Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πατριώτες, μην "επενδύετε" στην ΕΡΤ.



Απευθύνομαι στους πατριώτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Ειδικά προς εκείνους που εξεδήλωσαν οργή για το λουκέτο στην ΕΡΤ και, με αφορμή το γεγονός αυτό, καλούν σε συστράτευση για να δρομολογηθεί η απαλλαγή από τους μνημονιακούς φασίστες. 

Συν-πατριώτες, 

τα επιχειρήματά σας είναι έγκυρα και ισχυρά. 

Συμφωνούμε απολύτως ότι η ΕΡΤ είναι κομμάτι τής Ιστορίας της Ελλάδας. Είναι κομμάτι τής κρατικής (δηλαδή λαϊκής) περιουσίας και κανείς δεν μπορεί να την κλείνει ή να την πουλά και μάλιστα με πραξικοπήματα. 

Συμφωνούμε απολύτως ότι ουδείς μπορεί να καίει τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Συνεπώς πρέπει να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας προς τον απλό εργαζόμενο που, ακόμα και αν προσελήφθη με μέσον, η εργασία του στην ΕΡΤ είναι μέσον βιοπορισμού και όχι πλουτισμού. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε, ακόμη και αν δεν αντέδρασε δυναμικά στο πρόσφατο μνημονιακό παραλήρημα των λαμόγιων της ΕΡΤ ή στην εν γένει καθεστωτική κακοήθεια της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. Δεν μπορούμε να ζητούμε από κανέναν μεροκαματιάρη να γίνει ήρωας. 

Φαίνεται όμως ότι λησμονείτε κάτι ουσιώδες. Μοναδικό. 

Η ΕΡΤ, ως ραδιοτηλεοπτικό μέσο, δεν είναι ένας απλός κρατικός φορέας. 

Ήταν, είναι και θα είναι μηχανισμός προπαγάνδας. 

Οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις των ραγιάδων, από καταβολής της ΕΡΤ, την χρησιμοποιούν για να περάσουν την γραμμή τους, δηλαδή τις εντολές των αφεντικών τους. Οι σπάνιες ποιοτικές-αντικειμενικές εκπομπές είναι απλώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. 

Τόσο η φύση του μέσου (τηλεοπτικός δίαυλος, ερτζιανά, πολιτιστικές συνιστώσες), όσο και η εμβέλειά του (πανελλαδική, δορυφορική) το καθιστούν ιδανικό εργαλείο στην υπηρεσία οποιασδήποτε κυβέρνησης. 

Το ζήτημα λοιπόν περιορίζεται στο εξής: ελεύθερη, αντικειμενική, δημοκρατική, πατριωτική ραδιοτηλεόραση θα έχουμε μόνο επί ελεύθερης, αντικειμενικής, δημοκρατικής, πατριωτικής κυβέρνησης. 

Έχει συμβεί αυτό μέχρι στιγμής; Ξεκάθαρα όχι. 

Είναι πιθανό να συμβεί στο άμεσο μέλλον; Ξεκάθαρα όχι. 

Προς τι λοιπόν η ένταση και η ανάλωση δυνάμεων; 

Πρόκειται να έχουμε στο εγγύς μέλλον κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα μνημόνια; (Προσέξτε: ακυρώσει και όχι επαναδιαπραγματευτεί). 

