Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή ενός πατέρα στο Υπουργείο Παιδείας.Θέμα: Παράλληλη Στήριξη - Κοροϊδία 

Από: ...........ς .................ς
Με EMAIL: ...........@yahoo.gr 
Τηλέφωνο: 210.............. 69...............

............ς ...........ς. Γεννημένος στις ............... 20.... Μαθητής της Β’ Δημοτικού στο .................... Πάσχει από αυτισμό. Είναι ανάπηρος με ποσοστό 67% δια βίου. Μετά από τρομερή ταλαιπωρία και αφού η δημοσιοϋπαλληλική ανοησία και γραφειοκρατική βαναυσότητα του κράτους σας εξαντλήθηκε (και στα δύο αυτιστικά παιδιά μου, με αποκορύφωμα το Α ΚΕΔΔΥ Αμπελοκήπων), οι δομές τού υπουργείου σας (ΔΕΔΕΑ) εδέησαν να του εγκρίνουν πλήρη παράλληλη στήριξη για όλο το Δημοτικό (υποθέτω, γιατί η γνωμάτευση χρειάζεται «ερμηνεία»). Πέρυσι ήλθε μια ειδική δασκάλα για 8 (οκτώ), όλες κι όλες, ώρες την εβδομάδα. Φέτος ήρθε για 6 (έξι) ώρες. 
Τώρα το σχολείο μού ζητά «να διαμαρτυρηθώ στο υπουργείο». Ο κύριος σύμβουλος «δεν μπορεί να κάνει κάτι». Μου συστήνουν να πάω πάλι στο ΚΕΔΔΥ για μία ακόμη γραφειοκρατική γελοιότητα: «να συμπληρώσουν ότι το παιδί χρειάζεται τμήμα ένταξης». 
Είναι σαφές ότι με κοροϊδεύετε. Είναι σαφές ότι δεν ζω σε πολιτισμένο κράτος, αφού ο πολιτισμός φαίνεται και από την συμπεριφορά του κράτους στα ΑμΕΑ. Είναι σαφές ότι στερείτε από το παιδί μου αυτό που δικαιούται. Είναι σαφές ότι πιστεύετε πως οι φανφάρες στα κανάλια και οι χλιδάτες ιστοσελίδες αρκούν. 
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό θα περάσει έτσι; 
Απαιτώ λύση τώρα. Όχι μόνο για το δικό μου το παιδί. Για όλα. 

..........ς ..................ς .................., αρκούντως εξοργισμένος ώστε να χτυπηθώ με οποιονδήποτε (επειδή ο υπουργός σας είχε δηλώσει τις προάλλες ότι θα χτυπηθούνε με όσους διακρίνουν τα παιδάκια με βάση το χρώμα). 
Προσέξτε, δεν θέλω δικαιολογίες, ευχολόγια και υπεκφυγές, θέλω βοήθεια για όλα τα παιδάκια που το έχουν ανάγκη. Το παρόν κοινοποιείται στο διαδίκτυο. Αν απαντήσετε, συνιστώ να προσέξετε και τα κόμματα, διότι θα κοινοποιήσω και την απάντηση στο διαδίκτυο. 

Υ.Γ Για την ακρίβεια των αναφερομένων και την εγκυρότητα της καταγγελίας, εγγυώμαι προσωπικά. 
Αριστείδης 

Ανανέωση 11-10-2017
Αγαπητέ κύριε, το μήνυμά σας προωθήθηκε στην ηγεσία.
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Με εκτίμηση.
Γραφείο ενημέρωσης πολιτών. 
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: