Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Προς τον συνταγματάρχη Γουόρεν.



Εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ 
Πεντάγωνο 
Άρλινγκτον Βιρτζίνια 
ΗΠΑ 

Συνταγματάρχα, 

δήλωσες ότι τα Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα που την πέσανε στο αντιτορπιλικό σου στον Εύξεινο Πόντο επέδειξαν «αντιεπαγγελματική και προκλητική» συμπεριφορά που δεν συνάδει με εθνικά πρωτόκολλα και προγενέστερες διμερείς συμφωνίες. 

Δεν μου λες λεβέντη μου, 

εσύ με τις σπουδές στις Στρατιωτικές Ακαδημίες, τις μεγάλες στολές και τα γαλόνια, τις επίσημες φανφάρες και την ξύλινη γλώσσα, τη λέξη «θράσος» την ξέρεις; Την κατέχεις; Μπορείς να μας πεις το νόημά της; Αν όχι μήπως σου λέει κάτι η λέξη «υποκρισία»; 

Δεν μου λες παλικαρά μου, 

όταν ο πολύ γενναίος συνάδελφός σου σκοτώνει αμάχους στη Σερβική τηλεόραση πατώντας απλώς κουμπιά σε μια κονσόλα σκάφους στην Αδριατική, αυτό είναι επαγγελματική και φυσιολογική συμπεριφορά; 

όταν ο επίσης γενναίος πιλότος σου βομβαρδίζει κονβόι προσφύγων στα περίχωρα της Βαγδάτης, αυτό είναι επαγγελματική και αναμενόμενη ενέργεια; 

όταν όλοι οι γενναίοι σου μαζί ισοπεδώνουν καταυλισμούς αμάχων αυτό είναι επαγγελματική και δεοντολογική πράξη; 

Ο βομβαρδισμός της Κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι ήταν κίνηση επαγγελματική και μη προκλητική; Η εισβολή στη Γρενάδα ήταν επαγγελματική και μη προκλητική; Η επιχείρηση στη Σομαλία ήταν επαγγελματική και μη προκλητική; Οι επεμβάσεις των γενναίων σου με την υποστήριξη της τεχνολογίας (και μόνο) σε εδάφη ξένων κυρίαρχων κρατών είναι επαγγελματικές και μη προκλητικές; 

Το να ψαρεύουν οι στρατολόγοι σου πιτσιρικάδες παράνομους μετανάστες για τη μηχανή του κιμά (U.S Army) με δέλεαρ την νομιμοποίηση αυτών και των οικογενειών τους, είναι επαγγελματισμός και μη πρόκληση; 

Το να παραβιάζουν με τις πλάτες σου οι σύμμαχοί σου (Τούρκοι, Ισραηλινοί, Γεωργιανοί κτλ κτλ) κάθε έννοια διεθνούς δικαίου είναι επαγγελματισμός; Δεν είναι πρόκληση; Συνάδει με τα πρωτόκολλα και τις συμφωνίες; 

Άκου λοιπόν γενναίε μου, επαγγελματία και μη προκλητικέ: 

Προ ημερών ένας Ρώσος ιέρακας δήλωσε απεριφράστως ότι μπορούν να σας μετατρέψουν σε ραδιενεργή σκόνη. Τέτοιες φανατικές, (ψυχρο)πολεμικές, ιμπεριαλιστικές και εν τέλει απάνθρωπες δηλώσεις, μου προκαλούσαν πάντοτε αηδία. Τελευταίως όμως, επειδή συνεχίζετε, εσύ και οι σύμμαχοί σου, τις επαγγελματικές και μη προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις σας, έχω αρχίσει ν’ αλλάζω γνώμη. 

Θα σε λυπήσω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σε πληροφορήσω ότι ο επαγγελματισμός και η μη πρόκληση έχουν και όρια. Τα οποία ξεπεράσατε εδώ και πολύ καιρό. 


12 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Μόλις άρχισαν νά πέφτουν ρώσικες σφαλιάρες, θυμήθηκαν τά εθνικά πρωτόκολλα και τίς διμερείς συμφωνίες! Οί επαγγελματίες παράνομοι επικαλούνται τήν νομιμότητα. Αυτό βέβαια, μόνον όταν νοιώθουν κάποια ξιφολόγχη νά τούς χαϊδεύει τόν πισινό.
Επειδή κάποια πράγματα δείχνουν νά αλλάζουν, άς ετοιμαστούν νά τό συνηθίσουν.

Αριστείδης είπε...

Ακριβώς. Ο διεθνής γκάνγκστερ αυτοανακηρύχθηκε μπάτσος και έχει και μούτρα και μιλάει. Κάνει και κηρύγματα.
Ξου ρε!

Ανώνυμος είπε...

@Αριστειδης
Αξιοτιμε αρθρογραφε, μια απαντηση μου ως αυτοκλητου υπερασπιστη του συνταγματαρχη Γουορεν και οχι μονο:
Σιγουρα γνωριζει την λεξη "θρασος" μιας και, μαζι με την -περιπου συνωνυμη, ειδικα στην στρατιωτικη ρητορικη- λεξη "θαρρος", την μαθαινουν ολοι οι στρατιωτικοι, ομως δυστυχως ως εκπροσωπος τυπου του υπουργειου αμυνας (των ΗΠΑ, η και οποιασδηποτε αλλης χωρας...) -απο τα πιο αχαρα καθηκοντα ενος στρατιωτικου- υποχρεουται να μαθει καλα και την εννοια της λεξης "υποκρισια". Ολοι οσοι κατηγορορουνται απο εσας -αδικως- ως "αντιεπαγγελματιες" ειναι σιγουρα επαγγελματιες, το ιδιο με οσους υποκριτικα αναγκαζεται εκ του καθηκοντος του να κατηγορησει ο συνταγματαρχης μας - ακομη και αν ισχυαν οι -αδικες- κατηγοριες σας σχετικα με τις παραπλευρες απωλειες, και παλι θα ηταν επαγγελματιες μιας και ο στρατιωτικος αναγκαζετε εκ του καθηκοντος του να κανει και τις βρωμικες δουλειες (οπως ο βοθρατζης - τιμη και δοξα στους ηρωικους βοθρατζηδες που κανουν οτι απαιτειται για να ξεβρωμιζει ο εκαστοτε τοπος). Η φυσικη αιτια υπαρξης του στρατου ειναι να "προκαλει" (εχθρους κυριως, αλλα ΚΑΙ φιλους) - για αυτο αλλωστε και ο συνταγματαρχης μας εκανε αυτη την "προκλητικη" δηλωση!
Εγω δεν ειμαι επαγγελματιας στρατιωτικος αλλα ειχα την ευκαιρια και την τιμη να γνωρισω αρκετους, κυριως κατα την διαρκεια της υποχρεωτικης θητειας μου - χαρη σε αυτην μαλιστα ειχα την ευκαιρια και την τιμη στα πλαισια της συμμαχιας να συνεκπαιδευτω για ελαχιστο χρονο στην χωρα μας αλλα και στο εξωτερικο με καποιους εκ των συνηθισμενων θυματων της γνωστης Ελληνικης υποκρισιας που τους θελει να ειναι "οι κακοι που μαχονται τους καλους". Οι "δικοι μου κακοι" σε αυτην την περιπτωση ηταν εμπειροπολεμοι -και μαλιστα σε καποια απο τα πεδια μαχων που αναφερονται στο "κατηγορητηριο"- Αμερικανοι/Βρετανοι στρατιωτες με αγνα ιδανικα που συναυδουν με τον πολιτισμο μου (σε αντιθεση απο τους εχθρους τους) και αρκετο επαγγελματισμο ωστε να μπορουν να ξεχωριζουν το καλο απο το κακο (σε αντιθεση απο τους εχθρους τους).
Μετα απο οσα εγραψα ομως μπορω να δηλωσω πως λογω της ηλικιας που με βαραινει θεωρω -οπως και εσεις- αηδιαστικες διαφορες "φανατικές, (ψυχρο)πολεμικές, ιμπεριαλιστικές και εν τέλει απάνθρωπες δηλώσεις"... αλλα επειδη η ηλικια/εμπειρια μας κανει και κυνικοτερους/σοφοτερους αναφωνω και εγω (προς τον συνταγματαρχη Γουορεν και την στρατια του... προς το παρον): Ξου ρε!

