Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ακύρωση της Συμφωνίας; Γελάμε δυνατά!



Επειδή ορισμένοι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν. Επειδή η νεοφιλελεύθερη δεξιά (ΝΔ) και διάφοροι άλλοι ψευτοπατριώτες (από λαϊκή δεξιά και Χρυσή Αυγή μέχρι ΠΑΣΟΚ και νεόκοπους πατριώτες της αριστεράς) ψεύδονται συνειδητά και καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες. Προτείνω να διαβάσετε ΕΔΩ

Πρόκειται για άψογη νομική επιχειρηματολογία από γνώστες του θέματος: Εάν η Βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία Κοτζιά-Δημητρόφ, ΝΟΜΙΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Όταν ο Παπαχριστόπουλος, η Κουντουρά, ο Δανέλλης και τ’ άλλα παιδιά την ψηφίσουν, ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Το περιβόητο «Διεθνές Δίκαιο», το οποίο υποτίθεται ότι μας προστατεύει, αυτό υπό το οποίο οι Τουρκαλάδες άρπαξαν τη μισή Κύπρο και οι Αλβανοκατσαπλιάδες το Κοσσυφοπέδιο, είναι έτσι δομημένο, ώστε να προστατεύει ΠΑΝΤΟΤΕ το συμφέρον των ισχυρών. Ισχυροί στην περίπτωσή μας είναι οι Αμερικανοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το παιχνίδι σε πλαίσιο «θεσμών» και «πολιτεύματος» είναι πάντοτε χαμένο για τον λαό. Όχι μόνο για τον λαό μας, αλλά και για οποιονδήποτε λαό. 

Κλείστε λοιπόν τ’ αυτιά σας στις σειρήνες. Η Συμφωνία ΔΕΝ θα ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο ή οποιαδήποτε άλλη Στοά. Η Συμφωνία ΔΕΝ θα ακυρωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ν.Δ, τη σύμπραξη Βελόπουλων, Κρανιδιωτών, Μπαλτάκων κτλ. Η Συμφωνία δεν θα ακυρωθεί από την Κωνσταντοπούλου και άλλους μεταμελημένους Συριζαίους. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ. 

Ο μόνος «θεσμικός» τρόπος να μην ακρωτηριαστούμε (ας είμαστε ρεαλιστές, σε βάθος χρόνου θα τεθεί θέμα «ενοποίησης των Μακεδονιών» εκτός Ελλάδας), ήταν (και παραμένει για λίγες μέρες ακόμη) να μη φθάσει στη Βουλή. Ήταν (και παραμένει για λίγες μέρες ακόμη) η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας (με τη βεβαιότητα πρόωρων εκλογών και την ελπίδα νέας Βουλής που δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία). Βεβαίως το σύστημα προέβλεψε ορθά και οχύρωσε την κερκόπορτά του: τοποθέτησε στη θέση κλειδί και συνάμα Αχίλλειο πτέρνα του τον υπ’ αριθμόν 1 Καραμανλικό Αχυράνθρωπο. Δεν πιέστηκε να παραιτηθεί. Δεν πιέστηκε καθόλου, από κανέναν και για κανένα λόγο, τρανή απόδειξη του σικέ παιχνιδιού του «πολιτεύματος» και των «θεσμών». Μένει εκεί, ακλόνητος, για να συνυπογράψει με τους 151 νενέκους. 

Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να μην ακρωτηριαστούμε, όχι και πολύ «θεσμικός» (αν και ορισμένοι μπορούν να επικαλεστούν το άρθρο 120 του Συντάγματος) είναι η άμεση λαϊκή επέμβαση. Εδώ όμως πρόκειται για λαό κατά βάσιν φιλειρηνικό, που αναλώνεται σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια, τα οποία οι φρουροί του πολιτεύματος μπορούν προληπτικώς να πνίξουν στα χημικά και δε θα διστάσουν να πνίξουν και στο αίμα (επίσης προληπτικώς). 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό: το πολίτευμα και οι θεσμοί είναι υπεράνω του λαού. Η βούλησή τους θριαμβεύει επί της βούλησης του λαού. Θριαμβεύουν επί του λαού και η χαρά τους για τον θρίαμβο αυτό δεν τους αφήνει να κρυφτούν.


Η μόνη ρεαλιστική οδός που απέμεινε για να διαβεί ο λαός, είναι η παραδοχή του θριάμβου του πολιτεύματος. Είναι η συμμετοχή του λαού στο θρίαμβο. 

Να μαζευτούμε όλοι κατά την ψήφιση της Συμφωνίας. Στο Σύνταγμα. Να τους ζητωκραυγάσουμε. Να τους χειροκροτήσουμε. Όλους. Και την κυβέρνηση για την ψήφιση της Συμφωνίας και την αντιπολίτευση για την προσήλωσή της στους θεσμούς. 

Να τους ράνουμε με πέταλα! Να τους σηκώσουμε στα χέρια! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: