Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Καταλαβαίνετε τι κάνετε μωρέ;



Απευθύνομαι σ’ αυτούς που στα είκοσί τους χρόνια πήρανε Καλάσνικοφ και βγήκαν στο κλαρί. Τους γράφω επειδή δεν τους θεωρώ πράκτορες (αν και μπορεί να άγονται και φέρονται από πράκτορες) και επειδή οποιαδήποτε αντίδραση στην βρωμιά, έστω και πρωτόγονη, έστω και ενστικτώδης, έστω και εξαρχής καταδικασμένη, εμπεριέχει υγιή στοιχεία (πόσα και ποια δεν ξέρω, πάντως είναι πολύ περισσότερα από εκείνα των καναπεδάτων θεωρητικών σαν και του λόγου μου). 

Φιλαράκια, θα σας βάλω δύσκολα. 

Θα σας θέσω ένα και μοναδικό ερώτημα, το οποίο εγώ, με τις τόσες γνώσεις, δεν κατάφερα να απαντήσω: 

«Είναι οι σπασμωδικές κινήσεις προτιμότερες από την πλήρη ακινησία;». 

Παραδεχθείτε το: 

Όλη αυτή η ιστορία του ένοπλου αγώνα σας είναι σκέτη καταστροφή. 

Εξηγώ: 

1) Επιχειρείτε ένοπλες ληστείες στην επαρχία και σε 2-3 ωρίτσες σας έχουν συλλάβει. Η αιωνίως κοιμώμενη, δυσκίνητη και φοβική αστυνομία της επαρχίας εμφανίζει, ως εκ θαύματος, ετοιμότητα, ταχύτατα αντανακλαστικά και σχέδιο, ενώ, προφανώς κατόπιν θείας φώτισης, από την πρώτη στιγμή σας κυνηγάει και η Αντιτρομοκρατική. 


Βλέπετε τίποτε περίεργο; Εγώ βλέπω. Σας παρακολουθούσαν. Δεν ξέρω αν έχετε ρουφιάνους εκεί μέσα, πάντως είχατε χάσει από χέρι. Ως σεσημασμένοι ύποπτοι υπό παρακολούθηση θα έπρεπε να κρύβεστε και όχι να κάνετε ληστείες μέρα-μεσημέρι. Τώρα εκτός από τα «τρομοκρατικά» θα σας φορτώσουν και τον μισό Ποινικό Κώδικα. 

2) Η ίδια η ιδέα της ληστείας σε τράπεζα για χρηματοδότηση αντάρτικου πόλεων είναι πια ξεπερασμένη. Οι ληστείες από ποινικούς και κατσαπλιάδες έχουν γίνει ρουτίνα και τόσο ο απλός άνθρωπος όσο και η αστυνομία έχουν ευαισθητοποιηθεί. Εκτός του ότι η βία της ένοπλης ληστείας αποτελεί άσκηση εξουσίας που δεν αρμόζει σε αντιεξουσιαστή, οι πιθανότητες να βρεθεί κανείς πρόσωπο με πρόσωπο με ενόπλους ή αόπλους που είναι αρκετά ηλίθιοι για να το παίξουν ήρωες, είναι πλέον πάρα πολλές. Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα «η ηλιθιότητα τιμωρείται με θάνατο;». Εντάξει, αποσύρω το ερώτημα. Είπα να σας βάλω δύσκολα, όχι πολύ δύσκολα. 

3) Απ’ όσο κατάλαβα, δεν ρίξατε ούτε ντουφεκιά. Πολύ σωστά κάνατε. Όταν ρίχνεις με αυτόματα μπορεί να φας κανέναν άσχετο, του οποίου το αίμα θα σε κυνηγάει μια ζωή. Ποιος όμως είναι ο λόγος να φέρεις βαρύ οπλισμό, αν δεν είσαι σε θέση ή δεν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις; Τι σόι τσαμπουκάς είναι αυτός με τα όπλα άκαπνα; 

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Ελπίζω μάλιστα να μην επιμείνετε και στην ατάκα «μας δείρανε οι μπάτσοι», διότι όποιος κρατάει Καλάσνικοφ και διαμαρτύρεται για το ξύλο που έφαγε, είναι σαν ελέφαντας που διαμαρτύρεται ότι τον τσίμπησαν κουνούπια. Έχω πει παλαιότερα και επαναλαμβάνω κι εδώ, ότι θα συγχαρώ δημοσίως όποιον αντάρτη πόλης ή άλλον αντιεξουσιαστή συλληφθεί και: 

Α) στείλει στο διάολο τη μαμά του που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της στις μαρκουτσοφόρες ύαινες επειδή ανησυχεί αν ο κανακάρης της είναι καλά σκεπασμένος στο κελί 

