Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Γιάννης, η επίσπευση, η υποκρισία και η ξεφτίλα.Δεν θ’ ασχοληθώ κα-θό-λου με τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Με το χρώμα του, με το αν είναι Έλληνας ή όχι, με το αν πήρε δίκαια την ιθαγένεια, με το αν είναι άριστος καλαθοσφαιριστής ή όχι. Και δεν θ’ ασχοληθώ, διότι δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις. 

Θ’ ασχοληθώ όμως και μάλιστα σοβαρά, με την υποκρισία. Αυτή περισσεύει στο Ελλαδιστάν κι έχω γίνει ειδικός. 

Θα θέσω, ως συνήθως, δύσκολα θέματα: 

Η όλη ιστορία μοιάζει στημένη. Δεν λέω ότι είναι εξαρχής στημένη, αλλά εν μέρει στημένη πιθανολογώ ότι είναι. Ο Μπαρμπανίκος ο Αρβανίτης που συνήθως γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, επισημαίνει σοβαρή τρύπα στην υπόθεση. Αν ο Γιάννης δεν είναι αυτός που λένε, δηλαδή φουκαράς από τα γεννοφάσκια του, τότε πέσαμε θύματα προπαγάνδας. Φάγαμε σπαραξικάρδιο παραμύθι περί πτωχού πλην τίμιου μετανάστη, όστις κατάφερε να αντιμετωπίσει πάμπολλες δυσκολίες και να διαπρέψει. 

Ακόμη όμως κι αν το παιδί αυτό ήταν σε τρομερά δύσκολη οικονομική και κοινωνική θέση, η ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώθηκε η υπόθεσή του είναι ασφαλώς προϊόν προπαγάνδας. Είδε η γνωστή συμμορία των επαγγελματιών αντιρατσιστών φως και μπήκε. Από κοντά και οι φοβικοί δεξιούληδες που τρέμουν μην τους κόψει ο Σόρος την επιχορήγηση. Έβαλαν οι καλλιτέχνες του ψέματος και της παραπληροφόρησης τις πινελιές τους και μια ούτως ή άλλως ζόρικη ιστορία μετεβλήθη σε υπερπαραγωγή με χάπι εντ. 

Και τώρα τα πολύ δύσκολα: 

1) Όλοι γνωρίζουμε περιστατικά ταχείας απονομής ιθαγένειας ή υπηκοότητας. Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις αλλοδαπών, κατά κανόνα παλιννοστούντων ελληνικής καταγωγής, των οποίων το αίτημα είναι να γίνουν και τυπικά Έλληνες μια ώρα αρχύτερα, ώστε να μείνουν, να εργαστούν, να βοηθήσουν, να προκόψουν, να επενδύσουν (περίπτωση Σαββίδη). 

Ετούτη η περίπτωση είναι διαφορετική. Στον ενδιαφερόμενο απονέμεται τάχιστα η ελληνική ιθαγένεια για να φύγει! Για να εγκαταλείψει την Ελλάδα!! Για να εργαστεί στο εξωτερικό!!! Το Υπ.Εσ. υποστηρίζει ότι αυτό είναι πάγια αρχή της Ελληνικής Πολιτείας για περιπτώσεις υγείας ή σπουδών! (καλά, μην πνιγείτε από τα γέλια...). Φαίνεται ότι στις πάγιες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας ανήκουν και τα drafts του NBA...

2) Θα υποστηρίξετε, ίσως, ότι το παιδί πηγαίνοντας στο εξωτερικό, θα τιμήσει τα ελληνικά χρώματα, θα διαφημίσει την Ελλάδα, θα γίνει πρεσβευτής της χώρας του. Λάθος, λάθος και λάθος. Ο Γιάννης πάει στον ναό του καπιταλισμού (U.S.A), στο άντρο του επαγγελματικού (sic) αθλητισμού, των δολαρίων, των αναβολικών, της κόκας και της παρτούζας (NBA). Πάει να γίνει διάσημος και πλούσιος στη διεφθαρμένη μητρόπολη των διασήμων και πλουσίων! Και οι «υγιείς» πατριώτες χαίρονται! Και οι «αριστεροί» ζητωκραυγάζουν!! Και οι «προοδευτικοί» αλαλάζουν!!! 

3) Ως φαίνεται, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μόνο όσοι σχετίζονται μ’ ένα πέτσινο τόπι δικαιούνται «επίσπευσης» των αιτημάτων τους. Οι υπόλοιποι ας βράζουν στο ζουμί τους. Σε κάθε περίπτωση, όταν βαριά ασθενείς αδυνατούν να βρουν την υγειά τους στο εξωτερικό επειδή σκοντάφτουν σε αφόρητη γραφειοκρατία, όταν άνθρωποι τού μόχθου περιμένουν επί σειρά ετών να βγει η σύνταξή τους, όταν ελληνίδες μητέρες αναμένουν επί μήνες ένα κουτσουρεμένο επίδομα μητρότητας, η προσπάθεια ορισμένων γελοίων να περιβάλουν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούμπο με μανδύα «εθνικής υπερηφάνειας», ώστε να δικαιολογηθεί η ταχύτητα διεκπεραίωσης, αποτελεί πρόκληση. Πρόκειται απλώς για εθνική ξεφτίλα. 

4) Για όλους τους παραπάνω λόγους πρόκληση είναι και η, με αφορμή τον Γιάννη, προσπάθεια αγιοποίησης του συνόλου των μεταναστών, ενώ δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ανέργους Έλληνες, φόνους, ληστείες και βιασμούς γιαγιάδων. 