Πρόκειται να έχουμε κυβέρνηση που θα αρνηθεί το χρέος ως επαχθές, ως αποτέλεσμα τοκογλυφίας και θα κηρύξει στάση πληρωμών; Που θα στείλει στον αγύριστο τους ιδιώτες τραπεζίτες και θα αναδιοργανώσει την οικονομία; 

Πρόκειται να έχουμε κυβέρνηση που θα αποχωρήσει από τις συμμορίες που λέγονται ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, που θα αναζητήσει φιλίες και συμμαχίες (παλιές και νέες) με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων; 

Πρόκειται να έχουμε κυβέρνηση που θα υποστηρίξει Παιδεία και Υγεία προς όφελος του λαού και όχι συντεχνιών και κερδοσκόπων; 

Πρόκειται να έχουμε κυβέρνηση που θα μας απαλλάξει από τα εκατομμύρια λαθρεποίκων, κρατώντας μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες υγιών ψυχών, φίλων της Ελλάδας, της ιστορίας, του πολιτισμού της και υποστηρικτών των κυριαρχικών δικαιωμάτων της; 

Πρόκειται να έχουμε κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει εγκληματικότητα, βία στα γήπεδα, εκατόμβη στην άσφαλτο; Που θα πετύχει να περιορίσει την ασυδοσία και θα επιβάλει την καθαριότητα και τον σεβασμό της κοινής ησυχίας; 

Όχι εγγυήσεις δεν έχουμε για τα παραπάνω (κι άλλα πολλά), αλλά ούτε αμυδρές ενδείξεις. 

Από πού λοιπόν πηγάζουν οι ελπίδες σας για την ΕΡΤ; Πώς μας καλείτε σε κινητοποίηση; 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το μόνο που θ’ αλλάξει μετά από εξέγερση με αφορμή την ΕΡΤ, είναι να κυβερνήσουν ο Αλέξης με τη Ρένα, οπότε η μέσω ΕΡΤ προπαγάνδα της κόρης του στρατηγού (τον οποίον πάντως τιμούμε) θα μοιάζει με παιδική χαρά… 


17 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αριστείδη,
Να κάτι τέτοια άρθρα ανεβάζεις και με το ζόρι κρατιέμαι να μη σπάσω την οθόνη από την τσαντίλα μου. Πες μου πότε στην Ελλάδα είχαμε δημοκρατία με την πραγματική έννοια της λέξεως …Πότε στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία που ανακάλυψε την έννοια πραγματικά λειτούργησε υπό αυτό το καθεστώς;;;
Ποτέ
Για μένα ένας ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ever (είδες πως το πάω το Αγγλικό) , ο Καποδίστριας …Αλλά τι μας απέδειξε η δολοφονία του ότι Ελληνικό χέρι τον σκότωσε, Ελληνικό μυαλό το σχεδίασε.. Γιατί ; Γιατί το προσωπικό συμφέρον είναι πάνω από το συλλογικό. Γιατί ; Γιατί στην Ελλάδα μάθαμε την θεωρία , εφηύραμε την θεωρία αλλά περιμένουμε την πράξη από τους άλλους για να μπορούμε να ρίχνουμε και τις ευθύνες.
Μιλούμε για τον Χρυσού Αιώνα του Περικλέους όπου η Αθήνα διέπρεψε ..Είχαν τότε δημοκρατία με την έννοια που εμείς θέλουμε να έχουμε (κοινώς ασυδοσία και όποιος να΄ναι στο ‘’βαρέλι;)
Μιλάμε για τους Σπαρτιάτες και τον Λεωνίδα . Είχαν εκεί δημοκρατία ; Εμαθαν να λένε ότι γουστάρουν να πράττουν όποτε θέλουν και να εννοούν κατά το δοκούν;
Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι δεν εννόησαν την ελευθερία και την Δημοκρατία όπως εμείς την έχουμε κάνει …
Κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον.
Βίας ο Πριηνεύς,
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Αγάθων
Η γαρ άγαν ελευθερία έοικεν ουκ εις άλλο τι ή εις άγαν δουλείαν, μεταβάλλειν και ιδιώτη και πόλει.
Πλάτων,

Έχουμε ανάγει την ελευθερία και δημοκρατία σαν μια πόρνη που την βιάζουν καθημερινά όλοι και οι κυβερνώντες οι εκάστοτε κυβερνώντες θέλουν ντε και σώνει να την βρουν παρθένα.

Αριστείδης είπε...

Σε συγχαίρω Χριστίνα.
Και για το αγγλικό και για το αρχαιοελληνικό και προπάντων για την επισήμανση:
Δεν έχουμε έλλειμμα Δημοκρατίας διότι δεν είχαμε ποτέ Δημοκρατία.
Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ.

Παρακαλώ πολύ μία διόρθωση: ο σχεδιασμός της δολοφονίας του Καποδίστρια ήταν ΑΓΓΛΙΚΟΣ. Για δική σας πληροφόριση και για να κλείσει το θέμα, παρακαλώ ψάξτε στο διαδίκτυο άρθρα σχετικά με το βιβλίο του Δ. Κοκκινάκη "Ποιοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια;" Πρόκειται για προϊόν έρευνας 43 ετών (1.300 σελίδες) με προσφυγή σε όλες τις πρωτογενείς πηγές. Οι μαυρομιχάληδες ήταν αθώοι, καταλήγει ο συγγραφέας.

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
θά πώ τό ίδιο, υποθέτω, αλλά μέ σκληρά λόγια, δεχόμενος τόν διαχωρισμό τών μέν από τούς δέ, κι άν κάνω λάθος διόρθωσέ με.

Από πού πηγάζει τό θράσος τους νά μάς καλούν σέ κινητοποίηση, καί μάλιστα σέ μιά στημένη φιέστα, πού δέν έχει τίποτε νά ζηλέψει από τήν άλλη, παλαιότερη, τής πλατείας Συντάγματος?

Εννοώ τίς καλοπληρωμένες τηλεπερσόνες, πού επί τρία μνημονιακά χρόνια σκυλοβρίζουν κάθε κλάδο εργαζομένων, έναν-έναν κάθε φορά καί ποτέ όλους μαζί, εφαρμόζοντας πρακτικές Κοινωνικής Μηχανικής, στρέφοντας όλους εναντίον όλων.

Τό μόνο πού μέ ευχαρίστησε σήμερα, αλλά καί μέ ανησύχησε, ήταν η αποτυχία τού Παπαχρήστου. Όσο κι άν προσπάθησε, καί δέν είναι άσχετος σ' αυτά, δέν κατάφερε τίποτε. Οί συγκεντρωμένοι παρέμειναν μουδιασμένοι καί απαθείς.

Ανώνυμος είπε...

"Ποιό είναι το δίκιο τους να ... βρίζουν τους νεκρούς ; "




Κι εμείς να τους στηρίξουμε, σ'αυτόν τους τον αγώνα
κι αυτοί να βρίζουν τους νεκρούς, σαν έχουν πάρει φόρα;
Κοίτα να δεις που Έλληνες, θεν να τους πούμε
βρε σαν δεν παίρνουν φόρα αυτοί, να πάν να κρεμαστούνε!

Ποιο είναι το δίκιο τους, να βρίζουν τους νεκρούς;
Οι Έλληνες θαρρώ μοιάζουνε, ωσάν αετούς
όχι ωσάν και την χάρη τους, που έρπονται και πάλι
να βρούνε οχθρούς στους Έλληνες, να πάρουν το κεφάλι.

Τόσα χρόνια αγόγγυστα, βρίζανε κάθε αγώνα
και τώρα που τους ήρθε η σειρά, ψάχνουνε προμαχώνα
εμείς για να παλέψουμε, να βγουν αυτοί οι Εφιάλτες
και πάλι να παριστάνουνε, αλλοεθνών τους κράχτες.

Γιατί αυτό πάντα έκαμαν, μέσα από μεγαλεία
ονόμαζαν το έργο αυτών, ως ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ
μακάρι αυτοί να πάψουνε, για πάντα όπως τους πρέπει
γιατί υπάρχει και Θεός ... κι από ψηλά τους βλέπει.

Τώρα αυτοί ας αρκεστούν, στην ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ
κι εμάς ν'αφήσουν ήσυχους, τα χαμαιτυπεία
γιατί με τέτοιους Έλληνες, όπως κι αυτούς θαρρώ
την χώρα που αγάπησα, ΛΕΥΤΕΡΗ δεν θα δώ .

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

"ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" και άλλα..ωραία από υπαλλήλους της ΕΡΤ ;

Είπα να μην μιλήσω γιατί θεωρώ κάθε εργατικό αγώνα συμπατριώτη μου και .. δικόν μου αγώνα .
Μα ΟΧΙ , αρνούμαι να ταχθώ με αυτούς που βρίζουνε νεκρούς γιατί χάσανε την δουλειά τους .
Χάσανε και άλλοι την δουλειά τους. αλλά δεν αφήσανε πίσω τους δηλητήριο στην αναζήτηση νέων εχθρών μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ .

Εγώ με τέτοιους Έλληνες σαν και αυτούς αρνούμαι να συμπορευθώ .

http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6517.html

Αριστείδης είπε...

Προς Αυτόλυκον:
Δεν κάνεις λάθος επί της ουσίας. Σε τέτοια μούτρα ... συμπαράσταση τέλος!
Απλώς η ανάρτηση αναφέρεται σε υγιείς αριστερούς και δεξιούς πατριώτες που θεώρησαν τα γεγονότα στην ΕΡΤ ως πιθανή αιτία έκρηξης των κοιμωμένων ελλήνων.

Προς Καταχθόνιον Δαίμονα:
πρόκειται περί ηλιθίων. Όταν ζητάς συμπαράσταση οφείλεις να μην προκαλείς. Αυτοί ούτε τα στοιχειώδη δεν ξέρουν.

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Αυτόλυκε,
Ο καθένας μπορεί να φωνάζει τον οποιονδήποτε να κάνει οτιδήποτε το ζήτημα είναι τι κάνει ο απλός λαός και γιατί σαν τα βόδια ακολουθεί.
Ας μη ξεχνάμε ότι αυτό το τέρας το δυσκίνητο του Δημοσίου εμείς το φτιάξαμε .Ποσους Ελληνες δεν γνωρίζεις που το μόνο τους μέλημα σε σχέση με τα παιδιά τους ήταν :
Αντε παιδί μου μπες στο δημόσιο να ηρεμήσεις μια ζωή (και ας ήταν άχρηστο)..
Εδώ βλέπεις και τώρα αλλού βαρούν τα τύμπανα και αλλού χορεύει ο βλάχος.
1.500.000 άνεργοι 4500+ αυτοκτονίες και μόνο η ΕΡΤ μας μάρανε που στο φινάλε αν δεις τους παχυλούς μισθούς που μέχρι και πρότινος έπαιρναν εε ήταν πολύ προκλητικό.
Απο την άλλη καθεαυτό κυβερνητικό κανάλι να πουλάει και να μιλάει για προτηγανισμένες ειδήσεις κατά το δοκούν και να λένε ότι αδικήθηκαν τι να πω αρχίζω και σκέφτομαι να ξανα ανοίξω λεξικό να διαβάσω ξανά την ετυμολογία λέξεων.
Μόνο μερικές ενημερωτικές εκπομπές τις ΕΤ3 στο πλείστον (τύπου Ανιχνεύσεις) πραγματικά έκαναν την διαφορά αλλά ταυτόχρονα τόνιζαν και το πόσο κρατικοδίαιτοι ήταν).
Οσο ο λαός ακόμα μιλάει για τα κόμματα τοσο θα πιστεύω ότι δεν έπιασε η μουρη μας την λάσπη και το σκ…. Όσο χρειάζεται .
Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι η συλλογική συνείδηση μπορεί να επιφέρει την επιβίωση σαν αρχή και την δυνατότητα να ζήσουμε σε δεύτερο χρόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε αυτό το ΟΧΙ που χρειάζεται το κεφάλι να σηκωθεί ψηλά για να λεχθεί

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε σε σχέση με την επισήμανση περί σχεδίου εξόντωσης του Καποδίστρια απο το εξωτερικό. Αφενός ευχαριστώ για την γνώση αφετέρου όμως για μένα δεν έχει καμία διαφορά γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Τι εννοώ αν δεν είχαν βοήθεια και απο μέσα στην χειρότερη δεν θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος. Με την έννοια της βοήθειας εννοώ και τα ''στραβά μάτια'' .
Η ανοχή και η σιωπή σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι το ίδιο ένοχη με την ίδια την συμμετοχή και ενοχή

Αριστείδης είπε...

Πράγματι ο/η Α.Κ παρεμβαίνει πάντα σε θέματα ουσίας.
Ομολογώ κι εγώ άγνοια στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ευχαριστούμε!

Αυτόλυκος είπε...

Χριστίνα,
Ο λαός αποτελείται από πολίτες καί όχι από υπηκόους, γι' αυτό καί ακολουθεί σαν τα βόδια. Πολίτες ήταν πάντα οί λίγοι. Δυστυχώς.

Τό παράδειγμα τού Περικλή καλό μέν, αλλά όχι τό καλύτερο. Ο Περικλής δέν ήταν υπέρ τού δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά τού αριστοκρατικού. Ψάξε γιά τόν Κλεισθένη. Εκεί θά δείς, εκτός από πραγματικά δημοκρατική διακυβέρνηση, καί λαμπρό παράδειγμα οργάνωσης γνήσιας λαϊκής επανάστασης καί όχι καπελωμένης. (Ανέτρεψε τούς Δέκαρχους).

Περί Καποδίστρια: Η ιατροδικαστική έκθεση τής εποχής αναφέρει θανατηφόρο τραύμα από σπαθί. Ό Μαυρομιχάλης είχε μόνον ένα μικρό μαχαίρι. Ό φάκελος τής δολοφονίας του στήν τότε Ιντέλιτζενς, (σημερινή MI6), παραμένει απόρρητος. Αυτό, (απόρρητο πέραν τών 30 ετών), στήν Αγγλία μπορεί νά συμβεί μόνο μέ βασιλική εντολή...

Χριστίνα είπε...

Αυτόλυκε θα το ψάξω στο υπόσχομαι αλλά εδώ δεν φτάσαμε το μέτριο πάμε στο καλύτερο. Ας πιαστούμε απο κάπου να κάνουμε την αρχή και μετά κοιτάμε και πιο ψηλά..Εδώ είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι για μαζική αυτοκτονία.
Σε ότι δε αφορά τον Καποδίστρια δεν διαφώνησα με κανέναν στα περί εκθέσεων απλά είπα με την απλοϊκή λογική μου πως όσο καλοί και αν είναι οι εκτός αν δεν έχουν και τόση δα βοήθεια απο τους εντός δεν βγαίνει εύκολα κάτι τέτοιο...
Εκτός αν οι δικοί μας τον υπερασπιζόντουσαν τα μάλα και ήρθαν μόνοι οι άλλοι.
Δεν μου κάθεται βρε Αυτόλυκε δεν μου κάθεται..να είναι μόνο οι απέξω χωρίς εσωτερικό σπρώξιμο άλλωστε μη ξεχνάς ότι το σκεπτικό του , οι ενέργειές τους ξεβόλευαν και πολλούς Ελληνες πολιτικούς της τότε εποχής οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να εξαφανιστεί. Αρα ναι οι ξένοι τον δολοφόνησαν αλλά όχι χωρις τα ''στραβά μάτια'' .

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/2010/07/blog-post_12.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/2010/07/90.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/2012/10/blog-post_19.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/search/label/%CE%9D%CE%B5%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%20%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://ethnologic.blogspot.gr/2011/02/blog-post_21.html