Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Μια ανάλυση γραφο-ψυχο-λογική.Τι έχουμε εδώ;

Διαφωνία κόκκινων και μαύρων ρατσιστών;


Παρατηρούμε:

1) Γράφουν και οι δύο με ωραία, στρογγυλά, στοιχημένα, συμμετρικά γράμματα. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα … και τα δύο είναι εναντίον τους:

α) Πρόκειται για «καλούς μαθητές». Η καλλιγραφία είναι προσόν μόνο των επιμελών μαθητών (το αντίθετο και το αντίστροφο δεν ισχύουν πάντοτε). Σε κάθε περίπτωση οι «καλοί μαθητές» (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) είναι στυλοβάτες του συστήματος (με ό,τι μπορεί να σημαίνει κι αυτό). Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι καλοί μαθητές που το γυρίσανε στο αντάρτικο (πολύ απίθανο), τα αποστειρωμένα βουτυρόπαιδα δεν πείθουν για επαναστάτες.

β) Έχουν άνεση χρόνου. Δεν εννοώ ότι είναι γενικά αργόσχολοι, αυτό είναι πασιφανές. Εννοώ ότι γράφουν το σύνθημα με το πάσο τους, ενδεχομένως και στο φως της ημέρας. Δεν βιάζονται. Γιατί; Ακόμη και αν έχουν τσιλιαδόρους ή/και σκοπούς, αυτές οι δουλειές προϋποθέτουν βιασύνη. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι το έχουν σίγουρο πως δεν θα πάθουν τίποτε. Είναι βέβαιοι πως δεν θα τους ενοχλήσει κανείς. Ή ο νόμος δεν τους απασχολεί (καθόλου κολακευτικό για το σύστημα επιβολής της τάξης να μην το υπολογίζουν οι παράνομοι) ή … αυτοί οι ίδιοι είναι ο νόμος! (το τελευταίο χωρεί πολλές ερμηνείες, τις αφήνω για τους αναγνώστες μου που είναι … γάτες!).

2) Αρχικά περνάει αυτός με το κόκκινο σπρέι. Υπογράφει ως (Α)ναρχικός (άμα θέλουμε το πιστεύουμε). Αποκαλεί τους μπάτσους μ…ιά.

Το «μπάτσος» όμως είναι μειωτικός χαρακτηρισμός από μόνο του. Σημαίνει τον κακό αστυνομικό. Τον άξεστο, επίορκο κρατικό λειτουργό. Δεν χρειάζεται κι άλλον μειωτικό χαρακτηρισμό. Μπορεί κανείς να προσθέσει ιδιότητα που δεν περιλαμβάνεται στο απαξιωτικό «μπάτσος». Συγκεκριμένη όμως ιδιότητα, με κακή έννοια, χειρότερη από την απλή προσβολή που εμπεριέχει το «μπάτσος». Π.χ «δολοφόνος». Έτσι μάλιστα! «Μπάτσοι – Δολοφόνοι!» ναι. Όχι όμως «Μπάτσοι – Μ…ιά!». Όταν αναφωνείται το σύνθημα «Μπάτσοι – Γουρούνια – Δολοφόνοι», αυτό γίνεται για λόγους ευφωνίας. Λέγεται τραγουδιστά. «Μπάτσοι – Γουρούνια – Δόο-λόο-φόνοι». Γκέγκε;

Έστω όμως ότι το γράφουν για να τονίσουν το μένος τους κατά των μπάτσων. Γιατί «μ…ιά»;

Τι ρατσισμός είναι αυτός αντιρατσισταράδες μου; Γιατί χρησιμοποιείτε εξευτελιστικά το γυναικείο γεννητικό όργανο; Εσείς δεν γεμίσατε την Αθήνα με αφίσες, τότε … τον καιρό του υποτιθέμενου βιασμού στην Αμάρυνθο, όπου ξεσπαθώνατε κατά των Ελληνοπαίδων διότι μεγαλώνουν με τη φράση «πώω πώω ρε ένα μ…ίιιι!» λες και οι Αλβανόπαιδες, Πακιστανόπαιδες κτλ δεν μεγαλώνουν με τα ίδια; Στο κάτω-κάτω όποιος εκφράζεται έτσι για μια γυναίκα, ουσιαστικά τη θαυμάζει. Όποιος όμως το όργανο μέσω του οποίου είδε το φως της ζωής το χρησιμοποιεί για βρισιά και μάλιστα για να βρίσει έναν μπάτσο τι είδους ρατσιστικό ζώο είναι;

3) Μετά περνάει αυτός με το μαύρο σπρέι. Υπογράφει με ένα αστέρι (τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά, πείτε μου κι εμένα που σιχαίνομαι τα παραμυθάκια με τα μυστικά σύμβολα και τους κώδικες, τύπου Νταν Μπράουν;). Είναι ανθυπολοχαγός; (Αν ναι σε ποιο στρατό;). Πάντως είναι πιο "καλός μαθητής". Γράφει περισσότερα στην έκθεση. Μπορεί να είναι και δάσκαλος, αφού διορθώνει τον «μικρό» από κάτω.