5) Για το τέλος μια ερώτηση: Πότε και πόση στρατιωτική θητεία θα υπηρετήσει ο Γιάννης και πού; Διότι οι V.I.P’s και κυρίως οι αθλητές «υπηρετούν» ελάχιστα, σε μονάδες του κέντρου, όπου παρουσιάζονται μία και μόνη φορά: για να απολυθούν. Ενώ επιστήμονες απομακρύνονται από το αντικείμενό τους επί μήνες-χρόνια ή ζουν με το στίγμα του «ανυπότακτου», ενώ φτωχοί άνθρωποι στερούνται το μεροκάματο για μήνες-χρόνια, ενώ όλοι μας στερούμαστε των οικογενειών μας επί μήνες-χρόνια, κάποια καλόπαιδα δεν πατάνε καθόλου στο στρατόπεδο. (Άλλος παράγοντας εθνικής ξεφτίλας).  Επί του θέματος, πολύ θα ήθελα να έχω τη γνώμη των «αντιρρησιών συνείδησης». Α! Και των «προοδευτικών» φαντάρων. Αυτών που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή δεν θα μπορούν ν’ ακούνε τις εκπομπές του ραδιοφώνου της, με τ’ ακουστικά στ’ αυτιά όντας σκοποί!!! (δεν αστειεύομαι, έτσι υποστηρίζουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους). Όταν συνέλθουν από τους πανηγυρισμούς για τον Γιάννη (διότι μην μου πείτε ότι δεν πανηγυρίζουν που «ο μετανάστης διέπρεψε και τάπωσε τα φασιστάκια»), αν έχουν την καλοσύνη, ας μας πουν τι πιστεύουν. 

Ας μας πουν τέλος πάντων όλοι οι αριστεροδιανοητές, γιατί χαίρονται. Επειδή ένας «δικός τους» επιβραβεύεται από τον καπιταλισμό; 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ.

Συμφωνώ στα περισσότερα. Πλην όμως, και χάριν ακριβείας, να διορθώσω ότι την ελληνική ιθαγένεια την πήρε για να μπορεί να παίξει με την εθνική Ελλάδος (όταν και εάν έρθει η ώρα) και για να μην το προλάβει η Νιγηρία.

Αριστείδης είπε...

Εύστοχο σχόλιο. Νομίζω όμως ότι δεν είχε ΚΑΜΙΑ ιθαγένεια και επειδή ΠΡΩΤΑ προέκυψε το NBA και μετά (αν και εφόσον) η Εθνική Ελλάδας, η απονομή έγινε για να παίξει στο ΝΒΑ. Δεν μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ως τίποτα.
Και, θυμήσου, δεν ασχολούμαι με το αν την πήρε δίκαια ή άδικα, αλλά με την ταχύτητα που αυτό έγινε.

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
Η τελευταία πρόταση τά λέει όλα, αλλά μήν περιμένεις νά σού εξηγήσουν τό γιατί. Οί μέν επικεφαλής είναι νεογενίτσαροι καί ανθέλληνες, οί δέ παρατρεχάμενοι δέν ξέρουν τί τούς γίνεται.

Ποιός θά τό φανταζόταν ότι η Ελλάδα θά έφτανε στό σημείο νά κάνει εισαγωγή ιδεολογίας καί πολιτειολογίας, (βασικά σιωνιστικής προπαγάνδας), όταν σέ αυτόν τόν τόπο υπήρξε ένας Αριστοτέλης?
Γιατί λοιπόν νά μάς εκπλήσσει η εκπροσώπησή μας από λαθρομετανάστες? Καί μάλιστα μέ διαδικασίες φάστ-τράκ, κατά τόν θρασύτατο, περιπλανόμενο ηλίθιο!
Αυτό, όπως καί πολλά άλλα, είναι τό αποτέλεσμα καί όχι η αιτία.

Η αιτία είναι ότι, η πλειονότητα επέτρεψε στόν εαυτό της νά αποδεχτεί τόν ρόλο τών σκυλιών τού Παυλώφ. Καί τά σκυλιά, εδώ καί πολύ καιρό, βρίσκονται σέ κατάσταση "μουδιασμένης συνείδησης".
Απαιτείται ισχυρότατο σόκ, άν καί αμφιβάλλω γιά τό άν θά είχε χρήσιμο καί εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Σε αντιθεση με τα γραφουμενα του απο πανω, "αυτοκλιτος" ή καπως ετσι.

Χαιρομαστε για τον ιδιο λογο που μας κατηγορουν οτι λυπομαστε που σκοτωσανε τους δολοφονους αλβανους...με λιγα λογια δηλαδη ολα ειναι στο μυαλο σας, στο αρρωστημενο ψευτοπατριωτικο μυαλο σας.

Αυτόλυκος είπε...

Εκτός από αγράμματος, είσαι καί μύωψ? Ή έχεις πνευματικό καταράκτη?
Γιά νά σέ βοηθήσω ετυμολογικά: Λυκαυγές, λυκόφως, λύχνος... Γκέγκε?

Κι άν είναι νά τό ξεκινάς τό ποίημα σου στά κουτσοβλάχικα, (γραφούμενα), συνέχισέ το στό ίδιο μοτίβο, π.χ. απ' τού σαπάν ή τού σακάτ.
Κατάλαβες, πνευματικά σακατεμένε?

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/07/h.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/07/blog-post_23.html