Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Ανήκεστος βλάβη τής Δικαιοσύνης. (Κάντο όπως ο Άκης).Από την ιστοσελίδα τού Μάκη τού Ζούγκλα, οι παρακάτω διδακτικοί διάλογοι: 

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Βλαστό του είπε ότι υπάρχουν ακόμη νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει όπως η αίτηση χάριτος ή να αιτηθεί αποφυλάκιση επικαλούμενος ανήκεστο βλάβη καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 
Βλαστος: Σέβομαι την απόφασή σας. Θα πάω όμως παραπάνω. Εγω έχω σβήσει 20 χρόνια μέσα στη φυλακή. 
Πρόεδρος: Όμως παραβιάσατε δύο φορές την αναστολή 
Βλαστος: Ήμουν λάθος εκεί. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στα δικαστήρια σας 
Πρόεδρος: Προσπαθήσαμε να μην αδικήσουμε κάποιον. Ευχαριστώ πολύ όλους 
Εισαγγελέας Παν. Αγγελοπουλος:Τον παράδεισο τον άνοιξε πρώτος ο ληστής. Εμείς όλοι είναι είμαστε πολύ πίσω 
Συνήγορος υπεράσπισης: Ο ληστής είχε το Χριστό δίπλα του 
Εισαγγελέας : Και ο Παναγιώτης τον έχει».

 
 
Τώρα βέβαια, Μάκης Ζούγκλας είναι αυτός, δεν είναι να του ‘χεις εμπιστοσύνη. Αν όμως έτσι, ή κάπως έτσι, ειπώθηκαν όσα ειπώθηκαν, βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την Ελληνική Δικαιοσύνη: 
1) Μετά το πέρας μιας δίκης ο Πρόεδρος του δικαστηρίου αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί (!) μάλλον εξ ονόματος όλων των δικαστών: «Προσπαθήσαμε να μην αδικήσουμε κανέναν!». Περίεργο να χρειάζεται επανάληψη και τονισμό το αυτονόητο δεν νομίζετε; 
2) Ο Εισαγγελέας αισθάνεται την ανάγκη να ανοίξει φιλοσοφική συζήτηση στα όρια που τέμνονται η νομική επιστήμη (η φιλοσοφία του Δικαίου) και η θρησκεία. Μετά την καταδίκη ενός ανθρώπου (ισόβια και κάθειρξη για απαγωγή και φόνο!) τον αναφέρει με το μικρό του όνομα και τον παραλληλίζει με τον μεταμελημένο ληστή που σταυρώθηκε δίπλα στον Κύριο! Τα σχόλια δικά σας.
3) Ο Πρόεδρος αισθάνεται την ανάγκη να υποδείξει (!) στον κατηγορούμενο, τρόπους για να γλυτώσει τις ποινές που ο ίδιος του επέβαλε! 
Σαν να του λέει: «τι ξοδεύεις βρε Παναγιώτη χρήμα και φαιά ουσία για να διοργανώσεις επικίνδυνες αποδράσεις; Τι ελικόπτερα, ανεμόσκαλες και μασκαραλίκια; Πάρε ένα χαρτί γιατρού εκεί πέρα να ξεμπερδεύεις!».

Εδώ τα σχόλια δικά μου:

Καλά τα λέει ο άνθρωπος! Τα συνδικάτα του εγκλήματος (πρέπει να) βρίσκονται σε διαρκή και ειλικρινή συνεργασία με τους «θεσμούς». Οποιοσδήποτε Νονός ή μπράβος, έχει ανεξάντλητες δυνατότητες να αποφύγει την τιμωρία. Αν δεν αποδώσουν οι «φιλίες» του με πολιτικούς, οι «επαφές» του με δημοσιογράφους, οι «γνωριμίες» του στην αστυνομία, οι «επιφανείς» ποινικολόγοι, ο «φόρτος εργασίας» των δικαστηρίων, οι «μακρόθυμοι» δικαστές ή κάποιο από τα πολλά «κυκλώματα», τότε τον λόγον έχει η επιστήμη! Ανήκεστος βλάβη της υγείας! 

Να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας μ' εκείνη του Προέδρου: 
«Παναγιώτη κάντο όπως ο Άκης! Κάντο όπως τόσοι και τόσοι!».

Για την ανήκεστο βλάβη της Δικαιοσύνης, έχει να μας πει κάποιος από τους λειτουργούς της κάτι; 


1 σχόλιο:

Αυτόλυκος είπε...

Αυτό δείχνει δικαστή καί εισαγγελέα πού φοβούνται εκδικητικές ενέργειες.
Η ομάδα τού Βλαστού είναι μεγάλη, μέ πολλούς φονιάδες καί με σχετικό περιστατικό στό όχι καί τόσο μακρυνό παρελθόν.