Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ουαί υμίν υποκριταί



Πολλοί φιλεύσπλαχνοι μάς προκύψανε τελευταία.

Κάτι στοργικοί εθνομπαμπάδες (οι δεκατέσσερις του ΠΑΣΟΚ, ο Αντωνάκης τής Συγγρού κά), κάτι γραφικοί (βλαχο)δημαρχαίοι προσκείμενοι στα κόμματα εξουσίας, κάτι αλήτες-ρουφιάνοι (δημοσιογράφοι) κτλ κτλ. Όλο δηλαδή το φιλομνημονιακό σκυλολόι. Και δυστυχώς και κάτι ιστολόγοι που έχουν βαλθεί να χαλάσουν την καλή γνώμη που έχουμε γι αυτούς.

Τι μας είπανε όλοι αυτοί;

Ότι από το ενσωματωμένο στη ΔΕΗ χαράτσι, πρέπει να εξαιρεθούν όσοι αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν!

Υποκρισία του κερατά. Προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις, να αποπροσανατολιστεί ο κοσμάκης και να καμφθεί η τελευταία (πριν την ωμή βία) γραμμή αντίστασης.

Καταρχάς παίζουν εκ του ασφαλούς. Τι πάει να πει «αποδεδειγμένα»; Είναι αδύνατον να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Στη χώρα που δεκάδες χιλιάδες συντάξεις δίνονται σε ανύπαρκτα πρόσωπα, σε πεθαμένους, σε απατεώνες, σε περαστικούς μετανάστες κτλ, η ανεύρεση «αποδείξεων» για το ποιος είναι πραγματικά φτωχός είναι ανεφάρμοστη και όσοι την επικαλούνται γελοίοι.

Ξέχωρα απ’ αυτό, η τεχνητή διάσπαση του λαού σε όσους έχουν να πληρώσουν το χαράτσι και σε όσους δεν έχουν, είναι εκ του πονηρού με έναν και μοναδικό στόχο: το κίνημα «δεν πληρώνω» (δεν πληρώνω συνειδητά, κι ας έχω). Το κίνημα δηλαδή που τους έσπασε τα μούτρα στα διόδια και στις αστικές συγκοινωνίες.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και συνεπώς παράνομο. Είναι εκβιαστικό και ως εκ τούτου μορφή απροκάλυπτης εξουσιαστικής βίας. Είναι παράλογο και απάνθρωπο.

Όποιος υποκριτικά υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να το πληρώσουν μόνον οι μη έχοντες, είναι σαν να υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιτρέψουμε τους βιασμούς γυναικών, αρκεί να μην είναι παρθένες!

Βλακεία ή κακοήθεια ή και τα δύο μαζί.

Σε όσους με διαβάζουν τονίζω: ο πρωτογενής στόχος είναι ΚΑΝΕΙΣ να μην πληρώσει. Ο δευτερογενής να καταδικαστούν οι υποκριτές «ευαίσθητοι» που θυμηθήκανε τους φτωχούς τώρα που ακούγεται ο βόμβος των ελικοπτέρων.

Και, αντί επιλόγου, δυο λογάκια προς τους δεξιούληδες bloggers:

Κόψτε το παραμύθι όσο είναι καιρός. Τις «προτάσεις» για προστασία των φτωχών να τις κρατήσετε για την πάρτη σας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν κυβερνούσε ο τυπάκος της Ραφήνας ή ο «μνημονιακός πατριώτης» νυν αρχηγός σας, η σφαγή των λαϊκών στρωμάτων θα ήταν ίδια και χειρότερη. Μην μας το παίζετε «φίλοι του λαού». Θα καείτε.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+1000

mnk είπε...

Έτσι!

Θεόφραστος είπε...

Φίλε Αρίστο...νομίζω ότι δεν έχει πλέον κανένα νόημα να προσπαθούμε να αναλύουμε ειδικά ζητήματα, ακόμη κι αν επιχειρούμε να τα συνδέουμε διαλεκτικά με γενικότερα...είναι άσκοπο!!!