Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Προς Άδωνι Γεωργιάδη: εσύ που έχεις Ελληνική Παιδεία κλίνε μας το «ο γελοίος, του γελοίου ...» και όταν τελειώσεις συνέχισε με το «ο άσχετος, του ασχέτου ...».



Κατά την δημοσιογραφική αναφορά (ρεπορτάζ), σήμερα 16/11/2013, ο υπουργός Υγείας κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, διαπληκτιζόμενος (λεκτικώς) με γιατρούς σε ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στην επισήμανσή τους ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό», αντέτεινε το εξής βαρύγδουπο επιχείρημα-ερώτημα: «αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;». 


Ως φαίνεται, ο κύριος Γεωργιάδης, λάτρης (θεωρητικώς) της αρχαίας Ελλάδος, του Πολιτισμού και της Παιδείας της, αλλά και πολιτικός ανήρ, αγνοεί (ή σκοπίμως αποσιωπά) στοιχειώδεις αρχές της Φιλοσοφίας και ιδιαιτέρως της Πολιτικής Φιλοσοφίας, αλλά και την σοφία των αρχαίων φιλοσόφων εν γένει.

Στο σοβαροφανές-λογικοφανές πλην όμως ανόητο ερώτημά του έχει απαντήσει προ πολλού ο γίγας της Φιλοσοφίας Πλάτων: 

« ... Ερωτώντας τον Θρασύμαχο ... ο Σωκράτης έθεσε ως προϋπόθεση της συζήτησης ότι η Εξουσία είναι μια μορφή Τέχνης, κάτι που ο Θρασύμαχος δεν αρνήθηκε. 
   Ο Σωκράτης τότε επεσήμανε ότι είναι χαρακτηριστικό όλων των Τεχνών (άρα και της Εξουσίας) να επιζητούν το καλό αυτών προς τους οποίους απευθύνονται και όχι εκείνων που τις υπηρετούν. Η Ιατρική, για παράδειγμα, επιζητεί την Υγεία του ασθενούς και όχι του γιατρού. Μπορεί βεβαίως οι γιατροί να ζητούν πληρωμή, αυτό όμως δεν αποτελεί μέρος της τέχνης τους. Αντίθετα, το αίτημά τους για αμοιβή, επιβεβαιώνει ότι η τέχνη τους ωφελεί κάποιον άλλο και όχι τους ίδιους...». 

Το ανωτέρω απόσπασμα είναι από το βιβλίο «Μια Πρόσκληση στην Πολιτική Σκέψη» των καθηγητών Deutsch και Fornieri (εκδόσεις Thomson Wadsworth 2009), σε δική μου μετάφραση. 

Τάδε έφη Πλάτων στο μνημειώδες έργο του «Πολιτεία». Σε λίγες γραμμές ισοπεδώνει τον Εξουσιαστή Γεωργιάδη που ασκεί την «τέχνη» του προς όφελος του ιδίου και αιμοσταγών κεφαλαιοκρατών και όχι του λαού, κονιορτοποιώντας ταυτοχρόνως με έναν και μοναδικό συλλογισμό, το σόφισμα του θρασύτατου αυτού καρεκλοκένταυρου περί γιατρών και Υγείας, πολύ πριν αυτό διατυπωθεί. 

Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Γεωργιάδη ότι η αρχική σημασία της λέξεως «υπουργός» ήταν «υπηρέτης» και να του συστήσω να προχωρήσει στην ανάγνωση των βιβλίων που ο ίδιος εκδίδει και πέραν του εξωφύλλου, αλλά δεν θα το κάνω. 

Αντιθέτως, για την περίπτωση του κυρίου Γεωργιάδη, θα παραπέμψω τους αναγνώστες στο «Εγχειρίδιο Βλακείας» του Δ. Χαριτόπουλου (εκδόσεις Ελευθερουδάκη 2008). 


24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφω αποσπασματα απο το "η τεραστια κοινωνικη σημασια των βλακων στο συγχρονο βιο - Ευαγγελος Λεμπεσης":
"[...] Ὁ συνασπισμὸς τῶν βλακῶν ἐνταῦθα εἶναι μηχανικὴ ὀργάνωσις βάσει τῆς ἀρχῆς τῆς «ἐλαχίστης προσπαθείας» πρὸς ἀντιμετώπισιν ἰσχυροτέρας δυνάμεως εἰς τὸ πρόσωπον τῶν ὀλίγων ἢ τοῦ ἑνός. Ἡ ὀργάνωσις αὕτη περιωρισμένης ἐκτάσεως καλεῖται κοινωνιολογικῶς κλίκα (clique). [...] ἡ πονηρία, ἐκτὸς ἐὰν εἶναι μέσον ἀμύνης τῶν εὐφυῶν οὐχὶ κατὰ τῶν βλακῶν ἀλλὰ κατὰ τῆς πονηρίας των, ἀποτελεῖ φυσικὴν ἰδιότητα τῶν βλακῶν καὶ δὴ φυσικὴν συνέπειαν τοῦ γεγονότος, ὅτι, λόγω ἀτροφίας τοῦ νοητικοῦ τῶν μηχανισμοῦ, ἀποτελεῖ αὕτη τὴν μόνην ἄμυναν αὐτῶν κατὰ πάσης ἔξωθεν ἐπιθέσεως [...] καὶ ἡ ἀνηθικότης εἶναι ἀποκλειστικὸν προνόμιον τῶν βλακῶν!"
Κατα το δημοσιευμα του in.gr που παραθετετε, ο Αδωνης -αφου η ανηθικη (!?) κλικα των γιατρων του επιτεθηκε με την κατηγορια "εισαι οικονομικος δολοφονος" και αυτος ανταπαντησε "εγω δεν ειμαι απο αυτους που κρυβονται, πειτε οτι θελετε"- απαντησε στο σοφισμα η "υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό" της ανηθικης (!?) κλικας των γιατρων με το σοφισμα "αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;" - εχω την εντυπωση πως ο Αδωνης ΩΣ ΜΕΣΩ ΑΜΥΝΑΣ στην ανηθικη (!?) κλικα των γιατρων που χρησιμοποιει πονηρες σοφιστειες περι "αγαθου" καταφευγει σε σοφιστειες...
Εχω επισης την εντυπωση πως ισως νομιζετε οτι η "ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου" ηταν για να συζητησουν περι ιατρικης η εστω φιλοσοφιας - ιδου καποια χαρακτηριστικα αποσπασματα: http://www.youtube.com/watch?v=8reDHQYkDAM και http://www.youtube.com/watch?v=Db4p1FBop4Q (ΚΛΟΟΥ ΜΠΑΚ... ΚΛΟΟΥ ΜΠΑΚ... ΚΛΟΟΥ ΜΠΑΚ...!!!)
Εχω πληρη εμπιστοσυνη στην επιστημονικη επαρκεια των Ελληνων ιατρων αλλα ελαχιστη στην ηθικη τους (φυσικα κρινοντας τους συνολικα - αναγκαστικα...) - εχω αρκετη εμπιστοσυνη στην ευφυια του Αδωνη, μα κυριως εχω πληρη εμπιστοσυνη στην Ηθικη του.
Με εκτιμηση - ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αριστείδης είπε...

Ορθή η ανάλυση του Λεμπέση, δεν νομίζω όμως ότι βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση του Αδώνιδος, οπότε δεν είναι πειστική προς υπεράσπιση του τελευταίου. Ο Λεμπέσης και εσύ αγαπητέ Ημιπαράφρονα ομιλείτε σαφώς (και λογικώς και δικαίως) περί αμύνης.

Γιατί άραγε ο ηθικός (κατ’ εσένα, διότι κατ’ εμένα όποιος δια της ψήφου του εκχωρεί εθνικά δικαιώματα έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την ηθική) Γεωργιάδης, να πρέπει να αμυνθεί έναντι των ανηθίκων (κατ’ εσένα) αντιπάλων, των οποίων τυγχάνει ανώτερος φύση και θέση; (ηθικός έναντι ανηθίκων και πολιτικός προϊστάμενος έναντι υφισταμένων). Γιατί, ενώ οι αντίπαλοι επικαλούνται (έστω και δια σοφίσματος ήτοι πονηρίας) την ηθική, δηλαδή την Αρετή την οποία υποθέτεις ότι εκπροσωπεί ο Γεωργιάδης, αυτός επιστρατεύει ανήθικη (πονηρή) απάντηση δια νέου, χειρότερου σοφίσματος;

Δεν θα ήταν προτιμότερο (λογικότερο, αποτελεσματικότερο) στην ανηθικότητα (πονηρία) να αντιτάξει ηθική (λογική, σοφία); Εφ’ όσον ο αντίπαλος διάλεξε ως πεδίο αντιπαράθεσης το πεδίο ηθική-ανηθικότης, δεν είναι βλακεία ο ηθικός να αποπειράται (με ολέθριο αποτέλεσμα) να χρησιμοποιήσει το όπλο των αντιπάλων, με το οποίο δεν είναι οικείος, και όχι το ακαταμάχητο δικό του οποίου τη χρήση κατέχει; Εν τέλει εάν ο θεσμικός εκπρόσωπος της ηθικής, εκείνος που ΟΦΕΙΛΕΙ να την υπερασπίσει επιτιθέμενος, προς όφελος της ιδίας αλλά και του λαού που εκπροσωπεί, επιλέγει να αμυνθεί ανηθίκως, είναι ή δεν είναι βλαξ;

Για το λόγο αυτό κατηγόρησα τον Γεωργιάδη για βλακεία (γελοιότητα, ασχετοσύνη) και όχι για ανηθικότητα.

Επίσης, παρά την διαφωνία μας επί των αρετών του Αδώνιδος, δεν βλέπω να διαφωνείς επί του πρώτου σκέλους της διττής «απάντησης» του Πλάτωνος. Συμφωνούμε έστω ότι ο υπουργός-υπηρέτης πρέπει να υπηρετεί τον λαό και όχι τους δυνάστες του; Συμφωνούμε ότι όποιος υπερψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα και διαγκωνίζεται με την τρόικα για την «δόξα» που απορρέει από τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα δεν μπορεί να επικαλείται τις όποιες αρετές του, διότι εξορισμού (κατά Πλάτωνα) τις παραβιάζει;

Φοβάμαι ότι οι υποστηρικτές του κυρίου Γεωργιάδη θα πρέπει να διαλέξουν: ή δεν είναι ηθικός, ή είναι ηθικός αλλά βλαξ (στην βλακεία παρακαλώ να συμπεριληφθούν η αμετροέπεια και η ματαιοδοξία).

Αυτόλυκος είπε...

Εγώ έχω πλήρη, (άαααχαχαχα), εμπιστοσύνη στήν σταθερότητά του!

http://www.youtube.com/watch?v=b1PuVrSCa94

Μπουάααχαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος είπε...

@Αριστειδης
Πολυ βαθια λογικη η αναλυση σου, και της καταστασεως και του προσωπου - ομολογω πως με προβληματιζεις, αν και επιμενω πως λανθανεις (εν μερει βεβαια, αλλα στο "ζουμι").
Ξεκαθαριζω -προσπαθωντας απλως να σε προφυλαξω απο τον "φανατισμο" μου- πως ειμαι φανατικος υποστηρικτης του Αδωνη καιρο πριν ασχοληθει -αμεσα- με την πολιτικη, και εγινα φανατικοτερος αφου εγινε φανατικος υποστηρικτης του "μνημονιου" διοτι... εγω ειμαι ακομη φανατικοτερος υποστηρικτης του μνημονιου απο οτι ο Αδωνης! Κατα την γνωμη μου δεν "εκχωρεί εθνικά δικαιώματα" κανεις -ουτε καν ο πιο ανθελλην, ποσο μαλλον ο Αδωνης- απο οσους κυβερνωντες διαχειριζονται την επικαιρη κριση-ευκαιρια, ομως ακομη και αν/οταν γινετε αυτο ειναι επ'οφελεια του Εθνους (οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας, μας αγαπουν και θελουν το καλο μας...). Θεωρω τα μετρα απλως αντι-δημοφιλη και οχι αντι-λαικα (αντιθετως, φιλο-λαικα ως οφελιμα για τον λαο).
Θεωρεις πως ο Αδωνης ειναι ανωτερος ως "πολιτικός προϊστάμενος έναντι υφισταμένων" αλλα εδω ειναι Ελλαδα οποτε στο μεγα ερωτημα "ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο" (απο Εθναρχη-Κυβερνητη τεθηκε αρχικως) απαντω (και πρωην Κυβερνητης, ανηψιος Εθναρχη με επιβεβαιωνει) οι "νταβατζηδες -ΜΜΕ(ξαπατησης)- και οι κλικες" (με αυτη των ιατρων-φαρμακοποιων μια εκ των ισχυροτερων) - οποτε ειναι ακομη και σε κατωτερη θεση ισχυος, αρα για λογους αμυνας και αναγκασμενος να χρησιμοποιησει ακομη και πονηρια (σοφιστειες), οχι τοσο για να πεισει την κλικα των ιατρων -δεν τα χαφτουν αυτα!- αλλα για να υπερασπιστει την πολιτικη του εναντι του λαου... θλιβερο και ατιμωτικο για εναν Αδωνη, αλλα αναγκαιο και κατανοητο.
Μιας και ηδη ανεφερα πως τα μετρα, ακομη και αν τα θεωρω φιλο-λαικα, ειναι σιγουρα αντι-δημοφιλη, παραδεχομαι πως με προβληματιζεις, κυριως διοτι υποτιθετε πως εχουμε Δημοκρατια και αρα ο Πολιτικος πρεπει να υπακουει στον Λαο - παρα λοιπον το οτι ο Αδωνης υπηρετει κατα την γνωμη μου τα συμφεροντα του λαου, αποδεχομαι πως ειναι τυρανικος εξουσιαστης, ομως νομιμως (εχουμε Συνταγμα και μπορει να συνεχισει οσο θεσμικα η κυβερνηση εχει την εμπιστοσυνη του Κοινοβουλιου - αρα και του λαου!).
Δυστυχως πρεπει να αποδεχθω και πως ο αγαπητος μου Αδωνης ειναι ολιγον ματαιοδοξος και σιγουρα αμετροεπης, στα ορια του γελοιου μερικες φορες - παντως τον θεωρω εναν απο του εντιμοτερους (και στα εργα και στον
λογο) πολιτικους, και οχι απλως στην λογικη "το μη χειρον βελτιστον", οποτε ανεχομαι τις οποιες αδυναμιες του.

@Αυτολυκος
Τον αδικειτε αγαπητε - ειναι βραχος στην πιστη του προς το μνημονιο (και κυριως σε αυτο -οχι σε κομματα- αρα κατ'εμε και στο Εθνος), κατι που τον οδηγησε να φυγει απο το κομμα που αλλαξε γνωμη για αυτο και να παει στο κομμα που λιγο πριν παριστανε πως ειχε αλλη γνωμη για αυτο... σε καθε περιπτωση δεν προδωσε αυτος αλλα οι αλλοι, πρωην και νυν!

Με εκτιμηση προς ολους - ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

Πίστη στό μνημόνιο = πίστη στό Έθνος; Αυτό είναι ανατολίτικη σκέψη.

Δές τώρα πώς έγινε η "φτιάξη", γιά νά τήν "ανθιστείς" καλύτερα:

ΖΑΝ*\->tsekouratos+kontoroufianos/loutraki/prive/banka/opou_nanai/o,ti_nanai/oso_eipame/metagrafi->O.scar-K.olos/video-yparxei/malakies-verbotten/"

Επακολούθησε γατόγαμος! Ρέ, μία στραβή; Τίποτα! Ούτε πυροτεχνουργός δέν θά τήν τίναζε έτσι. Λέμε γιά ενδόρηξη!

Ακολούθησε ανοιχτή ευχαριστήριος επιστολή από τόν κάτοχο τού τόμαχωκ, καθ' ότι σ' αυτόν πήγαν τά "χοντρά", ό δέ κοντός, (πού ή φωνή έχει ή... τέλος πάντων), πήρε τά "ψιλά" μέ υποσχετική γιά μελλοντικό ρεφάρισμα. Πράγμα πού έγινε, άρα δέν υπήρξε παιχνίδι α-βολοντέ.

* Ένας είναι ο ΖΑΝ, πού έχει δύο ιδιότητες.

Αριστείδης είπε...

Προς Ημιπαράφρονα
Δικιά μας η εκτίμηση. Οι διαφωνίες είναι για όσους αλληλοεκτιμούνται. Οι υπόλοιποι απλώς καυγαδίζουν.

Προς Αυτόλυκο:
!

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
Δέν είναι τρολιά. Έτσι έγινε η "δουλειά", αλλά δέν γινόταν νά τό γράψω διαφορετικά.

Αριστείδης είπε...

Κατανοητή η ανάγκη κρυπτογράφησης, αλλά δυσκολεύτηκα να το καταλάβω (αν το κατάλαβα τελικά).

Αυτόλυκος είπε...

Γίνονται μεταγραφές τσάμπα;
29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Casino Royal. Άνευ 007!

Αριστείδης είπε...

Ναι. Και μετά τη μεταγραφή, οι κυνηγοί κεφαλών (a.k.a κυνηγοί των δισέγγονων του παππού Αδόλφου), συνέχιζαν για καιρό να μας τα ζαλίζουν ότι (δήθεν) ο μίστερ Τόμαχοουκ και ο Κοντός στο μάτι, ήτανε αναντάμ-παπαντάμ εχθρικοί προς αυτούς και (πάλι δήθεν) τραβάγανε τ' αυτί της νέας ομάδας που τους ενέταξε στο ρόστερ της. Έτσι λέγανε κάτι ανυπόγραφα άρθρα σε φιλικές τους ιστοσελίδες και ιστολόγια, τάχα μου-τάχα μου δεξιά. Ούτε ένα ξεκάρφωμα της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν οι μαλάκες.

Αυτόλυκος είπε...

Μήν τούς λές έτσι. Τούς... πληγώνεις!