Β) στείλει στο διάολο το μπαμπά του που περιδιαβαίνει τα μπουρδελοκάναλα δηλώνοντας ότι το παιδί του το ‘φαγαν οι κακές παρέες 

Γ) στείλει στο διαόλο συγγενείς, γνωστούς και φίλους που επιμένουν ότι το παιδί ήτανε καλό, αλλά το συνέθλιψε η κακούργα κενωνία 

Δ) στείλει στο διάολο τους χασοδίκες που επιχειρούν να τον υπερασπίσουν με πουστιές του τύπου «έχουμε άλλοθι», «δεν έχετε αποδείξεις», «τα στοιχεία σας δεν είναι επαρκή», «είμαστε θύματα πλεκτάνης» κτλ 

Ε) στείλει στο διάολο τους εξουσιαστές της τετάρτης εξουσίας, όλους ανεξαιρέτως, δηλαδή και τους εκατομμυριούχους συστημικούς αλήτες που γλείφουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο για να μην αρπάξουν καμιά μολότοφ στο Καγιέν, αλλά και τους υποκρίταρους ψευτοαριστερούς που το παίζουν επαναστάτες και αλληλέγγυοι, ενώ τσεπώνουν εκατομμύρια από την ΕΡΤ και τους εκδότες τσόντας και κρατάνε ομήρους νεαρούς δημοσιογράφους με μισθούς πείνας και απειλή απόλυσης, ως στυγνοί εργοδότες 

Στ) στείλει στο διάολο τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς, όλους ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα τους αριστερούς-ριζοσπάστες-επαναστάτες της πορδής, που κυνηγάνε ψηφαλάκια για να κάνουνε επανάσταση από το άντρο της διαφθοράς που λέγεται Βουλή, που ψηφίζουνε αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους συμμετέχοντας σε συγκυβερνήσεις με τους καπιταλιστές ως αριστεροί Καρατζαφέρηδες ή προσκυνάνε το ευρώ, τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς κτλ, που ποτέ δεν επιδοκιμάζουν ξεκάθαρα τις πράξεις του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτές-καθαυτές, αλλά τον γλείφουν με πουστιές του τύπου «είμαστε με την νεολαία», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά» κτλ κτλ 

Ζ) στείλει στο διάολο τους δικαστές συλλήβδην, μη αποδεχόμενος την εξουσία τους πάνω του, αρνούμενος να «νομιμοποιήσει» συστημικές δίκες, να απολογηθεί, να ζητάει χάρες, άδειες, αποφυλακίσεις κτλ. 

Θα συνεχίσω σε λίγες μέρες, όπου με το φτωχό μου μυαλό θα προσπαθήσω να σας αποδείξω ότι το μόνο που καταφέρνετε με τον ένοπλο ακτιβισμό είναι να στηρίζετε την άρχουσα τάξη. 


6 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι αυτή : "Η αιωνίως κοιμώμενη, δυσκίνητη και φοβική αστυνομία της επαρχίας εμφανίζει, ως εκ θαύματος, ετοιμότητα, ταχύτατα αντανακλαστικά και σχέδιο, ενώ, προφανώς κατόπιν θείας φώτισης, από την πρώτη στιγμή σας κυνηγάει και η Αντιτρομοκρατική."
Το δυστύχημα είναι ότι οι ίδιοι οι απατεώνες της εξουσίας που εκτίναξαν στο 60% την ανεργία στους νέους και τους εξωθούν στην περιθωριοποίηση, οι ίδιοι "διευκολύνουν" το στήσιμο τέτοιων ...πυρήνων της αφέλειας και έχουν υπό έλεγχο τη δράση των 20χρονων προς όφελος του συστήματος. Αλλά για την αδυναμία των παιδιών αυτών να "μυρίζονται" τη στημένη δουλειά, η πρωταρχική και τεράστια ευθύνη ανήκει και πρέπει να καταλογίζεται στους γονείς τους, που όταν έπρεπε ήταν -και είναι- "αλλού".

Χριστίνα είπε...

Ολα έχουν να κάνουν με την παιδεία καλώς η κακώς κατα βάση την κοινωνική διότι η άλλη είναι εκπαίδευση.
Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει πολλά μέσα σε όλα και την ιστορία την οποία ο καθένας την χρησιμοποιεί και εξηγεί κατα το δοκούν και την έννοια των λέξεων.
Μιλάνε για επανάσταση;μα γνωρίζουν τι σημαίνει επανάσταση.
Αυτό που κάνουν είναι ταξικός αγώνας .Αλλά σε ποιους ;
Στους γονείς τους; Γιατί πολεμάνε την τάξη απο την οποία γεννήθηκαν ανδρώθηκαν και ακόμα και σήμερα πριμοδοτούνται.
Δεν θα κρίνω αν είναι θύματα ή όχι αυτό θα το κατανοήσουν μετά απο μερικά χρόνια οι ίδιοι.
Αυτό που θέλω να πιστεύω είναι πως η επιλογές έχουν κόστος και η μαγκιά πληρώνεται πάντα μετρητοίς.


