Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Να χέσω τις έδρες σας και τις σπουδές σας!Έδρες και σπουδές. 

Έδρες υπουργικές, βουλευτικές, δικαστικές, πανεπιστημιακές. Και πολλά καντάρια σπουδές. 

Βαρείς (να ουμ) νομικοί, πεφωτισμένοι (και καλά) πανεπιστημιακοί, επιφανείς (λέμε) γιατροί. Πολλή γνώση, πολλή επιστήμη, πολλή σοφία. Τόσο πολλή που γίνεται επικίνδυνη. Θανατηφόρα. 

Το κατέχουν το αντικείμενο. Το παίζουν στα δάχτυλα (των ποδιών). Έχουνε συλλάβει νοήματα που οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε. Έχουνε διεισδύσει στα άδυτα. Της φιλοσοφίας του Δικαίου. Του ανθρώπινου ψυχισμού. Της βίας, της εγκληματικότητας, της απανθρωπιάς. Και τι κάνουνε; 

Αποφυλακίζουν τους αντικοινωνικούς! 

Δεν είναι να συλληφθεί κτήνος για βιασμό. Δεν είναι να καταδικαστεί τέρας για ναρκωτικά. Δεν είναι να εγκλεισθεί μισάνθρωπος για φόνο. Σε λίγον καιρό … έξω! 

Έχουν κατασταλαγμένη άποψη για όλα αυτοί οι καρεκλοκένταυροι. Για τους εγκληματίες, φταίνε … οι υπόλοιποι! Εμείς! Πώς το ‘λεγε το κουλτουροκοινωνικοευαίσθητο διαφημιστικό μήνυμα προ ετών; «Αν πιστεύετε ότι είναι γεννημένα εγκληματίες (έδειχνε νεογέννητα στα καλαθάκια του μαιευτηρίου), τότε … ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΥΛΑΚΗ!». 

Κανένα κτήνος λοιπόν δεν ευθύνεται για τις πράξεις του. Εμείς φταίμε, η «κακούργα κοινωνία». Έξω λοιπόν το κτήνος, για να πάρει ρεβάνς! 

Κάθεται ο γουνάκιας πάνω στην έδρα και ρίχνει καθείρξεις, αλλά τα κτήνη έξω!
Κάθεται και μοιράζει ισόβια, αλλά τα κτήνη πάλι έξω! 
«Ισόβια» το πιο σύντομο ανέκδοτο! 

Ε τότε, να φτιάξουμε κι εμείς ένα διαφημιστικό μήνυμα:


Και για να μην πολυλογώ με Παρασκευόπουλους, Κοντονήδες, εισαγγελείς, πσυχολόγες και αλληλέγγυους, ένα έχω να τους πω: «Αν τολμάτε, κοιτάξτε στα μάτια τους συγγενείς τής Δώρας Ζέμπερη και κάντε κήρυγμα περί αποσυμφόρησης, σωφρονισμού, επανένταξης και λοιπές ξούρες». 

Άθλιοι! Να χέσω τις έδρες σας και τις σπουδές σας! 

Υ.Γ Αν ο αναρχικός που εκτέλεσε τον Χαμπίμπι, συλληφθεί, δέχομαι να πάω μάρτυρας υπεράσπισης. Επί της ουσίας και όχι για εντυπωσιασμό. Εμμένω ότι επιτέλεσε κοινωνικό έργο και ας λέτε ό,τι θέλετε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: