Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αποριών συνέχεια.



Με βάση την προηγούμενη ανάρτηση εδώ, επανέρχομαι και επισημαίνω:

Κατακλύστηκε το διαδίκτυο από φωτογραφίες των μουσουλμάνων που προσεύχονταν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους την Τρίτη 16/11/2010.

Στις φωτογραφίες από τα Προπύλαια ήταν ξεκάθαρη η παρουσία εικόνας μασκοφόρου δημίου με πέλεκυ και αλυσοδεμένης γυναίκας, ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ προσεύχονταν οι πιστοί. Αυτό, η συνύπαρξη δηλαδή μουσουλμάνων που προσεύχονταν κάτω από ανατριχιαστική εικόνα βίας, σχολιάστηκε αρνητικά από τους περισσότερους Έλληνες, αφού ορθώς (έστω και συνειρμικά) αποτελούσε έμμεση απειλή.

Η παρακάτω φωτογραφία (με κλικ μεγαλώνει),τραβήχτηκε σήμερα 18/11/2010.




Η εικόνα είναι ακόμη εκεί.

Η απορία μου λοιπόν είναι: Η εικόνα ανήκει στους αντικαθεστωτικούς Ιρανούς που είχαν κατασκηνώσει εκεί (και άγνωστο τι έκαναν κατά την ομαδική προσευχή), οι οποίοι επέστρεψαν (;) ή στους προσευχομένους της Τρίτης που την άφησαν εκεί;

Αν ανήκει στους πρώτους, οπότε προφανώς αποτελεί γραφική απεικόνιση των δεινών που κατ’ αυτούς υποφέρει ο λαός στην πατρίδα τους από το θεοκρατικό-ΙΣΛΑΜΙΚΟ καθεστώς της Τεχεράνης (εφόσον μάλιστα από κάτω της υπάρχουν πρόσωπα γυναικών σε ξεχωριστές εικόνες), τότε το ερώτημα είναι: Οι προσευχόμενοι είδαν την εικόνα ναι ή όχι; Αυτό είναι το Ισλάμ κατά τη γνώμη τους; Δήμιοι, τσεκούρια και αλυσίδες; Αν ναι πώς περιμένουν να τους συμπαρασταθούμε; Μας απειλούν; Δεν γνωρίζουν ότι οι Έλληνες δεν δέχονται απειλές και μάλιστα μέσα στην πατρίδα τους; Αν όχι γιατί δεν την κατέβασαν; Προσεύχονταν στον Προφήτη κάτω από μια εικόνα που διαλαλεί, αφήνει έστω να εννοηθεί, ότι υπάρχει κακό Ισλάμ;

Αν πάλι ανήκει στους προσευχηθέντες, γιατί την άφησαν εκεί; Αποτελεί αυτό μήνυμα κατάληψης, όπως όταν υψώνουμε τη δική μας σημαία στο κάστρο του εχθρού;

Και μια προειδοποίηση προς όσους παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων: θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Οδυνηρών.

8 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

***θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Οδυνηρών.***

Ακριβως. Οι Έλληνες θ' αυτοκτονήσουν, πριν τους σκοτώσετε εσεις. Θα μετανοιώσετε για τα έργα σας και θα κλάψετε πικρα, κουφάλες εβραιο-τραπεζίτες!

Υγ: Άχ, βρε οικοδεσπότη! Με τη συμπεριφορα των συν-Ελλήνων, δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα κλάμματα, ή να χεστω στο γέλιο. Γράφεις κι εσυ κάτι πράγματα... Λες και δεν είσαι ευφυες άτομο, ή "δεν ξέρεις το βιός σου".

Πάντως, κάποιος μπαμπας μπορει πλέον κάλλιστα να εξηγήσει στο παιδάκι του με παράδειγμα, το τί σημαίνει "στρουθοκαμηλισμος".
(Προσφέρουμε, ως λαος, βοήθεια στους εκδότες εγκυκλοπαιδειων. Λίγο είναι; )

Ανώνυμος είπε...

καθομαι και κλαιω για αυτα τα χωματα που καταντησαν ετσι

καθομαι και βλεπω φατσες σκουρες ταλαιπωρημενες

τελικα μηπως καθομαι παρα πολυ?...

Ανώνυμος είπε...

μα ελα τωρα! απλα εκει ειναι τα προπυλαια του πανεπιστημιου τα οποια ειναι ασυλον δλδ αβατον! ο καθενας στηνει εκει οτι θελει εν ονοματι της ελευθεριας του λογου μεχρι να το λειωσει ο ηλιος και η βροχη! να, παραδιπλα ειναι καποιο τσαντηρι, και πιο κει μια χημικη τουαλετα!

Αριστείδης είπε...

Ω εργοδότα!
Προς τι ο σαρκασμός; Προς τι η μοιρολατρεία;
Δι αυτό καλούνται "εκπλήξεις", διότι δεν τις αναμένεις!

Ανώνυμοι φίλοι... ολόσωστοι αμφότεροι!

mnk είπε...

Ελπίζω να μην μας πάρει πάλι 400 χρόνια.

Αριστείδης είπε...

Προς mnk:
Το ίδιο ελπίζω κι εγώ. Το γοργόν...

Cactus είπε...

Καλησπέρα Αριστείδη. Σήμερα πρώτη φορά έπεσα πάνω στο blog σου και οφείλω να πω πως μ'αρεσε.
Σχετικά με την ανέγερση τζαμιού:
Δεν έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία. Έντονες αντιδράσεις απο τον λαό και την blogόσφαιρα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, μαντέψτε πού; Στη μητρόπολη της πολυπολιτισμικότητας. Yes, στη Νέα Υόρκη, στο κέντρο του Μανχάταν, κοντά στα ερείπια των Διδύμων Πύργων. Η είδηση δεν έπαιξε καθόλου εδώ.
CNN: http://tinyurl.com/3ydurnq
Newsweek: http://tinyurl.com/2fr87y8
ABC: http://abcnews.go.com/WN/president-obama-supports-building-mosque-ground/story?id=11401964
ABC: http://abcnews.go.com/US/ground-mosque-imam-project-ahead-interest-national-security/story?id=11589316
και κανα 2.000.000 ακόμα που βγάζει το google.
Στο τελευταίο άρθρο έχει ενδιαφέρον να δείτε πώς ο Ιμάμης Feisal Abdul Rauf ουσιαστικά εκβιάζει με απειλές για επιθέσεις σε περίπτωση που υποχωρήσει.
Συνδυάστε τα λόγια ενός κοινού σχολιαστή στο τέλος του άρθου του Newsweek, με τις δηλώσεις Μπουτάρη για τζαμί και τουρισμό: “Who wants to bet this place becomes a "tourist attraction" for Muslims? This mosque will become one of Islam's holiest shrines as it sits upon the site of their greatest modern military victory”

Αριστείδης είπε...

Προς sirvasili:
Πολύ, μα πολύ, ενδιαφέροντα τα στοιχεία σου φίλτατε.
Φυσικά και δεν έχουμε την πρωτοτυπία, αλλά ούτε και τη μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου. Στη Σκανδιναβία ανταλλάσσουν βόμβες και ρουκέτες...
Να σε ξαναδούμε παρακαλώ, κι εσένα και τα στοιχεία σου!