Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Α! Ώστε δεν είναι όλοι οι αναρχικοί κακοποιοί! Τι έκπληξη!



Διαβάστε παρακαλώ εδώ. Πρόκειται για πρόσφατη ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αναρχικών για τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο. Καταρρίπτει την προπαγάνδα τού καθεστώτος: Δεν είναι όλοι οι αναρχικοί ανεγκέφαλοι μπαχαλάκηδες, ούτε κακοποιοί, ούτε βέβαια χειροκροτητές οποιουδήποτε. Διαβάστε την προσεκτικά και μετά συνεχίστε παρακάτω. 

Παρατηρώ: 

Ο συντάκτης δεν αποφεύγει τα λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά), αλλά ξέρει ελληνικά. Τουλάχιστον περισσότερα από τους αγράμματους «αριστερούς» και «προοδευτικούς» που μας ζαλίζουν με κενές αναλύσεις, τους παπ(άρ)ες της δημοσιογραφίας και τους συστημικούς ηλιθίους (πολιτικούς, υπουργούς κτλ). Κατανοητό κείμενο, σε αντίθεση με τα βαριά ξύλινα των κομμάτων και των θεωρητικών (πραγματικών και κάλπικων). 

Αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή με το πλήρες όνομά της (Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή). Έτσι την αποκαλούν οι Χρυσαυγίτες, οι συγκαλυμμένοι υποστηρικτές τους (π.χ Defencenet) και όσοι την σέβονται (σέβονται τους χιλιάδες μη προνομιούχους πιτσιρικάδες που στρατολογήθηκαν από φασιστοειδή που πουλάν ελπίδες). 

Τονίζει εξαρχής ότι η αντίθεση Φασίστες-Αντιφασίστες και η συνεπαγόμενη μάχη, είναι ηλίθια και παραπλανητική. Φτύνει δηλαδή τους κολλημένους από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. 

Σαρκάζει (έμμεσα αλλά σαφέστατα) το κίνημα (βάλτε, λέει, εισαγωγικά ή όχι). Το Αναρχικό εννοεί, γνωρίζοντας προφανώς ότι έχει μαζευτεί εκεί ο κάθε πικραμένος και άλλοι πολλοί που δεν τους λέω για να μην προσβάλω τον συντάκτη. Έχει προφανώς μπουχτίσει κι αυτός (όπως κι εμείς) από τη «βαθυστόχαστη» μπουρδολογία των προκηρύξεων και από το μωσαϊκό κατηγοριών, αποχρώσεων και τάσεων όσων εναντιώνονται στην (οποιαδήποτε) εξουσία. 

Χτυπάει κέντρο λέγοντας ότι στη μάχη Φασίστες-Αντιφασίστες σκοτώνονται οι εξουσιαστές μεταξύ τους και συνακόλουθα κανείς συνεπής Αναρχικός (και πατριώτης θα πρόσθετα εγώ από τη μεριά μου) δεν έχει λόγο να ανακατευτεί παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου (περιττό να τονίσω ότι αναφέρομαι, πιστεύω και ο συντάκτης, σε πολιτικό επίπεδο και όχι στο επίπεδο των αθώων θυμάτων για τα οποία οδύρομαι). 

Παρότι είναι σαφές ότι δεν θεωρεί το χτύπημα προβακατόρικο, από μυστικές υπηρεσίες κτλ, αλλά σπασμωδική ενέργεια ανεγκέφαλων από τον (ευρύτερο) δικό του χώρο, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι πρόκειται για νερό στον μύλο του συστήματος, φτύνοντας κατάμουτρα τους δράστες επειδή οι πρακτικές τους όχι μόνο απέχουν από την ιδεολογία τους αλλά και στρέφονται τελικά εναντίον της. 

Προτίμησα να αναφέρω τα καλά της ανακοίνωσης και όχι τις κάθετες διαφωνίες μου. Ανέκαθεν φώναζα ότι ο Αναρχισμός είναι ιδεολογία και δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν (συστημικό προπαγανδιστή ή θερμοκέφαλο αναρχικό) να την αμαυρώνει. 

Κανένα σχόλιο; 


20 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Ενδιαφέρον τό κείμενό του, αλλά μέ κάποιες βασικές αδυναμίες(;), η οποίες ίσως εντάσσονται στίς διαφωνίες σου.

Θεωρεί δεδομένο καί μάλιστα χωρίς αμφιβολία, ότι τό κτύπημα "κινείται μέσα στό πλαίσιο μιάς ενδοεξουσιαστικής διαμάχης", καί ότι αποτελεί "συμμορίτικη αντιπαράθεση", δηλαδή αντίποινα.
Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Γνωρίζει τό κίνητρο ή/καί τούς δράστες; Μάλλον όχι. Άρα;

Επιχειρήματα τού είδους "μοιάζει περισσότερο μέ μιά ζαριά «κι ό,τι κάτσει»", καί "ακόμα και οι πλέον καλά οργανωμένες μυστικές υπηρεσίες θα δυσκολεύονταν ή θα δίσταζαν να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργεια", δέν ταιριάζουν σέ σοβαρή ανάλυση. Οί διάφορες μυστικές υπηρεσίες έχουν τολμήσει, καί έχουν επιτύχει, πολύ πιό δύσκολες καί πιό τολμηρές επιχειρήσεις. Γιά μιά μυστική υπηρεσία ένα τέτοιο κτύπημα είναι ασκήσεις γιά αρχαρίους. Γιά έναν πράκτορα-εκτελεστή, η ζωή τού στόχου δέν έχει καμία αξία.

Δέν διαφωνώ μέ τό μεγαλύτερο μέρος τού κειμένου. Πολλά είναι τά σωστά πού αναφέρει. Όμως μού κάνει εντύπωση τό ότι χρεώνει τό κτύπημα στόν δικό του (ευρύτερο) χώρο, καί μάλιστα τήν επομένη κι όλας μέρα τού γεγονότος. Κάπως βιαστικός δέν είναι; Πρόλαβε ακόμη και αυτές τίς επίσημες διαρροές! Οί οποίες μάλιστα, δέν διαφέρουν.

Αριστείδη, δέν είμαι καχύποπτος. Είμαι όμως, αναγκαστικά, πολύ υποψιασμένος. Διαβάζοντας αυτό τό κείμενο σκέφτηκα τό: "Μπορείς νά πείς τό μεγαλύτερο ψέμα καί νά σέ πιστέψουν όλοι. Αρκεί νά τό βάλεις μέσα σέ δέκα γνωστές αλήθειες".

Ανώνυμος είπε...

Η "συσπειρωση αναρχικων" ειναι ελαχιστα περισσοτεροι του ενος (!), με μηδενικη η και υπο του μηδενος (!!!) επιρροη στον Ελληνικο "αναρχικο" χωρο...
Ο Ελληνικος "αναρχικος" χωρος ειναι ολοι οι "αλλοι" - συμφωνω απολυτα μαζι σου πως δεν πρεπει να κρινουμε μια ιδεολογια βαση των "ευαγγελιστων" της, αλλα νομιζω πως καλυτερος τιτλος για την δημοσιευση σου θα ηταν "νταξ'... υπαρχουν και ελαχιστα περισσοτεροι του ενος Ελληνες αναρχικοι που δεν ειναι κακοποιοι!".
Καιρο τωρα εκτιμω αρκετα τις θεσεις της συσπειρωσης, η εστω πραγματικα σεβομαι το οτι εχουν το θαρρος να διαφοροποιουνται απο τους "αλλους" μενοντας πιστοι στην ιδεολογια τους - ομως να μην ξεχναμε την ποσοτικη "ποιοτητα" της παρουσιας τους... Παρεπιπτωντος, φοβαμαι μηπως σας εχει μολυνει το δηλητηριο των ΜΜΕ(ξαπατησης) - εξαιρωντας τους "αγανακτισμενους αντι-μνημονιακους" (που ειναι βεβαια η πλειονοτητα, αλλα ανευ ιδεολογιας) στον "Λαικο Συνδεσμο - Χρυση Αυγη" (!) συσπειρωνονται κυριως εθνικιστες (οχι "πιτσιρικάδες που στρατολογήθηκαν από φασιστοειδή που πουλάν ελπίδες"...).
Με εκτιμηση - ενας Δημοκρατης ημι-Χρυσαυγητης (που του αρεσε ιδιαιτερα το "θελω να γινω αριστερος")!

Αριστείδης είπε...

Άριστα τα σχόλια. Δικαιώνομαι που τα ζήτησα.

Προς Αυτόλυκον:

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γνωρίζει. Αν απλώς υποθέτει και υποθέτει λάθος, τότε βγάζει λάθος συμπέρασμα. Αν όμως γνωρίζει; Αν απλώς υποθέτει και υποθέτει σωστά; Αν ο βασικός του συλλογισμός είναι σωστός; Αν η πάλη "φασίστες-αντιφασίστες" είναι χοντροκομμένο μεν αλλά εύκολα πιστευτό παραμύθι; Αν πράγματι συμμορίες ανεξέλεγκτων τραμπούκων αιματοκυλάνε την Ελλάδα σκοτώνοντας "θαλαμηπόλους";

Η ανάλυση και βέβαια δεν είναι σοβαρή. Έχει τρομερές αντιφάσεις. Έχει όμως παραπάνω από μία σοβαρές κεντρικές ιδέες, που δύσκολα ακούγονται από αναρχικούς (τουλάχιστον από αυτούς που αυτο-ψευτο-προσδιορίζονται ως τέτοιοι).

Η απόρριψη του ενδεχομένου άμεσης εμπλοκής μυστικών υπηρεσιών βασίζεται (νομίζω) στο "χοντροκομμένο" του χτυπήματος. Πρέπει να έχει την εντύπωση ότι οι δολοφόνοι δεν είναι καθόλου επαγγελματίες. Δεν ξέρω γιατί (ξέρω αλλά δεν το γράφω σε κοινή θές), αλλά την ίδια εντύπωση έχω κι εγώ. Η βασική ιδέα είναι "δώσε όπλα και χρήματα στους κάφρους κι άστους να σκοτώνονται". Έτσι οι μυστικές υπηρεσίες δεν εμπλέκονται απευθείας (ούτε εκτελεστές ούτε τίποτε), αλλά πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Η καχυποψία σου είναι και δικιά μου.

Προς Ανώνυμον φίλο:

Πολλά θίγεις και θα ήθελα να σου πω ότι πλανάσαι ... αλλά δεν μπορώ!

Ο συντάκτης της επιστολής είναι μόνος. Αν όχι ως φυσική παρουσία, τότε σίγουρα ως πολιτική υπόσταση. Βουνό το δίκιο σου. Δεν επηρεάζει κανέναν. Βρίσκεται στο περιθώριο του περιθωρίου (γι αυτό και τον σέβομαι).

Ο τίτλος που προτείνεις (σωστός) ή άλλος παρόμοιος, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σνομπάρει τον συντάκτη και γενικά τέτοια πράγματα τα αποφεύγω.

Περί μολύνσεων θα συμφωνήσω, αλλά όχι στον τύπο του μικροβίου. Έχω μολυνθεί από το μικρόβιο της αμφισβήτησης!

Αν οι εθνικιστές συσπειρώνονται στη Χρυσή Αυγή κάνουν πολύ κακώς. Υγιείς Εθνικιστές με κλασσική Παιδεία πίσω από τον Παναγιώταρο αυτοεξευτελίζονται. Επιμένω στα περί πιτσιρικάδων.

Το ημι-Χρυσαυγίτης πολύ μου άρεσε. Το εκλαμβάνω ως "ημιπαράφρων από την αδικία και τον εκφασισμό της σάπιας Δημοκρατίας" και συμφωνώ. Δηλώνω μάλιστα εντελώς παράφρων!

Ανώνυμος είπε...

