Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Προσοχή! Μην παίζετε «Θανάση»! Δεκάδες πλέον οι «μπαλαντέρ» της Νέας Τάξης.



Οι μυημένοι στα μυστικά της πράσινης τσόχας, της τράπουλας ειδικότερα, θα κατάλαβαν. Για όσους δεν έχουν σχέση με το τζόγο (άριστα πράττοντες) αναφέρω τη βασική διαφορά του τυχερού παιχνιδιού «Θανάσης» με το κλασσικό «κουμ-καν», του οποίου αποτελεί παραλλαγή: οι «μπαλαντέρ»! Στο νόμιμο-κλασσικό (και σε μεγάλο βαθμό τεχνικό) παιχνίδι, οι «μπαλαντέρ», τα φύλλα δηλαδή που μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα φύλλα (που λείπουν από τον παίχτη) είναι δύο. Στον παράνομο «Θανάση» είναι δέκα! Όσο περισσότερους «μπαλαντέρ» διαθέτει ο παίχτης τόσο το καλύτερο. Όταν μάλιστα ο dealer (αυτός που μοιράζει τα χαρτιά· οι αγγλοσαξονικοί όροι στο παρόν κείμενο αναφέρονται εντελώς συμπτωματικά, αν σας γεννιούνται συνειρμοί με ξένες πρεσβείες δεν φταίω εγώ) είναι επαγγελματίας (χαρτοκλέφτης), μπορεί άνετα να αποκτήσει πολλούς ή και όλους τους «μπαλαντέρ» και να κερδίσει, όσο καλοί κι αν είναι οι αντίπαλοι.


Ποια η σχέση των παιγνιόχαρτων μ’ εμάς;


Ελάτε τώρα! Μετρήστε:


Συνασπισμός και «συνιστώσες», Οικολόγοι-Πράσινοι, Φιλελεύθερη Συμμαχία, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Δράση και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον.

Ελσίνκια, Ουράνια τόξα, Μασκαρεμένες Καθυποδουλωτικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο).

Βαλλιανάτοι, Δημητράδες, Λαζόπουλοι, Βοσκόπουλοι, Τρεμόπουλοι.


Άπαντες «μπαλαντέρ» και μάλιστα σημαδεμένοι. Στα χέρια αδίστακτου και επιδέξιου dealer. Βουλώνουν τρύπες. Γεμίζουν κενά, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοβοηθούνται.


Τι λείπει σήμερα; Αριστερά με χαμηλά λιπαρά, για γκόμενες Βορείων Προαστίων; Τσούπ! Μπαλαντέρ! Δεν «τραβάει»; Ο επόμενος! Τι άλλο λείπει; Οικολογικές ευαισθησίες; Τον αντίστοιχο μπαλαντέρ! Και πάει λέγοντας…


Ενίοτε, για «τα μάτια του κόσμου» έχουμε και κανένα «σικέ» καυγαδάκι (δε λέω τίποτα για γύφτους που τα μαλώματα τα ΄χουν για πανηγύρια, γιατί θα προσβάλω τους γύφτους). Π.χ Δημητράς εναντίον Λαζόπουλου ή Συριζαίων. Παλιό το κόλπο. Propaganda. Marketing. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη showbiz και το μάθαμε πια. Δύο «αστέρες» (π.χ Βίσση-Βανδή) υποτίθεται ότι ερίζουν. Για διαφημιστικούς λόγους. Έτσι παραμένουν και οι δύο στη δημοσιότητα, τυχόν πολέμιοι του ενός συντάσσονται με τον άλλον (παραμένοντας όμως έτσι οπαδοί-καταναλωτές εντός του star system) και όταν έρθει η ώρα τα βρίσκουν! Αίφνης κάτι τους ενώνει και μαζί προς τη δόξα τραβούν! Και φτου κι απ’ την αρχή δημοσιότητα, μέχρι το επόμενο καυγαδάκι των ιδίων ή άλλων και… και… αέναη επανάληψη.


Ο dealer που λέτε, είναι πανέξυπνος. Μαθαίνει από τα λάθη του. Είδε ότι στο κλασσικό παιχνίδι έχανε συνέχεια. Ό,τι κι αν επιστράτευσε, ηττήθηκε. Πόλεμοι, εμφύλιοι σπαραγμοί, δικτατορίες, διχόνοια, δεν στάθηκαν ικανά να εξοντώσουν τους αντιπάλους (εμάς). Αγύριστα κεφάλια οι άτιμοι! Με το στανιό δεν κατάφερε τίποτε. Άλλαξε λοιπόν τους κανόνες. Έκανε το παιχνίδι πιο light. Ελκυστικότερο. Γκλαμουράτο. Επένδυσε σε πράγματα ωραία. Στα «ανθρώπινα δικαιώματα». Στην «αγάπη για το περιβάλλον». Στη «φιλία των λαών». Στο «δίκαιο του άλλου». Στην «πολυπολιτισμικότητα». Στην «προστασία των μειονοτήτων». Στην «άρση του κοινωνικού αποκλεισμού». Στην «ελευθερία σεξουαλικού προσανατολισμού». Στο «σεβασμό τής διαφορετικότητας και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού». Όχι όμως στα (ούτως ή άλλως αδύνατα) αυθεντικά χαρτιά, αλλά σε σημαδεμένα κάλπικα υποκατάστατα. Στους «μπαλαντέρ». Στα πλήρως ελεγχόμενα απ’ αυτόν, ψεύτικα κωλόχαρτα.


Στο στημένο αυτό παιχνίδι είμαστε χαμένοι από χέρι. Δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.


Σας εξορκίζω!


Μην τους ακούτε! Μην εκφράζετε τη διαμαρτυρία σας μέσω αυτών. Μην τους ψηφίζετε! Σκίστε τους «μπαλαντέρ» και κόψτε τα χέρια του dealer!




9 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Κύριε καλημέρα σας !
Το αρθρο σας ειναι καταπληκτικό, οπως και τα προηγούμενα !
Οι παραλληλισμοί σας παραστατικότατοι, οι μεταφορές σας πραγματικες, το πνεύμα σας οξύ και καυστικό..
Συνεχίστε να γράφετε ..

Θερμά συγχαρητήρια !

Μετά τιμής
Ντινόπουλος Ιωάννης

Αριστείδης είπε...

Με συγκινείτε κύριε Ντινόπουλε. Πολλές ευχαριστίες...

Υ.Γ Θαυμάσιος ο ιστότοπός σας. Μέσα στον ωκεανό του διαδικτύου μού είχε διαφύγει. Όχι πια...

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχη ανάλυση.
Ωραία το τοποθέτησες.

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεύονται καμμιά φορά και ρίχνουν τον μπαλαντέρ κάτω αλλά η ουσία είναι αυτό που γράφεις!

ange-ta είπε...

Ο τρεμόπουλος πάντως βγηκε προς μεγάλην χαρά των Τούρκων. Οπότε σκέφτονται, να μπούνε στην Ευρώπη, με τόσους εκπροσωπους που έχουν.

Αριστείδης είπε...

Προς Λαυρέντη.

Και να πετάξουν έναν "μπαλαντέρ" δεν τους νοιάζει. Έχουν πολλούς και είναι αναλώσιμοι! Και, θυμίζω, στο "Θανάση" απαγορεύεται να πάρεις χαρτί από κάτω! Ακόμα και στο "κουμ-καν" που επιτρέπεται γενικά να σηκώσεις το χαρτί που πέταξε ο προηγούμενος, όταν πρόκειται για "μπαλαντέρ", αυτό δεν είναι νόμιμο! Άρα, ούτως ή άλλως, χρήση "μπαλαντέρ" εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε! Όλοι για πάρτη τους!

Προς ange-ta

Για άλλη μια φορά σωστή! Έχουν και original Τούρκο οικολόγο, έχουν και τουρκολάγνο, ποιος τους πιάνει τους μεμέτηδες!

dimitris είπε...

Πολυ καλη και ευγλωττη αναλυση φιλε Αριστειδη! Μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

MIA ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΙΛΑΜΕ; ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΧΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΣΥΜΠΤΩΣΗ;)ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΜΗΤΡΑΛΟΙΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

alehantro είπε...

Η Τουρκία απαίτησε από την Ελληνική κυβέρνηση την απέλαση των πραξικοπηματιών που ζήτησαν άσυλο από την Ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του καθεστώτος της Άγκυρας.

Καταρχήν, το αίτημα απαίτησης ασύλου είναι ένα δικαίωμα που περισσότερο αφορά στους λαούς και τους αγωνιστές. Οι πραξικοπηματίες αυτοί σαφώς και έχουν διαπράξει έγκλημα εναντίον του λαού της Τουρκίας και πρέπει να δικαστούν ως εγκληματίες, και όχι μόνο, αλλά και να τιμωρηθούν υποδειγματικά. Όμως το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει αυτό. Το καθεστώς της Τουρκίας; Που εγκληματεί εδώ και τόσα χρόνια ενάντια στους λαούς, τις μειονότητες, τους εργάτες και εργαζόμενους, τους διανοούμενους κλπ. Μην ξεχνάμε ότι οι πραξικοπηματίες αυτοί μέχρι χθες ήταν επικεφαλής και αρχιτέκτονες των γενοκτονιών και βομβαρδισμών της Τουρκίας ως συνεργάτες του Ερντογάν. Ο Ερντογάν τους θέλει γιατί στράφηκαν εναντίον του. Όχι για να τους δικάσει ως εγκληματίες κατά του λαού και να αποκαταστήσει την ελευθερία και δημοκρατία που απαιτούν οι λαοί εδώ και τόσα χρόνια.

Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν την αποτροπή του πραξικοπήματος θα την μετατρέψει σε ευκαιρία για να δυναμώσει την δικτατορία του ενάντια στον λαό. Το αίτημα απέλασης των πραξικοπηματιών είναι μέσα σε αυτό το σχέδιο. Σαφώς θα υποστηρίζαμε την απέλασή τους, εάν αυτοί οι εγκληματίες δικαζόντουσαν στην χώρα τους ως εγκληματίες ενάντια στο λαό. Όμως ο Ερντογάν συνεχίζει τα εγκλήματα και ζητά τους εγκληματίες. Με λίγα λόγια, ο δικτάτορας θέλει τους πραξικοπηματίες.

Είναι γνωστό ότι η αριστερά πάντοτε υποστήριζε την απέλαση των ναζιστών στις χώρες που είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η απαίτηση ήταν να δικαστούν ως εγκληματίες ενάντια στο λαό. Και τα καθεστώτα αυτά δεν ήταν φασιστικά. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την ίδια κατάσταση.

Μια τέτοια επικίνδυνη πολιτική αργά ή γρήγορα θα στραφεί ενάντια στους αγωνιστές και ανοίγει τον δρόμο της απέλασής τους. Είναι λάθος λοιπόν να μην παίρνουμε θέση σε αυτό το ζήτημα και να ικανοποιούμε την δικτατορία με τα απόβλητα των δικτατοριών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν, οξύνοντας περισσότερο την πόλωση μέσα στον λαό, και διευρύνοντας κάθε είδους επιθέσεις ενάντια στο δίκαιο αγώνα των λαών, προσπαθεί να εξασφαλίσει όχι τις απαιτήσεις των λαών αλλά μία δικτατορία που μπορεί να ικανοποιήσει ή να καλύψει την επεκτατική πολιτική του κεφαλαίου και την συνέχιση φασιστικών συνθηκών στη χώρα.
Αποτράπηκε η απόπειρα πραξικοπήματος. Και τώρα τι έχει; Δημοκρατία;

Να ξεκαθαρίσουμε ξανά: Οι στρατηγοί που έκαναν την απόπειρα πραξικοπήματος και ο Ερντογάν, είναι εγκληματίες ενάντια στον κούρδικο, τούρκικο λαό, τις μειονότητες, τους εργάτες και εργαζομένους που εδώ και δεκάδες χρόνια στενάζουν. Στα χέρια και των μεν και των δε υπάρχει το αίμα των λαών και είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αμάχων. Να δικαστούν στα διεθνή δικαστήρια ως εγκληματίες πολέμου. Η έκδοσή τους στην Τουρκία δεν σημαίνει ότι θα δικαστούν για αυτά τα εγκλήματα αλλά επειδή ήταν αντίπαλοι του Ερντογάν. Η παράδοσή τους στην Τουρκία σημαίνει ότι θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία εχθρικών πράξεων ενάντια στο καθεστώς και όχι ως δολοφόνοι και σφαγείς των λαών.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα του Κουρδικού και του Τουρκικού λαού!

Ομάδα Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων