Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ρε πούστηδες δεν είμαστε ζητιάνοι.



Περνάει η οικογένεια από τη γειτονιά. Στο πεζοδρόμιο εξαθλιωμένος άστεγος. Το ένα παιδάκι (φοράει γαλαζοπράσινα) αποστρέφει το βλέμμα, όπως ο μπαμπάς και η μαμά. Το άλλο παιδάκι (στα ροζ ντυμένο) σοκάρεται: 

«Μαμά, μπαμπά! Ένας που πεινάει και κρυώνει! Να του δώσω μια δεκαρίτσα;». 

«Όχι παιδί μου. Θα την χρειαστείς για το επόμενο παιχνιδάκι σου». 

«Μα έχουμε πολλά λεφτά». 

«Στην οικογένειά μας τίποτε δεν χαρίζεται. Όλα έχουν την αξία τους». 

Έτσι είναι αυτή η οικογένεια. Γονείς, κηδεμόνες πιο σωστά, πωρωμένοι. Παιδάκια υπάκουα. Τα πιο πειθήνια στο πνεύμα των γονέων. Τα πιο απείθαρχα το πολύ-πολύ να γυρέψουν καμιά άδεια. 

Αυτή η «οικογένεια» βρωμάει. Αυτή η στοργική «Ευρώπη των λαών», η δίκαιη «Ευρώπη των θεσμών», «η Ευρώπη των δικαιωμάτων», η Ευρώπη στο δρόμο προς την «ολοκλήρωση», δεν είναι παρά μια σκατοσακούλα. 

Να τη στείλουμε στον αγύριστο. Κι αυτήν και τα παιδιά της. 

Να τους το πούμε καθαρά: Ρε πούστηδες μπορεί να πεινάμε και να κρυώνουμε, αλλά δεν είμαστε ζητιάνοι. Στο δρόμο πεθαίνουμε αλλά δεν τα θέλουμε τα γαμημένα λεφτά σας. Τραβάτε στο διάολο επιτέλους! 


5 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Φυσικά καί δέν είμαστε φίλε μου. Έτσι όμως θέλουν νά μάς εμφανίζουν. Η επίθεση είναι πολύπλευρη καί πολυεπίπεδη. Είναι όμως στά τελευταία της. Γι' αυτό είναι καί τόσο έντονη. Πλησιάζει τό τέλος. Τών αχρείων. Τών γκλομπαλιστών.

Αριστείδης είπε...

Φωνάζω μήπως ακούσει κανείς απ' αυτούς που φάγανε το παραμύθι τής "αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης". Ζητάμε ελεημοσύνη απ' αυτούς που μας κλέψανε και διαπραγματευόμαστε κιόλας και είμαστε και υπερήφανοι για τη "σκληρή διαπραγμάτευση". Κατάντια.

Αυτόλυκος είπε...

Πράγματι, γιά κατάντια πρόκειται. Καί μή χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ - ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΑΙ (ισως, ΙΣΩΣ, οχι εσυ)... ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΑΛΙΟ-ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΖΗΤΟΥΛΑ ΕΛΛΗΝΑ!
Εγω Αριστειδη, την -ελαχιστη- ελεημοσυνη μου προσεχω που την δινω - και βεβαια δεν δινω σε παλιο-πουσταρια ζητουλες που εχουν φερει τον εαυτο τους σε τετοια θεση διοτι νομιζουν πως οι υπολοιποι τους χρωστουν. Τον οποιο οβολο μου τον λαμβανουν μονο οσοι δεν ευθυνονται για την κατασταση τους, και φυσικα αν αποδειχθουν αχαριστοι... τερμα το τζαμπα!
Οι Εβραιοι λενε πως, αν δεν ξερεις αν ενας ζητιανος σε κοροιδευει η αν πραγματι εχει αναγκη, πρεπει να δινεις σε καθε εναν που σου ζητα, διοτι αν τον προσπερασεις ισως τον αδικεις - ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ Ο ΠΑΛΙΟ-ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.
Ισως, ΙΣΩΣ, κρινεις εξ'ιδιων (γιαυτο ισως, ΙΣΩΣ, δεν εισαι ζητιανος/πουστης): εσυ λες "δεν τα θέλουμε τα γαμημένα λεφτά σας" - Ο ΠΑΛΙΟ-ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΖΗΤΟΥΛΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ!

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ο παλιατζης ολα ολα μας τα περνει
χαχαχαχα

https://youtu.be/c8U8z1So4YA