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ φίλε Αριστείδη ομολογουμένως δυσκολεύτηκα να τα κατανοήσω όλα τα σχόλια καθότι το μυαλό μου δεν αντέχει πολύ πληροφόρηση υπερφορτώνεται ο δίσκος και μετά κρασάρει…
Όμως αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει ο εν λόγω να είναι είτε βλαξ είτε ηθικός ; γιατί δεν μπορεί να είναι κάτι αρνητικά ουδέτερο.. Θα μου πεις πως μπορεί να είναι κάτι και αρνητικό και ουδέτερο… ιατί μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι το άτομο αυτό θα μπορούσε να διατελέσει υπουργός και μάλιστα υγείας; Όχι !!
Μόλις το άκουσα και γω για πρώτη φορά αντέδρασα όπως και η http://www.youtube.com/watch?v=JmeIePtZiX4
Ομως ήταν η έξυπνη κίνηση σου Αntoin (σύμφωνα μα όσα έπρεπε να συντελεστούν ώστε να επιτύχει αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα….) ο οποίος κατ αυτό τον τρόπο τον έχει και ευχαριστημένο αλλά και καμμένο … Του έδωσε το υπουργείο που το αποστατοξενιτεμένο κρά έκανε για να το πάρει και ξέχασε το θάψιμο στον Τόνη δεν πατώνει (θα φανεί) και αμέσως χαμογέλασε με ένα πλατύ χαμόγελο σαν σεντόνι.
Από την άλλη δεν ήταν ούτε τσιπ(ρ)αρισμένος ούτε μιζαρισμένος (Τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί τίποτα) αρα μπορεί να μιλά και να φωνάζει .. ανετότερα από τον γινόταν λέω εγώ τώρα κάποιος άλλο πχ Μειμαράκης λέμε μια κουβέντα…
Και τώρα σοβαρά… Όλα συντείνουν στο να επιτευχθεί ο στόχος …ποιος είναι αυτός
Κατ αρχάς να πετύχει το πείραμα σε έναν απείθαρχο λαό ώστε το πρόγραμμα όλα σε ένα νοικοκυρεμένα να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ή αλλίως επιβολή της Ν.Τ.Π
Η Ελλάδα πρέπει να ισοπεδωθεί για να μπορούν να παρθούν όλα όσα θεωρούν δικά τους . Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι και γενικότερα αυτοί που νομίζουν ότι είναι δυνατοί θεωρούν πως τα πετρέλαια μας και όχι μόνο είναι απλά τα αποθέματά τους .
Ταυτόχρονα πως θα επιβληθεί we need a financial government we need a global financial government and we need it fast ;;;;;
Οι Έλληνες αλλά και γενικότερα όλοι πρέπει να μάθουν να ζουν με τη λογική ότι είναι αναλώσιμο και προς βρώσιν και πόσιν όσων κρατούν το ‘’μαρούλι’’ κοινώς χρήμα, το οποίο μας καθορίζει και σαν οντότητες την σήμερον ημέρα βάση των εχόντων – κατεχόντων κλπ κλπ.
Plan A B C D E Και όλη η αλφάβητος
1.Μείωση του κόστους υγείας και έλεγχος ώστε μέσω αυτού να ελέγχεται και πληθυσμός
2.Delete σε γλώσσα και ιστορία κατ εμέ και θρησκεία (αλλά μεγάλη κουβέντα και όχι της παρούσης)
3.Αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων άρα χτύπημα σε βασικό στοιχείο του σκεπτικού (να χω μια στέγη να βάλω το κεφαλάκι μου )
4.Φτωχοποίηση - Φαβελοποίηση - Φακελοποίηση - Ανασφάλεια – Φόβος (χειραγώγηση κοινής γνώμης)
5.Βάφτισμα τρομοκράτη όποιου αντιδρά ή κατ εμέ όποιου σκέπτεται εκτός μαντριού.
6.Δόγμα ΣΟΚ
7.Ματριξ
Αν διαβάσουμε και εμείς οι άνους Τη Σπηλιά του Πλάτωνα και τον Μύθο του Ηρός θα κατανοήσουμε τι σημαίνουν όλα όσα γίνονται γύρω μας γιατί γίνονται και πως μπορούμε αν μπορούμε να αντιδράσουμε.
Η μόνη αντίδραση σαν αρχή είναι η σκέψη και η λογική που πρέπει να υπερκεράσουν και τα δύο τον μικρόκοσμο του καθενός μας ατομικά ώστε να μπορέσουμε σαν αρχή να επιβιώσουμε και μετά ίσως να ζήσουμε …οι άλλες γενιές

Αυτά και άλλα πολλά ...
Αλλά δεν θέλω να εκμετελλεύομαι την φιλοξενία σου :-)

Αυτόλυκος είπε...

Βάλε Western Digital. Σηκώνει βάρη καί δέν κρασάρει!
Πιό σωστή αντίδραση θά ήταν αυτή: http://www.youtube.com/watch?v=-wYfPfJshSM

Αριστείδης είπε...

Τι να καταλάβεις αγαπητή Χριστίνα; Εδώ μιλάμε για κωδικοποίηση επιστημονικών προδιαγραφών. Δεν είμαστε παίξε-γέλασε ο Αυτόλυκος και η αφεντιά μου!
Τη θεωρία για τη χειροβομβίδα που δεν την ήθελε κανείς και την πήρε ο Άδωνις ... να την πιστέψω. Πάντως χειροβομβίδες πήραν πολλοί.
Το σχέδιο που περιγράφεις ποιος θα το θέσει σε τελική εφαρμογή; Ποιος έρχεται μετά βαϊων να κυβερνήσει; Ο Alexis!
Να τον ακούσω να δηλώνει (ως πρωθυπουργός) "... we need it fast" κι ας πεθάνω (έτσι κι αλλιώς μετά απ' αυτό κανείς δεν θα ζήσει!).

Προς Αυτόλυκον:
Διαφήμιση της WD; Μα είναι γνωστόν ότι δεν επιτρέπω διαφημίσεις στο παρόν ιστολόγιο. Να μην επαναληφθεί περικαλώ διότι δια ένα κούτελο (καθαρόν) ζούμε!

Αυτόλυκος είπε...

Μπαρδόν. Παρασούρθηκα. Δέν θά τό ξανακάνω!

Αριστείδης είπε...

Καλά. Σε σχώρεσα, καθόσον τυγχάνω μεγαλόθυμος και υπεράνω.

Χριστίνα είπε...

Καλημέρα Αριστείδη μας ....
Ποιος Αλέξης ;;;
Μου θυμίζεις το τραγούδι των Olympians
Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης
και με πιάνει μια μελαγχολία
κλείσε βρε Αλέξη ''τα βιβλία''
Με έκανες και γέλασα πρωί πρωί άκου ο Αλέξης το ένα εκ των δυο δεκανικίων τους συστήματος που προσπαθεί να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλα προφανώς μιλούν την σουαχίλη και δεν μπορούν να βγάλουν τίποτα απο τα χείλη.

Οσο για το σχέδιο που αναφέρω γιατί δεν πραγματοποιείται απο όλα αυτά τα όντα που σχεδιάζουν νόμους, παρανόμους, κατανόμους, υπερνόμους;

Οτι έχει ψηφισθεί μέχρι τώρα δεν
συντείνει στο να εξαφανισθούμε ;

Ο στόχος τους είναι απλός να μας πάρουν και τις σκελέες..

ΥΓ : Βέβαια εγώ θέλω να ρίξω σε έναν πολύ ξύλο μα πάρα πολύ δλδ μιλάμε τόσο πολύ που να πονέσουν οι πατούσες μου.

ΥΓ : Οσο για τα κωδικοποιημένα μεταξύ σας το κατάλαβα ότι δεν θα καταλάβαινα :P βέβαια ως γυνή πεισματάρα το πάλεψα όμως υπέκυψα και αναγνωρίζω την Νάβαχο κωδικοποίηση.

Αυτόλυκε προτιμώ το : https://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048

What is Western Digital c' est mois γνωρίζω μόνο την Western Union κατ όνομα :P ...

Αγαπητοί φίλοι και οι δυο σας προτείνω να ακούσετε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=ttngecw3JqM
θα είναι το νέο hit :P για την επόμενη δεκαετία

Καλημέρα σε όλους, καλή δουλειά σε όσους ακόμα έχουν, καλό κουράγιο στους υπόλοιπους. Που θα πάει καμία δικτατορία δεν άντεξε επ άπειρον, αρκεί ο λαός να ξυπνήσει

Αυτόλυκος είπε...

WD= Ψηφιακή Ένωση Άγριας Δύσης.
Πώς λέμε: Ματζουράνα στό κατώφλι, γάϊδαρος στά κεραμίδια;

Χριστίνα είπε...

Θα με κάνουν κορνίζα αυτοί :P

Πώς λέμε: Ματζουράνα στό κατώφλι, γάϊδαρος στά κεραμίδια;

Τι εννοεί ο ποιητής;

Αριστείδης είπε...

Καλή μου Χριστίνα. Αυτό το παλιόπαιδο ο Αυτόλυκος αστειεύεται.
WD (Western Digital) είναι γνωστή και αξιόπιστη μάρκα σκληρών δίσκων υπολογιστή (επειδή είπες για τον δίσκο σου που υπερφορτώνεται και κρασάρει!).
Όσο για την παροιμία, αυτοσαρκάζεται, λέγοντας ουσιαστικά "καμία σχέση" για την "εξήγηση" που έδωσε!

Χριστίνα είπε...

Ευχαριστώ Αριστείδη τελικά αυτό το αγόρι είναι πολύ παλιόπαιδο...και για να σοβαρευτώ και γω .
Κάνεις μια ανάλυση περί τέχνης, φιλοσοφίας. Μιλάς για τον Πλάτωνα, αναφέρεις Σωκράτη και δίνεις μια μικρή ανάλυση των εννοιών υπουργός, πολιτική, πολιτεία...
Αγαπητέ φίλε Αριστείδη μετά τον Περικλή αν δεν κάνω λάθος πρωτοεμφανίστηκαν οι δημαγωγοί. Ισως ήταν ο καιρός τους να εμφανιστούν, ίσως ο κόσμος άρχισε να κατηφορίζει ηθικά και πνευματικά (για την εποχή), ίσως ομως πάλι για να μάθουμε την αξία αυτού που χάνουμε πρέπει να περάσουμε απο τα χειρότερα για να το εκτιμήσουμε.
Ο εν λόγω πέραν του βιβλιοπεριπτερά και της καλής διαφήμισης που κάνει στα έργα του. Πέραν της καλής αποστήθισης των βιβλίων, άλλωστε δεν έχει και κάτι καλύτερο να κάνει ποιος άλλος ασχολείται σοβαρά μαζί του..Πέρα απο τα ως άνω, δεν έχει ιδέα περι της πραγματικής αξίας όσων αναφέρει γιατί του λείπει η συνείδηση , το ήθος και η ηθική.
Ως καλός δημαγωγός διαφοροποιεί και περιεργάζεται τις έννοιες με τρόπο που βολεύει την επιφανειακή σκέψη του και την κουρασμένη μας απο τα απανωτά χτυπήματα ψυχή μας βάση του δόγματος του ΣΟΚ που είναι σε πλήρη εφαρμογή από το 2008 (νομίζει).
Ετσι λοιπόν ως σωστός εξουσιαστής θέλει τα βόδια (εμείς δλδ) να πεισθούμε πως έξω απο την σπηλιά θα τυφλωθούμε και πως για το καλό μας το κάνει.
Βλέποντας την έλλειψη αντίδρασης μας την εκλαμβάνει ως ΄μη υπάρχουσα μη μπορώντας να κατανοήσει πως ο συσσωρευμένος θυμός γίνεται οργή που ξεσπά...
Βλέπεις φίλε μου καλέ μπορεί Αρχαία να ξέρει, μπορεί να γνωρίζει όπως λέει (Εγώ δεν το λεώ σε καμία περίπτωση) φιλοσοφία αλλά δεν γνωρίζει ότι :
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
Ετσι νοώντας ότι θα είναι στην εξουσία και χωρίς ουσία ες αεί συμπεριφέρεται ως θρασύς απόλυτος άρχον βασιλικότερος του βασιλέως.
Το ίδιο αν ενθυμούμαι καλώς έκανε και το σινάφι της Μ. Αντουανέττας μαζί με την ίδια μέχρι που ο Γαλλικός λαός όρμησε μέσα και τους έκανε τα κεφάλια μπάλες ποδοσφαίρου.

Αυτόλυκος είπε...

Τίς προάλλες, κάποιος σέ ένα άρθρο του άφηνε υπονοούμενα γιά ψυχιατρικό ιστορικό τού τηλεμπακάλη.

Χριστίνα είπε...

Ποιος ;

Αυτόλυκος είπε...

http://mandatoforos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html