Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Μια και μόνη ερώτηση, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.



Κύριε Υπουργέ, 

Αισθάνομαι υποχρεωμένος, εκ των περιστάσεων, να σας απευθύνω δημοσίως το παρακάτω κρίσιμο ερώτημα: 

Κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 στην πρωτεύουσα, οι μπάντες θα παιανίσουν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», ναι ή όχι και γιατί; 

Πριν απαντήσετε σας θυμίζω ότι: 

1) Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου τελείται και θα τελεστεί και πάλι (φαντάζομαι) μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ήτοι εκεί που πολύ πρόσφατα (20 Ιανουαρίου 2019) κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους συλλαλητηρίου (δεύτερου κατά σειρά στον συγκεκριμένο τόπο), εκατοντάδες χιλιάδες αγνών Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, εκπροσωπώντας και εκατομμύρια άλλων μη παρόντων πολιτών, δέχθηκαν καταιγισμό χημικών ουσιών από τις δυνάμεις ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία) ενώ κατέθεταν την ψυχή τους. Ενώ διαδήλωναν ειρηνικά κατά της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, την οποία προώθησε και τελικώς κατέστησε νόμο του κράτους η κυβέρνηση στην οποία ανήκετε, με δική σας μάλιστα σύμπραξη. 

2) Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται και θα πραγματοποιηθεί και πάλι (φαντάζομαι) ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίον η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί συνυπεύθυνο για την επώδυνη εθνική ήττα της παραχώρησης σε γειτονικό κράτος Σλάβων τμήματος της ελληνικής ιστορίας και ενδεχομένως εθνικής κυριαρχίας. (Ο κύριος Παυλόπουλος ασφαλώς θεωρεί εαυτόν αθώον, οπότε -φαντάζομαι ότι- δεν θα διστάσει να παρευρεθεί, να συνομιλήσει με το κοινό, αλλά και να σταθεί σε στάση προσοχής καθώς θα παρελαύνουν οι Μακεδονομάχοι). 

3) Κατά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα είθισται να παρευρίσκεται και μεγάλο τμήμα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ήτοι υπουργοί που υπηρετούν μαζί σας υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και που συνυπέγραψαν μ’ εσάς την κύρωση της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ (προκαλώντας μάλιστα το δημόσιο αίσθημα με τη σπουδή τους και τις δηλώσεις τους), ενδεχομένως ο ανωτέρω πεφωτισμένος ηγέτης (προεξάρχων στις προκλήσεις), αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί των οποίων τις απόψεις επί του θέματος δεν γνωρίζω (απαγορεύεται, φαντάζομαι, να τις δημοσιοποιούν), πιθανολογώ όμως ότι ευρίσκονται σε πλήρη διάσταση με εκείνη των κυβερνητικών παραγόντων. 

4) Ο λαός που παρακολουθεί τις παρελάσεις έχει εξ ορισμού αυξημένες πατριωτικές ευαισθησίες, τις οποίες δεν διστάζει να εκφράζει με θερμές εκδηλώσεις και αισθάνεται υπερήφανος για το ένοπλο τμήμα του (Ελληνικό Στρατό) 

5) Οι μπάντες των παρελάσεων παιανίζουν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» ανελλιπώς κατά τα τελευταία έτη, ως ένδειξη (φαντάζομαι) πλήρους σεβασμού στον ποταμό αίματος του Μακεδονικού Αγώνα αφενός και αφετέρου στις υγιείς και απολύτως βάσιμες ανησυχίες του Ελληνικού λαού σχετικά με τις επιβουλές του γειτονικού κράτους εις βάρος της πατρίδας μας 

6) Ο Ελληνικός Στρατός μετέχει σε Συμμαχικό στρατό, αυτόν της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας, την οποία άλλωστε έχετε υπηρετήσει και προσωπικά και η οποία δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την αποδοχή της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή (η γνώμη του λαού της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία δεν φαίνεται να την απασχολεί) και την υποδοχή του γειτονικού κράτους ως μέλους της. 

Βέβαιος ότι θα λάβω απάντηση πατριωτική, σαφή και έμπρακτη. 
Με ιδιαίτερη τιμή 
Αριστείδης (ο Δίκαιος;) 

Υ.Γ 1 Το ερώτημα και οι υπενθυμίσεις γίνονται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Όχι προς την Υπουργό Προστασίας. 
Υ.Γ 2 Μην αρχίσετε πάλι, ξέρετε ποιοι, τα «ποιος είσαι εσύ που υπογράφεις ως Αριστείδης;». Δεν είναι ένας που ερωτά. Είμαστε εκατομμύρια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: