Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γράμμα στον Βλαδίμηρο.



Βλαδίμηρε.

Ανοιχτές επιστολές σε έλληνες «ηγέτες» δεν στέλνω. Είναι όλοι πιόνια. Έχουν όλοι αφεντικά. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το συμφέρον της Ελλάδας, μόνο για το συμφέρον των αφεντικών τους νοιάζονται. Γι αυτό τα λόγια μου δεν τα χαραμίζω.

Εσύ δεν έχεις αφεντικά. Είσαι ο ίδιος αφεντικό. Και τελευταία ασχολείσαι πολύ με την πατρίδα μου. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω σ’ εσένα. Δεν ξέρω ούτε το ένα εκατομμυριοστό απ’ όσα γνωρίζεις, αλλά πρέπει να σου πω πώς φαίνονται τα πράγματα «από μέσα».

Καταρχάς είναι πασίδηλο ότι κύριο μέλημά σου είναι τα συμφέροντα της δικής σου πατρίδας (γεωπολιτικά, οικονομικά κτλ) και όχι η υποστήριξη φιλικών λαών, ορθοδόξων χριστιανών κτλ. Αυτά είναι δευτερεύοντα ή τριτεύοντα.

Δεν σε μέμφομαι γι αυτό. Έτσι κάνουν οι ισχυροί. Έτσι θα ‘κανα κι εγώ αν ήμουν ισχυρός. Θα επέβαλα με οποιονδήποτε τρόπο την παρουσία μου (έστω και δια της πυγμής), θα αύξανα την επιρροή μου, θα κατοχύρωνα τα συμφέροντά μου, και αν (ΑΝ) μου δινόταν η ευκαιρία θα βοηθούσα και κάποιον φίλα προσκείμενο (αφού βέβαια είχε αποδείξει εμπράκτως ότι άξιζε βοήθεια).

Μέχρι εδώ καλά. Δον Κιχώτες και Ζορό δεν υπάρχουν.

Αυτά τα πράγματα όμως Βλαδίμηρε απαιτούν σοβαρότητα. Σοβαρούς συνεργάτες. Σοβαρούς συνομιλητές. Και τα δικά σου, μέχρι στιγμής, ερείσματα, δεν είναι σοβαρά.

Αρχικά σε είδαμε να δίνεις βάση στον αστειούλη βουτυράτο της Ραφήνας. Εκείνον που επί πενταετία επανίδρυε το κράτος, αλλά το μόνο που πήγε καλά επί των ημερών του ήταν οι σπουδές και η καριέρα της συζύγου του. Εκείνον που κήρυξε πόλεμο στους νταβατζήδες, αλλά στη θητεία του κάηκε η μισή Ελλάδα και οι νταβατζήδες χορεύανε στα αποκαΐδια. Εκείνον που κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και από φλεγόμενο μπουρδέλο τη μετέτρεψε απλώς σε φλεγόμενο μπουρδέλο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκείνον που δεν πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό, αλλά κατάφερε να πνιγεί χωρίς νερό. Να υποκύψει σε ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Λένε ότι τον φάγανε για τους δικούς σου τους αγωγούς. Λένε ότι τον στριμώξανε άσχημα. Ότι τον απείλησαν. Ότι τον εκβίασαν. Ότι θα τον δολοφονούσαν. Μπορεί να είναι αλήθεια.

Ποια είναι όμως Βλαδίμηρε η ειδοποιός διαφορά του σοβαρού ηγέτη από τον ξεφτίλα;

Ο σοβαρός ηγέτης έχει τσαγανό. Δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Δεν φοβάται για τη ζωή του. Κι αν τον στριμώξουν, αντλεί δύναμη από το λαό του. Βγαίνει και λέει την αλήθεια. Όλη την αλήθεια ή έστω όση μπορεί να αντέξει ο λαός. Και ζητά υποστήριξη. Και την παίρνει. Ηγέτης χωρίς λαϊκές πλάτες είναι ή διεκπεραιωτής ή δικτάτορας. Ετούτος ήταν το πρώτο. Γι αυτό και κρύφτηκε. Τσάμπα ο χρόνος σου.

Τώρα τελευταία Βλαδίμηρε δίνεις ρέστα για τον Εφραίμ. Μετά συγχωρήσεως, αλλά πάλι σε κουτσό άλογο πόνταρες.

Κάτι αλλόκοτο έχει αυτός ο ηγούμενος. Κάτι απωθητικό.

Εμείς εδώ, που λες Βλαδίμηρε, είχαμε άγιους γέροντες. Ταπεινούς και πένητες. Είχαμε Παΐσιο. Είχαμε Πορφύριο. Και ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι οι ασκητές. Μπορούμε να κρίνουμε θαυμάσια ποιος απαρνήθηκε τα εγκόσμια και αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο. Μας ξενίζουν λοιπόν καλόγεροι με βλέμμα λύκου, μαγούλες και προγούλια, μαύρα τζιπ και real estate business.

Δεν ζημιώθηκε, λένε, το Δημόσιο. Πολιτική η δίωξη. Βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας οι κατήγοροί του. Δεκτά όλα. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται η Ορθοδοξία Βλαδίμηρε είναι επίσκοποι που αποταμιεύουν μερικά δις για τα γεράματά τους, Αρχιερείς που ταξιδεύουν για επενδύσεις στην Αραβία και ηγούμενοι ειδήμονες στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Πώς λέγονται λοιπόν Βλαδίμηρε οι ορθόδοξοι που παρέχουν στους εχθρούς της Ορθοδοξίας όπλα για να την χτυπήσουν; Σοβαροί πάντως όχι.

Γι αυτό σου λέω Βλαδίμηρε.

Ευπρόσδεκτη η βοήθειά σου έστω και με το αζημίωτο. Καλοδεχούμενα ακόμη και τα αεροπλανοφόρα σου. Αν θέλεις όμως τη συμπαράσταση των Ελλήνων, να βρεις σοβαρούς εκπροσώπους στην Ελλάδα. Εξάντλησε κάθε περιθώριο.

Αν πάλι δεν βρεις, σημαίνει ότι δεν αξίζουμε βοήθεια και άσε μας στο χάλι μας. Ή, ακόμα καλύτερα, σε περίπτωση εχθροπραξιών στην περιοχή, ρίξε μας καμιά βόμβα από κείνες τις βαρβάτες που έχεις, να ησυχάσουμε…

14 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
πολύ καλό το άρθρο, όπως πάντα. Επιδή βλέπω πως έχεις κάποια αμφιβολία ή καί απορία με τις επιλογές του Πούτιν, να δώσω μερικές πληροφορίες, οι οποίες σε συνδυασμό με κάποια γεγονότα, ίσως φανούν χρήσιμες.
1). Βατοπέδι: Εγκαταλελημένο. Εμφάνιση Εφραίμ. Ανακαίνιση, εξοπλισμοί, ηλεκτρονικά αντίμετρα κατά παρακολουθήσεων, τακτικές επισκέψεις Καρόλου, τεράστια προβολή, επίσκεψη Εφραίμ στο Μπάκιγχαμ. Όλα αυτά δείχνουν, (κατά την γνώμη μου πάντα), ότι ο Εφραίμ είναι πράκτορας της MI6.
2). Πούτιν: Τα "έχωσε" χοντρά στα δύο μοναστήρια των Ιβήρων, τα οποία απεχώρησαν από την Γεωργιανή εκκλησία, καί προσεχώρησαν στην Ρωσική. Αρκετές καί οι δικές του επισκέψεις. Δεν δικαιολογούνται, παρά μόνον εάν "στήθηκε" δίκτυο της FSB.
3). Υπάρχει υπουργός εξωτερικών της Ε.Ε. (λαίδη Ashton). Τα σχέδια προβλέπουν σταδιακή υποβάθμιση των εθνικών ΥΠ.ΕΞ. μέχρι κατάργησής τους. Το Άγιο Όρος υπάγεται διοικητικά στο ΥΠ.ΕΞ. Όταν αυτό καταργηθεί, πού θα υπάγεται;
4). Θεωρώ ότι πίσω από την αποκάλυψη του σκανδάλου Βατοπεδίου βρίσκεται ο Πούτιν. Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα ήθελε την δημοσιότητα, γιατί καί τα δύο εμπλέκονται. Χρησιμοποίησε τον Εφραίμ, (εν αγνοία του πάντα), για να χτυπήσει αντίπαλα συμφέροντα. Τον εξέθεσε. Καί πράκτορας που εκτείθεται είναι καμμένο χαρτί. Δεν σταμάτησε όμως εδώ. Τον κάλεσε στην Ρωσία, με τιμές καί δόξες. Επιδίωξή του να φανεί ότι ο Εφραίμ "παίζει" καί με τους Ρώσους. Κάτι τέτοιο, στα μάτια μιάς μυστικής υπηρεσίας, δείχνει ένα πράγμα μόνον. Ότι το "καμμένο χαρτί" είναι πλέον διπλός πράκτορας καί πρέπει να αποσυρθεί. Να λοιπόν καί η προφυλάκιση, η οποία όμως δίνει την ευκαιρία στον Πούτιν να ξαναχτυπίσει τα αντίπαλα συμφέροντα που εκπροσωπούνται από το γνωστό τσίρκο που αυτοανακυρήχθηκε σε κυβέρνηση, κάνοντας μιά πρωτοφανή επέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας μας. Αυτό ίσως μας ωφελεί προσωρινά σαν λαό, όχι σαν κυβέρνηση (δεν τολμώ να γράψω Ελληνική).
Πράγματι, όπως λες, ο Πούτιν πόνταρε σε κουτσό άλογο. Στην κυριολεξία. Το επίθετο του Εφραίμ είναι Κουτσού!! Τα καλά κέρδη όμως δεν τα φέρνει το φαβορί, αλλά το αουτσάϊντερ! Η ειρωνία είναι ότι ο Εφραίμ θα τον ευχαριστεί γιά την υποστήριξη!
Όσο γιά τον βούδα της Ραφήνας, ουδείς δειλός δοξάστηκε. Μόνος του έτρεξε στον Πούτιν, όταν η Ντόρα με τις πλάτες των Μπούς του πριόνιζε την καρέκλα. Ο Πούτιν δεν είχε να χάσει τίποτα. Όταν όμως το παιχνίδι χόντρηνε, καί όταν του ήρθε το φιρμάνι από την Πρεσβεία να κανονίσει την ομαλή διαδοχή της εξουσίας, έπεσε σε μελαγχολία καί χρειάστηκε κατ' οίκον ιατρική παρακολούθηση.
Μήπως τελικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζει;

Αριστείδης είπε...

Προς Αυτόλυκον:
Α, μα εσύ δεν είσαι απλώς ενημερωμένος. Είσαι διαβασμένος!
Πολύτιμα τα σχόλιά σου.
Άλλωστε έχω δηλώσει ότι "δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και κατασκοπικά" και είπα και του Βλαδίμηρου ότι δεν γνωρίζω ούτε το ένα εκατομμυριοστό απ' όσα αυτός ξέρει και θα του πω πώς ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ τα πράγματα από τα μέσα.
Και στο ρητορικό ερώτημα "έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζει;" απαντώ: όχι μόνο τους έχουμε, αλλά και τους ανακηρύσσουμε και "ήρωες", "σωτήρες" κτλ, αναλόγως της κομματικής μας τοποθέτησης!

Αυτόλυκος είπε...

Καλή χρονιά εύχομαι, άν καί μέ αυτά πού θά δούμε φέτος θά έχεις κάθε δίκιο νά μέ πείς γρουσούζη!

mnk είπε...

Aριστείδη, γράφεις δυό πολύ μεγάλες αλήθειες:

1) "Ηγέτης χωρίς λαϊκές πλάτες είναι ή διεκπεραιωτής ή δικτάτορας."

Να υπενθυμίσω πως τα παιδάκια τα μεγαλωμένα στα κολλέγια, στα σαλόνια και στα τέννις-κλαμπ, δεν γνωρίζουν και δεν εμπιστεύονται τον λαό. Αντιθέτως, τον υποτιμούν, τον φοβούνται και ποτέ, μα ποτέ, δεν τον παίζουν.

2) Κάτι αλλόκοτο έχει αυτός ο ηγούμενος.

...κι εδώ μας "αποτελειώνει" ο Αυτόλυκος, με το "ο Εφραίμ είναι πράκτορας της MI6" και το "...στήθηκε δίκτυο της FSB".

Εμ, βέβαια! Έτσι παίρνουν όλα νόημα! Εξηγούνται όλα τα ανεξήγητα! Έως λεπτομερείας! Άλλωστε, η Κυπριακή εκκλησία έχει παλαιά παράδοση στην συνεργασία με τις βρετανικές υπερεσίες. Κι η Ρωσσική εκκλησία έχει επίσης παρελθόν στα δίκτυα. Κι ο Πούτιν.

Θυμάστε, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, πως έτρεξε ο Εφραίμ να προσκυνήσει τον άλλο πράκτορα στο Φανάρι, και πως έτρεμε κι έσκυβε, σαν το δαρμένο σκυλί μπροστά στο αφεντικό του;

Αισθάνομαι τελείως ηλίθια. Πόση στραβωμάρα έχω, ώστε να μην καταλαβαίνω τι βλέπω, μέχρι κάποιος να μου το δείξει με το δάχτυλο;! Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε, πως, όταν δεν περιμένεις να δεις κάτι, δεν το βλέπεις, ακόμα κι αν είναι μπροστά στη μύτη σου. Φτου!

Μπράβο, Αυτόλυκε!

Θεόφραστος είπε...

Ποιός "γαμμεί" και τον ηγούμενο και αυτόν που τον τακτοποιούσε με τη σειρά του...δλδ τον προηγούμενο!!!
Μεγάλος και ισχυρός ηγέτης στη σαπίλα που ζούμε και ταυτόχρονα μάγκας, άνθρωπος με ¨αρχίδια", δεν υπάρχει...
Αν δεν είσαι λαμόγιο τελείωσες!!!
Συγνώμη για τη γλώσσα, αλλά μου βγήκε μια δόση απρέπειας!!!
Καλή χρονιά σε όλους!!!

Αριστείδης είπε...

Προς Αυτόλυκον:
Γρουσούζης; Μπααα. Δεν πιστεύω ούτε σε γούρια ούτε σε γρουσουζιές.

Προς mnk:
Ούτε ηλιθιότητα, ούτε στραβομάρα. Απλώς κανείς μας δεν κάθεται να περάσει από κόσκινο ό,τι βλέπει και ακούει. Έχουμε κι άλλες δουλειές. Αυτό εκμεταλλεύονται και μας κρατούν στο σκοτάδι.
Και πού να έγραφα γι αυτά των οποίων είμαι γνώστης! Θα σου σηκωνόταν η τρίχα!

Προς Θεόφραστον:
Απρέπεια-ξεαπρέπεια ... δίκιο βουνό έχεις.

Προς όλους:
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια που αφήνετε συχνά-πυκνά. Με τονώνουν, με προβληματίζουν, με ενημερώνουν.
Τις θερμότερες ευχές μου για τη νέα χρονιά.

Αυτόλυκος είπε...

mnk
Ευχαριστώ, καί μήν στεναχωριέσαι. Γιά νά βγαίνουν συμπεράσματα χρειάζονται στοιχεία, πληροφορίες καί πολλή εξάσκηση! Στήν αρχή είναι κουραστικό, αλλά μέ τόν καιρό γίνεται σχεδόν αυτόματα.
Μιά καί ανέφερες τόν πατριάρχη, όλοι ξέρουν ότι υπηρέτησε στόν τουρκικό στρατό, (μέ τόν βαθμό τού υπολοχαγού), όπως ορίζει ο νόμος τού τουρκικού κράτους. Τίποτε τό μεμπτόν σ' αυτό. Ξέρεις όμως μέ τί ειδικότητα; Στρατιωτικού ιερέως!!! Θά μού πείς, καί τί ήθελες; Νά ήταν ελεύθερος σκοπευτής; Όχι. Καί ερωτώ: Τί θρήσκευμα έχουν οι Τούρκοι στρατιώτες; Τί βιβλίο τούς διάβαζε; Τό ευαγγέλιο; Όχι βέβαια. Θά τόν είχαν εκτελέσει! Κατάλαβες λοιπόν τί παιχνίδια παίζονται; Πήραν έναν μουσουλμάνο, (πρώην;), καί τόν έκαναν πατριάρχη!

mnk είπε...

@ Αυτόλυκε Ειδικά για τον Εφραίμ, είναι τόσες πολλές οι "αλλόκοτες" πληροφορίες, που χτυπούσαν όλα τα καμπανάκια μου, αλλά μονίμως μπουρδουκλωνόμουν και συμπέρασμα δεν έβγαζα. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Είμαι χριστιανή ορθόδοξη, άρα μέσα μου λειτουργεί ταμπού σχετικά με το Άγιον Όρος. Εθελοτυφλούσα, για να μην... σκανδαλιστώ!
Χα-χα!

Η πλάκα είναι πως, για παρόμοια τύφλωση, τσαντίζομαι με τα κομματόσκυλα, τους ιδεολόγους κλπ. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

Ο Μπαρθόλομιου δεν πιστεύει σε καμιά θρησκεία (μονοθεϊστική τουλάχιστον). Αυτό είναι προφανές, οι πράξεις και τα λεγόμενά του βοούν περί αυτού.
Δεν το ήξερα πως ήταν στρατιωτικός "ιερεύς"! Καταπληκτική πληροφορία! Μ' αρέσει ο τρόπος που χρησιμοποιείς την λογική σου. Εύγε!

@ Αριστείδη
Δηλαδή, μόνο για να μου ανοίγεις την όρεξη; Άμα δεν θέλεις να τα γράψεις εδώ -για ευνόητους λόγους- στείλε μέιλ, να μου σηκωθεί η τρίχα, άντε ντε!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Αυτόλυκος είπε...

mnk
Ο Μπαρθόλομιου πιστεύει στόν Άγιο Δολάριο, καί ο Εφραίμ πρέπει να ανακηρυχθεί Άγιος Πλυντήριος!

mnk είπε...

Το χρήμα δεν είναι ποτέ ο στόχος, αλλά το εργαλείο. Ειδικά άνθρωποι χωρίς απογόνους, σε ισόβιες θέσεις που τους δίνουν πρόσβαση στην διαχείριση πακτωλών χρημάτων, θα ήταν αστείο να κυνηγούσαν το χρήμα.
Τέτοιοι τύποι είναι είτε "ιδεολόγοι", είτε εκβιάσιμοι, ή και τα δυο. Ο Μπαρτόλομιου π.χ. είναι ομοϊδεάτης του Γκορμπατσώφ (και κάτι λέγεται και για εκβιάσιμος, δεν παίρνω κι όρκο).
Στον δε κόσμο των πρακτόρων, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό του καθενός, ούτε καν και το ίδιο το αφεντικό δεν μπορεί να είναι σίγουρο, ενίοτε ούτε κι ο ίδιος ο πράκτορας. :)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ήμουν αυτόπτης στη συνάντηση Συνοδικών και Εφραίμ στο Φανάρι, σας λέω πως πλανάσθε πλάνην οικτράν! Αυτό μόνο. Α, και όσα λέτε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι απλά η αδυναμία σας στη γνώση των γεγονότων, ανακατεμένη με προσωπική εμπάθεια.

Αριστείδης είπε...

Χαίρομαι που ένας γνώστης των πραγμάτων ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ με επισκέπτεται για να αφήσει την άποψή του.
Ξέρετε, δεν είναι κακό να πλανάται κανείς, ιδιαίτερα όταν οι έχοντες την αρμοδιότητα να ενημερώσουν (οι πολιτικοί τον λαό, οι αρχιερείς το ποίμνιο κτλ) δεν το πράττουν. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε τι λέγεται πίσω από κλειστές θύρες και γι αυτό ήμουν σαφής: έτσι φαίνονται τα πράγματα απ’ έξω. Και, πιστέψτε με, η εντύπωση που προκαλούν είναι τουλάχιστον αλγεινή.
Επίσης, δεν αναφέρθηκα στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Με την ευκαιρία, αν έχετε πρόσβαση, να του μεταφέρετε ότι η φωτογράφιση με μασκότ αναψυκτικών μειώνει το κύρος του, έστω κι αν δεν είχε πρόθεση να φωτογραφηθεί, έστω κι αν τον εξέθεσαν σκοπίμως.
Τα περί εμπαθείας απορρίπτονται. Είμαι ένας από το ποίμνιο. Όταν οι ιεράρχες γίνονται γνωστοί μόνο για τις οικονομικές τους επιδόσεις, ενίσταμαι. Και θα συνεχίσω.

Αυτόλυκος είπε...

Καί οι δηλώσεις μπροστά στίς κάμερες ανήμερα 25ης Μαρτίου γιά τά 400 χρόνια φιλίας καί συνεργασίας πού τά χάλασαν κάποιοι ξεβράκωτοι;
Άντε να εξηγήσεις τώρα στο ολόμαλλο ζωντανό ποιοί έχουν γνώση γεγονότων καί ποιοί επιλεκτική μνήμη, ή διακριτική αμνησία.

Αριστείδης είπε...

Ακριβώς Αυτόλυκε. Δεν είναι ένα ή δύο τα "ολισθήματα". Είναι πολλά. Θα σπάσουν κανένα πόδι στο τέλος!