Μεγάλο γέλιο:

α) Αυτός μας καλεί σε πόλεμο. Πολεμοχαρής και πολεμοκάπηλος πουλάκι μου ε; (Γι αυτό λέω εγώ για ανθυπολοχαγό. Ένα αστέρι και διατάζει: "Δεν συναινούμε! Πολεμάμε!". Όπως: "Δεν περπατάμε! Τρέχουμε!").

β) Αλλάζει το «μ…ιά» σε «γουρούνια». Εδώ υπάρχουν τέσσερις εξηγήσεις, άπασες κακές και ψυχρές για δαύτον: β1) είναι μπάτσος και παρεξηγήθηκε με βάση τη λογική «είπαμε μπάτσοι-γουρούνια. Τρομάξαμε να το συνηθίσουμε. Τώρα θα το αλλάξουμε πάλι;» (κάτι έλεγα παραπάνω περί του ποιος είναι ο νόμος…) β2) είναι μ…ί και παρεξηγήθηκε (εγώ μπορώ να χρησιμοποιώ τέτοια ρατσιστικά, διότι είμαι φασίστας-ρατσιστής. Έτσι δεν με ανεβοκατεβάζετε στα μηνύματά σας;) β3) όπως προείπα, είναι ο δάσκαλος του μαθητή με το κόκκινο σπρέι και τσαντίστηκε γιατί άλλα τού 'πε κι αυτός άλλα έγραψε (μερικά παιδιά είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως, ιδιαίτερα στην εφηβεία όπου σκέφτονται συνεχώς μ...ιά) β4)συμμερίζεται τα όσα έγραψα παραπάνω περί προσβολής τού γυναικείου φύλου. Αντιρατσιστής; Σε καμία περίπτωση! Αυτός προσβάλει τα ωφελιμότερα των ζώων, τα άκακα γουρουνάκια (μπορεί να είναι ο κακός λύκος!)!

Πώς το ‘παν οι Κινέζοι; «Μια εικόνα = χίλιες λέξεις» ;

Γι αυτό κι εγώ δεν είμαι ούτε με τους μαύρους, ούτε με τους κόκκινους, αλλά με τους κίτρινους!8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το "συναινούμε" με άριστη γραμματική και συντακτική τοποθέτηση, ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη που αναπτύσσεις;

Αριστείδης είπε...

Σωστός ο Λαυρέντης!
Ευχαριστίες!

SkyWatcher είπε...

Δίπλα ακριβώς από το σύνθημα, το σπασμένο τζάμι της Marfin έγραφε "Κάψε την τράπεζα της γειτονιάς σου". Εδω μου τελειώνουν τα γέλια...

Αριστείδης είπε...

Έχεις δίκαιο. Γέλια όχι.
Χλεύη όμως και ειρωνεία, ιδιαίτερα όταν μας διαβάζουν πιτσιρικάδες, επίδοξοι μιμητές τους και ευάλωτοι σε προπαγάνδα, είναι ίσως μια λύση. Την προτιμώ, επί του παρόντος, έναντι της πραγματικής οργής, ως αντίδραση στην υποτιθέμενη οργή τους...

mnk είπε...

Η πραγματική γάτα με τα πέταλα είσαι συ. Τίποτα δεν περνάει ανεπεξέργαστο από τα φαιά σου κύτταρα.

Ο αποπάνω, είναι αντ-εξουσιαστής (με την έννοια του "αντ' αυτού"). Το μακρύ χέρι του βαθέως κράτους. Υπαξιωματικός, όπως σωστά παρετήρησες. Υπεύθυνος γραμμής και αγκιτάτορας.

Ο αποκάτω, μάλλον χρήσιμος ηλίθιος βουτυρομπεμπές, που νομίζει πως είναι αναρχικός.

Αριστείδης είπε...

Είναι αλήθεια. Τα φαιά μου κύτταρα υπερλειτουργούν. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά έτσι δουλεύει το σύστημά μου.
Κατά τα λοιπά ... γάτες ενωμένες, ποτέ νικημένες!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, μπορείς να το δεις και αλλιώς, αλλά μάλλον δεν πήγε το μυαλό σου εκεί..
Οι Αναρχικοί-Αριστεροί-Αντιρατσιστές είναι μορφωμένοι, σε αντίθεση με τους φασιστο-Ελληναράδες που το παίζουν λάτρεις του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού αλλά δεν μπορούν να γράψουν σωστά δύο λέξεις (σημερινές, για αρχαίες ξέχνα το τελείως.)
Απλό είναι, απορώ πώς δεν το σκέφτηκες...

Αριστείδης είπε...

Το σκέφτηκα Ανώνυμε φίλε.
Έγραψα "Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι καλοί μαθητές που το γυρίσανε..." και στη φράση αυτή δεν έβαλα εισαγωγικά στο "καλοί μαθητές".
Απλώς το θεώρησα πολύ απίθανο και σε κάθε περίπτωση μη πειστικό, μορφωμένοι άνθρωποι να συμπεριφέρονται ως βάνδαλοι.
Όσο για τους αναλφάβητους Ελληναράδες ... κι εγώ μαζί σου. Για τα μπάζα, όπως και οι γκλαμουράτοι τηλεπωλητές, οι σκυλούδες "πατριώτισσες" κτλ