Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ακούστε ραγιάδες…



Η ντροπή σου, χιλιόχρονε ραγιά 
κι από τα σίδερά σου πιο βαριά! 

Κώστας Βάρναλης 

Κάποιος είπε ότι η κρίση είναι πρωτίστως ηθική. Οικονομική, πολιτική, ανθρωπιστική … είναι δευτερευόντως. Βουνό το δίκιο του, ας το πάμε και πιο πέρα. 

Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Υπερηφάνειας. 

Αυτό λείπει, από εκεί ξεκινάνε όλα. 

Ραγιάδες. 

Ραγιάδες οι ταγοί. Μες στη Βουλή, στα Ανώτατα Δικαστήρια, στην Αρχιεπισκοπή, στην Ακαδημία, στα Πανεπιστήμια, στα εκδοτικά συγκροτήματα, στα τζάκια … η σπορά των κοτζαμπάσηδων, των δωσίλογων και των χουντικών. 

Ραγιάδες οι πολίτες. Τα μιστά, τις συντάξεις, τα επιδόματα (όλα δανεικά), τα μπάνια του λαού, την τσόντα και τα τουρκικά σήριαλ. 

Δουλοπρέπεια και υποτέλεια. 

Από εκεί ξεκινάνε όλα. 

Επιτέλους ραγιάδες, σταθείτε κάποτε στο ύψος των περιστάσεων. Τσοπαναραίοι και πρόβατα, αρχηγοί και ψηφοφόροι, ελίτ και ζήτουλες κάντε κάτι αξιοπρεπές, έστω για μία και μοναδική φορά. 

Δώστε τα κλειδιά της Ελλάδας στον Ερντογάν. Απευθείας και γρήγορα. 

 
Μην το κουράζετε με διαπραγματεύσεις, συνομιλίες, συνθήκες, διεθνή δίκαια, συντεταγμένες, Λωζάνες, ΟΗέδες, Χάγες. Μην μας ζαλίζετε με θερμά επεισόδια, απειλές πολέμου, συμμαχίες και αποτρεπτικές δυνάμεις. Θα ‘ναι ντόμπρο να επιστρέψετε τη χώρα στον Σουλτάνο. 

Δώστε τα κλειδιά στον Ερντογάν. 

Σ’ αυτό το αιμοσταγές, μεγαλομανές θηρίο. Σ’ αυτόν τον διεφθαρμένο παράφρονα και μισάνθρωπο. 
Δεν είναι, ο Ταγίπ, τίποτε άλλο από το alter ego των οικονομικών φονιάδων τής Δύσης. Δεν είναι τίποτε παραπάνω από το αντεστραμμένο είδωλο ενός ιέρακα της Ουάσινγκτον ή των Βρυξελλών, στον παραμορφωτικό καθρέφτη τού ιμπεριαλισμού. Δεν είναι τίποτε λιγότερο από τον κύριο Τζέκιλ ενός φίλου, εταίρου και συμμάχου δόκτορος Χάιντ. 

Εμπρός λοιπόν ραγιάδες, αξιοπρέπεια! 
Πετάξτε τα φύλλα συκής και ξεγυμνώστε τη φύση σας.