Αυτόλυκος είπε...

Πολλή καλή καί πλήρης η ανάλυση τών γεγονότων, άν καί καναπεδάτος θεωρητικός!!! (Εμένα μού λές?)

Γιά τό ερώτημα πού τούς βάζεις, (η απάντηση δέν είναι δύσκολη), εξαρτάται από τό άν είναι σκεπτόμενα άτομα ή όχι. Εξαρτάται από τό άν πιστεύουν αυτά πού λένε, ή όχι. Δέν δείχνουν κάτι τέτοιο. Δέν τό έδειξαν, έστω γιά λίγα δευτερόλεπτα, τήν στιγμή πού τούς πήγαν γιά φωτογράφηση. Στή θέση τους θά είχα ψηλά τό κεφάλι, θά κοίταζα ευθεία τήν κάμερα καί θά χαμογελούσα, ή τουλάχιστον θά προσπαθούσα, όσο κι άν πονούσα.
Αυτά βεβαίως, εάν ήμουν αρκετά κορόϊδο γιά νά μέ διπλαρώσει τό σύστημα καί νά μέ χρησιμοποιήσει πρός όφελός του.

Αριστείδης είπε...

Καλωσορίζω τους σχολιαστές, νέους και παλαιούς.

Είναι λοιπόν εκπληκτικό. Μερικοί άνθρωποι, συμπυκνώνουν σε λίγες γραμμές υψηλότατα νοήματα. Όταν αυτές οι γραμμές είναι σχόλια σε αναρτήσεις μου αισθάνομαι τρομερή ικανοποίηση.
Ο φίλτατος Πέτρος επισημαίνει την ευθύνη των γονέων. Απόλυτα σωστός. Θυμίζω την ατάκα του Σακελλάριου: "οι μαμάδες των κακομαθημένων πλουσιοκόριτσων είναι κατά κανόνα οι καλύτεροί τους σύμμαχοι". Αν αντί για "πλουσιοκόριτσα" είναι "πλουσιόπαιδα" τι έχουμε; Ευθύνη μαμάδων!
Η Χριστίνα θέτει θέμα παιδείας. Την ώρα που το θέτει (ορθά και κοφτά) γράφω το "καταλαβαίνετε τι κάνετε μωρέ;" υπ'αριθ. 2. Και μνημονεύω την παιδεία. Σύμπτωση; Δεν νομίζω! Επίσης αυτό το "οι η επιλογές έχουν κόστος και η μαγκιά πληρώνεται πάντα μετρητοίς" πολύ μου άρεσε!

Προς Αυτόλυκον:
Ανέμενε την συνέχεια της ανάρτησης για να μιλήσουμε εφ' όλης της ύλης!

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ κ. Αριστείδη, έτσι είναι η ζωή σε ξεπληρώνει όποιος και αν είσαι όπου και αν είσαι, όσα και αν έχεις.
Η επανάσταση είναι στάση ζωής είναι νοοτροπία είναι πάνω απ' όλα ήθος. Αλλά ποιος το έχασε την σήμερον για να το βρουν οι κάθε τυχάρπαστοι επαναστάτες είτε των καλάσνικοφ είτε της ''πέννας'' των μεγάλων εκδοτικών οίκων.
Δυστυχώς ενώ η γλώσσα μας έχει για κάθε έννοια και μία λέξη έχουμε διαβρώσει τόσο πολύ τις έννοιες ώστε χάσαμε την ουσία .
Σαφώς έγινε κατόπιν σχεδίου και όχι τυχαία. Ας μη ξεχνάμε πως όταν θες να καταστρέψεις ένα κράτος χτυπάς τις βασικές ρίζες της ύπαρξής του:
παιδεία (ήτοι μόρφωση εκπαίδευση εξειδίκευση), ιστορία, γλώσσα, νεολαία.
Στην Ελλάδα κ. Αριστείδη δεν χρειαστήκαμε ξένους εφιάλτες για να το κάνουν .Η χώρα έχει μπει στην παραγωγή εφιαλτών εδώ και χρόνια και καταφέρνει μόνη της την καταστροφή της.
Ευλογημένη χώρα καταραμένος λαός.Λες και μας εμπότισαν το DNA και έσπασε ο χρόνος στην μέση ...

Αριστείδης είπε...

Ναι. Ναι!
Τι λαμπρή επισήμανση!
Αυτοκαταστροφή! Αυτό είναι! Το DNA σήμανε λήξη... Δεν ξέρω αν το πείραξαν ή έτσι ήταν προγραμματισμένο.