Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Ο Τραπεζίτης ξαναχτυπά (από δανεικά σε δανεικά).Πρώτα έκλεψε τον πλούτο μας. Μετά μας επέστρεψε ένα πολύ μικρό μέρος υπό μορφή δανεικών. Όταν η μάζα εθίστηκε στα δανεικά πυροδότησε μια κρίση. Κανείς δεν αντέδρασε (κόβεται η πρέζα;). Την διαχειρίστηκε ο ίδιος υπό μανδύα φιλελεύθερου ή σοσιαλιστή. Προσπάθησε τάχα να μειώσει τα χρωστούμενα, αλλά τα αύξησε. Αφού έφαγε το καταπέτασμα, φόρεσε αριστερή ριζοσπαστική προβιά και ξανατάζει δανεικά. Εγγυάται καταθέσεις (δανεικών), δεσμεύεται για αύξηση συντάξεων (δανεικών) και υπόσχεται χιλιάδες θέσεων εργασίας (με μισθούς δανεικών). 

Το πιο σατανικά κόλπα είναι απλούστατα. Το νυν κόλπο περιλαμβάνει το ψεύτικο δίλημμα: «ή τα παλιά δανεικά ή καινούρια δανεικά». 

Τα πρεζόνια (των δανεικών) μυαλό δεν βάζουν. Τσίμπησαν το δόλωμα (δίλημμα). 

Οι υπόλοιποι εξωθούμεθα στα άκρα. 

Να πιάσουμε τις γωνίες. Να πάρουμε τα βουνά. Χωρίς δανεικά.

Υ.Γ Αλέξη να υποθέσω ότι στην παροχολογία («πάρε κόσμε, δανεικά είναι») περιλαμβάνονται και όλοι οι λαθρομετανάστες τους οποίους έχεις υποσχεθεί να νομιμοποιήσεις (δεν θυμάμαι να το αναίρεσες ποτέ);
2 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
τό μεγαλύτερο λάθος τής ανθρωπότητας είναι ότι επέτρεψε τήν ύπαρξη ιδιωτικών τραπεζών.
Εάν κάθε χώρα είχε απόλυτα κρατικές τράπεζες πού θά λειτουργούσαν σάν ιδρύματα μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δέν θά είχαμε τό απίστευτο φαινόμενο ενός πλανητικού χρέους τών 340 τρίς, τό οποίο είναι ψεύτικο, ανύπαρκτο καί δημιουργήθηκε μέ τήν συγκατάθεση πουλημένων, λαδωμένων καί προδοτικών κυβερνήσεων.
Οί μεγαλύτεροι βρυκόλακες τού πλανήτη είναι οί τραπεζίτες.

Αριστείδης είπε...

Χρέος ανύπαρκτο και ιδιώτες που εκβιάζουν. Το ξέρεις, το ξέρω, οι μαλάκες που μας περιτριγυρίζουν όμως δεν θα το μάθουν ποτέ. Το μισθουλάκο του ο ένας, το ξανθό αιδοίο ο άλλος, τη σύνταξή του ο τρίτος. Σκοτώνονται μεταξύ Αντώνη και Αλέξη, γμ τα σκατά στο κεφάλι τους ...