποιος άλλος να ζητησει να μιλήσει. Σωστό δεν θα ήταν??

Αριστείδης είπε...

Ναι! Ξεκάθαρα ναι.
Ο σκοπός μου είναι να τονίσω το "κοίτα ποιος μιλάει"!
Άλλωστε το ότι τα "παράπονά" τους τα κάνουν μέσω Αλαφούζου λέει πολλά. Αν ήταν κάποιος άλλος, θα φιλοξενούσε ο Αλαφούζος τη διαμαρτυρία του, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, με δύο άρθρα;

ange-ta είπε...

δίκιο έχεις!