Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νεότουρκοι και νεοραγιάδες εν δράσει ...



Θαυμάστε σύμπνοια ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ. Θαυμάστε ταγούς. Αλαφούζειο αντιπροσωπευτικό άρθρο.
Κλασσικό δείγμα εμετικού νεοραγιαδισμού και νεοταξίτικης βρώμας, γαρνιρισμένο με κούφια λόγια Μαυρογιαλούρων, νεολογισμούς και λοιπές παρλαπίπες. Τα σχόλια με κόκκινο χρώμα εντός των παρενθέσεων δικά μου.

26-02-10 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Βενιζέλος: «Δεν αντιδρούμε νευρικά στις τουρκικές παραβιάσεις» (ως συνήθως ο τίτλος τα λέει όλα. Ωστόσο διαβάστε και παρακάτω. Διαβάστε και … ξεράστε)


«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεται η εξαγωγή της εσωτερικής έντασης στην Τουρκία για να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες με υπερβατική διάθεση» (υπέρβαση λένε τώρα το… σκύψιμο στον πασά), τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο
«Ελλάδα-Τουρκία στον 21ο αιώνα» (κάτι τέτοια συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες κτλ είναι για σερβίρισμα! Σ’ εκείνους σερβίρουν χαβιάρια και σαμπάνιες και σε μας σερβίρουν με τρόπο τις αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει τα διεθνή κέντρα παγκοσμιοποίησης. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα μπορούσε να λέγεται «Τουρκία στον 21ο αιώνα» σκέτο, αφού το επιμέρους σχέδιο για την περιοχή μας είναι αφομοίωση της Ελλάδας από την Τουρκία, με ένα ενδιάμεσο στάδιο «Ομοσπονδίας» για να μη μας κακοφανεί) που οργάνωσε σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (στην ονοματοδοσία Ιδρυμάτων, Κέντρων, Μ.Κ.Ο κτλ έχουν αστείρευτη φαντασία έτσι;) του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, (όποιοι νόμισαν ότι ο ζάμπλουτος δανδής αποστρατεύτηκε, απλώς γελάστηκαν) υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. (φυσικά και είναι τα υπουργεία Εξωτερικών τα έχοντα το γενικό πρόσταγμα για την παγκοσμιοποίηση. Δεν υπηρετούν τυχαία εκεί «μορφές» σαν τον Πάγκαλο, τον ΓΑΠ, τη Θεοδωρούλα και το Δρούτσα)

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε επίσης την αποτελεσματικότητα των επαφών των δύο πλευρών μέσα από τις απευθείας γραμμές επικοινωνίας, (τρομερή πράγματι αποτελεσματικότητα να διαμαρτύρεσαι -κοσμίως και χαμηλοφώνως- για την εκτέλεση πιλότων σου και ο Τουρκαλάς από την άλλη άκρη του σύρματος να σε γράφει στα παπάρια του) καθώς και την ανάγκη επέκτασης των έργων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (όπως λέμε επέκταση έργων του μετρό. Αυτή η οικοδόμηση πάντως έχει καταντήσει γιοφύρι της Άρτας. Αν δεν στοιχειώσουμε Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο εμπιστοσύνη δεν στεριώνει)

«Και οι δύο χώρες βιώνουμε την οικονομική κρίση» (ο κοινός μπαμπούλας είναι πρώτης τάξεως δικαιολογία για να έρθουν δύο αντίπαλοι πιο κοντά -sic- ώστε ο ισχυρότερος να καταπιεί ευκολότερα τον άλλον), είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Οι αμυντικές δαπάνες είναι δυσβάσταχτο βάρος. Έχουμε κάθε λόγο να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο με τις λιγότερες απώλειες». (γιατί όχι και χωρίς καθόλου οικονομικές απώλειες Βαγγέλη; Αρκεί να καταργηθούν οι εθνικοί στρατοί, να υπάρχει μόνο ένας στρατός πολυεθνικός και μισθοφορικός, όπου οι Τούρκοι θα διοικούν κι εμείς θα προσφέρουμε το «κρέας» για τη σφαγή. Πλειοδότησα ε; Είδες τι εύκολο είναι να γίνει κανείς βασιλικότερος του βασιλέως;)

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, (εντολές είναι αυτές και μάλιστα από ψηλά, δεν είναι παίξε-γέλασε) σημειώνοντας ότι η Άγκυρα πρέπει με σαφήνεια να στραφεί προς τη Δύση, λύνοντας τελικά και το «ανατολικό ζήτημα». (εδώ δεν κατάλαβα τίποτα. Κάποιος να με βοηθήσει. Με σαφήνεια)
Κατά τον κ. Βενιζέλο, στην εξεύρεση «εκτονωτικών λύσεων» θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει και μια νέα δομή του ΝΑΤΟ. (Μπουμ! Νάτο! Μπαρδόν ΝΑΤΟ ήθελα να γράψω. Η Τουρκία περιφερική υπερδύναμη κι εμείς αναλώσιμα στρατιωτάκια στις διαταγές της. Πες το από την αρχή βρε Βαγγέλη! Τι το πας και το φέρνεις;)

«Παρακολουθούμε» (μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε Βαγγέλη. Να παρακολουθείτε. Ούτε να προλάβετε μπορείτε, ούτε να αποτρέψετε), είπε, «με στρατηγική ψυχραιμία τις συχνές παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ακόμη και πέρα από τα έξι μίλια. (στρατηγική ψυχραιμία. Μετά το νεοπατριωτισμό αυτό. Βρε τι άλλο θα ακούσουμε. Άτιμη προπαγάνδα τα γ…σες τα ελληνικά) Δεν αντιδρούμε νευρικά. (Φυσικά Βαγγέλη. Νευρικά μπορεί να αντιδράσει όποιος έχει νεύρο. Άνευρα-ασπόνδυλα σαν και του λόγου σας δεν μπορούν να αντιδράσουν έτσι) Αντιλαμβανόμαστε τις διακυμάνσεις, τις ισορροπίες, τους συσχετισμούς των δυνάμεων στη γειτονική χώρα. (Κι εμείς Βαγγέλη. Κι εμείς. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι διακυμάνσεις, οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Τουρκία έχουν εσαεί τον ίδιο κοινό παρονομαστή: ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον Ελλάδας-Κύπρου) Όμως, δεν υπάρχει άπειρος χρόνος». (Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά εδώ ο σύντροφος υπουργός «απηύθυνε σαφές και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία» που θα λέγανε και οι παπαγάλοι των μίντια. Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, στο άκουσμα αυτού του μηνύματος οι Τούρκοι άρχισαν να αποχωρούν από την Κύπρο. Φήμες που τους θέλουν να μας επιστρέφουν Ίμβρο-Τένεδο δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Άλλα καναδυό τέτοια «αυστηρά» και τα ξεφορτωθήκαμε τα μεμέτια. Θα πάνε από ‘κει που ήρθαν. Στα βάθη της Ανατολής! Για το αμιγώς πάντως φιλοσοφικό ερώτημα της ύπαρξης η μη άπειρου χρόνου, προτείνω να απαλειφθούν από τα εγχειρίδια οι απόψεις Αριστοτέλη, Αϊνστάιν κτλ. Αφού γνωμοδότησε ο σύντροφος υπουργός έτσι είναι. Τελεία και παύλα)

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι συναντήσεις που είχε μέχρι τώρα με τον Τούρκο ομόλογό του, επιτρέπουν ίσως κάποια αισιοδοξία, (γιατί «ίσως» Βαγγέλη; Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε. Τους τα δώσατε όλα) «χωρίς όμως να καταλήγουμε ιστορικά αφελείς ή υπερβολικοί, προκαλώντας εντάσεις από υπεραισιοδοξία». («Ρίξε γράμματα χασάπη». Ετούτη η κοτσάνα ξεπέρασε κι αυτές του ΓΑΠ. Το εγκεφαλικό αλαλούμ είναι κολλητικό ρε παιδιά;)

«Είναι η ώρα να φέρουμε τους λαούς μας πιο κοντά, να μπούμε στα βαθιά νερά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να κολυμπήσουμε και όλοι γνωρίζουμε κολύμπι», (κρατηθείτε! Την πομφόλυγα δεν την πέταξε ο Βαγγέλης αλλά …) τόνισε ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος τομέα εξωτερικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος (κοτζάμ συνέδριο με φαγοπότι και γκλάμορ. Τι νομίσατε; Μόνο ένας φούσκας δανδής θα έπαιρνε μέρος; Πάρτε τώρα κι άλλον να βάλετε γνώση) παρεμβαίνοντας στο συνέδριο. (απ΄έξω πέρναγε και είπε να παρέμβει; Δεν ήταν καλεσμένος;) «Ήρθε η ώρα -πρόσθεσε- οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις που τις χωρίζουν». (Αυτό το έχουμε ξανακούσει μερικές χιλιάδες φορές. Τίποτα πιο πρωτότυπο; Τσάμπα σας ταϊζουμε στη βουλή;)

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε την ανάγκη να εφαρμόσει άμεσα τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αναγνωρίσει τη διεθνή προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρχίζοντας από την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης. (Δημητράκη θα σε κακοκαρδίσω, αλλά εδώ στο Γιουνανιστάν δεν μας καίγεται καρφί για τη σχολή της Χάλκης. Είναι σαν να σου σηκώσανε το σπίτι οι κλέφτες κι εσύ να ζητάς πίσω το σκωροφαγωμένο σου παιδικό πουλόβερ διότι το θεωρείς κειμήλιο. Μερικοί ακόμη παγκοσμιοποιημένοι Τούρκοι υπήκοοι δεν θα προσθέσουν τίποτε στο υπάρχον παπαδαριό. Ίσα- ίσα θα κλωνοποιηθεί ο Βαρθολομαίος και ο Τούρκος θα το ανταλλάξει με … ολόκληρη Κύπρο ας πούμε. Εσύ το ξέρεις, ο Τούρκος το ξέρει. Κι εμείς το ξέρουμε. Σταματήστε λοιπόν το δούλεμα) ούτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. («ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία». Υπάρχουν κι άλλα πιο σύντομα ανέκδοτα Δημητράκη. Π.χ «όσιος Ουτσεκάς». Αυτό το βαρεθήκαμε)

Μιλώντας για τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής του στρατιωτικού καθεστώτος στην πολιτική διαδικασία (
αυτό Δημητράκη, με το συμπάθιο, αλλά είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας. Εκτός αν ήδη τη θεωρείς χώρα σου, οπότε πάω πάσο) Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία της Άγκυρας δεν θα εκμεταλλευτεί τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα. (Μπααα! Καθόλου! Το θερμό επεισόδιο είναι θέμα ημερών)

«Εμείς, ως χώρα -είπε- δεν επενδύσαμε ποτέ στην αδυναμία του άλλου, (είναι ανάγκη να διατυμπανίζεις τα λάθη μας;) άλλωστε και η Τουρκία έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα από την οικονομική κρίση» (αυτόν τον μπαμπούλα τον χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης. Να συνεννοείστε, να μη λέτε τα ίδια)

«Η ευρωπαϊκή κριτική έχει μειώσει τον ενθουσιασμό του τουρκικού λαού για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ», τόνισε ο διπλωμάτης Οσμάν Κουρουτούρκ, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία και τη Γερμανία. (Δεν πειράζει ρε μεγάλε. Πήρατε Ελλάδα-Κύπρο. Στους άλλους κάνετε ντου αργότερα. Τόσους αιώνες επεκτατισμό ασκείτε. Δεν κάνετε λίγη υπομονή ακόμα; Πώς κάνετε έτσι;)

Ο Τούρκος πρέσβης είπε ότι επί προεδρίας Σιράκ και Σρέντερ δεν ήταν τόσο αρνητικό το κλίμα κατά της Τουρκίας. Τώρα, πρόσθεσε, η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί άλλαξαν στάση γιατί στοχεύουν στις ψήφους της άκρας δεξιάς. (Πασά μου, τα παραμυθάκια με τους μπαμπούλες τα διηγηθήκανε οι προλαλήσαντες ΒαγγελοΔημήτρηδες. Από σένα περίμενα κάτι πιο κυνικό. Κάτι σε Νταβούτογλου π.χ «Θα το μετανιώσετε») «Σήμερα», υπογράμμισε, «η ΕΕ επιλέγει να αγνοήσει το κοσμικό σύστημα της Τουρκίας, τις δημοκρατικές της δυνατότητες, την επιρροή της και εκφράζει φόβους ότι θα αυξηθεί η ανεργία στην Ευρώπη με την ένταξή της».
(Το ‘κανες πολύ μελό δερβίση μου. Αφού το ξέρετε ότι αυτοί οι Δυτικοί δεν τα «πιάνουν» τα σπαραξικάρδια. Απειλείστε να τελειώνουμε…)

Ο Τούρκος πρέσβης θεώρησε ακατανόητο το επιχείρημα που προβάλλεται από ευρωπαϊκής πλευράς ότι «η ΕΕ δεν είναι εναντίον της Τουρκίας, αλλά κατά της ένταξής της». (έλα μου ντε! Κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουνα. Η λογικότερη δήλωση σ’ αυτό το συνέδριο της ξεφτίλας…)

Η Τουλού Γκουμουστεκίν, διευθύντρια μιας συμβουλευτικής οργάνωσης δημόσιας στρατηγικής στις Βρυξέλλες, (είπαμε: στην ονοματοδοσία σκίζουν! Από πού να τα «πιάνει» άραγε αυτή η οργανωσούλα; Τι πρακτόρια να φιλοξενεί;) μίλησε για όλο και περισσότερα εμπόδια που συναντά η Τουρκία στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ, τα οποία, όπως είπε, απομακρύνουν όλο και περισσότερο την ένταξή της, αποθαρρύνοντας την κοινή της γνώμη. (Ε, απασχολείστε την κοινή γνώμη σας μανδάμ. Διασκεδάστε την. Μέχρι να μπείτε στην Ε.Ε σκηνοθετήστε κανένα σήριαλ της κακιάς ώρας με ατρόμητους Τούρκους και Ελληνίδες πουτάνες, ρίξτε κανένα αεροπλανάκι, κάντε καμιά απόβαση σε γκρίζο νησάκι, να ξεσεκλετιστεί η κοινή σας γνώμη. Ξέρετε εσείς. Εγώ θα σας τα λέω;)

Ο πρέσβης και πρώην γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παύλος Αποστολίδης επισήμανε ότι είναι πολύ αργοί οι ρυθμοί διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την ΕΕ, (αγάλι-αγάλι αγαπητέ. Εκεί διαφέρει ο διαχρονικός έρωτας από το γρήγορο σεξ! Είπαμε η σχέση μας να περάσει σε άλλο επίπεδο. Οι βιασύνες βλάπτουν. Δεν στα μάθανε στη σχολή;) ενώ σημείωσε ότι και η Κύπρος επιθυμεί την τουρκική ένταξη. (Άντε πάλι. Είπαμε. Αν ο κάθε υπαλληλάκος αμφισβητεί τις εντολές του αφεντικού, μπορεί να πάει μπροστά η επιχείρηση; Δεν μπορεί)


4 σχόλια:

mnk είπε...

«Ήρθε η ώρα -πρόσθεσε- οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις που τις χωρίζουν».

Καλέ, γιατί το είπε αυτό ο Δημητράκης; Έχουμε εμείς τίποτα να μοιράσουμε με την Ιταλία και την Βουλγαρία;

Αριστείδης είπε...

Επί του παρόντος όχι. Εκτός αν οι Βούλγαροι θυμηθούν το παλιό παραμύθι για έξοδο στο Αιγαίο και οι Ιταλοί ζητήσουν πίσω τα Επτάνησα. Ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως όλα αυτά λύνονται με αναβίωση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ... άντε κάτι λιγότερο.

mnk είπε...

Α! Αυτό λες να ενοούσε ο Δημητράκης;
Επειδή, πραγματικά, δεν βλέπω καμία άλλη χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης , εκτός απ' αυτές τις δυο, που θα μπορούσαμε να έχουμε αντιθέσεις, τις οποίες αυτή την στιγμή δεν έχουμε.
Λες να παρελθοντολογούσε ή να έχει το κληρονομικό χάρισμα και βλέπει το μέλλον;

Αριστείδης είπε...

Ο Δημητράκης είναι κλασσική περίπτωση αχυράνθρωπου. Ό,τι "σοβαρό" και να πει του το έχουν υπαγορεύσει. Τις υπόλοιπες φούσκες τις βγάζει από το μυαλό του.