@Αυτολυκος
Οι συμμαχοι μας Αμερικανοι ειναι αρκετα συνηθισμενοι σε νταηδες και παντα ετοιμοι να τους βαλουν στην θεση τους μιας και εχουν μακροχρονη εμπειρια απο τους επαγγελματιες παλιανθρωπους/απανθρωπους του "Σοσιαλιστικου υπαρκτου παραδεισου" και τα τελευταια χρονια και του ετερου Ισλαμικου Σατανα - ομως για την συγκεκριμενη περιπτωση της Πολωνο-Ρωσιας (ετσι ονομαζω την Ουκρανια!) δεν νομιζω πως ενδιαφερονται τοσο οσο πολλοι νομιζουν.
Παντως σε καθε περιπτωση, και μαζι με εσενα, αγανακτω και εγω απο αυτην την "συμμαχικη επικληση νομιμοτητος"... στην επετηριδα επιλυσης δια του νομου "παρεξηγησεων" προηγειτε Μεσογειακη νησος (και με πετρελαια πια... αντε λοιπον να ξεγρασαρουμε τα τουφεκια μας!).
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αριστείδης είπε...

Μπα. Δεν γνωρίζω κανένα επάγγελμα όπου ο επαγγελματίας να είναι υποχρεωμένος (βάσει νόμου ή όρκου) να ψεύδεται ή να εγκληματεί. Η ηθική ως αρετή είναι ισχυρότερη νόμων, όρκων και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να επαινούμε και τους επαγγελματίες φονιάδες των μυστικών υπηρεσιών και του υποκόσμου. Φίλοι μεν οι επαγγελματίες, φιλτάτη δε η αλήθεια.
Και, εν τέλει, άλλο μία (με βαριά καρδιά ή κατόπιν ανάγκης) βρωμοδουλειά και άλλο η κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση βρωμιά.
Γι αυτό και δηλώνω σαφώς ότι ο επαγγελματισμός και η μη πρόκληση έχουν ένα όριο. Καλό Πάσχα.

Αυτόλυκος είπε...

Έχεις τελείως λανθασμένη άποψη τών ιστορικών γεγονότων.
1). Οί σύμμαχοι δέν κάνουν ηλεκτρονικό πόλεμο είς βάρος συμμάχων. (1974, βάση Ν. Μάκρης).
2). Είδα πώς έβαλαν στήν θέση τους τούς "νταήδες". Κορέα, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη.
3). Ουδέποτε η Αμερική ήταν αντίπαλος τής ΕΣΣΔ. Αντίπαλος είναι σήμερα, μέ τήν Ρωσία. ΗΠΑ καί ΕΣΣΔ είχαν τά ίδια αφεντικά. Τήν ΝΤΠ.
4). Τούς σαλαφιστές καί ουαχαμπίτες ποιός τούς εκπαίδευσε, τούς εξόπλισε καί τούς χρηματοδοτεί; ΗΠΑ, Σ. Αραβία, Κατάρ.
5). Κοίτα τόν χάρτη τής Ουκρανίας μέ τούς αγωγούς, καί ίσως καταλάβεις. Ρώτα καί τήν Mosando.
6). Γιά τήν Μεσογειακή νήσο, ρώτα τούς "συμμάχους" Αμερικανόπληκτε. Μπορούσαν νά λύσουν τό Κυπριακό μέ ένα τηλεφώνημα. Δέν τό έκαναν. Συνέχισε νά τούς γλύφεις. Ακόμα νά καταλάβεις ότι η Ελλάδα ποτέ δέν είχε συμμάχους καί ούτε πρόκειται νά αποκτήσει. Τά μισά κορόϊδα τής Ελλάδας ήταν μιά ζωή μέ τούς Αμερικάνους, καί τά άλλα μισά μέ τούς Σοβιετικούς. Οί λίγοι πού δέν ήταν μέ κανέναν, ήταν μέ τήν Ελλάδα καί μόνον. Γι αυτό μιά ζωή μάς λέγατε περιθωριακούς, αναρχικούς (μέ τήν έννοια πού είχε η λέξη στήν αρχαία Ελληνική, καί καμία σχέση μέ σημερινά ψευδεπίγραφα ρεμάλια), μέχρι καί τρελούς. Απλά, δέν ήμασταν κορόϊδα νά θαμπωνόμαστε από εισαγόμενες χάντρες καί καθρεφτάκια. Χάρισμά σας καί τά δύο. Εμείς τούς τά ρίξαμε στόν πάτο τους καί ποτέ δέν σκεφτήκαμε νά απλώσουμε τό χέρι σάν ζήτουλες νά ζητιανέψουμε "βοήθεια". Καλύτερα Λεωνίδες καί νεκροί, παρά αρκούδια τού γύφτου μέ τόν χαλκά στή μύτη.

Ανώνυμος είπε...

@Αριστειδης
O επαγγελματιας δικηγορος η δημιος ειναι υποχρεωμενος (βασει νομου η ορκου) να ψευδεται η να εγκληματει - το ιδιο και ο επαγγελματιας στρατιωτικος (ως ηγητωρ πρεπει να ψευδεται -η εστω να μην αποκαλυπτει την αληθεια- για λογους ηθικου - οσο δε για το οτι πρεπει να εγκληματει...).
Η ηθικη του επαγγελματια στρατιωτικου τον αναγκαζει να σεβετε καποιους νομους, ορκους και επαγγελματικες υποχρεωσεις, και σε αυτην την ηθικη του στηριζονται οι υπολοιποι (με αυτην και για αυτην την ηθικη παλευει εσωτερικα καθε στρατιωτικος - κατανοωντας αυτην την παλη ο πανσοφος στρατος προσπαθει να δωσει εσωτερικα οπλα, ακομη και σε εμας τα φανταρακια του Ελληνικου στρατου στελνοντας μας απο κληρικους ως πανεπιστημιακους ωστε να μας βοηθησουν σε καποια διληματα) - δεν θυμαμαι συγκεκριμενα, αλλα θυμαμαι θολα αποσπασμα Αμερικανικης ταινιας στην οποια καποιος ρωτα εναν συναδελφο του παλαιοτερο δεσμοφυλακα να μαθει το ονομα του δημιου που ετοιμαζοταν για μια εκτελεση και λαμβανει την απαντηση: εμεις ο λαος!
Βεβαια ειναι πολυ πιο δυσκολο να υπερασπιστει κανεις στρατιωτικους που γινονται πολιτικοι (ειτε λογο καθηκοντος σαν τον συνταγματαρχη μας Γουορεν, ειτε λογω επιλογης σαν τον στρατηγο Παουελ) - παντως οι υπολοιποι στρατιωτικοι (καθε σημαιας - πλην "ευκαιριας") νομιζω εχουν ηθος στρατιωτικου: πιο σεβαστο για εμενα απο αυτο των περισσοτερων "πολιτων", ακομη και οταν οι τελευταιοι τους αναθετουν να κανουν "βρωμοδουλειες" (αν και εξ ορισμου το στρατιωτικο επαγγελμα ειναι συστηματικη "βρωμοδουλεια"... σαν του βοθρατζη).
Το ορια "μη προκλησης" που θετεις ειναι πολυ στενα και φοβαμαι πως θα παραβιαστουν πολλακις.
Καλο Πασχα.
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

@Αυτολυκος
"1). Οί σύμμαχοι δέν κάνουν ηλεκτρονικό πόλεμο είς βάρος συμμάχων. (1974, βάση Ν. Μάκρης)."
Δεν γνωριζω το περιστατικο αλλα υπαρχουν νεοτερα (η χειροτερα: συμμαχοι ηταν οι Χιτλερο-Ναζιδες με τα Σταλινο-Κομμουνια οσο βιαζαν την Πολωνια/Ουκρανια και ετοιμαζαν αλληλο-"αγαπες").
"2). Είδα πώς έβαλαν στήν θέση τους τούς "νταήδες". Κορέα, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη."
Πραγματι γλιτωσαν μονο τους Νοτιους αδυνατωντας να βοηθησουν τους βορειους και τις υπολοιπες τρεις -γειτονικες και σχετικα ομοιες σε πολιτισμο- χωρες (για αυτο και τα γνωστα καθεστωτα τρομου και το εμποριο ανηλικων για ανωμαλιες - την ωρα που η Νοτιος Κορεα θριαμβευει!) - παντως προσπαθησαν.
"3). Ουδέποτε η Αμερική ήταν αντίπαλος τής ΕΣΣΔ. Αντίπαλος είναι σήμερα, μέ τήν Ρωσία. ΗΠΑ καί ΕΣΣΔ είχαν τά ίδια αφεντικά. Τήν ΝΤΠ."
Η ΕΣΣΔ ηταν σε μεγαλο βαθμο η Ρωσια (ασχολιαστα τα περι "ΝΤΠ"!).
"4). Τούς σαλαφιστές καί ουαχαμπίτες ποιός τούς εκπαίδευσε, τούς εξόπλισε καί τούς χρηματοδοτεί; ΗΠΑ, Σ. Αραβία, Κατάρ."
Συμφωνω απολυτα - εμετικη η σχεση ΗΠΑ/Βρετανιας-Σουνιτων/Σαλαφιστων/Ουαχαμπιτων/Αραβων του Κολπου (πιο εμετικη και απο την σχεση ΕΣΣΔ-Μπααθιστων), και τους αξιζει να παθουν για να μαθουν!
"5). Κοίτα τόν χάρτη τής Ουκρανίας μέ τούς αγωγούς, καί ίσως καταλάβεις. Ρώτα καί τήν Mosando."
Δεν αμφιβαλλω αλλα αν και ολοι θελουν κατι απο την Ουκρανια νομιζω ολοι σιωπηρως τελικα θα σεβαστουν τα εκει Ρωσικα κεκτημενα (και οχι μονο γιατι δεν μπορουν να κανουν αλλιως!).
"6). Γιά τήν Μεσογειακή νήσο, ρώτα τούς "συμμάχους" Αμερικανόπληκτε. Μπορούσαν νά λύσουν τό Κυπριακό μέ ένα τηλεφώνημα. Δέν τό έκαναν."
Οι "συμμαχοι" φαντασιοπληκτε (που νομιζεις πως οταν βγουν τα μαχαιρια θα ξαναμπουν στα θηκαρια τους με ενα τηλεφωνημα σαν διαφορα ξαδελφων για κληρονομικα) απαιτουν συμμαχους, οχι αχρηστους κλαψιαρηδες.
"Συνέχισε νά τούς γλύφεις."
Δεν γλυφω - εχω προτιμησεις.
"Ακόμα νά καταλάβεις ότι η Ελλάδα ποτέ δέν είχε συμμάχους καί ούτε πρόκειται νά αποκτήσει."
Η Ελλαδα παντοτε -ακομη και η αυτοκρατορικη- ειχε συμμαχους.
"Τά μισά κορόϊδα τής Ελλάδας ήταν μιά ζωή μέ τούς Αμερικάνους, καί τά άλλα μισά μέ τούς Σοβιετικούς."
Για τα κοροιδα ισως χονδρικα συμφωνω, αλλα οσοι Ελληνες δεν ηταν κοροιδα ηταν με τους Αμερικανους!
"Οί λίγοι πού δέν ήταν μέ κανέναν, ήταν μέ τήν Ελλάδα καί μόνον."
Παντως με την Ελλαδα ηταν και οσοι Ελληνες ηταν με τους Αμερικανους!
"Γι αυτό μιά ζωή μάς λέγατε περιθωριακούς, αναρχικούς (μέ τήν έννοια πού είχε η λέξη στήν αρχαία Ελληνική, καί καμία σχέση μέ σημερινά ψευδεπίγραφα ρεμάλια), μέχρι καί τρελούς. Απλά, δέν ήμασταν κορόϊδα νά θαμπωνόμαστε από εισαγόμενες χάντρες καί καθρεφτάκια."
Ως "περιθωριακους" (με την κακη εννοια!) θεωρω οσους ηταν με τους Σοβιετικους - οσους "ήταν μέ τήν Ελλάδα καί μόνον" τους θεωρω λιγο τρελουληδες (με την καλη εννοια) αλλα δεν τους κοροιδευω.
Παρεμπιπτοντως: και εσυ αναρχικος ρε συντροφε; ειμαστε δυο (αντε και μερικοι ακομη σκορπιοι) - να μαζευτουμε να δειξουμε στα "antifa"-αναρχοκουμμουνo-TSOGLANIA τι εστι πραγματικος αντιφασισμος: Χρυση Αυγη ΔΑΓΚΩΤΟ!!!
"Χάρισμά σας καί τά δύο. Εμείς τούς τά ρίξαμε στόν πάτο τους καί ποτέ δέν σκεφτήκαμε νά απλώσουμε τό χέρι σάν ζήτουλες νά ζητιανέψουμε "βοήθεια"."
Αλλα τους κρατας μουτρα για το τηλεφωνημα που δεν εκαναν...
"Καλύτερα Λεωνίδες καί νεκροί, παρά αρκούδια τού γύφτου μέ τόν χαλκά στή μύτη."
Λεωνιδες δεν ειστε - ψοφιοι ειστε. Οι προαναφερομενοι Αμερικανο/Βρετανοι βετερανοι θεωρουσαν πως οι συμπολεμιστες που εχασαν (ημουν σε μεικτα κλιμακια ομαδων που ολες ειχαν νεκρους) πολεμωντας το καθεστος Σανταμ (που μια εποχη στηριζαν ταυτοχρονα Αμερικανο/Βρετανοι ΚΑΙ Σοβιετικοι/Ρωσοι!) ηταν μακρινοι απογονοι Σπαρτιατων. Δεν θεωρω πως επειδη συντασομαι ελευθερα με ομοιους μου με σερνουν σαν αρκουδι - ο Λεωνιδας δεν δοξαστηκε μονος του αλλα συντασσωμενος μαζι με 300 συμπολιτες του (και αλλους 700 Θεσπιεις συμμαχους... και αλλους πολλους!).
Καλο Πασχα.
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

1). Από ιπτάμενο, αρχηγό σμήνους. Διαδρομή: Από 117 ΠΜ (Ανδραβίδα) - ΑΤΑΔ (Λάρισα-σχέδια πτήσης κλπ.) - Κρήτη (ανεφοδιασμός) - Κύπρος (δέν έφτασαν ποτέ). Τά λόγια του, επί λέξει: "Στά μισά τής απόστασης Κρήτη - Κύπρος, καί σέ μεγάλο ύψος γιά οικονομία καυσίμων, παρέλυσαν όλα τά όργανα πλοήγησης. Δέν ξέραμε πού βρισκόμασταν. Ήταν η πρώτη φορά πού δεχτήκαμε ηλεκτρονικό πόλεμο. Εκ τών υστέρων μάθαμε τί είναι, ποιοί τό έκαναν καί από πού. Η βάση τής Ν. Μάκρης. Δέν ξέραμε πώς νά τό αντιμετωπίσουμε. Αναγκάστηκα νά τούς γυρίσω πίσω, μέ προσανατολισμό τήν θέση τού ήλιου, πρίν μάς τελειώσουν τά καύσιμα καί φουντάρουμε". Αυτά, τό 1976.Τά θυμάμαι σάν νάταν σήμερα.

Ξέρεις πώς λέγεται αυτό; Ε; Εχθρική πράξη κατά συμμάχου χώρας. Ξέρεις τί ζημιά μπορούσαν νά κάνουν 5 Fantom εναντίον πλοίων τής γραμμής πού μετέφεραν τούς Τούρκους; Θά τούς τρώγανε τά μαύρα ψάρια. Θά είχε ανατραπεί η έκβαση τού πολέμου. Θά είχαμε στείλει τήν Τουρκία 500 χρόνια πίσω. Αντ' αυτού, χάθηκε ελληνικό έδαφος, άρχισαν διεκδικήσεις στό Αιγαίο, φτάσαμε σέ γκρίζες ζώνες καί απαιτήσεις συνεκμετάλλευσης.
Όλα αυτά χάριν τών "συμμάχων", πού έχεις βγάλει μιά γλώσσα σάν γραβάτα καί τούς γλύφεις μιά ζωή.

Κι όταν σού λέω γιά τήν Ελλάδα, δέν θά μού απαντάς γιά τήν Πολωνία ή γιά τήν Ουζουμπούρου. Αυτά είναι φτηνές - τσίπικιες υπεκφυγές. Πές τα σέ κάναν άλλον.

2). Καί ποιός τού κάλεσε νά τούς γλυτώσουν; Αυτόκλητοι σωτήρες όπως πάντα, έ; Καί μέ τί τρόπο; Κατά υπολογισμούς τής εποχής εκείνης κύριε Ασχετίδη, από όση ποσότητα σιδήρου έπεσε συνολικά στόν Β'ΠΠ, στήν Κορέα έπεσε 4 φορές παραπάνω. Στό δέ Βιετνάμ, 17 φορές περισσότερο. Έτσι τούς γλύτωσαν; Μήπως έτυχε νά ακούσεις, στόν καφενέ ή αλλού, γιά τόν Πορτοκαλί Παράγοντα; Στήν μετέπειτα γεωργική χρήση καί σέ πιό ήπια μορφή, λεγόταν Grammoxon. Μήπως άκουσες ποτέ γιά τήν σφαγή τού Μάϊ-Λάϊ; (Κάποιοι πέρασαν από στρατοδικείο, αλλά ώς συνήθως έπεσαν στά μαλακά). Διάβασες ποτέ σου αυτά πού έγραψε η Οριάνα Φαλάτσι; Ξέχασες κι όλας τή Χιροσίμα καί τό Ναγκασάκι, ενώ ο πόλεμος είχε ήδη κριθεί; Μπάααα...γιά τέτοια είμαστε τώρα; Πιό εύκολη είναι η πρέφα.

3). Γεωγραφικά μόνο νά τό βλέπεις τό πράγμα, καί θά πάς μπροστά. Τό ότι είχαν καθεστώς σιωνιστών εβραιομπολσεβίκων δέν παίζει ρόλο, έ; Είναι τό ίδιο μέ σήμερα; (Άμα σέ παίρνει, σχολίασε περί ΝΤΠ καί θά καλοπεράσεις. Έχω ειδικότητα).

4). Τώρα είναι πιό εμετική η σχέση; Καλά νά πάθουν γιά νά μάθουν; Οί "σύμμαχοι" πού έγλυφες νωρίτερα; Φάσκεις καί αντιφάσκεις ρέ. Εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα έχεις πάθει.

Τά υπόλοιπα, άλλη φορά. Άν δέν ρίξω firewall.

Ανώνυμος είπε...

@Αυτολυκος
Δεν αμφιβαλω πως μεταφερεις την αφηγηση του αρχηγου σμηνους ακριβως ΑΛΛΑ δυστυχως ειμαι σχεδον σιγουρος πως αυτη η αφηγηση ειναι εκ των υστερων ηρωικο παραμυθι ηττημενου λογω κατανοητης ντροπης. Και εγω θυμαμαι την εξαιρετικη διεξοδο ηρωισμου που εδωσε στα στρατα μας ο παρεξηγημενος Παγκαλος με αυτο το "την σημαια την πηρε ο ανεμος" (ενας εκ των ηττημενων ημουν και εγω - αλλα δεν μου φταιει ο Παγκαλος, παρα το οτι θα με βολευε αφανταστα στις οποιες ηρωικες αφηγησεις μου). Η ουσια ειναι πως ακομη και σημερα (ποσο μαλλον τοτε) η στρατος μας δεν μπορει να υποστηριξει ναυτικα/αεροπορικα καμια ενεργεια στο μετωπο της Μεγαλονησου παρα μονο αν εχει εγκαταστημενη ικανη -χερσαια κυριως- φρουρα (σε αντιθεση απο τον εχθρο που ειχε και εχει τεραστιο πλεονεκτημα - δυστυχως για τους Ελληνες πραγματι "η Κυπρος ειναι μακρια"). Με τις ισχυουσες συνθηκες εκει οπως διαμορφωθηκαν την στιγμη της επεμβασης (δηλαδη μη λαμβανωντας υποψην τυχον αμυντικη προπαρασκευη που θα μπορουσε να γινει) ΔΕΝ μπορουσε να αποτραπει η εχθρικη ενεργεια (ουτε με 5 Φαντομ, ουτε με 50 Φ-16 - δεν θα μπω σε τακτικες/στρατηγικες λεπτομερειες -που αλλωστε δεν κατεχω επαρκως- διοτι ειναι και λεπτομερειες ανευ ουσιας για μη στρατιωτικους -σαν εμενα- αλλα και κυριως καταληγουν να αποκρυπτουν -ακομη και σε στρατιωτικους!- την αληθεια). Δεν μας φταινε οι "συμμαχοι" συντροφε για την ηττα αλλα η Μεσογειακη γεωγραφια (αφορα και αλλες νησους μας, αλλα οχι στον ιδιο βαθμο) και το Ελληνικο ραχατι (αν θελεις να το χαρακτηρισεις προδοτικο δεν θα σε επιπληξω). Αυτη βεβαια ειναι απλως η γνωμη καποιου μη ειδικου σαν εμενα.
Οταν αναφερω την συμμαχια μεταξυ Χιτλερικου Ναζισμου και Σταλινικου Κομμουνισμου οσο σαν καλα συνεταιρακια βιαζαν μαζι την Πολωνια/Ουκρανια (συντομα ο "καλος" Σταλιν θα συμμαχουσε με τους "κακους" Αμερικανο-Βρετανους εναντια στον πρωην συμμαχο του Χιτλερ) ειναι για να ενισχυσω το επιχειρημα μου -που αφορα καθε περιπτωση- πως οι συμμαχιες ειναι απλως συμμαχιες, τιποτε λιγοτερο, τιποτε περισσοτερο.
Γνωριζω πως τους Αμερικανους/Δυτικους τους καλεσαν στο Βιετναμ Βιετναμεζοι και στην Κορεα Κορεατες (και στο Ιρακ Ιρακινοι!) - επισης γνωριζω πως ο πιο αγαπητος λαος για τους Ιαπωνες ειναι οι... Αμερικανοι!!!
Για τα σχετικα με την "ΝΤΠ" δεν κατεχω πολλα, πλην του οτι συνηθως ειναι η γνωστη μπουρδο-φλυαρια συνομοσιολογων.
Σου ξαναγραφω πως δεν νομιζω οτι γλυφω καποιον οταν εκφραζομαι θετικα για αυτον. Τον τελευταιο μηνα περνω περισσοτερη χρονο με συγγενεις/φιλους ΠΟΛΩΝΟΥΣ, ΡΩΣΟΥΣ, ΚΑΙ "ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ" (ΠΟΛΩΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ) -και συχνα ταυτοχρονα με ολους αυτους... μιλαμε για μεγαλη πλακα!- παρα με Ελληνες (η Αμερικανο-Βρετανους) - το οποιο "εγκεφαλικο βραχυκυκλωμα" το αποδιδω στην ρακι (αυτοι δεν εχουν προβλημα μιας και την ρουφανε σαν... βοτκιτσα) αλλα δεν νομιζω οτι με εμποδιζει να θυμαμαι πως με καποιους ειμαι απλως "συμμαχος" και οχι παντρεμενος.
Καλο πασχα.
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

Άν είσαι ψυχοπαθής, δικαιολογείσαι.
Άν είσαι ο,τιδήποτε άλλο, Καλό ψόφο.

Ανώνυμος είπε...

Λαμβανοντας υποψην το ψευδωνυμο μου... ΗΜΙ-δικαιολογουμε!
Καλη ΨΗΦΟ συναγωνιστη Αυτολυκε.
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

Καρφώθηκες σαγιανίμ.