Οπως ηδη εγραψα, εχω θετικη εντυπωση για την "συσπειρωση αναρχικων" (τον εναν, η τους ελαχιστα περισσοτερο του ενος αναρχικο/ους που την αποτελουν!), εδω και καμποσα χρονια - πραγματι ειναι πραγματικοι αναρχικοι (η εστω ειλικρινως προσπαθουν να γινουν - κανοντας εξαλλους τους "αλλους"... τους "αναρχικους"), μα δυστυχως ειναι οι "περιθωριακοι του περιθωριου"...
Και εγω, οπως και εσεις απο οσα κατανοω παρακολουθωντας τις δημοσιευσεις σας, προσπαθω στην ρητορικη μου να τιμω και να αναδεικνυω το σωστο και ωραιο οπου το βρω - ο (σωστος!) τιτλος που προτεινω και (σωστα!!!) απορριπτετε ειναι στο πνευμα "μην τυχον κοροιδευομαστε μεταξυ μας".
Το ημι-Χρυσαυγητης το διαβασατε σωστοτατα, και συμπληρωνω για την περιπτωση μου: εντελως παραφρων απο την αθλιοτητα των ΜΜΕ(ξαπατησης) - χαιρομαι που στο "κλουβι με τις τρελες" εχω παρεα ανθρωπους σαν εσας (που μαλιστα ειχαν χασει τα μυαλα τους πριν απο εμενα)...
Σχετικως με την Χ.Α. (και τα περι πιθανης μολυνσεως σοβαρων κατα τα αλλα ανθρωπων απο το δηλητηριο των ΜΜΕ(ξαπατησης) - οσο και αν νομιζουν πως εχουν ανοσια, η πως το "φιλτραρουν", αυτο δουλευει Γκεμπελικα: "πες, πες ψεματα, κατι θα μεινει"), επιτρεψτε μου καποιες λιγες παρατηρησεις, δηλωνοντας πως κυριως λογω ιδεολογιας ("εθνικιζων", απο τους σχετικα "ζεστους" λογω περιστασεων - γεννημενος-μεγαλωμενος ως ακριτας, θητεια στις Ειδικες Δυναμεις, κατοικος κεντρου Αθηνων... καταλαβαινετε!) και ηλικιας (οχι "πιτσιρικας" - "too old to rock and roll, too young to die") ισως εχω καλυτερη γνωση για αυτην (η ειμαι τυφλωμενος απο Χρυσαυγητικη πλυση εγκεφαλου... οπως το παρετε!).
Οι υγιεις εθνικιστες συσπειρωνονται στην Χ.Α. διοτι εδω και καιρο (αρκετα πριν την εισοδο της στο κοινοβουλιο ομως) επαψε να ειναι αμιγως εθνικο-σοσιαλιστικη (οχι πως θα ηταν εξ'ορισμου κακο, αν και ειμαι αντιθετος στον σοσιαλισμο - εθνικοσοσιαλισμος υπηρχε πριν τον Χιτλερικο "Ναζισμο"...), η εστω επαψε να ειναι Χιτλερικα Ναζιστικη, και εξελιχθηκε σε εθνικιστικη (εστω με Χιτλερικα σταγονιδια!) - σε καθε περιπτωση οι υγιεις εθνικιστες την αγκαλιαζουν, εστω και απροθυμα, διοτι δεν υπαρχει για αυτους ρεαλιστικη εναλακτικη επιρροης στον κοινο βιο (φυσικα εκμεταλευομενοι και τους "χρησιμους ηλιθιους"-"αγανακτισμενους αντι-μνημονιακους" που σημερα ειναι Χ.Α., αυριο κατι αλλο).
Επιπλεων, ο καθε ενας απο τους νυν βουλευτες της Χ.Α. ειναι αποδεδειγμενα εδω και χρονια πιστος στρατιωτης του Εθνικισμου (νταξ'... καποιοι -ομως οχι ολοι, ουτε καν οι περισσοτεροι- και του Χιτλερικου Ναζισμου) - οταν οι ντεμεκ εθνικιστες οπως εγω κοιμομασταν αυτοι επαγρυπνουσαν στα χαρακωματα δινοντας μαχες για οτι ο (υγιης) εθνικισμος επιβαλει.
Επισης, αν τα ΜΜΕ(ξαπατησης) υπερασπιζονταν το δικαιωμα στην ελευθερια του λογου ακομη και διαφωνοντας με το μηνυμα -κατα Βολταιρο- θα διαπιστωναμε πως οι νυν βουλευτες της Χ.Α. ειναι πολυ καλυτεροι (σε ολα τα επιπεδα) απο οτι νομιζουν οι περισσοτεροι - η να τους αφηναν να αυτο-εξεφτελιστουν στην τελικη βρε αδερφε... σε καθε περιπτωση θα εκαναν το καθηκον τους ως 4η εξουσια.
Αυτα τα πολλα (καλα... εχω πολυ περισσοτερα!) με σεβασμο και εκτιμηση σε εναν ωραιο Ελληνα.

Αριστείδης είπε...

Αχά! Έχεις κι άλλα! Δεκτά προς συζήτηση όλα!

Ευχαρίστως δέχομαι ότι μπορεί να ξέρεις περισσότερα περί Χ.Α και θεωρητικώς και πρακτικώς. Ωστόσο στα περί (ψευδο- ) -εθνικοφροσύνης, και -εθνικισμού έχω αλλεργία (θα μου τη συγχωρήσεις ελπίζω). Αν οι εθνικιστές αισθάνονται πνιγμένοι και πιάνονται από τα μαλλιά τους είναι κατανοητό, αλλά θλιβερό. Ο πραγματικός εθνικιστής (τον οποίον λογαριάζω ως πατριώτη) οφείλει να είναι ανώτερος άνθρωπος. Με παιδεία και ευγένεια πνεύματος. Και όταν προκύψει βίαιη κατάσταση, τότε και μόνον τότε, να μετατρέπεται σε πολεμιστή. Ο ακτιβισμός πρέπει πρωτίστως να είναι ειρηνικός, ακόμη και αν ο αηδιασμένος πολίτης προτιμά (υπό τις παρούσες συνθήκες) τον τραμπούκο που θα αντιπαρατεθεί με τους αντιπάλους τραμπούκους.

Για τους βουλευτές της Χ.Α δεν έχω άποψη, όσον αφορά στη συνέπειά τους. Με απωθεί τόσο πολύ η γλώσσα και η ανύπαρκτη επιχειρηματολογία τους που δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω. Γενικά οι 300 του κοινοβουλίου με ενοχλούν και δεν μπορώ να εξαιρέσω τους Χρυσαυγίτες.

Δύο παρακλήσεις: 1) Γράφε μου στον ενικό (σαν τους αρχαίους ημών). Πληθυντικοί των Φράγκων μεταξύ μας (παραφρόνων μεσηλίκων κατοίκων κέντρου) ας μείνουν στην άκρη. 2) Αν θελήσεις να ξανασχολιάσεις εδώ, προτείνω να βρεις ένα ψευδώνυμο. Αν και το ίδιον της γραφής σου σε ξεχωρίζει από τους λοιπούς "Ανώνυμους", καλό είναι να είμαι σίγουρος για τον κάθε σχολιαστή μου.

Υ.Γ Μεταφράζω σοβαρότατο φιλοσοφικό άρθρο περί Έθνους και θα προσπαθήσω να δημοσιεύσω τα βασικά σημεία του (δύσκολα ακόμα και για μένα). Αν τα καταφέρω, θα δεις τι σημαίνει υγιής εθνικιστής.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όταν στην συμπλοκή τράβηξε ο άλλος μαχαίρι και έφαγε τον Φύσσα επωφελήθηκε και ο αναρχικός. Εκανε "αντιφασιστικό" αγώνα εναντίον των εθνικιστών.
Τώρα που τα κτήνη δολοφόνησαν εθνικιστές διώχνει την "χασούρα" μακρυά.

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
προσπάθησα νά σχολιάσω τήν ανάρτησή του σάν νά μήν είχα δεί τό τελευταίο βίντεο πού κυκλοφόρησε, ώστε ο σχολιασμός νά είναι επί ίσοις όροις. Η ανάρτηση έγινε στίς 2/10 καί τό βίντεο κυκλοφόρησε στίς 5/10. Επομένως δέν είχε δεί αυτά πού όλοι μας είδαμε κατόπιν. Γι αυτό μού έκανε εντύπωση αυτή του η βεβαιότητα.

Δέν αποκλείω κανένα από τά ερωτήματα πού θέτεις. Όλα είναι πιθανά. Έχοντας δεί τό βίντεο συμφωνώ απολύτως ώς πρός
τό "χοντροκομμένο" του χτυπήματος, καί τήν ΜΗ ΑΜΕΣΗ εμπλοκή. Υπάρχει όμως καί η μέθοδος τής "υπεργολαβίας".

Τό κτύπημα έχει καθαρά πολιτικό χρώμα. Σέ αυτές τίς περιπτώσεις τά θύματα είναι αθώοι καί αμέτοχοι τέτοιων βρωμερών πολιτικών "παιχνιδιών". Γι αυτό θεωρώ σημαντικότερη τήν αποκάλυψη τού εμπνευστή-οργανωτή, παρά αυτού πού πατάει τήν σκανδάλη. Είτε αυτός είναι κοινός κάφρος, είτε έμμισθος τραμπούκος.

Καλή συνέχεια μέ τήν μετάφραση τού άρθρου. Δέν αμφιβάλλω ότι θά τά καταφέρεις!

Αριστείδης είπε...

Προς Ανώνυμο της 7ης/11 12:06:

Δίκιο έχεις. Είναι από τα εξοργιστικά του χώρου. Ωστόσο έθιξα το θέμα για άλλους λόγους, τους οποίους δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

Προς Αυτόλυκον:

Σωστά. Όσο αποκαλύπτονται στοιχεία, ακόμη και λεπτομέρειες, μπορούμε να αναθεωρούμε.
Τέτοιο ζόρι με μετάφραση πρώτη φορά τραβάω. Και δεν έχω και χρόνο!

Skipper είπε...

Ξαναγράφω το σχόλιο.
Πρόσεξε κανείς την ομοιότητα του Κασιδιάρη με τον Καπελώνη;

Αριστείδης είπε...

Καπετάνιε, για μένα όλοι αυτοί οι κοντοκουρεμένοι έως Skinheads, με τα μαύρα και τους μυς μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Τι εννοείς; Υπάρχει κάτι παραπάνω που μας διαφεύγει;

Skipper είπε...

Κάνεις ένα χτύπημα και χτυπάς δύο άγνωστους;
Ποιός ο λόγος;
Αυτοί ήταν οι στόχοι, ή μήπως έγινε κάποιο λάθος;
Αλλοιώς για μένα δεν βγάζει νόημα.

Αυτόλυκος είπε...

Skipper,

Αυτά τά χτυπήματα δέν γίνονται γιά νά χτυπηθεί ο στόχος αυτός καθ εαυτός, αλλά γιά τίς εντυπώσεις καί τόν αντίκτυπο πού δημιουργεί τό χτύπημα τό ίδιο.
Στό πρόσωπο τών δύο εκτελεσθέντων χτυπήθηκε ένα πολιτικό κόμμα, καί όχι δύο πρόσωπα τά οποία, όπως σωστά λές, ήταν άγνωστα.

Skipper είπε...

Το χτύπημα του είδους που λες θα μπορούσε να γίνει τυφλά, hit & go. Αντίθετα είδαμε ότι θέλαν να τοθς ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ στα ΣΙΓΟΥΡΑ. Τέτοια χτυπήματα δεν γίνονται σε τυχαίους στόχους. Ούτε σε ασήμαντους στόχους. Οι τρομοκράτες δεν έχουν σκοπό να δείξουν κάποιο "bravado" με την πράξη τους. Γιατί λοιπόν ένα τόσο παρακινδυνευμένο χτύπημα σε δύο ασήμαντους¨"στόχους"; Εκτός αν κυνηγούσαν ποιό μεγάλο θήραμα...

Αυτόλυκος είπε...

Έτσι όμως θά έδινε τήν εντύπωση τρομοκρατίας σέ συνοικιακό-τοπικό επίπεδο. "Χτυπήθηκαν τά γραφεία..." κλπ. κλπ.

Βεβαίως καί ήθελαν νεκρούς. Άν θέλεις τήν γνώμη μου, καί τούς τέσσερις παρευρισκόμενους. Η ανικανότητα τού εκτελεστή, (τής κακιάς ώρας), έσωσε τήν ζωή τών άλλων δύο. Βρέθηκαν 13 κάλυκες καί μόνο 5 βολίδες βρήκαν στόχο. Σάν ποσοστό είναι... άστο καλύτερα.

Υπονοείς τήν λεγόμενη ομοιότητα τών δύο, μέ δύο βουλευτές. Άποψη πού διετύπωσε τό Defence.net. Δέν τήν θεωρώ βάσιμη. Θά τήν έλεγα υπερβολική.

Ανώνυμος είπε...

Ξερω (σε διαβαζω καιρο τωρα, απο το "θελω να γινω αριστερος" ως το "ποιος είμαι" - χωρις να εισαι οτι εγω, εισαι ενας ωραιος "Έλληνας, Πατριώτης και Δημοκράτης"... οπως εγω!) για την αλλεργια σου στα ντεμεκ εθνικ που πουλιουνται και αγοραζονται με την οκα, μα επειδη (μαλλον) ξερω περισσοτερα απο εσενα για την Χ.Α., και χωρις να ισχυριζομαι πως δεν υπαρχουν εθνικο-μπακαληδες εντος Χ.Α. (ιδιαιτερα μετα την προσφατη εκτιναξη της), θεωρω πως ο εθνικισμος των Χρυσαυγητων (παντα εξαιρωντας τους "χρησιμους ηλιθιους"-"αγανακτισμενους αντι-μνημονιακους" ανευ ιδεολογιας - που ομολογουμενος ομως ειναι η πλειονοτητα των υποστηρικτων της πια, και ομολογουμενος ΑΝΕΝΤΙΜΑ, οπως την χρησιμοποιουν και αυτοι, τους χρησιμοποιει η Χ.Α. και οι υπολοιποι εθνικιστες... θλιβερο αλλα κατανοητο!) ειναι συγκινητικα γνησιος. Κατανοω πως ο εθνικισμος τους δεν ταιριαζει σε ολους τους Ελληνες Πατριωτες, και δεχομαι πως ειδικα για Ελληνες Πατριωτες Δημοκρατες (και ειδικα προ μεταλλαξης τους λογω εκλογικης εκτιναξης απο -Χιτλερικο/Ναζιστικο- Εθνικο-Σοσιαλιστικο σε εθνικιστικο κομμα) ειναι επικινδυνος... αλλα ειναι γνησιος!
Το πως πρεπει να ειναι ο "πραγματικος εθνικιστης" ΔΥΣΤΥΧΩΣ εξαρταται και απο το πως πρεπει να ειναι ο "ανωτερος ανθρωπος" - τα ιπποτικα που αναφερεις για τον "πραγματικο εθνικιστη" -με τα οποια συμφωνω- με τα χρυσαυγητικα που γνωριζουμε μοιαζουν με την (μικρη η μεγαλη) σχεση μεταξυ των "Ασκητικη" του Καζαντζακη και "Υπαρχω" του Καζαντζιδη... τρεχα γυρευε!
Επειδη ο εθνικισμος -ακομη και ο κατα-συκοφαντυμενος εθνικο-σοσιαλισμος, με τον οποιο βεβαια διαφωνω- ως ιδεολογια (ειδικα στην Ελλαδα που ειναι ανωριμος... αλλα και διεθνως) χρειαζετε πνευματικη βοηθεια, σου δινω... παραγγελια: προσπαθησε να δημοσιευσεις το αρθρο που μεταφραζεις (ξερω τι εστι μεταφραση... σχεδον συγγραφη!) - εστω ενας να φωτιστει, φωτιστηκε ο κοσμος!
Το αρθρο περι εθνους, εκτος απο λογους ιδεολογιας, με ενδιαφερει και λογω επαγγελματος (σχετιζομενο με την εθνολογια-γεωγραφια) - δυστυχως, λογω επικρατουσας "αριστερης" (ειναι προβληματικος αυτος ο διπολικος αξονας -προτιμω αλλα πολυ-πολικα μοντελα πολιτικου φασματος... αλλα καταλαβαινομαστε!) σαχλο-ιδεολογιας διεθνως, η επιστημη/φιλοσοφια περι εθνους εχει καταντησει επικινδυνο αθλημα... δεν φοβασαι μηπως βρεθεις καμια μερα (κατα-)δικασμενος ως φασιστας και σου βγαλουν τα απλυτα στον αερα τα "αντιφα" ΜΜΕ(ξαπατησης); Τι θες και μπλεκεις κυρ-Αριστειδη μου...
Πολυ φοβαμαι πως σε (ναι, ενικος - συμφωνω απολυτα) βρισκω ιδιαιτερα ενδιαφερων καιρο τωρα οποτε για καλυτερη επικοινωνια στο μελλον -θα με ανεχθεις πιστευω- με βαφτιζω: "ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ"!

Αριστείδης είπε...

Καίρια θέματα θίγεις και χαίρομαι που υπάρχει κοινός τόπος.
Το άρθρο είναι πολύ δύσκολο: 1) είναι φιλοσοφικό. Αυτό σημαίνει εξ ορισμού βαρύ και προϋποθέτει βασικές γνώσεις φιλοσοφίας. Σχεδόν αδυνατώ να επεξηγώ και τα βασικά μαζί με το άρθρο 2) είναι τεράστιο. Περί τις 15 σελίδες στην αγγλική. Άρα πρέπει να μεταφέρω τα κύρια σημεία του. Πώς να το κάνω αφού ΟΛΟΚΛΗΡΟ είναι σημαντικό και κάθε παράγραφος μετράει; 3) δεν έχω πνευματικά δικαιώματα, άρα δεν μπορώ να το δημοσιεύσω ως έχει (ελληνικά ή αγγλικά) παρά μόνο να γράψω κριτική με μικρά αποσπάσματα. Δυσχερέστατο.
Θα πρέπει να αναμείνετε πολύ.

Και βέβαια φοβάμαι. Αν δεν φοβόμουν θα είχα το blog επώνυμο, θα είχα ταράξει τα νερά (και μάλιστα πολύ) και θα είχα να αντιμετωπίσω από εισαγγελείς έως τραμπούκους. Θα μπορούσα να βγάλω και λεφτά, αλλά τότε θα είχα να αντιμετωπίσω και το σινάφι μου.
Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστίες.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά βλέπω αναρχικούς να κρατάνε ίση απόσταση τους αντιφά με τους χρυσαυγίτες.
Αρχίζουν να βλέπουν πιο μακρυά απο οτι έβλεπαν λίγο καιρό πριν.
Πιστεύω πως θα κρατήσουν απόσταση και απο τους αριστερούς. Θα τους βάλουν στο ίδιο τσουβάλι αριστερούς, κομμουνιστές , χρυσαυγίτες και δοσίλογους.

Αυτό που έβλεπα σε αντι-φασιστικά συλλαλητήρια ενωμένους αριστερούς, κομμουνιστές και αντιφά με αναρχικούς θα αρχίσει να διαλύει.
Η αριστερά αρχίζει να φαίνεται ότι κοντεύει να γίνει εξουσία οπότε πρέπει ο αναρχικός χώρος να κρατήσει λιγη απόσταση.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Απο την μια εχουμε γιαλαντζιΦΑΣΙΣΤΕΣ και απο την αλλη αντιφασιστοΦΑΣΙΣΤΕΣ στο δε καπακι μια ομαδα στυλιζαρισμενων μισοτρελλων (αναρχικοι ντε.. και καλα) που διαμαρτυρεται γιατι μπαινουν στα χωραφια της και ανησυχουν, αν προσθεσει κανεις και ολους εμας τους καιρια βαρεμενους που συμμετεχουμε εκφραζοντας αποριες και αποψεις επι του..ολου θεματος, νομιζω οτι αβιαστα καποιος μπορει να μας περιγραψει σαν ενα κινουμενο τρελλαδικο με σπασμενα φρενα σε ξεφρενη πορεια προς τον γκρεμο.
Ελλαδα 2013 ! Η μονη χωρα που φοβαται ακομη και ο γκρεμος να την δεχτει !
Οχι δεν τα εχουμε δει ακομη ολα - ειμαστε μολις στην αρχη παιδια..
Strange Traveller

Αριστείδης είπε...

Προς Παναγιώτη:

Λογικός ο συλλογισμός σου. Σε ένα λογικό κόσμο ασφαλώς έτσι θα ήταν. Πάντως αμφιβάλλω για το αν "θα επικρατήσει η λογική". Ίσως έχει δίκιο ο Strange Traveller. Πάντως έχω προειδοποιήσει, πως αν η "Αριστερά" γίνει εξουσία, οι αντιεξουσιαστές θα φάνε πολύ ξύλο. Κάτι σαν τα σοσιαλιστικά ΜΑΤ ένα πράγμα.

Προς Παράξενο Ταξιδιώτη:

Κινούμενο προς τον γκρεμό τρελάδικο! Αυτός κι αν είναι επιτυχής χαρακτηρισμός!

Ανώνυμος είπε...

@Παναγιωτη (2013/11/08-10.58)
Η "συσπειρωση αναρχικων", ως (κατα την γνωμη μου) πραγματικοι -εν δυναμει- αναρχικοι, συνηθως κρατουν -οχι ισες, αλλα εστω...- αποστασεις - απλα οπως ηδη εγραψα ειναι μολις ενας η ελαχιστα περισσοτεροι του ενος οποτε...
Μιας και εξ'αφορμης αρθρου του Αριστειδη (του δικαιου!) που αφορα -κυριως!- αυτους γινετε η συζητηση μας, ενα παραδειγμα της γνησιας στασης τους ειναι αυτο: "Μία αιματηρή πορεία του Ε.Λ.Α.Σ. - Πύργος, Καλαμάτα, Μελιγαλάς…" (http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=396%3A2012-09-12-21-50-14&catid=20&Itemid=50&lang=en).
Περιττο να αναφερω πως οι "αλλοι" (οι συντριπτικη πλειονοτητα των "αναρχικων") δεν θελει ουτε να ακουει για αυτους και τους εχει "επικυρηγμενους"!

@Strange Traveller (2013/11/08-10.41)
Σιγουρα συμφωνω με το "αντιφασιστοΦΑΣΙΣΤΕΣ", ακομη και με το "γιαλαντζιΦΑΣΙΣΤΕΣ" κατα περιπτωση, αλλα η "συσπειρωση αναρχικων" ειναι -η εστω προσπαθει να γινει!- γνησια αναρχικη κοινοτητα (και οχι μονο στα λογια), οχι ".. και καλα" - απλα ειναι μολις ενας η ελαχιστα περισσοτεροι του ενος οποτε σιγουρα δεν εκφραζουν τον (αυτο-)αποκαλουμενο Ελληνικο "αναρχικο" χωρο... βεβαια εστω και ενας να φωτιστει απο τον λογο και τις πραξεις τις, φωτιστηκε ολος ο κοσμος!

@Αριστειδης
Χμμμ... και εγω αυτοπροστατευομαι (καλυψη, αποκρυψη, παραλαγη, διασπορα... σου εγραψα ηδη πως ειμαι κομαντο των special forces!), και απο εισαγγελεις και απο τραμπουκους (κυριως "αριστερους" στην περιπτωση μου, αλλα οχι μονο...).
Καταλαβαινω τα προβληματα που αναφερεις σχετικα με το αρθρο περι Εθνους, ομως η παραγγελια, εστω λιγο μεζεδακι μιας περιληψης, ισχυει διοτι μας εταξες κερασμα!

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